• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
Gündüzleri nasıl peki.. 3-4 kere bende de oldu geceleri yastığı falan yükselttim.. Senin ki biraz ileri boyutta ne iyi gelir bilmem ki
Gündüz de var ama gece yatınca daha yoğun.nefesim daralıyor diye 3 yastıkla yatıyorum zaten dahabda yüksek olmaz heralde.ama fayda etmiyor

Rennie değil de gaviscon denesen Bi de? Belki o daha iyi etki eder.
Bazen ilaçtan ilaca kişiden kişiye göre değişiyor.
Gavisconu oğlumda içtim fayda etmediği için rennie ye çevirmiştim.bunda denemedim.bakim alayım bi tane belki yıllar sonra fayda eder

Magnezyum konuşulmuş, 3 hafta önceki kontrolde doktorum 2 hafta sonra bırak dedi, zaten sadece krampım olunca içiyordum.. Niye bıraktırdı onu da sormadım ama artık içmiyorum.. Kalsiyum ve d vit olan Newcal içiyorum 2 günde bir, demir olarak Gynoferon içiyorum günde 2ye çıktık kan düşük çıkınca, troid için Euthyrox zaten standart ilacım, bide midem yanarsa Rennie.. Özel durumlar dışında çok farklı bişey içen kalmadı ilk aylardaki gibi sanırım, dimi kızlar?
Canım bana doktorum magnezyuma devam ey dedi. Rahim kasılmalarını engelliyor. Son zamanlarda normal doğum yapabilecek hamilelere bıraktırıyorlar sancısı gelebilsin diye. Bende devit3 günde 9 damla çay kaşığı ile içip hemen su içiyorum hiç sorun olmuyor zaten tatsız tuzsuz bişey.

Ben ayrı hazırladım bi çanta bi valiz :) bebişin eşyalarını kategorilere de ayırdım, annem yada kociş ararsa rahat bulsun diye :) ben bide çantaya mı eğilip kalkcam, normal de olsa sezeryan da ben isticem onlar getircek :KK70: bi süslü paket de ebelere verilecek takımı hazırladım karıştırıp başka takım vermesinler diye, daha da arayıp bulamazlarsa canları sağolsun ne diyim :KK70:
Eki Görüntüle 1896015 Eki Görüntüle 1896016 Eki Görüntüle 1896017 Eki Görüntüle 1896018 Eki Görüntüle 1896019
Vuuuuuuu süper hazırlamışsın maşallah. :halay:Hemşirelere verilecek takım da şık olmuş katıştırırlarsa bebişe çektirsinler eminim doğru paketi asılır oğluşun:))) :KK46:bende paketledim ama seninki gibi janjanlı değil:)) hemşirelere verilcek takım en üstte diğer iki takım ayrı poşette beraber en altta:)) benim ilk giyilcek pijama en üstte yedek en altta. İç çamaşırlarımda ayrı paket bebeğin bezleri olan ıslak mendil ayrı. Battaniye terlik vs zaten ayrı ve kolay bilinir parçalar vs. Daha pike havlu vs onları saymıyorum bile:bicak:Yani seninki kadar güzel olmasada herşey bulunabilir:)))) yinede ben sezeryana gitmeden kendi pijama takımım ve hemşirelere verilcek paketi ayırır öyle giderim. :deli:Haaa birde orda tutulacak çikolata kolonya su ısıtıcı rezene nescafe sallama çay hurma zemzem çatal bardak kaşık bisküvi çeşidi bikaçtane vs. Bunlarda ayrı bi koca çanta ediyor. Hastane süsü yapacak olanlar kaç valizle gider bilmem artık ben bile 3 çanta oldum:KK70:

Kızlarrr kusura bakmayın hiç fırsatım olmadı yazamadım.çok yoğun geçiyor çoookkk ağrılar sızılarda cabası...

Kısaca özet geçmeye çalışayım neler yaşadık...
2ekim pazar günü akşam üzeri 17:30 gibi lavaboya girdim ve nişan denilen sıvı geldiğini gördüm.dr umu aradım Bebek hareketlerini hissettip hissetmediğimi sordu o panikle hissetmediğimi söyledim.hastaneye gidin nst bağlansın dedi.arabaya bindik hastane yarım saat uzaklıkta bize bende bir sancı başladı 10dk da 3kez sayabildim Aralık'ları hastaneye vardık bağladılar nst ye dr geldi ekranda sancılar 60ı gösteriyor.serum takalım dedi bu gece buradasın! Eyvah dedim bebegim daha 34haftalık.
Dr bebeğin çok küçük olduğunu sancıları elimizden geldiği kadar geciktirecegimizi söyledi.iğneler ilaçlar serumlar...ilk gece 3tane serum yedim sancılar 60-80 di ikinci gün pre peara başlıcaz bu böyle olmıcak dedi.taktılar bana o serumu kalbim uçuyor vücut şşşti titriyor 3günde onunla idare ettim en sonunda persembe sabah dr a dayanamıyorum çıkartın şunu dedim.çıkarttı bunsuz sancın olursa alalım bebeği sanada yazık dedi ciğer geliştirici iğneni de yaptık sorun olmaz inşallah dedi.serumu çıkarttık benim sancılar 100 lere vurdu hemşire akşam 20:40 ta drumu aradı sancılar 100 ve düzenli ilacı takalımmı diye dr um Mutlu sona geldik 20dk sonra oradayım hastayı hazırlayın alalım ameliyata ben şokkkk zangır zangır titriyorum eşim istdan geleli yarım saat olmuş oda şok hazırladılar girdik ameliyata epüdiral anestezi verdiler ben ameliyat boyunca titredim yapılan herşeyi hissettim bi ara yeter dedim beni uyutun uyuyabilirsin dediler dalga geçtiler ama uyutmadılar sonraaa mükemmel an bebegim sıcacık yüzümde ağlıyor ayyyy mükemmel sıcacık isteyen her kadına tattırsın rabbim.biri diyo hani bu çocuk erken Doğumdu biri diyo kocaman ben soruyorum küvezemi gidecek sonra odaya çıkarttılar ben 2saat titredim bebeğimi odaya getirdiler şükürler olsun küveze girmedi 3040 gr doğdu,06/10/2016 persembe akşam 21:25te hayatım %100 değişti :)

Bugün kontrole gittik sarılık başlangıcı var gibi 300gr kaybetmiş üzüldüm ama sütüm daha bugün gelmeye başladı toparlarız inşallah gerginim alınganım tahammülsüzüm uykusuzum bakamazsam diye çok korkuyorum birde göğüslerimin ucu fenaaa çok acıyor bizden bu kadar şimdilik fırsat buldukça yazarım öpüyorum siziii
Maşallah kuzucuğa annesi haftasına göre çok iyi doğmuş 300 gr vermiş olması normal hemencik geri alır inşaallah. Sen sık sık emzir. Malesef ilk günler doyuramama gaz sancısı uykusuzluk bütün anne bebek ilişkilerinin vazgeçilmezi:halay: sağ salim kavuştun ya yavruna inşallah alışırsınız birbirinizin huylarına zaman daha çabuk geçer Allâh yardımcın olsun annecik:KK19: sezeryan sancıların ne durumda umarım rahat atlatmışsındır. Bu arada bebişin babasını da beklemiş aferin ona annesi şimdi ikinizede mutlu bol sütlü gazsız mışıl mışıl geceler diliyorum:KK15:

Kızlar herkese günaydın. Ben bugün erkenciyim ama gecede doğru düzgün uyuyamadım:( sağa sola dönerken acı çekiyorum resmen birde kasilmam çok oldu bu gece acaba doğurcam mı diye kasılmalarını düzenine bile dk tuttum ama yok düzensiz ve bol ağrılıydı. Birde wc nöbeti vardı git gel git gel yoruldum vallahi. Sonra tam sabaha karşı uyukladım ondada doğum rüyaları ile boğuştum. Rüyaların tek iyi tarafı sonda takmamış doktor :))) diğer herşey birebir aynı oldu :( ayy bi geçseydi şu doğum gerçi ozamanda bebiş uyutmıcak :olamaz: offff ooooofffffff:KK53:

Kızlarrr kusura bakmayın hiç fırsatım olmadı yazamadım.çok yoğun geçiyor çoookkk ağrılar sızılarda cabası...

Kısaca özet geçmeye çalışayım neler yaşadık...
2ekim pazar günü akşam üzeri 17:30 gibi lavaboya girdim ve nişan denilen sıvı geldiğini gördüm.dr umu aradım Bebek hareketlerini hissettip hissetmediğimi sordu o panikle hissetmediğimi söyledim.hastaneye gidin nst bağlansın dedi.arabaya bindik hastane yarım saat uzaklıkta bize bende bir sancı başladı 10dk da 3kez sayabildim Aralık'ları hastaneye vardık bağladılar nst ye dr geldi ekranda sancılar 60ı gösteriyor.serum takalım dedi bu gece buradasın! Eyvah dedim bebegim daha 34haftalık.
Dr bebeğin çok küçük olduğunu sancıları elimizden geldiği kadar geciktirecegimizi söyledi.iğneler ilaçlar serumlar...ilk gece 3tane serum yedim sancılar 60-80 di ikinci gün pre peara başlıcaz bu böyle olmıcak dedi.taktılar bana o serumu kalbim uçuyor vücut şşşti titriyor 3günde onunla idare ettim en sonunda persembe sabah dr a dayanamıyorum çıkartın şunu dedim.çıkarttı bunsuz sancın olursa alalım bebeği sanada yazık dedi ciğer geliştirici iğneni de yaptık sorun olmaz inşallah dedi.serumu çıkarttık benim sancılar 100 lere vurdu hemşire akşam 20:40 ta drumu aradı sancılar 100 ve düzenli ilacı takalımmı diye dr um Mutlu sona geldik 20dk sonra oradayım hastayı hazırlayın alalım ameliyata ben şokkkk zangır zangır titriyorum eşim istdan geleli yarım saat olmuş oda şok hazırladılar girdik ameliyata epüdiral anestezi verdiler ben ameliyat boyunca titredim yapılan herşeyi hissettim bi ara yeter dedim beni uyutun uyuyabilirsin dediler dalga geçtiler ama uyutmadılar sonraaa mükemmel an bebegim sıcacık yüzümde ağlıyor ayyyy mükemmel sıcacık isteyen her kadına tattırsın rabbim.biri diyo hani bu çocuk erken Doğumdu biri diyo kocaman ben soruyorum küvezemi gidecek sonra odaya çıkarttılar ben 2saat titredim bebeğimi odaya getirdiler şükürler olsun küveze girmedi 3040 gr doğdu,06/10/2016 persembe akşam 21:25te hayatım %100 değişti :)

Bugün kontrole gittik sarılık başlangıcı var gibi 300gr kaybetmiş üzüldüm ama sütüm daha bugün gelmeye başladı toparlarız inşallah gerginim alınganım tahammülsüzüm uykusuzum bakamazsam diye çok korkuyorum birde göğüslerimin ucu fenaaa çok acıyor bizden bu kadar şimdilik fırsat buldukça yazarım öpüyorum siziii
Canım yaa gozlerım doldu inan.. sıkıntı cekmişsin ama çok guzel olmuş sonrası Allah saglık versın sana da yavruna da çok opuyorum

Vuuuuuuu süper hazırlamışsın maşallah. :halay:Hemşirelere verilecek takım da şık olmuş katıştırırlarsa bebişe çektirsinler eminim doğru paketi asılır oğluşun:))) :KK46:bende paketledim ama seninki gibi janjanlı değil:)) hemşirelere verilcek takım en üstte diğer iki takım ayrı poşette beraber en altta:)) benim ilk giyilcek pijama en üstte yedek en altta. İç çamaşırlarımda ayrı paket bebeğin bezleri olan ıslak mendil ayrı. Battaniye terlik vs zaten ayrı ve kolay bilinir parçalar vs. Daha pike havlu vs onları saymıyorum bile:bicak:Yani seninki kadar güzel olmasada herşey bulunabilir:)))) yinede ben sezeryana gitmeden kendi pijama takımım ve hemşirelere verilcek paketi ayırır öyle giderim. :deli:Haaa birde orda tutulacak çikolata kolonya su ısıtıcı rezene nescafe sallama çay hurma zemzem çatal bardak kaşık bisküvi çeşidi bikaçtane vs. Bunlarda ayrı bi koca çanta ediyor. Hastane süsü yapacak olanlar kaç valizle gider bilmem artık ben bile 3 çanta oldum:KK70:
Günaydın kuşum kız seni bu saatlerde görmeye alışmamışım.. Çanta olayını ben de bebek ve kendiminkini ayrı yaptım.. Bebeğinkileri de bakım malzemeleri ve giysileri olarak iki ayrı çanta yaptım etti mi sana 3 çanta :)) daha son günler konulcak yiyecek içecekler de bi çanta etti mi sana 4:)) Ohhh zimcirlikuyu gözlüklerimi de takıcam 4bavulla Bülent ersoy gibi giriş yapıcam o hastaneye :cool:

Günaydın kuşum kız seni bu saatlerde görmeye alışmamışım.. Çanta olayını ben de bebek ve kendiminkini ayrı yaptım.. Bebeğinkileri de bakım malzemeleri ve giysileri olarak iki ayrı çanta yaptım etti mi sana 3 çanta :)) daha son günler konulcak yiyecek içecekler de bi çanta etti mi sana 4:)) Ohhh zimcirlikuyu gözlüklerimi de takıcam 4bavulla Bülent ersoy gibi giriş yapıcam o hastaneye :cool:
Genelde gece uyumaz bu saatte uyurdum bugün hem gece uyuyamadım hem.erken uyandım katmerli yani:KK53:

Son dakika çantalarda bi artış hep olur canım aaaa bunuda alalım şurda lazım olur ama aslında tek çanta bile işimizi görür :oha: neyse içimiz rahat olsun boşver:KK48:

Günaydın kızlar benim yine kaşıntım var malesef dün kan verdim değerlerim iyi çıktı çok şükür ama kaşıntım da arttı bugün tektar doktora gidicem dua edin bana
Günaydın canım inşallah alerjik ya da ne biliyim psikolojiktir kaşıntın hani daha önce de yaşadığın için.. Bizi de haberdar et

Genelde gece uyumaz bu saatte uyurdum bugün hem gece uyuyamadım hem.erken uyandım katmerli yani:KK53:

Son dakika çantalarda bi artış hep olur canım aaaa bunuda alalım şurda lazım olur ama aslında tek çanta bile işimizi görür :oha: neyse içimiz rahat olsun boşver:KK48:
Senin söylediklerinde su ısıtıcı takıldı aklıma kuzum götürebiliyo muyuz onu?? Bi de süt arttırıcı ne götürelim şu eczanelerde falan satılan çaylar mı daha sağlıklı yoksa rezene falan demişsin o mu?? Eğer rezeneyse poşet çay hali mi aktardan mı alınacak :ukala: offf kafamda deli sorular

Oysa sadece uyumak istemiştim kızlar günaydın yazacaktım ama ben hiç uyuyamadım gece... ilk oğlum da da böyleydi resmen oturur pozisyonda geçirdim geceyi boğazım tıkandı acıdı hala öyle... saatleri değil dakikaları saydım resmen eşime baktım durdum basıl uyuz oldum ona uyuyor diye başım çok ağrıyor... oğlan okula gitti süt içiyorum...
bu arada selamun aleyküm...
Bu gün aşure günü selamlaşmanın sevabını alalım inşaallah...

Benimki sezeryan olacağı için hiç o konuyu konuşmadık ki Dr la malesef bu konuda bilgi sahibi değilim
Hormonlar hakikaten coştu çok çabuk çıkıyor tüyler
Aynen ben de diyorum ki bu killarim ne cabuk uzuyor..bir de gobegim killandi.sezeryan tarihim belli olsaydi o a gore bende aldiracam

Back
X