2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Mouse Mouse hayırlı olsun sağlık ve kolaylık dilerim bir de bol sütun olsun inşallah. 1hafta yat tatlım sadece tuvalete kalk. Çok yavaş hareketlerle. 1ay hiç eğilme. Bebeğini koynunda yanında uyut sütün artar. O senin kokunu karnından biliyor zaten. Bol su iç ve komposto tüket kabızlık yaşamamak için. Sevdiğin hayvan ürünlerini tuket süt için. Bende süt tavuk ve kıyma bol süt yapıyor.
Sağol canım tam da rahatısz olduğum durumları yazmışsın meme ucum çok acıyor zeytinyağı sürüyorum birazdan
Taburcu işlemlerimizi yapılıyor eve gidince bolca sürüp açarak gezicem
Sütüm az galiba kızım sürekli emmek istiyor 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama 1 saate yakın emmeye çalışıyor bıraktırmaya çalışısınca kıyameti koparıyor
Dikişlerimde problem yok şuanda dün ilk gazımı ve wcmi yaptım kanamam da az sadece ayağa kalkarken zorlanıyorum
Herkes bolca yürüyüş yap diyordu ben ilk kalkşığıöda rahat kalktım
Dedğini gibi kompostu içtim bolca akşam olmadan lavaboya çıktım he bide bu arada zeytinyağı içtim iki kaşık
Ama baktım yürüynce daha kötü yaram yanıyor uzanıyorum
Uzanınca daha dincim bağırsaklarımda rahatsız etmiyor
Dediğin gibi en iyisi dinlenmek

Bu arada soran merak eden
Dua eden
Tüm arkadaşlara teşekkürler
Doğum yapacak olanlara Allah yardım etsin
Ama korkmayın kızlar ikinsinde de korktugnuzdan dolayı acı hissedersiniz
Benim allaha şükür hiç ağrım sızım olmadı
Ama ben anestezinin etkisi tam olarak geçmeden ağrım var dedim 3 saatte bir iğne yaptırdım kendimi tam olarak iyi hissedene kadar
O yüzden belki de şiddetli ağrım olmadı
Sadece korkudan doğum sonrası 2 3 saat titremem ve çenemin kasılmaları geçmedi

Doğumun neden sezaryen oldu derseniz
Söylemiştim zaten iki gündür nişane denilen kanamam geliyordu ama gitikçe artarak adet kanına yakın
Nst de düzensiz sancım ve az sancım çıktı
Ama ben baya sancı çekiyordum sürekli belimi ovaladı annemler
Cesaretimi toplayamadım kızlar ama :KK43:
Sancıya dayanamam dedim korktum sezaryen istiprum diye tekrar hastaneye gittim iki saat sonra
Doğumdan sonra öğrendim ki
Bebeğim kakasını yapmış karnımdayken meğerse
Herşeyde bir hayır vardır derler ya
Belkide bekleseydim ertesi gün doğum yapacaktım ve zor süreç bekleyecekti benle bebeğimi
Ama belkide içimde hep ukte kalacaktır normal doğum

Doğum yapan anneler kim tam takip edemiyorum ama
Allah hepimizi yavrumuza yavrumuzu da bize bağışlasın kızlar

Günaydın kızlar, bugün içimde bi sevinçle uyandım. Sayenizde kendimi yalnız hissetmiyorum. Hepinizden Allah razı olsun.

Az önce kızlarla Melikemi yikadik. Göbeği perşembe düşmüştü. Suyuna gül suyu döktüm. Tulbentle heryerini ovaladim. Sessizce bekledi. Azıcık üşüdü. Hemen havluya alıp sarıldım ısıttım.

Emzirdim ve uyuyor şimdi. Ben de öğleden sonra eşim gelince duş alırım artık. Malum her fırsatta bebeği kucağa almak istiyor kızlar yalnız birakamiyorum. Banyom da küçük olduğundan bebek arabasına koyup yanıma alamam da.

Kizlar ben dogum yaptim cuma aksami. Yogunluktan yazamadim. Cuma sabah kendi doktorumdan randevum vardi, açıklik 3cm olmus ve bebek son gunlerde hareketsiz kaldi dedigimden dolayi dogumu yapalim dedi. Saat 11de yatisim yapildi. Suni sanci verdiler 6saat boyunca 5cm olmustu acilma ve doktor suyumu patlatti. Sonradan bebegin kalp atislari dustu ve bir turlu dogum kanalina girmiodu bebek. Sonra apar topar sezeryana alindim saat 18:15de.
Cok istiodum normal dogum olsun diye ama nasip olmadi iyiki sezeryan oldun dedi doktor cunku kordonu hem bogazina hemde omzuna dolanmis ondan hareketsizmis ve sancidan asaga bile inmiyomus bebek. Melegim simdi yanimda onu koklayarak uyorum artik mis cennet kokulum.
hayırlı olsun gözün aydın :)

Sağol canım tam da rahatısz olduğum durumları yazmışsın meme ucum çok acıyor zeytinyağı sürüyorum birazdan
Sütüm az galiba kızım sürekli emmek istiyor 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama 1 saate yakın emmeye çalışıyor bıraktırmaya çalışısınca kıyameti koparıyor
Dikişlerimde problem yok şuanda dün ilk gazımı ve wcmi yaptım kanamam da az sadece ayağa kalkarken zorlanıyorum
Dedğini gibi kompostu içtim bolca akşam olmadan lavaboya çıktım he bide bu arada zeytinyağı içtim iki kaşık

Dua eden
Ama ben anestezinin etkisi tam olarak geçmeden ağrım var dedim 3 saatte bir iğne yaptırdım kendimi tam olarak iyi hissedene kadar

Söylemiştim zaten iki gündür nişane denilen kanamam geliyordu ama gitikçe artarak adet kanına yakın
Sancıya dayanamam dedim korktum sezaryen istiprum diye tekrar hastaneye gittim iki saat sonra
Belkide bekleseydim ertesi gün doğum yapacaktım ve zor süreç bekleyecekti benle bebeğimi

Tatlım kurtuldunuz kavuştunuz çok şükür. Gelecek hafta çok daha iyi olacaksın şimdi ağrı kesiciler hastanede iyiydi. Ben ilk 5gün günde 4parol içtim. 6saatte bir. Gece içince savah tuvalete rahat kalkiliyor. Şimdi günde 3 tane içiyorum.

Yan yatabilirsin yatarak emzirebilirsin. Hep sırtüstü yatma yani. Yattığın yerden ayaklarini gerip gevsetebilirsin. Ayaklarını büküp acabilirsin. Bol su içersen zaten tuvalete sık kalkarsin.

Oturunca arkanda yastiklar olsun. Yürümek istediginde göbeğini tutarsan daha az acın olur, ve dikislere baskı olmaz.
Sert yere oturursan daha rahat kalkarsin. Yardım alarak kalkmalısın. Yatağının yanına sandalye koyup tutunup kalkabilirsin. Sert ve yüksek yerlerden daha rahat kalkiliyor. Ben sandalyeye bile yastık koyup oturdum bir hafta. Bebeğini ve seni öpüyorum tekrar hayırlı olsun

Kizlar bebeğimin altını sifonyerin üzerinde değiştiriyorum egilmemek icin. Bugün kızımı masanin üzerinde yikadim. Kuvetinde resim çekecektik unuttuk. Malum oğlum kızım yeğenim yanımda heyecanlı hareketli olunca bi de Melikem üşüyünce dikkatim dağıldı. Kizlar getirip götürdü malzemeleri.. Meleklerim onlar benim:)

Olumsuz düşünme. Sancı çekmek de kötü vir şey değil bebeğin kendisi karar verecek ve o dancılar onu geliştirecek bir de senin rahmini toplamanı sağlayak doğumdan sonra ve de oksitoain vs anne sütü lohusa depresyonunun engeline se faydası var.. Çoğu kişi sezaryan olacaksa bile plablı olmuyor sancıları da duymak için..
O düşündüğümüz felaket sancılar doğum anında oluyor öncesinde karın ağrısı givi adet ağrısı gibi zaten.. Sezaryana alınacak olursan felaket ağrılar çekmemiş olursun yani.. Telaş yapma korkma.. Olumlu düşüb:))
Evet aslında o sancı nasıl bişi merak ta ediyorum suyun gelmesi nişanın gelmesi o heyecan..yani bebeğim o an gelmek istiyor kavuşmak istiyor artık ne güzel..Allahın izniyle bebek belirliyor gelmek istediği zamanı..

Ama insan ilk defa yaşayacağı bişi olunca tedirgin oluyor işte..ben evlendiğim zaman da böyle olmuştum strese girmiştim ama işte oldu bitti o da:)

Dua eden

Canımm tekrar Allah analı babalı büyütsün. .ne güzel bebeğin sağlıklı kucağında maşallah gerisinin önemi yok Allah en hayırlısını bilir hakkınızda hayırlısı buymuş bol sütlü günler diliyorum darısı başımıza inşallah;)

Günaydın kızlar, bugün içimde bi sevinçle uyandım. Sayenizde kendimi yalnız hissetmiyorum. Hepinizden Allah razı olsun.

Az önce kızlarla Melikemi yikadik. Göbeği perşembe düşmüştü. Suyuna gül suyu döktüm. Tulbentle heryerini ovaladim. Sessizce bekledi. Azıcık üşüdü. Hemen havluya alıp sarıldım ısıttım.

Emzirdim ve uyuyor şimdi. Ben de öğleden sonra eşim gelince duş alırım artık. Malum her fırsatta bebeği kucağa almak istiyor kızlar yalnız birakamiyorum. Banyom da küçük olduğundan bebek arabasına koyup yanıma alamam da.
Sıhhatler olsun minik melikeye♡♡♡

@GlnU canimm insallah saglikla almissindir kucagina dualarimiz seninle.. Ilk firsatta bizi haberdar et olurmu.

Bu arada bende ciktim kontrolden nstde duzensiz sancilarim cikti.ama benim icin bisey degil yani surekli cektigim adetvsancisi gibi cok hafif sancim vardi. Suyumuz cok iyiymis tansiyonda 10a 6 cikti doktor bekelyelim hic bi sknti yok suan dedi 3 gun sonra yeniden gidicez bakalim. Kanala tam girmemis ama basi kanalin girisinde bolbol yuruyus comelme kalkma dedi. Iyidir haberler insallah:(

Kizlar sizin bebeklerinizin gobek bagi ne zaman dustu bizimki bugun 14. Gun ve hâlâ dusmedi

Bizim göbek bağımiz 7. gün düştü bize anneannemiz bakıyor.göbek bagina anne kendi sütünden damlatirmis önce damlatmamistik ama son 2-3 gün damlatincahemen düştü

Kızlar kaç gündür yavrum gaz sancisindan sabahliyor. Aglamaktan mahvoldu. Ne yapsam iyi gelmedi nolur yardım edin bana ya

Canim Dr damla falan vermedimi. Benim bebekte gazlı bi bebek.hatta hastanede bütün bebek hemşireler drlar hepsi ayrı ayrı söylediler bebeğin gazlı diye.aile hekimimizbize damla yazdı gaz için onu kullanıyoruz baya fayda etti.gazdan dolayi ememiyodu yavrum sıkıntıdan.oda düzeldi.

Tatlım derin nefes al, sakiiin kaalll. Ama burda böyle sabirsizlanan streslene. Anneleri okuyunca çok üzülüyorum ben. Tamam kavuşmak için bu stres,haklısın da, tatlı bi çaba bekliyo seni..
Bir yarış yok. Bebekler herkesle anne karnında aynı anda döllenip aynı anda dogamaz ki. Burda bi üstünlük yok önce doğdu veya kiloluydu diye. Ne olursa olsun herkesin doğumu da bebeği de kendine özel. Bol yürüyüş yap. Merdiven in çık, dans et..

Haklisin canım. Benimki geç döllenme zaten. Benim son adet tarihim 6 eylül aslında en son o zaman adet oldum. Ama doktor bu çocuk o kadar büyük değil muhtemelen geç döllenme olmuştur diye 14 eylüle çekti son adet tarihimi. Çünkü kan da da baya geç çıktı. Napayım artik bunaldim hic bir şeyden tat alamiyorum bir de buna kızımın 39 değil de 36 haftalık olduğunu öğrenince daha da üzüldüm ama olsun küçükse küçük napayım yeterki kollarım da olsun ben başka bir şey istemiyorum.

Bizim göbek bağımiz 7. gün düştü bize anneannemiz bakıyor.göbek bagina anne kendi sütünden damlatirmis önce damlatmamistik ama son 2-3 gün damlatincahemen düştü

Canim Dr damla falan vermedimi. Benim bebekte gazlı bi bebek.hatta hastanede bütün bebek hemşireler drlar hepsi ayrı ayrı söylediler bebeğin gazlı diye.aile hekimimizbize damla yazdı gaz için onu kullanıyoruz baya fayda etti.gazdan dolayi ememiyodu yavrum sıkıntıdan.oda düzeldi.
Canim cumartrsi den beri damla kullanıyoruz ama bana misin demiyor 6 saattir ağlıyordu şimdi yorgunluktan bayıldı artık herseyi kestim süt yoğurt gaz yapmasın yavruma diye ama yok. Yavrum mahvoldu ya

Haklisin canım. Benimki geç döllenme zaten. Benim son adet tarihim 6 eylül aslında en son o zaman adet oldum. Ama doktor bu çocuk o kadar büyük değil muhtemelen geç döllenme olmuştur diye 14 eylüle çekti son adet tarihimi. Çünkü kan da da baya geç çıktı. Napayım artik bunaldim hic bir şeyden tat alamiyorum bir de buna kızımın 39 değil de 36 haftalık olduğunu öğrenince daha da üzüldüm ama olsun küçükse küçük napayım yeterki kollarım da olsun ben başka bir şey istemiyorum.
Canım merabalr senınle durmumuz aynı..gec döllenme..senn kanda ne zaman çıkmıştı ? benm son adet tarıhm 3 eylul doktor 15 eylul hesab ettı.13 ekımde bhcg 30 lu degerlerde çıkmıştı.Aklım çok karışık

Back
X