2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kizlar yaa sezeryan olursa doguma cümbür cemaat gidiliyo ben kimse gelsin istemiyorum aslinda esim bide ablam olsun. Gelceklersede sonrada gelsinler ben 1-2saat toparlaniyim uyusuklugum gitsin falan. Sonra her kafadan bi ses cikiyo ki ben kalabaligida hic sevmem. sizin fikriniz ne?
Korkuyorum ben ameliyattan sevdiklerim etrafımda olsun isterim gibi şimdilik ama o anki psikoloji Nasıl olacak bilmem

Ben de ayni dusunuyorum cnm heleee ben ildisinda akrabalarin oldugu sehire gidiyorum doguma orda 4 tane dayim var ve bulundugum sehirde de herkes dogumuna gelecegiz diyorlar bu sehirde de 2 teyzem var onlar da gelecek zaten 4 dayi 2 teyze var anlayacagin gelecekler icinde sanki ingiltere kralligina prenses doguruyorum yaw :KK70:

Ailemle konusacagim sadece annem babam esim ve gelirlerse kv kp gitmek istiyorum doguma ve dogumdan sonra ilk bir kac saat ziyaretci istemiyorum (sezaryen)

Umarim annem ayip olur millete nasil gelmeyin deriz diye tutturmaz!! :KK43:
Ay canim seninki daha fenaymis okurken ben sıkıldım yani. Ben zaten akrabalara gununu falan soylemicem eve gelince soylerim yada aksam falan ki bizim burda hastaneye gelme adetide yok Allahtan olsa kafayi yerdim heralde bide sehir disinda benim hastanemde. Bence sende kesinlikle soyle bunun ayibi yokki senin kendi sıkıntı stresin kendine zaten anneni kandirmaya bak bence o halleder :)

Haklısın canım ama karar veremiyorum, bizim teras cafe gibi Kasım ayına kadar orda yaşanıyor diyebilirim. Bir köşede devamlı çay kahve kaynıyor, her sigara içtiklerinde elinizi yıkayın, dişinizi fırçalayın diyemeyeceğim için bu steril su ile naneli şeker ve sakız koyayım diyorum. Çok beklenen bir bebek, herkesin kucağında sigara kokusuna alışmasın diyorum. Off gıcık bir anne mi olucam acaba ben.. Arkadaşlarıma tesbih ediyorum, aptallar aptalca şeyler yaparsam uyarın diye :)
Sigara içenler dokunmasın çocuğa dicem ben ilk aylarda kırılan kırılsın :)

Ben de ayni dusunuyorum cnm heleee ben ildisinda akrabalarin oldugu sehire gidiyorum doguma orda 4 tane dayim var ve bulundugum sehirde de herkes dogumuna gelecegiz diyorlar bu sehirde de 2 teyzem var onlar da gelecek zaten 4 dayi 2 teyze var anlayacagin gelecekler icinde sanki ingiltere kralligina prenses doguruyorum yaw :KK70:

Ailemle konusacagim sadece annem babam esim ve gelirlerse kv kp gitmek istiyorum doguma ve dogumdan sonra ilk bir kac saat ziyaretci istemiyorum (sezaryen)

Umarim annem ayip olur millete nasil gelmeyin deriz diye tutturmaz!! :KK43:
Öyle pat diye hemen gelmezler zaten merak etme Bi kendini toplamana izin verirler

Canim konak sampuanina hic gerek yok.. konak olmamasi icin gun asiri yikayip yumusacik bir sac fircasi ile taraman yeterli.. konak olayi benim takintimdir ilk cocugumda hic olmadi.. tek yaptigim gun asiri yikayip sacini fircalamak oldu.. tavsiye ederim
Yeni doğan bebeğin saçı fırçalanıyor mu canım? NUK marka yumuşar kıllı fırça var. Tavsiye eder misin?

Pinking Tree Pinking Tree canim yanlis hatirlamiyosam sen yurtdisinda yasiyosun dimi bide ilk cocugunda 40.haftanda dogum pozisyonu almisti. Orda nekadar bekliyolar donmesi icin sancin gelene kadarmi. Donmeseydi sezeryanmiydi seninde yoksa makat dogum yaptiriyolarmi orda?
Evet canım.. İlk çocuğumda doğum sırasında pozisyon almıştı ardından su kesem patladı ve çok hızlı bir doğum oldu.. Hepimiz öyle yaşarız inş yine:))
Orda doğum anına kadar bekliyorlar, bebek döner yolu bilir diyorlar.. Doğum anında dönene kadar bekliyorlar canım sancın gelse de bekliyorlar işte.. Makat doğumu bilmiyorum benim bebeğim doğum anında dönerek doğdu.

Bacaklarını açık tut kendine çekme bol yürü ve de de vaginaya bebek müzikleri dinletebilirsin hafif sesle ışık açığ kapatabilirsin vs vs

Canim konak sampuanina hic gerek yok.. konak olmamasi icin gun asiri yikayip yumusacik bir sac fircasi ile taraman yeterli.. konak olayi benim takintimdir ilk cocugumda hic olmadi.. tek yaptigim gun asiri yikayip sacini fircalamak oldu.. tavsiye ederim

Bakımını yapmak da gerekiyor ve koruyor ama aşerjik bebek öykülerinde konaktan krtulmak mümkün olmuyor. Benim kızıma sadece deniz çare olurdu:(( inş bu bebeğimde olmaz..

Yeni doğan bebeğin saçı fırçalanıyor mu canım? NUK marka yumuşar kıllı fırça var. Tavsiye eder misin?
Konak olursa deris hafifçe yağlanıp fırçalanıyorr canım konaklar kalksın diye.

• Beğen
Reactions: 9ay
Kızlar hastane çantası listesi yapmaya çalıştım. Bunları koyacağım. Ne dersiniz? Unuttuğum var mı?

Bebek için:
2 tane hastane çıkışı set
2 tane penye battaniye, 1 tane kalın battaniye
Biberon
Emzik
Mama
Bez
Ağız mendili
Islak mendil
Çarşaf

Benim için:
Pilates topu ve tenis topu (masaj için)
3 çift çorap
3 emzirme atleti
1 emzirme sütyeni
2 gecelik
1 sabahlık
6 adet iç çamaşırı
Limon kolonyası
Ped
Göğüs pedi
Dudak nemlendirici
Saç fırçası, toka, gözlük, diş fırçası, diş macunu
Terlik
Kirli torbası
Portatif hoperlör

Eşim için:
Terlik
Cep telefonu yedek batarya ve şarj aleti
Fotoğraf makinesi

Ona da şöyle bir çözüm bulursun canım, atıyorum doktorun 8 de hastanede olun derse, siz de herkese biz 10:30 gibi gideceğiz diyin. Aradaki zamanda da toparlanırsın zaten.

Zamanını kimseye söylemeyin canım. Soranlar niye haber vermediniz derlerse acil oldu haber edemedik derler.

Ay canim seninki daha fenaymis okurken ben sıkıldım yani. Ben zaten akrabalara gununu falan soylemicem eve gelince soylerim yada aksam falan ki bizim burda hastaneye gelme adetide yok Allahtan olsa kafayi yerdim heralde bide sehir disinda benim hastanemde. Bence sende kesinlikle soyle bunun ayibi yokki senin kendi sıkıntı stresin kendine zaten anneni kandirmaya bak bence o halleder :)

Öyle pat diye hemen gelmezler zaten merak etme Bi kendini toplamana izin verirler

Aynen sizlerin dedigi gibi dogum saatini yalanciktan iki saat fln gec soylemeyi dusunuyorum :KK70:
Tek umudum 1 tane olan suit odanin bana denk gelmesi dr bi an evvel tarih verse de o odayi rezerv etsek onceden
Millet gitsin yan odada otursun bnm yanima gelmesin kimse kalabaliga gelemem ben :KK70:

Kızlar hastane çantası listesi yapmaya çalıştım. Bunları koyacağım. Ne dersiniz? Unuttuğum var mı?

Bebek için:
2 tane hastane çıkışı set
2 tane penye battaniye, 1 tane kalın battaniye
Biberon
Emzik
Mama
Bez
Ağız mendili
Islak mendil
Çarşaf

Benim için:
Pilates topu ve tenis topu (masaj için)
3 çift çorap
3 emzirme atleti
1 emzirme sütyeni
2 gecelik
1 sabahlık
6 adet iç çamaşırı
Limon kolonyası
Ped
Göğüs pedi
Dudak nemlendirici
Saç fırçası, toka, gözlük, diş fırçası, diş macunu
Terlik
Kirli torbası
Portatif hoperlör

Eşim için:
Terlik
Cep telefonu yedek batarya ve şarj aleti
Fotoğraf makinesi

Gögüs ucu kremi aldiysan onu koyabilirsin ben bebek icin pisik onleyici krem de koydum bir de kullan at alt degisme ortusu koydum hasta bezi ve lohusa külodu da koydum

Evet canım.. İlk çocuğumda doğum sırasında pozisyon almıştı ardından su kesem patladı ve çok hızlı bir doğum oldu.. Hepimiz öyle yaşarız inş yine:))
Orda doğum anına kadar bekliyorlar, bebek döner yolu bilir diyorlar.. Doğum anında dönene kadar bekliyorlar canım sancın gelse de bekliyorlar işte.. Makat doğumu bilmiyorum benim bebeğim doğum anında dönerek doğdu.

Bacaklarını açık tut kendine çekme bol yürü ve de de vaginaya bebek müzikleri dinletebilirsin hafif sesle ışık açığ kapatabilirsin vs vs
Burda iki doktora gittim ikiside sanci gelirse ters dogum olursa diye korkuyolar kotu senaryolar anlatiyolar hep hickimse risk almiyo yada guzel bisey soylemiyo. Yuruyus dönmesine yardimci oluyomuymus bende tam tersi diye biliyodum. Doktorlara sormakta istemiyorum artik cunku dedigim gibi pekte olumlu degiller sezeryan hemen diyolar

Aynen sizlerin dedigi gibi dogum saatini yalanciktan iki saat fln gec soylemeyi dusunuyorum :KK70:
Tek umudum 1 tane olan suit odanin bana denk gelmesi dr bi an evvel tarih verse de o odayi rezerv etsek onceden
Millet gitsin yan odada otursun bnm yanima gelmesin kimse kalabaliga gelemem ben :KK70:
suit oda guzelmis bencede o denk gelir insallah

Haklısın canım ama karar veremiyorum, bizim teras cafe gibi Kasım ayına kadar orda yaşanıyor diyebilirim. Bir köşede devamlı çay kahve kaynıyor, her sigara içtiklerinde elinizi yıkayın, dişinizi fırçalayın diyemeyeceğim için bu steril su ile naneli şeker ve sakız koyayım diyorum. Çok beklenen bir bebek, herkesin kucağında sigara kokusuna alışmasın diyorum. Off gıcık bir anne mi olucam acaba ben.. Arkadaşlarıma tesbih ediyorum, aptallar aptalca şeyler yaparsam uyarın diye :)
Iyy gwrcekten sigara ck kotu mumkun odlugunca yenidogani uzak tut nefes ck etkiler ama

Yok canım ya bizim çok zor İstanbul trafiğinde bir yere gitmemiz. Hastane yakınındaki eczanelere sordum Hipp yok. Bazen süt 1-2 gün sonra gelebiliyormuş. Ne olur ne olmaz diye organik bebek sütü siparişi verdim. Annem de beni korkuttu. Onun hiç sütü gelmemiş. Ya ona çektiysem bu konuda :KK43:
Sut anneye ceker derler ama her zaman tutmuyo hipp mama bnm hastanemin karsisnda vardi gecen gttm inceledim :) hatta istedgm hrsey varms mamada sipars vrrsydn keske

Back
X