2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kızlar ben doğum yaptımm
Spinal sezaryen oldum
Korkum dışında çok rahat bi ameliyattı
Şimdi avuç içi kadar kafası olan kızımız ile günlerimizi geçiriyoruz
Ve ben kızıma aşık oldum :)
tam ben de seni ve Sunny-day Sunny-day i düşünüyordum sesleri kesildi diye. hadi gözün aydın hayırlı olsun

canım günde kaz kez kaç cc veriliyor o kısmı bilemiyorum ama biberon vermek istemiyorsan kaşıkla, küçük bardaklarla yada şırıngayla vermek zor geliyorsa emzirme araştımalarım esnasında şöyle bir alternatif görmüştüm:

Medikalcilerden 5 numara beslenme sondası deyince ince serum hortumu gibi bir hortum alınıyormuş, mamayı hazırlayınca veya sağdığın sütü biberona koyunca biberonun uç kısmını çıkarıp ya da bi tane ucunu feda edip ucundan kesip o ince hortumun bi ucunu mama veya sütün içine sokuyorsun. diğer ucunu da bebek memeyi emerken ağzının köşesinden veya meme ucunun üstünden bebeğin damağına gelecek şekilde veriyorsun (bir kere yerleştirdikten sonra hortum sürekli kayıpta pozisyonu değişmesin diye biraz geriden memeye bantla yapıştıran vardı videolarda) bebek memeyi emerken bir yandan da o hortum vasıtasıyla biberondakini vakumluyor içmiş oluyor (hortum şeffaf içinden sütün geldiğini görüyorsun bebek çektikçe). hem memeden soğumuyor hem sürekli memeyi de emmiş old için senin beynine sinyal göndererek süt üretimini tetikliyor diyor uzmanlar. Biberon yerine onun özel bir aparatıda var şırıngası hortumu bir bütün halinde boynuna asıyorsun ucunu bebeğin ağzına yerleştiriyorsun yine medikalcilerde vardır.

ben düz yazıyla anlatınca karışık gelmiş olabilir nette Lactation Aid System veya Emzirme Destek Sistemi olarak arattır bir sürü video var. videoda daha net anlarsın
Aaa ben bilmez bilmez iyi bişi yapmışım o halde ben de memenin kenarınà şırıngayi sıkıştırıodum o emdikce ben de bu tık itiyor dum. DeMek mümkün bişi mis . Teşekkürler mesajin için .

Arkadaşlar desteğiniz ve dualarınız için çok sağolun! Mesajlarınızı okudum ama cevap yazamadım. Bugün ilk kez kendimi biraz iyi hissediyorum. Eski mesajları henüz okuma fırsatı bulamadım. Günü çok yaklaşan arkadaşlarım vardı. İnşallah çok güzel doğumları olmuştur. Bekleyenler için de dualarım onlarla olacak.

Benim şu an en büyük derdim meme uçlarımda kabuklu yaralar oldu. Emerken inanılmaz acıyor ve 2 saatte bir emmek istiyor. Uyanacak ve emmek isteyecek diye korkar oldum. Zaten süt var ile yok arasında. Mama veriyoruz ama hemşireler emzirmeyi bırakmamamı söylediler. Doktor ilaç verdi. Ama tabiki 2 saatte bir yaralar açılıyor ve kanıyor. Ben ne yapacağım? Kalkan da kullandırmıyorlar
Canım ecZaneden hemen garmastan al sür. Çok iyi gelecek göreceksin tek çaresi o...

sağol canım duymuştum daha önce ama kızım kanala girmedi yüzünü dönüp pozisyon falan da almadı doğum başlarsa bu şekilde de sezeryana gidebilir o yüzden tetiklemeye korkuyorum. iki ucu keskin bıçak anlayacağın kurbanlık koyun gibi kendiliğinden dönmesini ve olmasını bekliyorum yani:dua:
Benim de 40 haftam bitti ikinci doğumum olacak ve dönmedi. Telaş yapma onlar yolu biliyor geldcekçer..

Aaa ben bilmez bilmez iyi bişi yapmışım o halde ben de memenin kenarınà şırıngayi sıkıştırıodum o emdikce ben de bu tık itiyor dum. DeMek mümkün bişi mis . Teşekkürler mesajin için .
rica ederim bu bahsettiğim sistemin hazır aparatlarında da ya şırınga gibi birşeye ya da küçük bir serum poşeti gibi bi poşete bağlı ince bir hortum var, videolarda görürsün. aparatı bi kenara koyup ya da boynuna asıp, hortumu meme emmekte olan bebeğin ağzının kenarından birkez yerleştirince o kendi kendine emiyor. senin sürekli elinle sıkmana gerek yok. ya da biberonun içine kendin beslenme sondası alıp koyacaksan bir yerde 5 numara beslenme sondası diye okumuştum ama bilen biri varsa etrafında hemşire, emzirme danışmanı vs bir sor yine. o hortumun kalınlığı inceliği önemli olabilir, bir anda hızlı akmasın diye. şırınga ile elinle sıkmaktan daha kontrollü olur bu şekilde

Canım ecZaneden hemen garmastan al sür. Çok iyi gelecek göreceksin tek çaresi o...

Benim de 40 haftam bitti ikinci doğumum olacak ve dönmedi. Telaş yapma onlar yolu biliyor geldcekçer..
ben telaş yapmıyorum da dr pek beklemek istemiyor, bir de mekonyum aspirasyonu vs riskler biraz düşündürüyor tabi

Ben 1 hafta daha beklemek istemiyorum hatta 8 gun nasıl geçecek diye de artik kafayı siyircam. Doğsun artik. Ne nişan ne su nede sancı. Kasılmalarım var ama bazen şiddetli bazen hafif düzensiz. Artik sinirlerim bozuluyor. Ailedeki herkes umudu kesti doğurmayacak gözüyle bakıyor. Yeter artik ya :KK43:
Çok iti anlıyorum beni gören herkes aa doğmadı mı daha noldu ay suni sancı vermesin ay bekle yok yok bekleme gir sezeryana aman erkek geç gelir yoksa sen mi sezeryan istiyorsun yok cocugu almayın onun daha vakti değil KAFAM ŞİLTİ SİNŞR SİSTEMİN BOZULDU SİZE NE TEYZELER SİZE NEEE!!! Çok bunaldım

Kızlar ben doğum yaptımm
Spinal sezaryen oldum
Korkum dışında çok rahat bi ameliyattı
Şimdi avuç içi kadar kafası olan kızımız ile günlerimizi geçiriyoruz
Ve ben kızıma aşık oldum :)
Tebrik ederim canım, ses çıkmayınca tahmin ettim doğurmuştur dedim. Allah analı babalı büyütsün, şansı bahtı açık olsun inşallah.

seker000 seker000 haftaya herkes doğurur zaten :) temmuz annesine daha yakınız .İnşallah biz de sağlıcakla çok beklemeden kolaylıkla doğururuz :) sürekli iyi mi diye düşünmek yoruyor
Aynen sona biz kalırız kesin..sabırsızlanıyorum ben de artık hayırlısı olsun inşallah

Canim hayirli olsun daha onceden acilman vs sancin varmiydi hic birdenmi oldu
Saol canım. Daha önceden agrilarim oluyordu ama yalancı sancı olduğunu biliyordum. Acilmam olup olmadığını hiç bilmiyorum çünkü kontrollerde hiç alttan bakilmadi bana. Vajinanın içine ani bıçak saplanmasi gibi biseyler olurdu sanırım açılmayı sagliyormus o

Back
X