2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
Canım bizde geri çekilme yöntemi ile korunuyoruz ama eşime dedim prezervatif kullanalım diye. @yalsa arkadaşımın dediği gibi ince olanlardan kullanınca eşim memnun kaldı. Spiral istiyodum ama eşim karşı çıktı bilmediğimiz şeyler vücudunda kalmasın belki zararı olur diye
Bende hem spirali taktırmaktan korkuyorum hemde metal alerjim var anneminde vardı spiralden çok rahatsız oldu çıkartmak zorunda kaldı büyük ihtimal bende öyle olurum e ilaçlarda olmaz mecbyr eşime aldrmam lazım inşallah kabul eder yoksa yaklaştrmam valla özgür eymenimi büyütmeden onunla yeteri kadar alakadar olamadan ikinciyi istemiyorum oğluşumada yazık..

Bende hem spirali taktırmaktan korkuyorum hemde metal alerjim var anneminde vardı spiralden çok rahatsız oldu çıkartmak zorunda kaldı büyük ihtimal bende öyle olurum e ilaçlarda olmaz mecbyr eşime aldrmam lazım inşallah kabul eder yoksa yaklaştrmam valla özgür eymenimi büyütmeden onunla yeteri kadar alakadar olamadan ikinciyi istemiyorum oğluşumada yazık..
Aynen canım. Ben 1 aydır ortada hamileyim diye gezdim. Geri çekilme cidden bi yöntem değil. Eşim kendini frenleyemezse içimize sperm kaçabilir. Ayy bu arada oğlunun adı Eymen mi :) bizimde eymen ege :)

Aynen canım. Ben 1 aydır ortada hamileyim diye gezdim. Geri çekilme cidden bi yöntem değil. Eşim kendini frenleyemezse içimize sperm kaçabilir. Ayy bu arada oğlunun adı Eymen mi :) bizimde eymen ege :)
Ayy gercektenmi bizde özgür eymen genelde eymen diyoruz sadece :)) valla bizim bu ay bitane kaza oldu ondan tutuştum bende hamile değilimdir inşallah..

Bi buçuk saat öncee yazdım doktora çizdiği yeri kanattı ne kullanalım diye aradımda bu doktorlar niye böyleee yazacagın iki kelime yemin ederim bırakırım ama etrafta doktor yok zaten bırakmıştım ama doktor olmadıgı için geri gittim allah ıslah etsin
Yavrum çizilen yer bi gün sonra düzeliyor korkma. Onların ciltleri çok çabuk yenileniyor. Bizim her gün bi yerimizde çizik var. Sabah bi kalkıyorum. Kan içinde ya yanağı ya gözünün yani..3 gündür burnu çizik içindeydi. Ben tırnaklarını kessem bile illa ki çiziliyor. Bugün uzadı ve kestirmedi.yarin sabah ki manzarayı merak ediyorum. Ben de ilk önce üzülüyordum ama yapcak bişi yok.allaha emanetler.

Merhaba arkadaşlar
Öğretmen veya memur olan arkadaşlara sorum var. Okuluma doğum belgelerini verdim. 2015 de çıkan doğum yardımı parasını maaş hesabımıza mi PTT ye mi yatırıyorlar. Başvurudan ne kadar süre.sonra yattı.size?

2 kez emmesi gayet normal bence.. benim oğlumda üç kez kalkıyor genelde 22.30 yatışta emiyo sonra 2-4-6 da kalkıyo tabi bende tam dinlenemiyorum böyle olunca 2 kez kalktığı zamanlar çok nadir.. zaten 6 da da bi kalkar 9 a kadar uyumaz küfür gibi..
Ayni durumdayim bende surekli kalkiyorum

Hanimlar merhaba.bebegine uyku egitimj veren var mi ya memede ya ayakta sallanarak uyuuor 1 ay sonra ise basliycam yarim gun ama ya durmazsa memeye aliskin uyumazsa diye endiseleniyorum.ayakta alismasin da istiyorjm kafam allak bullak ana kucagina alismasin derken ayaga alisti:///

3 yıllık evliyim. planlı bebek sahibi olduk. hep prezervatifle korunduk. hissi bozuyo diyenlere katılmıyorum çünkü çok ince ve süper çeşitler var :) vücuda ekstra bişey konması ve hap bana saçma geliyor.
ben sahsen kendı adıma hıssı bozuyor dıyenlerdenım, esımde kullanmayı sevmıyor zaten...
su an gerı cekılme ıle korunuyoruz bu bır korunma yontemı degıl dıyenler olacak ama erkek tecrubelı ıse rıskı cok dusuk, hap ve ıgne ve spıralede ben karsıyım hormon almak ıstemıyorum...
bu arada bız 5 yıl gerı cekılme ıle korunduk bebegımız planlı ıdı ılk ayda da hamıle kalmıstım korunmayı bırakınca..

Merhaba arkadaşlar
Öğretmen veya memur olan arkadaşlara sorum var. Okuluma doğum belgelerini verdim. 2015 de çıkan doğum yardımı parasını maaş hesabımıza mi PTT ye mi yatırıyorlar. Başvurudan ne kadar süre.sonra yattı.size?
Okula verilen belgelerde dilekçeniz var mı? Dilekçe aile bakanlığına yazılmış olacak. Eğer aile bakanlığına dilekçe yazmadı iseniz para yatmaz. Mesela ben okuluma sadece doğum belgemi gönderdim. Dilekçeyi eşim kendi kurumuna yazmış. Onlar da aile bakanlığına göndermiş. Paramız başvuru yaptığımız ayın 20 sinden sonra ptt ye benim adıma yattı. 12 Nisan da başvurduk. 23 mayısta aldım. Yani maaş hesabına yatmıyor.

Benim kızım da uyanmiyor canım bende iki buçuk saatte bir alarm ile uyanıyorum uykusunda emiyor bizde de 3 defayi gecmiyor.geçen ay kilo alımımiz enfeksiyondan dolayı durmuştu bu ay daha kontrolumuze var ama evde tattigimda almış gibi görünüyor.

İnşallah toparlamıştır
Bakalım bizimde bu ay orta kulak iltihabımız var 1 hafta direndik ama ilerlemiş mecbur antibiyotik başladık 10 gün kullancaz inşallah çok etkilemez kilo alımını

İnşallah toparlamıştır
Bakalım bizimde bu ay orta kulak iltihabımız var 1 hafta direndik ama ilerlemiş mecbur antibiyotik başladık 10 gün kullancaz inşallah çok etkilemez kilo alımını
Iltihabi nasil anladiniz oglum surekli kulak ve burun kasiyor.ve yatakta yuzustu donmeye calisiuor surekli.ben uykusu geldigi icin kilak kasidigini dusunmustum bilgilendirirseniz sevinirin

Bu konuda benimde kafam karisik. Soyleki oglum 10 gibi emer ve uyur. Gece 4 kez kalkar. 2 kez bir meme 2 kez diger meme veriyorum. 6 gibi uyanir. Gun icindede surekli emiyor neredeyse saatte bir. Ama bu kadar emmeye bu kadar sute ayda aldigi ortalama 800 gr civari. Az degil belki ama cok besleniyor ve uyuyor daha fazla gr almasi gerekiyomus gibi geliyo bana. Acaba yanlis mi emziriyorum diye hep okuyorum arastiriyorum. Bide memede sut bitince diger memeye gecilsin deniyor ya ben onu tam anlayamiyorum cunku ust uste ayni memeden de emzirsem sut bitmiyo memede bebek cektikce geliyo. Bebek bititrdikten sonra bakiyorum mesela siktigimda memenin ucunu sut oluyo. Acaba 2 kez degilde 3 kez mi ayni memeyi versem ust uste? Yada sutum mu yeterince yagli degil?gecen sagdim baya beyazdi sut oyle sari filan degildi.kafam karisik
Cok dogru bisey soylemissin memede sut bitmiyo emdikce geliyor. Soyle diyelim o zaman hizli gelmesi bitecek her cekiste sut gelmeyecek baktigin zaman sulu degil bembeyaz sut olacak o kismini cok almasini sagla azaldi diye digerine gecme hemen
Bu arada bebeklerinizi dik tutunca yere basiyorlar mi iki ayakla birden dikeltiyorlar mi yani kendilerini. Eşimin ailesinde kalça çıkığı sorunu var ve benim kiz dik durmuyor dizlerjni kırıyor ultrason cektirmistik temiz cikmisti ama ailede geçmisi olduğu icin tekrar çekecez önümüzdeki ay. 14 nisan dogumluyuz bu arada
Cok kuvvetli basmiyor daha 4 aylik olduk ama doktorlarda bastirilmamasi gerektigini soyluyor asil bu sekilde kalca cikigi ihtimali oluyormus.
Kızlar benim oğlum 10 buçuk gibi uyuyor ve sabah 5 buçuğa kadar uyanmıyor. Emmek için bile gece uyanmiyor. Ben alarm kurup kendim kalkıp emziriyorum ama çoğu zaman alarmı duymuyorum. Ama işte Allah bi şey veriyo 2 kez kendim otomatik uyanıyorum. Gece 2 kez emmesi az değil mi ya :KK43:
Hic az degil hic uyanmayan bebekler bile var uyku da onun icin beslenmek kadar onemli bir ihtiyac 40li bebek degiller artik acikinca uyanirlar

Biz geldikkk
Asimizi olduk takibimizi yaptirdik sukur.
Bir dahaki adi 2 ay sonra azcik rahat etsinler yahu her ay bir asi.
Ilk ignede birsey anlamadi konusuyorduk oglusla aaaa derken oldu bitti ama ikincide agladim 1 2 saniye oda.
Bu ay 700 gr.almis azmi dedim normal dedi anne sutune devam dedi.Boyumuzda 64 olmus 6.300 de kilomuz.
Simdi calpol verdim her ihtimale karsi uyuttum insallah sorunsuz atlatiriz.

Kızlar benim oğlum 10 buçuk gibi uyuyor ve sabah 5 buçuğa kadar uyanmıyor. Emmek için bile gece uyanmiyor. Ben alarm kurup kendim kalkıp emziriyorum ama çoğu zaman alarmı duymuyorum. Ama işte Allah bi şey veriyo 2 kez kendim otomatik uyanıyorum. Gece 2 kez emmesi az değil mi ya :KK43:
Sen az diyosan ben napayım gece 6saat uyur ve genelde uyanmaz emmeye.ben de kaldırmıyorum.kilo alımı da iyi.doktor gece uykusu artık fazla bölunmeyebilir demişti.4. Ayda uyku gerilemesi yaşarsak ozaman görürüm deliksiz uyumayı;)

Size aldıgım 2 ürünü tavsiye edeyim biri wee baby 30ml biberon.marketlerde var 6lira gibi bişey.bebegim 3 aylık,kaşıkla su içmiyodu ama bunu sevdi su icirebiliyorum artık
İkincisi e-bebekten aldıgım önlük ,ucundaki plastik dişlerini kaşısın diye.artık badisini çekelemekten kurtuldu;)
20160802_113308.webp

Eklentiler

• 20160802_113605.webp
    20160802_113605.webp
    22,6 KB · Görüntüleme: 99
Back
X