2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Dogum yapan arkadaslar acaba dogum oncesi ishal ve kusma problemi yasadiniz mi???
Doğumdan önce oluyor diye ben de okudum... kusma bende de ara ara oluyor da ishal olmadım karpuz kayısı falan bağırsakları çalıştırır onlardan da okmuş olabilirsin... Doğum yapmış arkadaşlar pek giremiyor bebişleriyle ilgilendikleri için

superselma superselma bir de canım bunu hem sana hem burdaki tüm kızlara söylemiş olayım eşini mutlu etmeyen onun rızası dışında iş yapan bşr adamın aslaa işleri rast gitmez
Yok soguk su icmem acaba dogum belirtisi mi ??
hayır canım soğuk su içmeye başlanınca ishal olunuyor onyğzdrn sordum

Arkadaşlar desteğiniz ve dualarınız için çok sağolun! Mesajlarınızı okudum ama cevap yazamadım. Bugün ilk kez kendimi biraz iyi hissediyorum. Eski mesajları henüz okuma fırsatı bulamadım. Günü çok yaklaşan arkadaşlarım vardı. İnşallah çok güzel doğumları olmuştur. Bekleyenler için de dualarım onlarla olacak.

Benim şu an en büyük derdim meme uçlarımda kabuklu yaralar oldu. Emerken inanılmaz acıyor ve 2 saatte bir emmek istiyor. Uyanacak ve emmek isteyecek diye korkar oldum. Zaten süt var ile yok arasında. Mama veriyoruz ama hemşireler emzirmeyi bırakmamamı söylediler. Doktor ilaç verdi. Ama tabiki 2 saatte bir yaralar açılıyor ve kanıyor. Ben ne yapacağım? Kalkan da kullandırmıyorlar

Doğumdan önce oluyor diye ben de okudum... kusma bende de ara ara oluyor da ishal olmadım karpuz kayısı falan bağırsakları çalıştırır onlardan da okmuş olabilirsin... Doğum yapmış arkadaşlar pek giremiyor bebişleriyle ilgilendikleri için
Persembe gunu sezeryan olucam insallah daha erken gelmez...

Anl
Cnm sorunu bende cevaplamak istedim tecrube ile :)
Kesinlikle avent oneririm.
Pedler yapisiyor ve göğüs ucu kuru kalıyor canin cok yaniyor.
Kalkanda ben lansinoh krem sürüp kapatıyorum üzerinde emzirme sutyenim veya atletim oluyo cok rahat. Süt evet icinde birikiyor ama ben ilk günlerde o birikeni siringaya cekip bebegime verdim ama artık vermiyorum. Çünkü farkettim ki icinde süt birikince havalar da sicak ya koku yapiyor. Ben hergun dus arıyorum goguslerime sıcak su tutuyorum acayip rahatlatiyor.
Kalkanlarimida hergun yikayip sterilator makinem var bebis biberonlari falan icin almıştım onda tutuyorum. Kokmuyor.
Anladım canım sağol, sipariş versem mi doğumu beklesem mi, her halükarda kalkan gerekecekse alayım. Kaça almıştın sen, heryerde farklı fiyat var

Yarın sabah sezeryana giriyorum benim ve oğlum için ayetel kürsi okurmusunuz arkadaşlar heyecanlıyım. Son insülinimi vurdum bu gece.. Allahın izniyle sağ salim kucağıma alırım inşallah kazasız belasız..
Okudum canım, Allah sağlıkla nasip etsin. Ben de inşallah son insülini çarşamba yapıp perşembe giriyorum. Çok şükür bügünleri gösterene

Arkadaşlar desteğiniz ve dualarınız için çok sağolun! Mesajlarınızı okudum ama cevap yazamadım. Bugün ilk kez kendimi biraz iyi hissediyorum. Eski mesajları henüz okuma fırsatı bulamadım. Günü çok yaklaşan arkadaşlarım vardı. İnşallah çok güzel doğumları olmuştur. Bekleyenler için de dualarım onlarla olacak.

Benim şu an en büyük derdim meme uçlarımda kabuklu yaralar oldu. Emerken inanılmaz acıyor ve 2 saatte bir emmek istiyor. Uyanacak ve emmek isteyecek diye korkar oldum. Zaten süt var ile yok arasında. Mama veriyoruz ama hemşireler emzirmeyi bırakmamamı söylediler. Doktor ilaç verdi. Ama tabiki 2 saatte bir yaralar açılıyor ve kanıyor. Ben ne yapacağım? Kalkan da kullandırmıyorlar

Geçmiş olsun canım bebeğin de hayırlı olsun, kavuştun gözün aydın.

meme ucunu bebeğe iyice burusturup vermeye çalış daha az acır. Benim ikinci bebeğimde olmuştu. Soğan kesip uçlarına sürmüştüm. Emzirmeden önce karbonatli suyla silmistim.

Mrb kızlar bende 28.05.2016 da doğum yaptım 15 günlük oldu benim meleğim artık 3 çocuk annesiyim girip sizlere yazamadım malum doğum yapanlar bilir uykusuzluk nasıl sizlerde oldumu bilmiyorum doğumdan sonra hastaneden eve gelince duygusal deyişiklikler oldu bende kendimi çocuklarıma yetersiz hissettim çok ağladım yeni yeni toparladım kendimi üstüne birde topuk kanından haber geldi bebeginizin tiroid hormonu yüksek çıktı diye ikinci kez topuk kanı alındı allaha şükür onda bi sorun çıkmadı hafif sarılık oldu yani anlayacağınız çok zorlandım doğum yapmış olan arkadaşlar gözünüz aydın doğumu bekleyen arkadaşlar allah yardımcınız olsun hepimizin yavrularını allah korusun bu arada ben zeynep kamil de doğum yaptım çok memnun kaldı odalar iki kişilik ve çok temiz sıcaksu televizyon mini buz dolabı vs herşey mevcut doktor ve hemşireler , hasta bakıcılar çok ilgili eskiden normal doğum yapanlar tek başına kalıyordu hastahanede şimdi öyle değil yakınlarıda kalabiliyor en iyi yanıda doğum ücretsiz sezeryan oldum üstelik Sigorta'da yoktu beş kuruş vermeden çıktım tavsiye ederim
Tebrik ederim canım, Allah yavrularına uzun ömürler versin. Ben de gebeliğim boyunca hem özele hem zeynep kamile devam ettim. Zeynep kamildeki doktorum gerçekten çok bilgili ve tatlı bir adam. Tüm gebeliğim boyunca çok yardımcı oldu, istediğim her tahlili yaptılar, geçen hafta da tebrik etti beni çok iyi götürdün bu süreci diye, ben de sayenizde dedim. Niye özelde doğumu yapacaksın dediğinde, ağrı kontrolünü daha iyi yapacaklarını düşünüyorum sezeryan sonrası dedim, güldü hadi bakalım dedi. Aslında ben yıllarca tıbbi mümessillik yaptım, bilirim ki devletin üstüne yoktur bu işlerde ama işte otelcilik hizmeti yüzünden özeli tercih ettik. Daha doğrusu annem ve eşim, çok gelen giden olacak, çok hazırlandılar oda için, ikramlar için. yaşımız ileri, ilk bebek falan iyice buldumcuk durumdayız. Ama bana sorsan zeynep kamil Türkiye de bu işin duayenidir. Kimsenin çözemediğini eninde sonunda onlar çözer. En güzelini yapmışsın, özele vereceğin parayı yavrularına harcarsın mis gibi

Amin iyi dileklerin için hayırlı olsun bebeğin. Ben de üçüncü bebeğime kavuştum. Bu sefer sezeryan oldum ve devlet hastanesinden çok memnun kaldım. Ama keşke normal doğurabilseydim. Çoktan toparlanmış olurdum.

Öncesinde suni sanci, propes denendi 10saat sonunda ben uyudugum için yani sıfır sancı olunca zaten bebeğimin suyu sınırdaydı, plesanta da sırtıma dogru ucu da giristeydi. Hic ihtimal vermezken sezeryan olunca tuplerimi de bağlattım.

Eşim ikinciye bile zor ikna olmuşken kazara üçüncü oldu. Çok zorlanıyorum. Evde yanımda kalan olmadı. Kızım 7buçuk yaşında o ilgilendi, giydirdi bile beni. Ablam gündüzleri geldi 5gün. Görümcem günde iki kere uğruyor. Şimdi ablam 10yaşında kızını bıraktı. Bulaşık çamaşır işlerine bakıyorlar kızımla. Ben sandalyede oturup komut veriyorum. Onlar da yapıyo. Hem oynuyorlar hem de ben deyince işlere bakıyorlar.

Eşim oğlumla ilgileniyor biberonunu veriyor yanında uyuyor ama bugün oğlum isyan etti anne diye diye ağlama krizine girdi.
Babasının bebeği almasını istemiyor. O annenin diyor. Bebeğin emmesine katlanamiyor. Diğer mememi açıp öpüyor. Bedensel olarak toparlaniyorsun ama psikolojik destek istiyor insan.

Bi de eşim oruç tutuyor diye nazlaniyor. Ne yiyecez diye soruyor sürekli. Yemek yapacak halim de yok. Annesinde pişen yemeklerden alıp geliyor iftara. Öğlene ablam da yok artık çocuklar ne yapabilirse. Dün makarna haşladılar. Tuzu 1yemek kaşığı dedim ama doldurmuşlar. Kaşıkla getirdiler tadına baktım boo. Yikattim ve yogurt ekleyince yenilebildi.

Eşim senelerce bekar hayati yaşamış yemek yapmayı ev işlerini iyi bilir ama yine de elini vurmuyor. İlk gebeligimde evi süpürur camları bile silerdi. Bu bebeği aldırmadım diye elini hiçbirşeye vurmadı. Sadece aş erirken bikac kere balık pisirdi. Bi de 5.ayda taşındık.

Neyse velhasıl kelam annelik her yönden özveri istiyor. Tuvalete kalktığımda ellerimi yıkarken aynada yorgun üzgün çaresiz suratımı görünce hemen değiştiriyorum yüz ifademi. Kaşlarımi kaldırıp kendime bi aferin çekiyorum. Motive olmak lazım dde mi ?
Maşallah sana canım. İşte kadında böyle bir güç oluyor. Allah yardımcın olsun, kuvvet versin

9ay 9ay canım kalkan değil de meme ucu şeklinde olanlar var ya ondan kullansan emzirirken. En azından yaralar iyileşene kadar. O da mı yasak? Emzirmeden yarım saat önce ve emzirdikten sonra kremini sürmeyi ihmal etme. Lansinoh ya da sudocrem için iyi diyorlar.

Canım mamayi ya da sutunu nasıl neyle yani verio sun . Biberon emmeyi unutturur die.vermeyin deniyor. Ne kadar verio sun bir de . Ben memeyi verdikten sonra göğsüm boşalıo sanki sonra yavrum doymuo aglio istiorum ki önceden sagdigimi ya da mama yapıp vereyim. Ama kaç ml ve nasıl vercem bilemedim. Gunde kaç kez
Lütfen bilen yardimci olsun

Cnm bebek doyana kdr veruyorum desem, cunku bazen bi oluyo mamayi 50 cc aliyo ondan once demek iyi emzirmemisim diyorum bazen oluyor 15 ya da 20 cc mama aliyor diyorum ki bu sefer demek iyi sutum gelmis ama mamadan once mutlaka sagdigim anne sutunu de veriyorum benim yavru doymuyor anne sutum az sagiyorum ama bi yerden sonra sut gelmiyor artik yavru doymuyor ne kdr isterse o kdr mama veruyoruz

Biz hastanede ilk 2 gun mamayi siringa ile verdik ama simdi ne yalan soyleyeyim philips avent cam biberon ile veriyorum sagdugim sutu de mamayi da

Emmeyi birakmadi ama cok sukur ben hem emziriyorum hem biberon veriyorum

9ay 9ay ah cnmm ben de aglaya aglaya boyle disimi yumruklarimi sıka sıka emziriyorum :KK43:

Lansinoh gogus kremi kullaniyo musun?
Bir de kalkana neden izin vermiyorlar ki yazik dgl mi sana da ben gogus koruyucu kullaniyorum emzirirken (ztn meme ucum da yok onu da lansinoh gogus ucu cikarici ile cikariyorum bir kac damla sutu bu koruycu silikon icine damlatip memeye yapistiriyorum boylece emmesini sagliyorum ) philips-avent-scf15601-standart-z.webp

Emzirirken bebegimi şu woombie kundak icine koyuyorum yoksa o kdr cok elini kolunu hareket ettiriyo ki ztn zor emziriyorum kundak cok ise yariyor cocuk hareket edemuyor ben de emziriyorum :D

Sık disini emzirmeye dvm et memeye küsmemesi icin bebeginin

superselma superselma canım Allah SABIRLAR versin , bak görürsün son evladın Büyüdükçe babası en çok onu sevecek :) bizimkilerden biliyorum benimle kardeşim Arasında 10 YAŞ var , babam istememiş yaşlanırız bakamayız diye :) şimdi kardeşim Unv. Gitmeye başladı üç kardeşte farklı Şehirlerde okuduk en çok onu özlüyor , onu yanından dibinden ayırmaz :)) Allah yardımcın olsun canım...

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    29,9 KB · Görüntüleme: 69
Mide hacmi yeni doğan bebeklerde 20-30 ml. İken 8-10 günde 60-100 ml. ye, 3. ayda 150ml.ye, 6.ayda 200 ml.ye çıkar. Bir yaşına geldiğinde 300 ml. hacme ulaşır. Böyle bir yazı buldum canım. Ve en fazla 2 saatte bir emzirmek gerekiyor.
Anne memesine yakın diye ben aventin biberonunu aldım. Kullananlar sonrasında meme emzirmede sıkıntı çekmediklerini yazmışlardı.

Cnm bebegin 2. Gununden beri philips avent cam biberon kullaniyorum Allaha bin sukur emmeyi birakmadi
Ve dedigin gibi ilk gunler 30 ml iciyordu bebegim simdi 100u buluyor 100u geciyor bu 100 un 50-60i sagdigim sut oluyor 20-30u mama oluyor artik ne kadar emiyor bilmiyorum 20-30 da emiyordur belki biz boyle 3lu besleniyoruz anca :D

Amin iyi dileklerin için hayırlı olsun bebeğin. Ben de üçüncü bebeğime kavuştum. Bu sefer sezeryan oldum ve devlet hastanesinden çok memnun kaldım. Ama keşke normal doğurabilseydim. Çoktan toparlanmış olurdum.

Öncesinde suni sanci, propes denendi 10saat sonunda ben uyudugum için yani sıfır sancı olunca zaten bebeğimin suyu sınırdaydı, plesanta da sırtıma dogru ucu da giristeydi. Hic ihtimal vermezken sezeryan olunca tuplerimi de bağlattım.

Eşim ikinciye bile zor ikna olmuşken kazara üçüncü oldu. Çok zorlanıyorum. Evde yanımda kalan olmadı. Kızım 7buçuk yaşında o ilgilendi, giydirdi bile beni. Ablam gündüzleri geldi 5gün. Görümcem günde iki kere uğruyor. Şimdi ablam 10yaşında kızını bıraktı. Bulaşık çamaşır işlerine bakıyorlar kızımla. Ben sandalyede oturup komut veriyorum. Onlar da yapıyo. Hem oynuyorlar hem de ben deyince işlere bakıyorlar.

Eşim oğlumla ilgileniyor biberonunu veriyor yanında uyuyor ama bugün oğlum isyan etti anne diye diye ağlama krizine girdi.
Babasının bebeği almasını istemiyor. O annenin diyor. Bebeğin emmesine katlanamiyor. Diğer mememi açıp öpüyor. Bedensel olarak toparlaniyorsun ama psikolojik destek istiyor insan.

Bi de eşim oruç tutuyor diye nazlaniyor. Ne yiyecez diye soruyor sürekli. Yemek yapacak halim de yok. Annesinde pişen yemeklerden alıp geliyor iftara. Öğlene ablam da yok artık çocuklar ne yapabilirse. Dün makarna haşladılar. Tuzu 1yemek kaşığı dedim ama doldurmuşlar. Kaşıkla getirdiler tadına baktım boo. Yikattim ve yogurt ekleyince yenilebildi.

Eşim senelerce bekar hayati yaşamış yemek yapmayı ev işlerini iyi bilir ama yine de elini vurmuyor. İlk gebeligimde evi süpürur camları bile silerdi. Bu bebeği aldırmadım diye elini hiçbirşeye vurmadı. Sadece aş erirken bikac kere balık pisirdi. Bi de 5.ayda taşındık.

Neyse velhasıl kelam annelik her yönden özveri istiyor. Tuvalete kalktığımda ellerimi yıkarken aynada yorgun üzgün çaresiz suratımı görünce hemen değiştiriyorum yüz ifademi. Kaşlarımi kaldırıp kendime bi aferin çekiyorum. Motive olmak lazım dde mi ?

Cnm ya o kdr cok uzuldum ki icim acidi resmen ben sezaryen oldum ve 1 hafta olacak yarin daha ayaga kalkamiyorum ki 2 cocugum olsa nasil ilgilenirdim bilmiyorum vallahi annem cok yaslanmadan 2.yi yapmam lazin onu anladim

10 ve 7.5 yasindaki cocuklar bulasik yikiyor yemek yapiyormus cok uzuldum ya kiyamam ben onlara :(

Annelerinin kiymetini bilurler yavrularin insaallah

Allah esini de islah etsin bi an evvel aklini basina devsirip sana yardim etmeye koyulur umarim..

Eşim daha önceki dogumlarla kiyasliyor canım. Konuşuyorum ama o duymuyor. Bi de utanmadan soruyor öncekilerde nasıl yapıyordun diye. Herkes nasıl yapıyormuş. Herkesin annesi var bakan. Normal dogumlarin ertesi günü mutfağı elime alırdım. Ev işlerini çamaşırı 2. Veya 3. Gün elime alırdım. Bu sefer ameliyat oldum, en az bir ay eğilmek yasak ic dikişlerim patlar diyorum, doktoru suçluyo halbuki normal dogursam doktor prim alacaktı. Kaldı ki dış dikişim bile tam iyileşmedi. Yatmaya çalıştığım halse

Bi kere bile kontrollerde yanımda olup da doktorlarla bir kelime konuşmadı. Her muayeneden çıktığımda ağlıyordum. Perinatologa gidin dedi doktor götürmedi, umursamadi. Diğerleri gibi sorunsuz bi gebelik olarak düşündü. Halbuki gebelik zehirlenmesine doğru gidiyordum. Bebeğime kavuştuğum için şükrediyorum. Hergün ağlıyorum. Yere bişey düşürsem söylenerek öf diyerek veriyor. Giyinmem lazım diyorum kızımı yolluyor. Bebeği şimdi seviyor ama ilk aylarda aldırmadım diye resmen bana ceza verdi. Söyledi bile. Aldirmazsan böyle bulantiları çekersin diye.

Ben eşime daha ne diyeyim dengim eşim değil hayat arkadaşı diyirum artık. Çocukları ortada bırakıp ana evine dönecek değilim. Desteksiz çalışıp çocukları da sağlıklı buyutemem.

Annem bile umursamıyor ki bugün bebeği görmeye gelecek. Poposunu kaldırmadan tekrar gidecek. Çeyrek takacaklarmis. Hiç gözümde yok. Sadece ziyarete geliyor. Bi de hala rahmetlik anneanneme söylenir dogumlarda yanima gelmezdi der. Sanki kendi geliyo. Beni el oğlunun insafına bırakıyor. Hepsi iyi gün dostuymus. Eşime dedim yani dedirtti artık. Başına bişey gelirse annenler baksın sana benden bişey bekleme dedim. O kadar içim yaniyor ki. Bebeğim çocuklarım beni hayata bağlıyor. Emzirirken ilgilenirken haz alıyorum. Beni hayata annelik sorumluluğum bağlıyor açıkçası. Allah ömür verirse ben kızlarımı böyle günlerinde inşallah yalnız bırakmam.

Bu günlerde geçecek. Kin tutmam aslında intikam almam. Ama unutmam da. İlerde gücüme kavuşunca o zaman minnet de etmem himmet de...
Allah yardımcın olsun. zor bir süreç geçirmişsin ve geçirmeye devam ediyorsun. İnşallah her şey yoluna girer Rabbim güç kuvvet verir sana.

Cnm bebek doyana kdr veruyorum desem, cunku bazen bi oluyo mamayi 50 cc aliyo ondan once demek iyi emzirmemisim diyorum bazen oluyor 15 ya da 20 cc mama aliyor diyorum ki bu sefer demek iyi sutum gelmis ama mamadan once mutlaka sagdigim anne sutunu de veriyorum benim yavru doymuyor anne sutum az sagiyorum ama bi yerden sonra sut gelmiyor artik yavru doymuyor ne kdr isterse o kdr mama veruyoruz

Biz hastanede ilk 2 gun mamayi siringa ile verdik ama simdi ne yalan soyleyeyim philips avent cam biberon ile veriyorum sagdugim sutu de mamayi da

Emmeyi birakmadi ama cok sukur ben hem emziriyorum hem biberon veriyorum
Canım merhaba öncelikle hayırlı olsun doğumun ben bunları yapmaya dayanamıyorum sezeryan sonrası doğru düzgün olamadım sonrada hiç uyumadım desem yeridir senin sütün sağında ne kadar geliyor doktor bana sağma dddi ben dün sağmadım ama mamaymışsın 30 ü geçme şimdilik dddi emiyor emiyor ama yok dün geldi sütüm sağmadım ağzında üç saat emdi hala ağlıyor mama vermeyin duioylar dayanamadım verdim ne yapayım sağmayada halim kalmamıştı bugün sağdım 40 ml geldi benimde sen kaç saate bir mama veriyosun nasıl sağıyosun

Canım mamayi ya da sutunu nasıl neyle yani verio sun . Biberon emmeyi unutturur die.vermeyin deniyor. Ne kadar verio sun bir de . Ben memeyi verdikten sonra göğsüm boşalıo sanki sonra yavrum doymuo aglio istiorum ki önceden sagdigimi ya da mama yapıp vereyim. Ama kaç ml ve nasıl vercem bilemedim. Gunde kaç kez
Lütfen bilen yardimci olsun
canım günde kaz kez kaç cc veriliyor o kısmı bilemiyorum ama biberon vermek istemiyorsan kaşıkla, küçük bardaklarla yada şırıngayla vermek zor geliyorsa emzirme araştımalarım esnasında şöyle bir alternatif görmüştüm:

Medikalcilerden 5 numara beslenme sondası deyince ince serum hortumu gibi bir hortum alınıyormuş, mamayı hazırlayınca veya sağdığın sütü biberona koyunca biberonun uç kısmını çıkarıp ya da bi tane ucunu feda edip ucundan kesip o ince hortumun bi ucunu mama veya sütün içine sokuyorsun. diğer ucunu da bebek memeyi emerken ağzının köşesinden veya meme ucunun üstünden bebeğin damağına gelecek şekilde veriyorsun (bir kere yerleştirdikten sonra hortum sürekli kayıpta pozisyonu değişmesin diye biraz geriden memeye bantla yapıştıran vardı videolarda) bebek memeyi emerken bir yandan da o hortum vasıtasıyla biberondakini vakumluyor içmiş oluyor (hortum şeffaf içinden sütün geldiğini görüyorsun bebek çektikçe). hem memeden soğumuyor hem sürekli memeyi de emmiş old için senin beynine sinyal göndererek süt üretimini tetikliyor diyor uzmanlar. Biberon yerine onun özel bir aparatıda var şırıngası hortumu bir bütün halinde boynuna asıyorsun ucunu bebeğin ağzına yerleştiriyorsun yine medikalcilerde vardır.

ben düz yazıyla anlatınca karışık gelmiş olabilir nette Lactation Aid System veya Emzirme Destek Sistemi olarak arattır bir sürü video var. videoda daha net anlarsın

Back
X