canım günde kaz kez kaç cc veriliyor o kısmı bilemiyorum ama biberon vermek istemiyorsan kaşıkla, küçük bardaklarla yada şırıngayla vermek zor geliyorsa emzirme araştımalarım esnasında şöyle bir alternatif görmüştüm:
Medikalcilerden 5 numara beslenme sondası deyince ince serum hortumu gibi bir hortum alınıyormuş, mamayı hazırlayınca veya sağdığın sütü biberona koyunca biberonun uç kısmını çıkarıp ya da bi tane ucunu feda edip ucundan kesip o ince hortumun bi ucunu mama veya sütün içine sokuyorsun. diğer ucunu da bebek memeyi emerken ağzının köşesinden veya meme ucunun üstünden bebeğin damağına gelecek şekilde veriyorsun (bir kere yerleştirdikten sonra hortum sürekli kayıpta pozisyonu değişmesin diye biraz geriden memeye bantla yapıştıran vardı videolarda) bebek memeyi emerken bir yandan da o hortum vasıtasıyla biberondakini vakumluyor içmiş oluyor (hortum şeffaf içinden sütün geldiğini görüyorsun bebek çektikçe). hem memeden soğumuyor hem sürekli memeyi de emmiş old için senin beynine sinyal göndererek süt üretimini tetikliyor diyor uzmanlar. Biberon yerine onun özel bir aparatıda var şırıngası hortumu bir bütün halinde boynuna asıyorsun ucunu bebeğin ağzına yerleştiriyorsun yine medikalcilerde vardır.
ben düz yazıyla anlatınca karışık gelmiş olabilir nette Lactation Aid System veya Emzirme Destek Sistemi olarak arattır bir sürü video var. videoda daha net anlarsın