2016 Kasım tüp bebek

8 Aralık transfer, 20 Aralık test günü. Yaşınız o kadar genç ki bünyeniz nasıl mucizeler yaratır inanamazsınız.
Benim geçen sene birden bir ilaç yüzünden ağır epilepsi nöbetlerim oldu. Çok ağır ilaçlar kullanıyordum. Buna rağmen öyle ağır bir nöbet geçirdim ki ambulansta bu hastalıkla asla çocuk sahibi olamayacağım diye ağlıyordum. Hastalığın başlangıç sebebini 3 nörolog çözemedi. Kendim İngilizce forumları makaleleri okumaya başladım. Efedrin diye bir maddeyi buldum. Nurofen ve aferin de var. Ben de o dönem griptim bir de malum patlamalar oluyordu. Çok üzülmüştüm ve nöbetler başladı. Yoldan geçerken Medipolde bir Nörolog buldum. Tamamen tesadüf gittiğim 4. Nörolog kendisine nurofen kullandığımı söyledim. Hemen ahhh dedi. Şakın kullanmayın efedrin var burun spreyi bile kullanmayın dedi. Tamamdır sebebi bulduk dedim. Peki tedavi ? 1 doz 2 doz 3 doz keppra sırayla denendi. Hamilelik için uygun ilaçlar sınırlıymış. 3doz Maksimum dozmuş keppra için. Nöbetler dişimi kırmayacağım ölçüde azaldı ama hala ağır bir biçimde mevcuttu. Nörolog ben bunu kontrol altına alıcam, önce sizin niye çocuğunuz olmadı onu çözelim dedi. Ben de bu durumda çocuk hayal bile edemiyorum ki dedim. Merak etmeyin pek çok epileptiğin çocuğu var gerekirse yumurtanızı dondururuz dedi.
Kadın Doğuma gönderdi. Amh 0.4 fsh 16 değerlerim utanmasa menopoz çıkacakmış. Gideyim bir merkeze diye aranırken bir arkadaşım Medicanada %50 indirim alabildiği kuponları varmış sana satayım mı dedi. Önce gittik doktora görüştük tek yumurta, değerler kötü, iki kez yumurta toplayalım dedi. Olur dedik. O arada nörolog Yen'i bir ilaca başladı. İşe yaradı bıçak gibi kesildi. Yumurta toplana kadar keppra 2 doza düşürüldü. Şimdi tek doz keppra tek doz lamiktal kullanıyorum.
Yüksek kalite bir embriyomuz oldu. İki ay sonra dondurulmuş tek yumurtamla transferi yapmak istediğimi söyledim. İç güdü. Yaptım bekliyorum. Tüm engellere rağmen son 3 ayda her şey olumlu gelişti. Hayal bile edemezken umudum var... Konunun özü bir kadının isteğinin önüne hiç bir sağlık problemi engel olamaz.
Her kim evlat hasreti çekiyorsa Rabbim sağlıklı sıhhatli Salih evlatlar la kucağını ve yuvasını doldursun akşam hep böyle dua ettim

Kızlar bu gün muayene gittim estrofem kullanıyordum ona devam et dedi birde progestan verdi ama ağiz yoluyla değilde vaginal yoldan kullanacaksin dedi cuma transferim olacak dua edin inşaAllah:)birde bu şekilde kullananlar varmı ikisini birden ne gibi yân etkileri oluyor

Kızlar bu gün muayene gittim estrofem kullanıyordum ona devam et dedi birde progestan verdi ama ağiz yoluyla değilde vaginal yoldan kullanacaksin dedi cuma transferim olacak dua edin inşaAllah:)birde bu şekilde kullananlar varmı ikisini birden ne gibi yân etkileri oluyor

Forumdaki ilk mesajıma size cevap vererek başlayım :)
Aynı ilaçları bende kullandım ve hiç yan etkisi olmadı bende. Tek sorun progestan'ı günde 3 kez aldığım için ve çalıştığım için yerleştirdikten sonra masama gidene kadar kayması oluyordu. Umarım sizde benim gibi hemencecik mutlu sonuca ulaşırsınız :)

Ben de sizleri takip ediyorum 4 gündür. Hem de manyak gibi :) Dondurulmuş tek yumurta ile yaptırdık. Yaş 39 kısmetse tutar diyorum. Annem çiçeklerini bile büyümeye tatlı dille ikna ederdi. Neden olmasın? Bu konuda bir sürü yayın okudum. Hiç bir seferin diğeri ile bir alakası yokmuş. Ben de test yaptıracağım günü hem heyecanla hem de korkuyla bekliyorum. Sizleri okudukça iyi haberlerinizi aldıkça rahatlıyorum.
bugun yaptirdim 2938 cikti degerim

Forumdaki ilk mesajıma size cevap vererek başlayım :)
Aynı ilaçları bende kullandım ve hiç yan etkisi olmadı bende. Tek sorun progestan'ı günde 3 kez aldığım için ve çalıştığım için yerleştirdikten sonra masama gidene kadar kayması oluyordu. Umarım sizde benim gibi hemencecik mutlu sonuca ulaşırsınız :)
Teşekkür ederim canım benim inşaAllah:KK76:

Merhaba hanımlar,
Transferden sonra 5. gündeyim biraz bulantım var. Değişik bir de kasık sancısı gibi bir şey oluyor. Bunlar iyiye işaret olabilir mi?

Merhaba hanımlar,
Transferden sonra 5. gündeyim biraz bulantım var. Değişik bir de kasık sancısı gibi bir şey oluyor. Bunlar iyiye işaret olabilir mi?

bulantı ilaç kaynaklı olabilir. bende uykudan uyandıracak kadar çok şiddetli bir kasık ağrısı olmuştu ve çok şükür ki tutundu. Yarında inşallah ultrasonda göreceğiz :) Darısı başına :dua:

bulantı ilaç kaynaklı olabilir. bende uykudan uyandıracak kadar çok şiddetli bir kasık ağrısı olmuştu ve çok şükür ki tutundu. Yarında inşallah ultrasonda göreceğiz :) Darısı başına :dua:
Ne kadarlık oldu tahlilden kaç gün sonra ultrasona cagirdi

Kan tahlili 2 Aralık'tı. 12 gün sonrasına çağırdı :) 2 embiryo transfer edildi. Şu an meraktan ölüyorum 1 mi 2 mi diye :KK17:
Benim de 1 aralık ti beni de 20 araliga çağırdı bende meraktan oluyorum niye benin bu kadar geç çağırdı ne insafsız doktor bu yaaaa :sinirli::KK34:

Back
X