• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
Hastaneden geldik. Böbrek usg çekildi sol böbrek 12 mm genişlik var. Mesanede yeni idrar yapmasına rağmen hala idrar varmış.çocuk doktoru Pipisi tıkanık kesin sünnet şart dedi. üroloji de baktı çocuk kesik kesik yapıyor dedi. Cumartesi sünnetimiz var Allâh izin verirse. Doktora ağlamasını sordum gazda olabilir çişini yapamayınca yanma ağrıda olabilir dedi. Gaz için iki damla daha verdi. Bakalım sünnet olunca inşallah geçer.kilomuz 3350 olmuş bu arada gonulll gonulll doyuyormuş oğluşum:))
Ahhhh kardeşim ahhh ne çok çektim ben o böbrekten dahada çekeceğim Günler ilerde yokmuş gibi davranıyorum ..tabi bizim durum size göre çok Ciddi ...sünnet erkek çocukta çok iyi bayağıda toparlayacak inşallah ...gazdan olsun sıkıntısı başka bir şeyden olmasın inşallah

Bu bir doğum hikayesi :kahve:
Bilindiği üzere 1 Kasım sezeryan günümüz. 26. haftadan beri ha geldi ha gelecek derken biz günümüzü tamamladık çok şükür  :KK200: gece her zaman ki gibi kasılmalarım vardınefes kesen türden ama bu sefer daha sık ve ardından idrara çıkma. 2-3 gündür de makatta baskı yapmaya başlamıştı. Sabah eşime günümüz bugün olmasaydı doğum yine de bugün olurdu dedim. Annem kv eşim ablam birlikte geldik hastaneye beni hazırladılar falan nst de sancılar 130larda ama bende sadece o klasik kasılma hissi(100 doğum sancısı desem de kv sende sancı olsa böyle olmazsın ağrıdan diyor :63:). Doğumhaneye 12 de indik ama beni almaları 13ü buldu. ameliyathane de anestezi türü kombineden spinale döndü. orada ki görevli farkı anlattı bende farketmez dedim :işsiz: doktor geldi anestezi doktoru derken iğne yapıldı ama ben uyuşmadım. deneme kesileri yaptılar yok dediler genele dönüyoruz. Bazı hastalarda olurmuş böyle ilacı beklerken uyuşmaya başladı dedim anestezi doktoru başımda bana yapılan işlemleri anlattı dediğiniz gibi his var acı yok. Sonra oğlumun sesi :KK200: temizleyip getirdiler yanıma sıcacık cennet kokulum :KK200: sonra oğlum gitti beni diktiler ve ardından beni çıkardılar ben gelmeden oğlumu odaya vermemişler bebek odasında cam ardından göstermişler  :KK48: annem ve kv nin mememi çekiştirme olayına girmek istemiyorum :olamaz: daha girmek istemediğim bölümleri de var muhteşem dünürler :KK53: eşime yarın bu ikisini getirme dedim :süslü: oğlum emmedi mide bulantısı vardı az önce hemşire yine aldı anne karnında su yuttuğu içinmiş o yüzden midesini yıkamışlar.

Lactamilin süt çayı vardı onu içtim sezeryandan çıkışta içinde rezene de var . Bol su içtim rezene çayı da almıştım ama onu daha içmedim. beklenenden erken geldi gaz :KK48: ama yine de yürü dediler gazın çıksa da birikir dediler. Şimdi ki hedef sütü getirebilmek ilk gelmişti ama o kadarmış mama yiyoruz
Kuzum hayırlı olsun bebişin sağlıklı sıhhatli büyütmek nasip eder inşallah rabbim hadi bakim ara farkla öne geçtin:sampiyon::KK31:darısı bize inşallah yarın biz gidiyoruz doktorumuz hazırlıklı gelin dedi bakalım ne olacak:cry:

Kizlar unibabynin facebook sayfasinda saat 3 te 30dakkaya pisik ve bebek cildi ile ilgili canli yayin varmis ilgilenenlwre duyirulur lazim.olacak bilgiler cikar illaki yeni bebisleri olanlardan da sorular soracaktir ;)

Arkadaşlar özellikle öğretmen olanlar hani daha önce de sormuştum ücretsiz izin hizmet süresinden sayılır mı diye hatta sanki @Enfal97 yeni torba yasayla geçecek falan demişti. . Şimdi netten araştırıyorum sanki geçen şubatta geçmiş böyle bişey ama tam anlamadım eğer hizmet süresinden sayılıyosa ben direk ücretsiz izne ayrılıcam ya annemleri de göndericem olmuyo böyle iki tarafın arasında sıkışıp kalıyo insan. .

Bildiğim kadarıyla tayin vs için hizmet süresinden sayılmıyor. Hatta benim çalıştığım okulda ücretsiz izin alan arkadaşlar geçtiğimiz il içi-il dışında tayin isteyemedi. Doğum sonrası ücretsiz izinden dönmüş 4 arkadaş vardı. Dahil olsaydı hepsi 3 yılını tamamlıyordu ama 6 ay, bir yıl izin kullanmışlar isteyemediler. Bir arkadaşın aynı tarihte geldiği erkek öğretmen istedi ama doğumdan dönen kadın öğretmen isteyemedi.
Ben de tüm hesapları ona göre yapmaya çalışıyorum.

Cok sukur buyuyormus pasa.aglamasi sebebi baska seylermis.Allah nazardan korusun.saglikla buyuyun insallah.

Ahhhh kardeşim ahhh ne çok çektim ben o böbrekten dahada çekeceğim Günler ilerde yokmuş gibi davranıyorum ..tabi bizim durum size göre çok Ciddi ...sünnet erkek çocukta çok iyi bayağıda toparlayacak inşallah ...gazdan olsun sıkıntısı başka bir şeyden olmasın inşallah

My moonlight My moonlight canım hayırlısı olsun inşallah sünnet şifa olur kuzuna. Genelde erkek bebeklerde çok oluyor böyle sorunlar. Ben de eşimi ikna etmeye çalışıyorum yeni doğan sünnete bakalım.

My moonlight My moonlight geçmiş olsun kuzum bebeğin sıkıntısının bulunmasina sevindim inş sünnet iyi gelecektir minige Allah yardımcısı olsun küçük paşanın , bu arada kilosuda baya iyi toparlamış maşallah :nazar:
Sağolun kızlar inşallah geçer sünnet olunca. Çok ağlıyor kuzucum. Anestezi yüzünden çocuk cerrahı 1 yaşına kadar önermemişti eşimde vazgeçmiştir ama üroloji doktoru anestezi vermem buna 1 iğne ile lokal uyuştururuz haberi bile olmaz dedi. Sadece ilk çiş yakacak sonrası rahat dedi. Bandaj bile yapmıcakmış. Dolayısıyla mecbur eşim de kabul etti.Yeni doğan sünneti düşünen arkadaşlar sünneti bizim özel sigorta karşılamıyormuş malesef. Ssk ile 500 lira ödicez. Sağlık güvencesiz 750 liraymış bilginize.

Evet Can'ım 2 saatte bir kaldır emzir ki şeninde sütün artsın zaten nefes alıyomu bişey mi oldu gibi vesveselerle uyuyamazsın ama uyumaya çalış sen uyudukça sütünde artacak anneni yada eşini nöbete bırak :)) kaka illa yapmak Zorunda değil yarında yapar sonrada yapar ..hatta ilerleyen Zaman'larda sütün ona yaramaya başladıkça günlerce kaka yapmaz bile ..henüz kakasını düşünmek için erken ama sen yediklerine dikkat edeceksin kuru yersen zor yapar sıvı yersen kolay yapar gazlı yiyeceklerde onda gaz yapar sen üşütürsen sütten oda üşütür kusmaya başlar filan kısacası sen şimdi ne yersen oda aynı besini alıp aynı reaksiyonları verecek ..kendinide bebeğinde sıcak tut kendi ayağın da sıcak olsun terlemişsen sırtına havlu koyacaksın ki üşütme ...
Bir annem konuşuyor sandım:))

Kızlar , bi sorum var ?
Doktorunuza doğumdan sonra vermek için hediye aldınız mı?
Arkadaşlarımın çoğu almış doktorlarına.
Adet gibi bişe olmuş ama ben yeni duydum ki doktora ne alınır yahu adam profesor üstünde en iyi marka kıyafetler arabası huhuuw cinsten :) napim bi kilo baklava mı götürsem beni aşar bu hedie olayı :dondurma::işsiz:

22:50 de 3.100 gr olarak aldım kızımı kucağıma. Epidural normal doğum yaptım. Oldukça rahattı. Çok tatlı eşek yaaa. Sütüm pek yok. Gelir inşallah. . Haberleri dinlediniz. .
Maşallah canım kolay doğum yapmana sevindim Allâh analı babalı büyütsün

Kızlar , bi sorum var ?
Doktorunuza doğumdan sonra vermek için hediye aldınız mı?
Arkadaşlarımın çoğu almış doktorlarına.
Adet gibi bişe olmuş ama ben yeni duydum ki doktora ne alınır yahu adam profesor üstünde en iyi marka kıyafetler arabası huhuuw cinsten :) napim bi kilo baklava mı götürsem beni aşar bu hedie olayı :dondurma::işsiz:
Dogum doktoruna hediye hiiiccc vermedim.
Cocuk doktoruna hediye verdim cunku cok yardimi dokundu bize bebek yogun bakimindaki hemsirelere verdim hediye.
Kadin dogumcuya bebegiyle gideni gordum o zamn galiba goturuyorlar.

Dogum doktoruna hediye hiiiccc vermedim.
Cocuk doktoruna hediye verdim cunku cok yardimi dokundu bize bebek yogun bakimindaki hemsirelere verdim hediye.
Kadin dogumcuya bebegiyle gideni gordum o zamn galiba goturuyorlar.
Valla bende pek anlamadım bu olayı ,aslında ben doktoruma kesinlikle götürmem lazım eğer öle bişey varsa çünkü riskli gebeliğimde inanılmaz uğraştı , saçma sapan sorularıma hiç surat bile ekşitmeden 50kere aynı cevapları verdi ama yinede ne alınır bilemedim.nyse bi doğurayımda hayırlısı ile ,doğum sonrası kontrolde artık bişiler düşüneyim.ben hani ne götürülür kestiremedim fikri olan varmı die şeettim...

Valla bende pek anlamadım bu olayı ,aslında ben doktoruma kesinlikle götürmem lazım eğer öle bişey varsa çünkü riskli gebeliğimde inanılmaz uğraştı , saçma sapan sorularıma hiç surat bile ekşitmeden 50kere aynı cevapları verdi ama yinede ne alınır bilemedim.nyse bi doğurayımda hayırlısı ile ,doğum sonrası kontrolde artık bişiler düşüneyim.ben hani ne götürülür kestiremedim fikri olan varmı die şeettim...
Bilmiyorum ne goturulur.cikolata baklava vs goturulur herhalde.
Bizim kendi zeytinimizden yagimizdan goturmustuk doktora.

Back
X