- 8 Mayıs 2014
- 9.402
- 13.342
- 298
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #47.081
Canım panik olma ne kadar az kilo alırsa alsın anne karnı en güvenli yer. Benim ilk oğlumda 6. aydan itibaren sol taraftaki damarlar genişlemedi kan akışı azdı hep gerideydi ama doktorum beni hiç panikletmedi. 36 haftaya kadar bekletti ve iki kilo bir bebek doğurdum. Sadece bir gün solunum sıkıntısı oldu. Çok çabukta toparladı doğunca. Sen rahat ol dinlenmene beslenmene dikkat et sık sık kontrolüne git sağlıkla doğacak inşallah.Dün gittim de bugün bile alabilirim dedi cunku bir haftada 100 gram almis kan akiminda direnc var bebek beslenemiyormus. Doktor tartismali bir konu bu ama anne karninda bir gun bile onemli kalsin simdi persembe tekrar gel yakın takip edecegim dedi. Her an alabilirim dedi.ama cok kucuk 1400 gram
canim ben geceligimi askili ustundeki sabahligimi uzun kollu aldim. dogum sonrasi cok usuyormus kadinlar o yuzden bir de hirka koyacagim cantama. ama normalde uzun kollu pijamalarla falan uyuyamam ben. hava ne kadar soguk olursa olsun illa kollarim ayaklarim acikta olacak. o yuzden sogan gibi kat kat :)Kızlar bir sorum var: doğum sonrası pijamalarınızı uzun kollu mu aldınız kısa kollu mu?
Canımcım annenin yanına şimdiden gitsen olmaz mı kiAminnn inşallah. Tam tersine canım diyare var2 aydır doktora da gidemiyorum. Tam anlamıyla Allaha emanet gidiyoruz.
Allah razı olsun canım. 2 aydır doktora gidemediğim için bilemiyorum durumumuzu. Ufak ufak yalancı sancılar oluyordu ama bu korkuttu baya. Havan topu sesleri çok ürkütüyor doğumu tetiklemesin diye kulaklıkla geziyorum. Toplar çok yakına düşüyor bazen
Canım benim Allah yardimciniz olsun bebisin de vaktini beklesin rahat rahat anneciginin yaninda yaparsin inşallah dogumu. Sen stres yapma ki o da gelmek icin acele etmesinAyy kızlar dün saat 3 civarı öyle bir sancıyla uyandım ki.. belim karnım bütünüyle.ağlaya ağlaya iki büklüm tuvalete attım kendimi. Doğuruyor muyum dedim bir an. Meğer öyle bir üşütmüşüm ki diyare ve gaz sancısının etkisiymiş. Doğum sancısı bunun 2 3 katı olsa ayvayı yedim sanırımburda doğurmaktan korkuyorum. Operasyon bölgesindeyim çünkü. Ah bebeğim 3 hafta daha dur da anneannenin yanına atalım kendimizi.. Kızlar dua edin bize eşimle sağ sağlim dönelim buradan. Bol dua bekliyorum sizlerden
Sanırım annelik böyle bisey canımAAA evet çok güzel inşallah hepsi sağlıklıdır hepsini kutluyorum yeni annelerin sağlıkla büyütsünler inşallah.
Dün hastaneden çıkarken odalara bakalım dedik. 3 tane yeni doğmuş bebek vardı yeni doğan odasında aileler heyecanla onları izliyordu bizde kenardan yapıştık cama :) o kadar küçük o kadar savunmasızlardı ki birden sanki daha önce hiç anne olmamışım gibi bir telaş kapladı içimi nasıl olacak nasıl bakıcam nasıl anlıyıcam her sıkıntısını:) sonra anlamsız bir ağlama nöbeti. Eşsiz bir mutluluk anlatılmaz bir heyecan.
Canim senin sansina kötü doktor denk gelmis benim devlet hastanesindeki doktorum ultrason resmini gösterip kime benziyor diye espri bile yapiyor. Doktor cidden cok önemli sen baska birini araştır varsa ona git. Bu arada makat duruşu bebek daha doğum pozisyonuna gecmemis demek oluyor. Basını asagiya dönmemiş yani. Ama sakın stres yapma daha cok var son gün dönenler bile oluyormus sen sakin olKızlar doktordan geldik şimdi ama devlet hastanesine gittim maalesef kilosunu ve boyunu söylemedi sadece gelişimi iyi dedi off ya makat duruşu dedi kızlar bu ne demek acaba
Yeniden idrar ve kan tahlili yaptırdim onu da söyleyerekyavrumu da görmedim
Maşallah kuzucuğa canımBiz de bugün gittik doktora bebişim 1730 gr 40 cm olmuş pazartesi rapor alıp dinlenmeye geçiyoruz artık... 2 haftalık periyotlar başladı. Bugün ilk nst deneyimini de yaşamış olduk
Ayyy kurtul o kadından canımKızlar doktorum hakkında bir yorum gördüm. Ben hep diyorum çok ters ve kötüye odaklı diye kadında aynı şeylerden şikayet etmişGülsem mi ağlasam mı artık değiştiremem zaten alıştık kötü söylemlerine takmıyorz fazla.
Kadın kromozom anomalisine takmış durumda 5 aydan beri korku saldı bize de işte.
Kaıdnın mesajı da şu :
"
Sakin gitmeyin. Giden varsa doğumdan önce doktorunu değiştirsin. Doğuma az kalan bi hamile bayana bebeğin de boyu kısa dua et de kromozom anomali yoktur diye konusulmaz. Ayrıca ne hastayı rahatlatmasi ne de olabilecekler hakkında bilgilendirmesi var. Her hastasına da amnjosentez oneriyo heralde. onun yüzünden hamileliğini sikintiyla geçiren kaç kişi var acaba"
Bebişin erkek miydi genelde onlarda oluyo ama basit bisey sanırım çok da yaygın önceden bilmeniz en iyisi .. Sağlıklı gelsin tosuncukarkadaşlar bugun doktor kontrolüne gittim ve daha önce söylenmeyen birşeyi öğrendim..
bebeğimin bir böbreğinde 1 cm genişleme varmış ve doğumdan sonra çocuk cerrahisi ile görüşülecekmiş.. neden olur nasıl olur bilmiyorum daha önce de hiç söylenmedi. ve biraz tombullaşmış 2570 gr olmuşuz doktor seker var mıydı dedi bende yoktu dedim fazla tombul gidiyor dedi.
Bebişin erkek miydi genelde onlarda oluyo ama basit bisey sanırım çok da yaygın önceden bilmeniz en iyisi .. Sağlıklı gelsin tosuncuk
Hiç sorma canım ya doktoruma geri donucem galiba böyle giderse en azından tahlillerimi yaptırmış oldum insan bisey der bilerek kilosuni sorduk gelişimi iyi tek dediği bu
Aminnn inşallah. Tam tersine canım diyare var2 aydır doktora da gidemiyorum. Tam anlamıyla Allaha emanet gidiyoruz.
Allah razı olsun canım. 2 aydır doktora gidemediğim için bilemiyorum durumumuzu. Ufak ufak yalancı sancılar oluyordu ama bu korkuttu baya. Havan topu sesleri çok ürkütüyor doğumu tetiklemesin diye kulaklıkla geziyorum. Toplar çok yakına düşüyor bazen
küçük sıpaya bakın siz :) :) şişko patates demek annesini zorlamak istiyorKızlar biz doktordan geldik. Benim minnak kız artık tosun olmus 2570gr çıktıhaftasina gore de 6 gün önden gidiyor Bu dogumun 6 gün önce olacağı anlamina mi geliyor diye sordum hayir sadece bebegin kilosuyla büyüklüğünü etkiler bu durum dedu. ama tabi bunlar pek iyi olmadı. Bebek bu sekilde kilo almaya devam ederse anne icin de doktor icin de normal doğum zorlaşır ve mecburen sezaryen demek zorunda kalabiliriz dedi Yediklerime dikkat mi edeyim dedim seninle alakası yok bebek zaten kendi ihtiyacı kadarini alıyor senden o belirliyor miktarını dedi. Karnimdaki sertlesmelerin arttigindan bahsettim nstye bi bakalim ne cikacak dedi. Korktuğum başıma geldi ve kasılma çıktı. Benimle alakalı herhangi hir uyarida bulunmadı sadece bebegin hareketlerine artık daha cok dikkat et anormal bir durum farkettigin anda da gel dedi. Hadi bakalım hayırlısı olsun bi tane daha aceleci mayıs bebesiyle mi karsilasacagiz emin olamadim simdi
Bu da düşünceli küçük yaramaz cadımız
Eki Görüntüle 1800407
Çok sağol canım ne bilim bi anne olarak insan duymak istiyo ama söylemedi işte adam iyi dedi tek dediği bu inşallah döner ya bizimki sirti dönük yatiyo zaten en başından beriCanim gelisimi iyiyse bosver kiloyu boyu,yeterki saglikli olsun.zaten ters giden bisey olsaydi soylerdi doktor... makat durusunda demekki bebisin,daha donmemis poposunun ustune oturuyo,insallah zamani gelince doner annesi telas etme...
Allahim sukurler dun kontrolum vardi ve suyumuz duzelmis,normal haline donmus cok sukur... burdada suyu az olan vardi yanlis hatirlamiyorsam ve kesinlikle bol suuu ve dinlenmek,ben gunde en az 3 litre su ictim ve 2 hafta nerdeyse hic bi is yapmadim sadece yemek falan yani.... ve allahima binlerce sukur suyu normal pasam 1900 olmus boyuda 42cm civari...tek sorun beyfendi baya inmis asagiya kafasi baya inmis dikkat edip erken dogumu tetiklememem lazim.... allahim hamileligi zor ve skntili gecen herkese yardim etsin,bol bol dua edelim insallah gunumuzu az cok tamamlayip sag salim aliriz kucagimiza
Kızlar biz doktordan geldik. Benim minnak kız artık tosun olmus 2570gr çıktıhaftasina gore de 6 gün önden gidiyor Bu dogumun 6 gün önce olacağı anlamina mi geliyor diye sordum hayir sadece bebegin kilosuyla büyüklüğünü etkiler bu durum dedu. ama tabi bunlar pek iyi olmadı. Bebek bu sekilde kilo almaya devam ederse anne icin de doktor icin de normal doğum zorlaşır ve mecburen sezaryen demek zorunda kalabiliriz dedi Yediklerime dikkat mi edeyim dedim seninle alakası yok bebek zaten kendi ihtiyacı kadarini alıyor senden o belirliyor miktarını dedi. Karnimdaki sertlesmelerin arttigindan bahsettim nstye bi bakalim ne cikacak dedi. Korktuğum başıma geldi ve kasılma çıktı. Benimle alakalı herhangi hir uyarida bulunmadı sadece bebegin hareketlerine artık daha cok dikkat et anormal bir durum farkettigin anda da gel dedi. Hadi bakalım hayırlısı olsun bi tane daha aceleci mayıs bebesiyle mi karsilasacagiz emin olamadim simdi
Bu da düşünceli küçük yaramaz cadımız
maşşallah annesi pek tatlı fıstık kız.ya bu mayıs bebişlerinin acelsi ne ki erkenden gelmek istiyolar.ben cumartesi nst ye giricem baklm ne dicek doktorumuz.kilosuda iyi maşşallah ya kaç gün olmuştu doktora gideli ne kadar kilo almış cnm
Eki Görüntüle 1800407
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?