2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Haklisin canım. Benimki geç döllenme zaten. Benim son adet tarihim 6 eylül aslında en son o zaman adet oldum. Ama doktor bu çocuk o kadar büyük değil muhtemelen geç döllenme olmuştur diye 14 eylüle çekti son adet tarihimi. Çünkü kan da da baya geç çıktı. Napayım artik bunaldim hic bir şeyden tat alamiyorum bir de buna kızımın 39 değil de 36 haftalık olduğunu öğrenince daha da üzüldüm ama olsun küçükse küçük napayım yeterki kollarım da olsun ben başka bir şey istemiyorum.
Ve doktor bana da çocuk yaklaşk 10 gün geride dedi..Bu durumda gecekıbelr bebişler dıye duşunuyorm

Kızlar kaç gündür yavrum gaz sancisindan sabahliyor. Aglamaktan mahvoldu. Ne yapsam iyi gelmedi nolur yardım edin bana ya

Bizde de aynı problem var.o gaz çıkmayınca rahatlamiyor minik kızım. Ben yüz üstü tutup bacağını arasına alıp tek bacağımla karnına baskı yapıyorum sirtina hafif vuruyorum.bu pozisyon biraz rahatlatiyor.
Ayrıca
Bu Müzik Üniv. Tez Konusu olmuş. Anne karnındaki seslerle birebir aynıymış. Biz denedik,gerçekten bebişi rahatlatiyor.

Kızlar bildirmleri gördüm ama tek tek etiket alıntı yapamadım. Hakkınızı helal edin. Sabah 8 15te bebeğim doğdu.İkimiz de çok iyiyiz. Spinal sezeyan oldum. Doğunca o ağladıkça ben ağladım çok duygusal bir an :KK43: anestezi etkisi geçince ağrım başladı. Ağrı kesici vuruldu gayet iyiyim. Bir de bezimi değiştirirken sağa sola yatırıyorlar o an çok canım acıdı :/ onun dışında her şey iyi. Emzirmekle uğraşıyoruz. Göğüs ucu çıkarıcı aldım işe yarıyor daha iyi tutuyor. İki cuk cuk sonra uyuyor hemen. Şu an sütüm gelmedi ama göğüs ucu çıkarıcıyla çekince sarı kolostrum geliyor biraz. Sütüm ne zaman gelir bilmiyorum. Acaba pompa kullansam mı?

Canim cumartrsi den beri damla kullanıyoruz ama bana misin demiyor 6 saattir ağlıyordu şimdi yorgunluktan bayıldı artık herseyi kestim süt yoğurt gaz yapmasın yavruma diye ama yok. Yavrum mahvoldu ya
Screenshot_2016-04-24-23-43-34.webp canım bak ben bebeğim için araştırırken bunları bulmuştum istersen bi dene.bide kiraz çekirdekli patik varmış ısıtip giydirice biraz rahatlatiyormus

Canım merabalr senınle durmumuz aynı..gec döllenme..senn kanda ne zaman çıkmıştı ? benm son adet tarıhm 3 eylul doktor 15 eylul hesab ettı.13 ekımde bhcg 30 lu degerlerde çıkmıştı.Aklım çok karışık

Canım bende 6 ekim miydi Su an hatırlamıyorum 83 tu ilk kan tahlilim. Ama 20 ekimde kesemizi görmüşüz onu kaydetmisim.

Ve doktor bana da çocuk yaklaşk 10 gün geride dedi..Bu durumda gecekıbelr bebişler dıye duşunuyorm

Benim zaten su anki takvimim 14 eylul doktorun söylediği adet tarihi. Benim asil tarih 6 eylül. Doktor 14 eylüle gore hesaplicaz artik dedi. 14 eylüle gore son haftaya girdik :) gecikmesin artik

Kizlar sizin bebeklerinizin gobek bagi ne zaman dustu bizimki bugun 14. Gun ve hâlâ dusmedi
Canım bizimki de 12.gün düştü..tam 2 gün sonra yıkadık..yani iki haftalık olmuştu ilk banyosunda bebişim..dr bana kordonu kalın ise hemen düşmez demişti..zaten doğumda dalga geçti dr umuz halat gibi kordonun var kız diye

Kızlar bildirmleri gördüm ama tek tek etiket alıntı yapamadım. Hakkınızı helal edin. Sabah 8 15te bebeğim doğdu.İkimiz de çok iyiyiz. Spinal sezeyan oldum. Doğunca o ağladıkça ben ağladım çok duygusal bir an :KK43: anestezi etkisi geçince ağrım başladı. Ağrı kesici vuruldu gayet iyiyim. Bir de bezimi değiştirirken sağa sola yatırıyorlar o an çok canım acıdı :/ onun dışında her şey iyi. Emzirmekle uğraşıyoruz. Göğüs ucu çıkarıcı aldım işe yarıyor daha iyi tutuyor. İki cuk cuk sonra uyuyor hemen. Şu an sütüm gelmedi ama göğüs ucu çıkarıcıyla çekince sarı kolostrum geliyor biraz. Sütüm ne zaman gelir bilmiyorum. Acaba pompa kullansam mı?

Gözün aydın canım sağlıkla büyüt bebisini inşallah. Darısı bizim başımıza inşallah :) bebeğini bol bol emzir. Pompadan çok senin kokuna ihtiyaci var :) sağlıcakla kalın.

Canim cumartrsi den beri damla kullanıyoruz ama bana misin demiyor 6 saattir ağlıyordu şimdi yorgunluktan bayıldı artık herseyi kestim süt yoğurt gaz yapmasın yavruma diye ama yok. Yavrum mahvoldu ya
Geçmiş olsun canım çok ağlayınca da hava yutuyorlar gaz devam ediyo öyle olunca karninin üstüne yatır sırtınısivazla. Bi de sen de hava sıcak da oksa çorap giy. Sendeki gaz da geçiyor. Maden suyu tuketebilirsin. En iyisi de rezene çayı bence. Insallah düzelir. Bi de bebege çorap da giydir. Altıni alırken hava almasın. Ben pencere kapıyı kapatıyorum

Hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün inşallah ♡

hayırlı olsun canım. Allah analı babalı hayırlı bir evlat olarak yetiştirmeyi nasip etsin. hemşireler falanda demiştir ama bild kadarı ile ilk 2-3 gün falan sadece az az şeffafımsı sarımsı renkte kolostrum geliyormuş zaten. bebeğin midesi de bilye kadar olduğu için o ona yetiyormuş. miktarı az olsada içerik açısından çok zengin, değerli, her yenidoğan bebeğin alması gereken bir süt. sadece kolay sindirilen bir süt bebeğin midesi de küçük old için sık sık acıkacaktır, sık sık emzirmeye çalış. pompa bu durumda işe yararmı bilemedim. beyaz renkte normal süt hemen gelmez muhtemelen. Yine hastanedekilere bir sor.

Benim zaten su anki takvimim 14 eylul doktorun söylediği adet tarihi. Benim asil tarih 6 eylül. Doktor 14 eylüle gore hesaplicaz artik dedi. 14 eylüle gore son haftaya girdik :) gecikmesin artik
Cok benzer durumdayız.Benım takvımdehesabda doktorun dedıgı tarıhe gore 15 eylül..Ama bundan oonce ultrasonda hıç yanılma olmamıstı.Haftasıyla bebiş uyumlu gıdıyordk.Su an 8 gun var sadece doğuma..İnsanı yoran beklemek ve belrslk ama..Ne zaman gelısmlerı tamamlnrsa o zman gelsnler dıye tesellı oluyorm canım.Netıcede sımdı kucuk mınyonlar :KK43:

Cok benzer durumdayız.Benım takvımdehesabda doktorun dedıgı tarıhe gore 15 eylül..Ama bundan oonce ultrasonda hıç yanılma olmamıstı.Haftasıyla bebiş uyumlu gıdıyordk.Su an 8 gun var sadece doğuma..İnsanı yoran beklemek ve belrslk ama..Ne zaman gelısmlerı tamamlnrsa o zman gelsnler dıye tesellı oluyorm canım.Netıcede sımdı kucuk mınyonlar :KK43:

Aynen canım küçükler daha ama benimkinde farklı bir şey var iki hafta üst üste gidiyorum bebek 36 haftalık gözüküyo. İki hafta önce de 1 hafta önce de öyleydi. Yani anne karnında gelişmiyor fazla. Minyon olacak benim kiz. O yüzden bir an evvel doğsun ki bari dış ortamda beslensin büyüsün bu gidişle icerde buyumeyecek.

kızlar gelelim kendi durumuma. öncelikle 40+4 ten merhaba kızım hala içimde. Bugün sabah farklı bir dr dan görüş almak için gittim. kafa çapı 35.1 dedi, bebek kanalda değil.kafası da çatıyı biraz zorlayacak ölçülere geliyor artık dedi. suyu yeterli ama heterojen dedi. su içerisindeki heterojen görüntünün nedeni mekonyum da olabilir, vernix yağ vs de olabilir dedi. mekonyum varsa bile illa aspire edecek demek değil, içerde iken akciğer girişi kapalıdır aspire etmez, doğum anında ilk nefesle aspire edebilir dedi. yüzünün nereye dönük olduğu doğum başlamadığı sürece önemli değil, doğum anında sancı ile de dönebilir dedi. ama bulunduğun haftaya ve bebeğin genel durumuna bakarsak, normal doğum ihtimalin %20 lere düşmüş ve doğuramazsın demiyorum ama zor bir doğum seni bekler dedi. istersen bi suni sancıyı denersin dedi. ben de bu aşamada suni sancının bir faydası olacağına çok inanmıyorum. muhtemelen boşuna acı çekip sonum yine sezeryan olacak diye düşünüyorum.

dolayısı ile öğleden sonra kendi dr gittim ve sezeryan için gün aldım:rolleyes:. Yarın 40+5 te spinal sezeryanla Gonca'mıza kavuşacağız inş:rolleyes:. ne olur şu ramazan günü dua edin Allah yardım etsin, bilenler fırsatı olanlar Fetih, İnşirah, Ayetel kürsi gönlünüzden ne koparsa birşeyler okuyun:dua:.

kızlar gelelim kendi durumuma. öncelikle 40+4 ten merhaba kızım hala içimde. Bugün sabah farklı bir dr dan görüş almak için gittim. kafa çapı 35.1 dedi, bebek kanalda değil.kafası da çatıyı biraz zorlayacak ölçülere geliyor artık dedi. suyu yeterli ama heterojen dedi. su içerisindeki heterojen görüntünün nedeni mekonyum da olabilir, vernix yağ vs de olabilir dedi. mekonyum varsa bile illa aspire edecek demek değil, içerde iken akciğer girişi kapalıdır aspire etmez, doğum anında ilk nefesle aspire edebilir dedi. yüzünün nereye dönük olduğu doğum başlamadığı sürece önemli değil, doğum anında sancı ile de dönebilir dedi. ama bulunduğun haftaya ve bebeğin genel durumuna bakarsak, normal doğum ihtimalin %20 lere düşmüş ve doğuramazsın demiyorum ama zor bir doğum seni bekler dedi. istersen bi suni sancıyı denersin dedi. ben de bu aşamada suni sancının bir faydası olacağına çok inanmıyorum. muhtemelen boşuna acı çekip sonum yine sezeryan olacak diye düşünüyorum.

dolayısı ile öğleden sonra kendi dr gittim ve sezeryan için gün aldım:rolleyes:. Yarın 40+5 te spinal sezeryanla Gonca'mıza kavuşacağız inş:rolleyes:. ne olur şu ramazan günü dua edin Allah yardım etsin, bilenler fırsatı olanlar Fetih, İnşirah, Ayetel kürsi gönlünüzden ne koparsa birşeyler okuyun:dua:.

yarın 12 gibi yatış yapıp odamıza yerleşcez. 14.30 gibi operasyon gerçekleşecek inş.

Canımm Allah yardımcın olsun dualamız seninle imşallah hayırlısıyla kucağına alırsın bebeğini..sen de "Rabbi yessir vela tuassir rabbi temmim bil hayr"oku bol bol inşallah hemencecik sorunsuz olur doğumun selametle inşallah♡

Allah yardımcın olsun. İnşallah kolaycacık gerçekleşir doğumun :)

Back
X