:) heee şimdi anlaşıldı.sen niye okuyorsun öyle şeyler bakimkendini boşa telaşlandırıyorsun.bizim öyle durgun günlerimiz oluyor ki eşim artık diyor hareket edince bana da söyle.seninki de enerji topluyor ,yarın öbür gün başlar yüne annesi:)
öğlen tokluk şekeri 117 akşam tokluk 125Kaç çıkıyor şekerin?
bu arada fikrin çok hoşmuş :) bizde toprak koyacağız ismine, acaba 1 yaşında falan biz de mi yapsak böyle birşey :)
var
Biliyorum canım. Kanama falan başka bir problemim yok diye bekliyorum pzrts bakalım ne olacak??Canım kasilmalarini aman ihmal etme. BenOnların kasılma olduğunun çok farkında değildim malesef. Doktor dayken denk geldi neyse ki. İnşallah dayanır bakalım. Allah ne gösterecek. Dualarimizi kabul eder inşallah
Canım aramızda en önde olan sensin galiba senden başka 33. Hafta görmedim.Ben yikadim ama henuz utuleyemedim yalniz ben biraz acele ettim ikiz olduklari icin. Erken gelirlerse doye simdiden hazirladim ilk kizimda 34.hf.da hazirlamistim yalniz annem kizkardeslerim yanimda onlar yardimci olmuslardi eger yardimcin yoksa agirlasmadan hallet aklindan ciksin dolaba yerlestirdikten sonra ustlerini buyuk bir carsafla ort tozlanmaz
Ekstradan küçük kolonya tavsiye ederim. Sezeryan olup 2 gün hastanede kalınca insan kendini pis gibi hissediyor kolonya iyi geliyor. Ayrıca kagıt havlu peçetede koy herhangi birşey için çok lazım olabiliyor. Habire banyodan gir çık al zor olmasın. Saçını taramak için tarakda koy.insan kendini çok bakımsız hissediyor.Çok şükür doğum çantamı hazırladım kızlar
Belki yardımcı olur sizlere diye paylaşmak istedim
Anne çantası;
2 adet pijama (1 tanesi ilk giyeceğim dantelli belden ayarlamalı 75tl, diğeri kirlenme durumunda giyeceğim spor tarzda 15tl. Sezeryanda olsam belleri yüksek bu pijamaların, kışın rahat etmek adına tercih ettim)
1 adet hırka ( sabahlık yerine tercih ettim daha sonra da giyebilmeye müsait yumuşacık tunik boyunda sade bir model 30tl)
Lohusa terliği, tacı( kendim yaptıgım için 2sinin maliyeti 25tl)
1 adet emzirme atleti (ilk etapta pijamanın altına giymek için 20tl)
1 adet emzirme sütyeni ( atletim kirlenirse eğer yedek aldım yanıma)
Askısız straplez Atlet( emzirme sütyeninin üzerine giymek için sütyen kirlenmeyip atlet kirlenir ise veya tam tersi durumda ikisinden birini değiştirmek adına, ama atletlide öyle imkan olmuyor, hemde atletliler gögüs dekolteli yazın üstüne kıyafet giysenizde dekoltesinden dolayı üzerine tekrar atlet giyme imkanınız yok o yüzden sütyen ve straplez atlet tavsiye ederim)
3 adet gögüs pedi (krem sürersem çamaşırıma geçmesin diye lansinohun 60lı paketinden almıştım fiyatını hatırlamıyorum indirimeydi)
1 adet gögüs ücü kremi( lansinoh indirimde 20tl almıştım)
4 adet iç çamaşırı büyük (kirlenme durumunda)
1 tane pofuduk çorap (doğumdan sonra üşüyormuş ayaklarımız 2.5tl)
1 tane havlu ( hastane de var fakat kendi sterillik açısından kendi havlumu aldım)
1 tane depend hasta bezi külot( numune gelmişti)
1 paket canped mesane pedi büyük boy
(Hastanem hasta bezini karşılıyor normalde ama an gelir beklemek zorunda kalmayayım hemde kanamam azalsada evde kullanmaya devam edeyim diye aldım 8.50tl)
1 adet şampuan (küçük bir şişeye koydum)
1 adet dudak bakım kremi (doğumdan sonra dudaklar kuruyor)
Kozmetik ürünlerinizden ihtiyaç duyduğunuz ekleyebilirsiniz (tarak, makyaj malz vs)
Bebek çantası
10'lu hastane çıkışı( battaniye, tulum, alt, üst takım,zıbın, eldiven, şapka, içzıbın, göbek kordonu üstüne bezi, 60tl)
1 tane kışlık battaniye( hastane çıkışını odada kullansakta o an veya hastaneden ayrılırken ihtiyaç olacak)
2 adet zıbın (kirlenme durumunda)
1 adet alt-üst takım, şapka (hastane çıkışındaki tulumu ve takımı kirlenmesi durumunda yedek)
2 adet çorap
1 adet uni baby ıslak havlu
1 adet uni baby pişik önleyici krem
10 adet bez prima premium care
1 adet Emzik (başlarda alışkanlık edindirmek istemiyorum ama her ihtimale karşı aldım)
(Biberon almadım çünkü memeyi bırakma ihtimali olduğundan kaşıkla vermeyi düşündüğümden veya daha sonradan koyabilirim
(Avent 120ml 1 tane akışlı)
1 tane hastane sonrası bebeği taşımak için puset ya da anakucagı)
( bu bezden olan portbebelerden aldım, bebek düz yatsın rahat diye diğer anakucakları sırt üstü yatmıyor çünkü)
Bebek şekeri, sepeti,kapı süsü
Şimdilik aklıma gelip yerleştirdiklerim bunlar fazla kalabalık değil ve tamamen genel ihtiyaçlar üzerine hazırladım. Eğer önemli atladığım malzemeler varsa paylaşalım lütfen :) Sizler kişisel ihtiyaçlarınıza göre ekleme yapabilirsiniz. Benim malzemelerim 1 tane küçük boy tekerlekli valize yetti. Bebeğiminkide portbebenin çantasına sığdı, portbebenin içine de bebek kapı süsü, şeker ve sepeti poşetleyip yerleştirdim. Eşim tek başına rahatça taşıyabilsin diye :) zaten benim valizim ve portbebe odamıza çıkar. Bebeğimin çantası yanımda kalır doğumdan sonra giyecekleri hazır bulunsun diye. bebeğimin çantasına sadece hastane çıkısı, bezi, çorabı, pişik kremi ve ıslak havlusunu koydum diğer yedek eşyalarını kendi cantama koydum ki giyecekleri belli olsun karıştırmasınlar diye annelik işte :)
İnşallah hepimiz bebeklerimizi kolay ve sağlıcakla kucağımıza alırız. Allahım emeklerimizi ve bekleyişlerimizi boşa çevirmesin.
Kızlar benm hâlâ her hareketimde başım dönüyor ne yapıym bilemedm bi sağlık ocağına mı gtsem
aynen ben de düşünmeye başladım. doktor gunluk pedı onermedıgı için sık sık çamaşır değiştiriyorum ama yordu oda ya
bide ben bu ilk başladığında su gibi olunca çok korkmuştum suyum mu sızıyor diye(burda suyu azalanları çok okudum aşırı evham yaptım sanırım) hemen doktora koştum amnişur diye bi test yapıldu su değil dediler ama bu hafta bayaa arttı akıntı
Bi artıyo bi azalıyo anlayamadm. Ama artk nerdeyse hiç su içmez oldm etkisi var mıdırtansiyon ölçtürmeni tavsiye ederimAfra48
kendime işkence ediyorum di mi okuyarak. Boşu boşuna telaşa kapılıyorum. Yok valla kapadım hemen okumuyorummm artıkbelki de onları okuyunca daralıyorum ya. kızımı da psikolojik olarak etkiliyorumdur. Onun da enerjisini alıyorumdur. Ay çok gaddar anneyim...
öğlen tokluk şekeri 117 akşam tokluk 125
sabah açlık şekeri 85 çıktı
şimdilik üçtane yaptım. ara ara böyle deneyeceğim. bugün öğlen çikolata yedim sırf meraktan bakalım tokluk kaç çıkacak
bana diyeti diyetisyen verdi. ileri aylar olunca insan endişeleniyor. bende toplamda 4 kilo aldım. herkes cok zayıfamışsın diyor. üzülüyorum.
kaynarcada özel yüzyılda neslihan alana ve esra günaya gittim. ikisi de hoş doktorlar, tercihim neslihan alandan yana oldu tabiki... neslihan şeker için de iyi diyorlar.
kurtköy ersoy hastanesinde de mine hanım var. soyadını bilmiyorum ama arkadaşım ona gidiyordu.
bende koteks kullanıyorum ama pedin arttırdığını düşünmüyorum. çünkü evdeyken kullanmıyorum ve evde de aynı durumdayım.ben kotex günlük kullanıyorum, belki o da artırıyor ama öbür türlü mümkün değil. çok kötü hissederim kendimi. kullanmadan yapamam
Hiçbirşey almadım dahagünaydın hanımlar:)
hazırlıklarınız ne alemde nasıl gidiyor?
bizim ciciler kurudu şükür ütü beni bekliyo ama gerçekten hiçi hiç halim yok mecbur ctesi halletcem çok heyecanlıyım
Bi artıyo bi azalıyo anlayamadm. Ama artk nerdeyse hiç su içmez oldm etkisi var mıdır
Hiçbirşey almadım dahadağbasında bi Köyde yasıyorum sadece haftasonu sehirde olabiliyorum.. Toplu para bekliyordum ankaradan toplu alışveriş yapacaktım o para da kaldı... Ne yapacağım bilmiyorum şimdi parca parca da alamam netten... Benden baska alacak kimse de yok cok üzüyor beni bu konu
ahhh ahhh, alanı bende çok beklemişliğim ve vazgeçip yandaki esra hnma girmişliğim var.hastaneden memnun musunbskn , ben geçen 2 saatten fazla bekledim alan'ı.. muayene olamadım, döndüm. hastaneden soğudum resmen. ama evime çok yakın. nasıl yapacağım bilmiyorum. Şifa hastanesi aklımda ama orda dr. erkek
hanımlar akıntınız arttı mı şu sıralar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?