kızlar gelelim kendi durumuma. öncelikle 40+4 ten merhaba kızım hala içimde. Bugün sabah farklı bir dr dan görüş almak için gittim. kafa çapı 35.1 dedi, bebek kanalda değil.kafası da çatıyı biraz zorlayacak ölçülere geliyor artık dedi. suyu yeterli ama heterojen dedi. su içerisindeki heterojen görüntünün nedeni mekonyum da olabilir, vernix yağ vs de olabilir dedi. mekonyum varsa bile illa aspire edecek demek değil, içerde iken akciğer girişi kapalıdır aspire etmez, doğum anında ilk nefesle aspire edebilir dedi. yüzünün nereye dönük olduğu doğum başlamadığı sürece önemli değil, doğum anında sancı ile de dönebilir dedi. ama bulunduğun haftaya ve bebeğin genel durumuna bakarsak, normal doğum ihtimalin %20 lere düşmüş ve doğuramazsın demiyorum ama zor bir doğum seni bekler dedi. istersen bi suni sancıyı denersin dedi. ben de bu aşamada suni sancının bir faydası olacağına çok inanmıyorum. muhtemelen boşuna acı çekip sonum yine sezeryan olacak diye düşünüyorum.
dolayısı ile öğleden sonra kendi dr gittim ve sezeryan için gün aldım

. Yarın 40+5 te spinal sezeryanla Gonca'mıza kavuşacağız inş

. ne olur şu ramazan günü dua edin Allah yardım etsin, bilenler fırsatı olanlar Fetih, İnşirah, Ayetel kürsi gönlünüzden ne koparsa birşeyler okuyun

.