- Konu Sahibi Ikra meyra
- #59.581
Merhaba kızlar bende bugün not ye girdim. Sancılar var ama doktor cuma günü ne sezaryen dedi. Çok heyecanlıyım kucsgimiza sağlıkla alırız insallah
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sezeryan olunca böyle seyler de hazirlanabilir tabi :) Durum neyi gerektirir bilmiyorum ama normal dogum istiyorum, son randevumda dr suyumun azaldigini sezeryan olmasi gerekebilecegini soylemisti, bikac gundur havuc suyu iciyorum ve birazdan tekrar randevum var, dr 15 gun sonraya randevu al demisti ama ben suyun azalmis diyince korktum 1 bucuk hafta bekleyebildim:) bakalim son durum ne :)Canım ben hastane yemekleri yemediğim için bir kavanoz çorba götürdüm ve gaz çıkarmak için bir kavanoz kayısı hoşafı götürdüm odada rezene yapabilmek için su ısıtıcı götürdüm ve zemzem hurma bukadar:))) diğer ihtiyaçlar kantinde var zaten
Amin kuzum inşAllah hayırlı olsun tarihinizMerhaba kızlar bende bugün not ye girdim. Sancılar var ama doktor cuma günü ne sezaryen dedi. Çok heyecanlıyım kucsgimiza sağlıkla alırız insallah
Canım ben hastane yemekleri yemediğim için bir kavanoz çorba götürdüm ve gaz çıkarmak için bir kavanoz kayısı hoşafı götürdüm odada rezene yapabilmek için su ısıtıcı götürdüm ve zemzem hurma bukadar:))) diğer ihtiyaçlar kantinde var zaten
Evet aynı gunlerimiz ben çatı muayene olmadım daha herhalde 37 de yapicak bana o zaman herşey net olcak canım inş herşeyim uygun olurda normal dogum yaparım, senin de nerdeyse 26 kasıma yakın tarih vermış doktor tatlım yanı artık gelsede kurtulsam diyeceğin zamana bebiş de gelişimini iyice tamamlar inş sağ salim kucağına alırsın kuzunuEvet canım senin le günlerimiz aynı sen normal mi bekliyordun İnan çok daha mı heyecanlı oluyor ne gün alınınca gerçi daha 28 gün bar ama olsun
Off bende iğnenin her turlusunden korkuyorum tatlım şimdiden onları ve doğumda vücuduma giricek yabancı maddeleri dusunuyorum çok kötü fobim var benimAynen sen söyleyince hatırladım şubatta yaparız ozaman demişti,aşı kartımada yazdı hatta da aşı kartım nerde kimbilir :) aman olalım da eksilsin aşılar ,hergün göbekten iğne yiyorum kendim atıyorum ama koldan atılan iğne aşı kadar korktgm bişe yok nedendir bilinmez halbuki hiç acımadı iki aşıdada ağrımda olmadı..
Hahaaa güzel fikirmiş benimkide kesin yaptırır öyle bişeylerSokar sokar annesi mum gibi olur yada kafayı yer artık biz en son ikinci de geliyor rahat rahat içine etsinler diye kılıf yaptırdık koltuklara baktık oto kuaförü parasıyla baş edemiyoruz...
Hmmm bazı doktorlar umursamiyor demek benim doktorumda ağzından tetanozlari vurdur dediğini duymadım sağlık ocağı çağırıp duruyor devamlı ondan oldum bendeBana sadece 1 doz yapıldı doktorum da gerek yok dedi hemşire ısrarıyla oldum onunda..
Bende içebildiğim kadar su içiyorum hurma yiyorum incir yiyorum rezene ve humana çayı içiyorum. Yemeklerde kimyon kullanmaya çalışıyorum bebek gazını alıyor. 1 veya 2 dilim ekmekle yemek yiyorum ama bol salata yrşillikli dere otlu yiyorum. Şuan mamayı bırakıyoruz yavaş yavaş. Günde 1 veya 2 kere veriyoruz. İnşallah onuda bırakırız.Birde kuru incir gund 4-5 adet tuketin cok guzel sut arttiriyor.bol su icin ve ben en az 250 ml gunde serbet iciyorum.beyaz uzum.bunlarin cok faydasi var.sizin baska tavsiyeniz varsa soyleyin sutlerimiz cogalsin bebislere.
Ikra meyra
My moonlight @disikartal87 @meleksr @hasbeee @hebelee @kahve_delisi @EFfatmagul diger dogum yapan arkadaslar etiketleyemediklerim kusura bakmasin.
Sende gün almışsın hayırlı olsun canım. Maşallah oğluşuna inşallah sağ salim kavuştursun AllâhKızlar geldim doktordan benim tosun 2750 gr olmuş doktor 39+4 de alıyoruz dedi yani yani 21 Kasım'a gün aldık saat 11 de gidiyoruz Allah'ın izniyle bu arada benim ki 4 kilo falan olur diye düşündüm çünkü 3 haftada bir kilo almış ay çok heyecanlandım bakalım nasıl olacak ay kuzum benim ya ilk kez yüzünü yandan gördük büzmüş dudaklarını.. doktora bi sıkıntı olmaz dimi dedim yok dedi bekleyelim
Canım daha önce ameliyat olmadıysan bilmediğin şeyde korkutur insanı.ben hem genel hem spinal ameliyat oldum.inan ikisindede korkulcK dayanılmıcak seyler yasamıosun.hele o belden yapılan iğne hiç acımıyor ki zaten çok kısa sürede yapıp çekiyor ,o uyusukluk hissinide ben cok sevmiştim :) en güzeli busefer ameliyatın karşılığında nasipse bebeklerimizi alcaz kucağımıza.bak şaka yapmıorum sezeryan olan arkadaşlarımın %95i ameliyat ve sonrasında cok sıradan ağrı sızı cekip atlattılar süreci,yanlarında olmasam inanmazdım.bazılarının canı çok kıymetli ki bende öleyimdir, ama yapılan işlemleri deil o anda sadece bebeğini düşünceksin..ama doğum sorası meme acısı için aynını söleyemicem :) arkadaşlarım 10seseryan acısına bedel diolar hep ,bende şimdiden araştırmalara başladım napabilirim bemimde olursa die :)Off bende iğnenin her turlusunden korkuyorum tatlım şimdiden onları ve doğumda vücuduma giricek yabancı maddeleri dusunuyorum çok kötü fobim var benimbu tetanozlari da sırf bebise kardeş dusunursek diye bitirmek istiyorum yoksa umrum değil yani
insallah allahim sizlerede guzelce kavusmayi nasip eder ve saglicakla vatana millete hayirli evlatlar yetistiririz Canım hayırlı olsun bebeğğn , sağlıklı uzunn ömürlü analı babalı büyüsün..negüzel doğurdun ve bitti şimdi bebeğinle keyf zamanı,bolbol öp kokla,darısı başımızaMerhaba kizlar gecen sali dogum yapmistim size yasadiklarimdan az cok bahsetmek istiyorum insallah sizede faydasi olur. Sali muayeneye gittim doguda oldugumuzu daha once yazmistim o gun karar verecektim muayeneye gore, doktor beni muayene etti ve nst ye yolladi ve oradan sonra isler degistidoktor beni ambulansla merkeze gonderecegini söyledi 3 cm acilmam olmus ve sancilarimin varligindan bahsetti ben hissetmiyordum sadece alt kismimda basinc hissediyordum ve yururken asagi cekiyordu sanki. Merkeze hastaneye gittim ve iki gece orada bekledim sancim cikiyor acilma olmuyordu dotor kalmam gerektigini soyledi kaldik sonuc olarak persembe gecesi sanci belimden girdi o an kasiklara sariyor acilmam 6 cm ulasti ve 10 cm ile doguma girdim normal dogum yapacaklara tavsiyem burundan nefes alip agizdan vermek gercekten cok onemli ebe bana sakin ciglikmatma nefes almazsann bebegin tehlikeye girer dedi ben yap dediklerinin hepsini yaptim inan Allah isini bilenlerle karsilastirsin cok guzel yonlendirdiler beni dogumum. Bir saatte oldu dikisim olmasa gercekten cok rahat gecti sanci gelip gectiginde bol dua edin benim onemli seyim o anlarda bile kendimi salmadim ebe agri esigimin yuksek oldugumu soyledi her sey bebegimiz icin sanki o dogdugu an insana bir anda annelik yukleniyor
insallah allahim sizlerede guzelce kavusmayi nasip eder ve saglicakla vatana millete hayirli evlatlar yetistiririz
![]()
Kızlar geldim doktordan benim tosun 2750 gr olmuş doktor 39+4 de alıyoruz dedi yani yani 21 Kasım'a gün aldık saat 11 de gidiyoruz Allah'ın izniyle bu arada benim ki 4 kilo falan olur diye düşündüm çünkü 3 haftada bir kilo almış ay çok heyecanlandım bakalım nasıl olacak ay kuzum benim ya ilk kez yüzünü yandan gördük büzmüş dudaklarını.. doktora bi sıkıntı olmaz dimi dedim yok dedi bekleyelim
Canım aynıyız,bendede ağrılar bitmek bilmiyor hatta sabah yazdım buraya , gece yatağa oturdum ağladm hüngür hüngür doğsun artık die.karnım benimde sert sürekli bebikler çok büyüdü onlarda rahatca hareket edemiyor sekil alamıyorlar.dün bende yarım saat ayakta kaldım eve geldiğimde doğuruyorum sandım heryerim kasıldı bıçaklar saplandı resmen adet ağrısı gibi ağrım oldu bi saat.geçmede doktora gitcektim.geçti dünlenince ama gece yine ağrılarım oldu.sıcak su torbası koyma bence doğumu tetikleyebilir.ben banyoda bile ılık alıyorum dusu.eşimde dio bu bebeği nekadar daha içinde tutmayı düşünüon dio :) gececek canım sabırrrKızlar çok rahatszm.
Geçmişi okuyym dedim ama oturmak yatmak hiçbişey beni rahat ettirmio.Ne yapaym şaşırdım bana akıl verin.
Dün eşim sağolsun saatlerce gezdirdi beni.Kesin yarın dogurcam dedin o derece.
O gezinti sırasında sol kalçama bi kramp girdi.yani çok garip bi kramp.afedersnz popomn sol tarafinin ortasında nokta gibi biyer.Hiç gecmio.ayagimn üstüne basamiyrm.aniden tutuo.oturdgmda da yattigmda da.sırt üstü olmuo Yan olmuo.agliicm artık.doktora da söyliyim mi bilemiyrm.magnezyumu haftalrdr icmyrm.sorar Die korkuyrm. naapiim ya.masaj yapilmio yani bacak değil nasıl yapılır.sıcak şu torbası iyi gelir mi.günlerdir göbeğim de taş gibi.bebek iyice büyüdü galiba ondandr herhalde
Canım aynıyız,bendede ağrılar bitmek bilmiyor hatta sabah yazdım buraya , gece yatağa oturdum ağladm hüngür hüngür doğsun artık die.karnım benimde sert sürekli bebikler çok büyüdü onlarda rahatca hareket edemiyor sekil alamıyorlar.dün bende yarım saat ayakta kaldım eve geldiğimde doğuruyorum sandım heryerim kasıldı bıçaklar saplandı resmen adet ağrısı gibi ağrım oldu bi saat.geçmede doktora gitcektim.geçti dünlenince ama gece yine ağrılarım oldu.sıcak su torbası koyma bence doğumu tetikleyebilir.ben banyoda bile ılık alıyorum dusu.eşimde dio bu bebeği nekadar daha içinde tutmayı düşünüon dio :) gececek canım sabırrr
Zeytinyağını masajla denesen belki işe yarar birde sıcak su tutunca açılma artarmışBiz bu acilmalari nasil ilerleticez yaa 2 cmle kalmaktan cok korkuyorum
Aynen bide benimki sağ tarafı yer edindi ,sürekli sağ kaburgamı ittiriyor resmen orda sıkışık duruyor,keyfi olurda ittirmeyi keserse rahatlıyorum.robot gibi oturuyorum.çok acıyo sağ kaburgamAy cnm benim bebek bi de o sıkışıklkta hareket edio.nasıl acitio bilio msnaz kaldı inşallah