- 14 Eylül 2015
- 2.104
- 2.542
- 83
- 32
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #47.101
Hiç sorma canım ya insan kilosunu olsun söyler en azından iyi demesi evet güzel ama başka hiç bisey söylemedi eşim de bay kızdı bu ne yaa diyo önceki özelde doktorum ona geri donucezeryesil devlet hastaneleri öyle canım ya iki doktora gittim biri iyidi, ultrason fotosu verdi gösterdi bebişi ama devlette biri kabus gibiydi bana bisey demedigi gibi bebegin ön gündür gelişmemiş lafini söyledi, ayrıntılı ultrason a yolladı.. Ben doooğru özele gittim o gün (normalde hem devlete , hemde özele gidiyordum) ama devleti bıraktım..şimdi sadece özele gıdıyorum eşimin kesin talimatı var devlete gitme diyor
Benim gece felaket kaburga ağrısı oluyodu kalça ağrısı oldu dün flaket bel de oldu ama ayaklarını dayıyor gibi bi ağrı sonra geçiyor yine oluyor pozisyonla ilgili düşündüm tek taraflı oluyo gibi geçmiş olsun canımselam kızlar, belki benim yaşadığımı yaşayanlar olur endişelenmesin diye yazıyorum doktordan geldim, nst çekildi ve de muayene oldum doktor kasıkların ağrımasından ziyade ağrının bele vurması, sanki bişeyin aşağı doğru çıkmaya çalışıyormuş hissi erken doğum düşündürür bölgesel ağrı korkman gereken bişey değil dedi çok rahatladım :)
Canım benim çok colk sevindim suyunun da duzelmesine paşa dönmüş bile yaa maşallah ona annesini uzmeden zamanında gelicekAllahim sukurler dun kontrolum vardi ve suyumuz duzelmis,normal haline donmus cok sukur... burdada suyu az olan vardi yanlis hatirlamiyorsam ve kesinlikle bol suuu ve dinlenmek,ben gunde en az 3 litre su ictim ve 2 hafta nerdeyse hic bi is yapmadim sadece yemek falan yani.... ve allahima binlerce sukur suyu normal pasam 1900 olmus boyuda 42cm civari...tek sorun beyfendi baya inmis asagiya kafasi baya inmis dikkat edip erken dogumu tetiklememem lazim.... allahim hamileligi zor ve skntili gecen herkese yardim etsin,bol bol dua edelim insallah gunumuzu az cok tamamlayip sag salim aliriz kucagimiza
Maşallah ya yesin onu teyzesiii çok güzel poz vermiş ya bugünKızlar biz doktordan geldik. Benim minnak kız artık tosun olmus 2570gr çıktıhaftasina gore de 6 gün önden gidiyor Bu dogumun 6 gün önce olacağı anlamina mi geliyor diye sordum hayir sadece bebegin kilosuyla büyüklüğünü etkiler bu durum dedu. ama tabi bunlar pek iyi olmadı. Bebek bu sekilde kilo almaya devam ederse anne icin de doktor icin de normal doğum zorlaşır ve mecburen sezaryen demek zorunda kalabiliriz dedi Yediklerime dikkat mi edeyim dedim seninle alakası yok bebek zaten kendi ihtiyacı kadarini alıyor senden o belirliyor miktarını dedi. Karnimdaki sertlesmelerin arttigindan bahsettim nstye bi bakalim ne cikacak dedi. Korktuğum başıma geldi ve kasılma çıktı. Benimle alakalı herhangi hir uyarida bulunmadı sadece bebegin hareketlerine artık daha cok dikkat et anormal bir durum farkettigin anda da gel dedi. Hadi bakalım hayırlısı olsun bi tane daha aceleci mayıs bebesiyle mi karsilasacagiz emin olamadim simdi
Bu da düşünceli küçük yaramaz cadımız
Eki Görüntüle 1800407
Canım benim erkek bebislerde oluyormus bu durun ama ciddi bir sorun degilmis üzülme sakın. Bebislerimizin istahi acildi galiba benimki de aynı kiloda çıktı minik tosbaaaammmmarkadaşlar bugun doktor kontrolüne gittim ve daha önce söylenmeyen birşeyi öğrendim..
bebeğimin bir böbreğinde 1 cm genişleme varmış ve doğumdan sonra çocuk cerrahisi ile görüşülecekmiş.. neden olur nasıl olur bilmiyorum daha önce de hiç söylenmedi. ve biraz tombullaşmış 2570 gr olmuşuz doktor seker var mıydı dedi bende yoktu dedim fazla tombul gidiyor dedi.
Cok şükür canim yaaAllahim sukurler dun kontrolum vardi ve suyumuz duzelmis,normal haline donmus cok sukur... burdada suyu az olan vardi yanlis hatirlamiyorsam ve kesinlikle bol suuu ve dinlenmek,ben gunde en az 3 litre su ictim ve 2 hafta nerdeyse hic bi is yapmadim sadece yemek falan yani.... ve allahima binlerce sukur suyu normal pasam 1900 olmus boyuda 42cm civari...tek sorun beyfendi baya inmis asagiya kafasi baya inmis dikkat edip erken dogumu tetiklememem lazim.... allahim hamileligi zor ve skntili gecen herkese yardim etsin,bol bol dua edelim insallah gunumuzu az cok tamamlayip sag salim aliriz kucagimiza
Tatlim yaa cok geçmiş olsun inşallah öksürüğün kesilir hemen de ağrıların dinerKızlar nasılsınız sabah doktorumla görüştüm göğüs doktoruna yönlendirdi.şimdi hastanedeyim solunum testi ve kan tahlili istedi.belim ve kasıklarımda ki ağrıyı öksürük tetikliyormuş.dualarınızı bekliyorum birazdan nst ye de gireceğim
Aynen yaa tosuncuk sıgmayacak sanırım karnima o yüzden çıkayım bari diyorküçük sıpaya bakın siz :) :) şişko patates demek annesini zorlamak istiyor
Teşekkürler teyzesi öperiz sizi tatlış tatlışNicksizYumurta maşşallah annesi pek tatlı fıstık kız.ya bu mayıs bebişlerinin acelsi ne ki erkenden gelmek istiyolar.ben cumartesi nst ye giricem baklm ne dicek doktorumuz.kilosuda iyi maşşallah ya kaç gün olmuştu doktora gideli ne kadar kilo almış cnm
Kızlar biz doktordan geldik. Benim minnak kız artık tosun olmus 2570gr çıktıhaftasina gore de 6 gün önden gidiyor Bu dogumun 6 gün önce olacağı anlamina mi geliyor diye sordum hayir sadece bebegin kilosuyla büyüklüğünü etkiler bu durum dedu. ama tabi bunlar pek iyi olmadı. Bebek bu sekilde kilo almaya devam ederse anne icin de doktor icin de normal doğum zorlaşır ve mecburen sezaryen demek zorunda kalabiliriz dedi Yediklerime dikkat mi edeyim dedim seninle alakası yok bebek zaten kendi ihtiyacı kadarini alıyor senden o belirliyor miktarını dedi. Karnimdaki sertlesmelerin arttigindan bahsettim nstye bi bakalim ne cikacak dedi. Korktuğum başıma geldi ve kasılma çıktı. Benimle alakalı herhangi hir uyarida bulunmadı sadece bebegin hareketlerine artık daha cok dikkat et anormal bir durum farkettigin anda da gel dedi. Hadi bakalım hayırlısı olsun bi tane daha aceleci mayıs bebesiyle mi karsilasacagiz emin olamadim simdi
Eki Görüntüle 1800407
Kızlar bir sorum var: doğum sonrası pijamalarınızı uzun kollu mu aldınız kısa kollu mu?
Canım benim Allah yardimciniz olsun bebisin de vaktini beklesin rahat rahat anneciginin yaninda yaparsin inşallah dogumu. Sen stres yapma ki o da gelmek icin acele etmesin
Sanırım annelik böyle bisey canımher seferinde ilkmiş gibi o duyguyu tatmazsan nasıl ikincisine ayni sevgiyi vereceksin dimi
Canim senin sansina kötü doktor denk gelmis benim devlet hastanesindeki doktorum ultrason resmini gösterip kime benziyor diye espri bile yapiyor. Doktor cidden cok önemli sen baska birini araştır varsa ona git. Bu arada makat duruşu bebek daha doğum pozisyonuna gecmemis demek oluyor. Basını asagiya dönmemiş yani. Ama sakın stres yapma daha cok var son gün dönenler bile oluyormus sen sakin ol
Maşallah kuzucuğa canıminşallah vaktinde gelir o arada sen de dinlenirsin bol bol
Ayyy kurtul o kadından canımdoktor dedigin moral verir seninki benim bile moralimi bozuyor
sihirlikk acemi mi desem, kendini garantiye alan bir doktora mi dustun desem.. Tatlım değiştirmek istersen değiştir şimdiden ama içine sinen neyse onu yap, iç güdülerine güven
Kızlar biz doktordan geldik. Benim minnak kız artık tosun olmus 2570gr çıktıhaftasina gore de 6 gün önden gidiyor Bu dogumun 6 gün önce olacağı anlamina mi geliyor diye sordum hayir sadece bebegin kilosuyla büyüklüğünü etkiler bu durum dedu. ama tabi bunlar pek iyi olmadı. Bebek bu sekilde kilo almaya devam ederse anne icin de doktor icin de normal doğum zorlaşır ve mecburen sezaryen demek zorunda kalabiliriz dedi Yediklerime dikkat mi edeyim dedim seninle alakası yok bebek zaten kendi ihtiyacı kadarini alıyor senden o belirliyor miktarını dedi. Karnimdaki sertlesmelerin arttigindan bahsettim nstye bi bakalim ne cikacak dedi. Korktuğum başıma geldi ve kasılma çıktı. Benimle alakalı herhangi hir uyarida bulunmadı sadece bebegin hareketlerine artık daha cok dikkat et anormal bir durum farkettigin anda da gel dedi. Hadi bakalım hayırlısı olsun bi tane daha aceleci mayıs bebesiyle mi karsilasacagiz emin olamadim simdi
Eki Görüntüle 1800407
Ayy canim eger doktorun daha iyiyse ona geri don odami devlet hastanesindemiydi? Olmadi devlette baska bir doktor bul canim kendine
Ayy canım Allah yardimcin olsun inan yazdiklarini okurken ben burda ürktüm o anlari dusunup. Acaba annenin yanina daha erken gidemezmisin illa 3 hafta sonrasimi gitmen gerekiyor. Birde geri donecekmisiniz yasadigin yere ayy çok soru sordum galiba kusura bakma
Canımcım annenin yanına şimdiden gitsen olmaz mı kiikiniz içinde en iyisi o olurdu
arkadaşlar bugun doktor kontrolüne gittim ve daha önce söylenmeyen birşeyi öğrendim..
bebeğimin bir böbreğinde 1 cm genişleme varmış ve doğumdan sonra çocuk cerrahisi ile görüşülecekmiş.. neden olur nasıl olur bilmiyorum daha önce de hiç söylenmedi. ve biraz tombullaşmış 2570 gr olmuşuz doktor seker var mıydı dedi bende yoktu dedim fazla tombul gidiyor dedi.
Sağol teyzesiMaşallah ya yesin onu teyzesiii çok güzel poz vermiş ya bugün
Benim arkadaşım dört kiloya çok az kalmıştı normal doğum yaptı canım inşallah sende yaparsın rahatlıkla
Canım benin özeldeki doktorun daha iyiyse mecburen ona devam edeceksin o zaman yapacak bisey yok sıkma canını. Allah herkesi iyi, isini iyi yapan insanlarla karsilastirsinHiç sorma canım ya insan kilosunu olsun söyler en azından iyi demesi evet güzel ama başka hiç bisey söylemedi eşim de bay kızdı bu ne yaa diyo önceki özelde doktorum ona geri donucez
NicksizYumurta ayy hiç öyle bi doktor bulamadım maalesef eski doktoruma geri donucem inşallah döner zaten rahatim o konuda ya
Persembe belki dogum ihtimali mi var yani canim.Dün gittim de bugün bile alabilirim dedi cunku bir haftada 100 gram almis kan akiminda direnc var bebek beslenemiyormus. Doktor tartismali bir konu bu ama anne karninda bir gun bile onemli kalsin simdi persembe tekrar gel yakın takip edecegim dedi. Her an alabilirim dedi.ama cok kucuk 1400 gram
Biz de bugün gittik doktora bebişim 1730 gr 40 cm olmuş pazartesi rapor alıp dinlenmeye geçiyoruz artık... 2 haftalık periyotlar başladı. Bugün ilk nst deneyimini de yaşamış olduk
30 haftalık erkek bebek bekliyorum
ikinci gebeliğim, ilki kızdı
çok rahat bi gebelikti ilk gebeliğim
bu resmen beni süründürdü
yaşımdan mıdır neyse anlamadım
kasık ağrısından duramıyorum, kanamalarım oldu başlarda, şimdi 20 yaş dişi çektireceğim.... v.s
inşallah doğum kolay olur
Kızlar doktorum hakkında bir yorum gördüm. Ben hep diyorum çok ters ve kötüye odaklı diye kadında aynı şeylerden şikayet etmişGülsem mi ağlasam mı artık değiştiremem zaten alıştık kötü söylemlerine takmıyorz fazla.
Kadın kromozom anomalisine takmış durumda 5 aydan beri korku saldı bize de işte.
Kaıdnın mesajı da şu :
"
Sakin gitmeyin. Giden varsa doğumdan önce doktorunu değiştirsin. Doğuma az kalan bi hamile bayana bebeğin de boyu kısa dua et de kromozom anomali yoktur diye konusulmaz. Ayrıca ne hastayı rahatlatmasi ne de olabilecekler hakkında bilgilendirmesi var. Her hastasına da amnjosentez oneriyo heralde. onun yüzünden hamileliğini sikintiyla geçiren kaç kişi var acaba"
arkadaşlar bugun doktor kontrolüne gittim ve daha önce söylenmeyen birşeyi öğrendim..
Allahim sukurler dun kontrolum vardi ve suyumuz duzelmis,normal haline donmus cok sukur... burdada suyu az olan vardi yanlis hatirlamiyorsam ve kesinlikle bol suuu ve dinlenmek,ben gunde en az 3 litre su ictim ve 2 hafta nerdeyse hic bi is yapmadim sadece yemek falan yani.... ve allahima binlerce sukur suyu normal pasam 1900 olmus boyuda 42cm civari...tek sorun beyfendi baya inmis asagiya kafasi baya inmis dikkat edip erken dogumu tetiklememem lazim.... allahim hamileligi zor ve skntili gecen herkese yardim etsin,bol bol dua edelim insallah gunumuzu az cok tamamlayip sag salim aliriz kucagimiza
Kızlar nasılsınız sabah doktorumla görüştüm göğüs doktoruna yönlendirdi.şimdi hastanedeyim solunum testi ve kan tahlili istedi.belim ve kasıklarımda ki ağrıyı öksürük tetikliyormuş.dualarınızı bekliyorum birazdan nst ye de gireceğim
Ayy dimi teyzesi yaaTeyzesi yer onun o tombisliginimaşallah kuzum ela bahara ayy az daha dur ela bahar icerde bak sizin oraya arada kar yagiyor annenin karni sicaciktir teyzem
Ben magnezyum kullanmiyorum. Benumde o kadar oluyordur. Sertlesme oluyor. Dr uma soyledim ben bunu gecen hafta gittigimdr. Rahim agzi muayenesi yapti erkenn doguma sebep olucak bir durum. Yok ama cok fazla yurume mumkun oldugunca yat dinlenndemisti. Sen yinede bi drnuna sor bakalim ne dicek. Alttan muayene ertmismiydi yakin zamanda dr unkasılma derken karnım sertleşiyor nefes alamıyorum 8 veya 7 kere oluyordur 2 kere magnezyum aldığım halde senin kaç defa oluyor ?? nasıl oluyor ??
Eşim polis canım burda. Onu bırakıp gitmek istemiyorum.İznini de ancak 3 hafta sonra kullanılabiliriz. Duanı eksik etme
Edebilir tabiiki. Birde dedigim gibi 3-4 gunluk gerilik cok onemli deghil. Benim oglumda tahmini dogum tarihi bi muayenede 12 temmuz bi muayende 19 temmuz bi muayenede 5 temmuz gorunuyordu. Yani 4-5 gunluk ileri veya geri olcumler olabiliyprdu. Oglumda 41 haftalik dogdu. Gerilik eger 1 haftadan fazla ve bolgeselse sorun olur zaten dr soyler oyle bir durumda. Mesela kafa 30 karin 28. Hafta plcum veriyprdur gibi. O zaman bir sorun olabilir. 4-5 gun gerilikle bebisin kucuk dogmaz bence canimAynı doktor ölçüyo aynı makinada ama yinede farkedermi
Canım yeni gördüm geçmiş olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin mirac pasayi. Hayırlısıyla hastaneden çıkıp evinize gidersiniz bol bol koklarsin kuzuyu. Dualarimiz sizinleKızlar ben doğum yaptım
Ne olduğunu anlamadım acil ameliyata alındım.bebeğim iyiymiş herkes öyle diyor.
Canım bak güzel haberler vermeye başladın bile birisi solumum desteğini çıkarmış emmeye başlamış digeride onu görüp aynısını yapacak :) ve siz bir aya kalmadan eve gideceksiniz. Dualarimiz sizinleKizlsr hala hastanedeyim yarin taburcu olcam bebeklrtimde kuvozdeler(( biri iyi solunum cihazi cikarmslr emzirttiler dun digeri hala solunum destegi aliyo cikmalari 1 ayi bulurmus..dualatnizi eksik etmyin
Bak sen Ela Bahar hanıma nasılda tombiko yanaklarıyla poz vermiş.Kızlar biz doktordan geldik. Benim minnak kız artık tosun olmus 2570gr çıktıhaftasina gore de 6 gün önden gidiyor Bu dogumun 6 gün önce olacağı anlamina mi geliyor diye sordum hayir sadece bebegin kilosuyla büyüklüğünü etkiler bu durum dedu. ama tabi bunlar pek iyi olmadı. Bebek bu sekilde kilo almaya devam ederse anne icin de doktor icin de normal doğum zorlaşır ve mecburen sezaryen demek zorunda kalabiliriz dedi Yediklerime dikkat mi edeyim dedim seninle alakası yok bebek zaten kendi ihtiyacı kadarini alıyor senden o belirliyor miktarını dedi. Karnimdaki sertlesmelerin arttigindan bahsettim nstye bi bakalim ne cikacak dedi. Korktuğum başıma geldi ve kasılma çıktı. Benimle alakalı herhangi hir uyarida bulunmadı sadece bebegin hareketlerine artık daha cok dikkat et anormal bir durum farkettigin anda da gel dedi. Hadi bakalım hayırlısı olsun bi tane daha aceleci mayıs bebesiyle mi karsilasacagiz emin olamadim simdi
Eki Görüntüle 1800407
Canım doğum sorun olmayacaksa dedigin gibi duymazsın söylediği seyleri kafan rahat olurAy kızlar artık değiştiremem de. Eşim orda çalıştığı için bizim muayeneler ücretsiz ve doğum da indirimli oluyor.
Doğum konusunda sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum da bu konuşmalar sıkıntı işte. Biz artık anladık alıştık takmıyoruz mesela.
Ayy maşallah prensese. Tombul olcak baya desene. Bence de yemenle alakalı değil canım o yemesekte alıyolar onlar depolardan zatenBu hareket olayını bana da söyledi. Sancım oluyo deyince. Hareketlerine dikkat ediyoruz her gün kıpıprdaması lazım demişti. Öyle de insan paranoyak oluyo ve sanki az hareket ediyo gibi hissediyo halbuki aynı aslında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?