• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar ben hamileligimi ogrendigimden beri hic ev supurmedim esim sadece yemek yapmama camasir asip katlamama bide Bazen utuye izin veriyo cok ayakta kalmiycakmisim bi suru laf ediyo diger isleri yapınca zorlanirsin bisey olur diye.Cogunuz calisan bayanlarsiniz saniyoki herkes yatarak hamilelik geciriyo.Bide gecen sene dusuk oldugu icin korkuyo..Zaten 7.haftada kanamam olunca annem gelmisti 1 ay kadar kaldi o yaptı sagolsun onun disindada esim yapıyo herseyi.

Ama bugun kafama koydum evi supurucem dayanamiyorum bisey olmaz Allah in izniyle haydi Bismillah temizlik yapmayı ozledim valla :p
Arkadaş bırak keyfine bak :). Ben çalışıyorum, eve gidiyorm ev işleri devam. Değerini bil, sesini çıkarma, keyfini sür derim :)
:KK45::KK45::KK45:

Kızlar benim ruh halim hiç iyi değil bu aralar :KK43:
Görümcemin bebeğini görmeye gittiğimden beri bebeğime yetemeyeceğime dair bir his var içimde. O kadar zor bir iş ki yenidoğan o bebekle ilgilenmek odasından dahi çıkamıyor insanlar uyuduğunda kan şekeri düşer emmesi lazım diye korkuyorlar. Emzirmeye alıyorlar bebek uyanmıyor ayağına neredeyse cimcikliyorlar genede uyanmıyorlar. (Doktor demiş öyle yapın uyansın diye) Güç bela uyandırıyorlar, bu sefer anne yeni doğum yaptığı için göğüs uçları yumuşacık oluyor bebek ememiyor. Emmediğinde de hem anne üzülüyor hem bebek ağlıyor ememediği için. Güç bela emziyor bu sefer doydumu acaba stresi. Bunlar yetmiyormuş gibi kaynana stresi ve kızın kendi annesinin stresi. Gelen gidenler desen o ayrı. Bebek üşüyor mu sıcakladı mı stresi. Hepsi tam oldu diyorsun bebeğin üstünü bezini değiştirme bu sefer ay bir yerine bir şey olur mu diye panikler. Hem lohusalık psikolojisi var yetmiyormuş gibi ya sezeryan ağrıları yada normal doğum ağrıları olacak. Anne bu süreçte bir de yemek yemem lazım sütüm olsun diye çabalıyor. Her ağızdan bir ses çıkıyor o şunu ye diyor öbürü o olmaz gaz yapar diyor. Üstüne bir de bebek sarılık oluyor hastane de yatıyor onun üzüntüsü.

O kadar stresli ki her adım, sağ salim bir kırkını atlatsak bebeklerin başka bir şey istemiyorum inanın :KK43:
Zaten panik atağım ben gördükçe iyice panik yaptım :KK43:
Allah yardım eder canım daha şimdiden bunları düşünme sen

Kizlar ben hamileligimi ogrendigimden beri hic ev supurmedim esim sadece yemek yapmama camasir asip katlamama bide Bazen utuye izin veriyo cok ayakta kalmiycakmisim bi suru laf ediyo diger isleri yapınca zorlanirsin bisey olur diye.Cogunuz calisan bayanlarsiniz saniyoki herkes yatarak hamilelik geciriyo.Bide gecen sene dusuk oldugu icin korkuyo..Zaten 7.haftada kanamam olunca annem gelmisti 1 ay kadar kaldi o yaptı sagolsun onun disindada esim yapıyo herseyi.

Ama bugun kafama koydum evi supurucem dayanamiyorum bisey olmaz Allah in izniyle haydi Bismillah temizlik yapmayı ozledim valla :p

ne güzel işte daha ne istiyorsun diycem ama insanın içi durmuyor biliorum, okul açıkken gelince uyuyakalıyordum da evi oyle gördükçe sinirim hopluyordu. temizlik şart valla, yaşasın elektrik süpürgeleri. ben yalnız geçridim ilk üç ayımı her işimide kendim yaptım eşim sağolsun yemekte yardım ederdi. bi kere yatılı misafirim vardı o zaman cok yoruldum heralde azcık kahverengi kanama geldi. ama dünya başıma yıkıldı sandım . hüngür hüngür ağladım bebeğe bişey oldu sanıp, ilk gebeliğim oldugu için azıcık cahilim bu konularda. bi kaç gün yattım sonra ama yine duramıyor insan.

bu gittiğimde doktora sordum kanama yoksa yolculuk yürüyüş yapabilirsin dedi. ev işi dedim ? onu kocana bırak dedi şaka yollu. Allah korusunda kanepe kaldırmadıkca bişey olmaz diye düşünüyorum süpürgeden. dinlene dinlene yapıyorum herseyimi.

Kizlarrrr yardim edin 7 haftalikken tsh 5 kusur çıkmıştı simdi 11 haftaligiz hap kullaniyorum 1.63 e dusmus normal dimi. Bide benim hic bulantim bas donmem yok olmadi hic biraz tedirginim varmi benim gibi olupta bebisi saglikli olan 3 temmuzda kontrolumuz

Kizlarrrr yardim edin 7 haftalikken tsh 5 kusur çıkmıştı simdi 11 haftaligiz hap kullaniyorum 1.63 e dusmus normal dimi. Bide benim hic bulantim bas donmem yok olmadi hic biraz tedirginim varmi benim gibi olupta bebisi saglikli olan 3 temmuzda kontrolumuz
1,63 çok normal bir değer, merak etme...

kızlar netten araştırma yaparken çin takvimive rus takvimine göre cinsiyet tahmini buldum ..

benimki çin takvimine göre erkek , rus takvimine göre kız bebek tahmini veriyor bakalım hangisi tutacak :D

Back
X