Bitanem o zaman daha stratejik davranman gerek artık. Nişanlı olduğunuz o büyülü zamanları bir daha tam olarak yaşayamayacak olsanız da, en azından şu günlerin stresi azalır. İlişkinizin tüm dinamiğini bilmiyorum ama, yanlış davranışlarını sen de farkında olmadan beslemiş olabilirsin. Örneğin bir şey istediğinde "aşkım noolur sen getir" demen, onun kafasında vazifen olan bir şeyden kaçıyormuşsun algısını yaratıyor. Eşinin sağlıksız düşüncelerini destekliyor. Onun yerine hayatım yorgunum, lütfen sen al, gelirken bana da bir bardak su getirirsen sevinirim gibi bir karşılık, yumuşakça ona da sorumluluk yükleyecektir. Eğer yaparsa teşekkür et, biraz zaman geçince ona sokul, sev. Ama hiç bir şey söyleme. Bilinçaltı iyi bir davranış sonucu ödüllendirildiğini anlayacak ve zamanla bu davranışlarını artırabilecek. Yapmazsa sessiz kal, peki kendimi daha iyi hissedince getiririm zaten benim de su içmem gerek de. Tartışma. İtiraz etmediğin ve kendince bir sebebin olduğu için o da tartışmayacaktır. Bir de mesela Ada'ya hamileyken kavunu döküp, söylenerek, ağlayarak halıyı silmek yerine, orayı öylece bırakmalıydın. Ya sen yap, ya birinden yardım isteyelim benim yapmam mümkün değil diyecektin. O da anlayacaktı ki pervasız davranışları onu da zor durumda bırakıyor...
Senin "super girl" olman onun çok işine geliyor bitanem.