benim oğlum ile aynı ayı benimki de tutmuyor daha yeni yeni elbisesini filan tutmaya başladı ellerini emiyor sürekli ara sıra kaldırıp bakıyor öyle oyuncak filan tutmuyor ama ben çok eldiven taktım o yüzden geç geliştiğini düşünüyorumKızlar benim bebiş 8 şubat doğumlu uç aylık olduk neredeyse ama ellerini hiç kullanmıyor hep aşağıda elleri.hiçbirşey tutmuyor. Ellerini keşfeder diyorlar hiç bizimkinin keşfetmeye niyeti yok eline oyuncak veriyorum tutmuyor bırakıyor hemen. Daha erken mi ben mi çok şey bekliyorum acaba ama taktım bit kez kafaya.
Biraz okudum da forumu ahh ahh.. Mama veren arkadaşlar eminim ki hiçbiriniz isteyerek değil zorunluluktan veriyorsunuz o yüzden üzülmeyin lütfen.. Ben de esimde mama ile buyumusuz 34-35 yasindayiz ve şükürler olsun turp gibiyiz..
Benim sutum bu zamana kadar şükür yeterli geldi ara sıra yetmiyor mu diye çok düşündüm üzüldüm.. Ama en çok neye üzüldüm biliyor musunuz.. Oğlumun gözünde katarakt var daha 14 günlükken göz doktorlarini dolaştım.. Acaba gozu kör mü diye çok ağladım.. Geçen hafta prof bana katarakt olan gözü max %60 görecek dediğinde sevinçten ağladım kör değil diye..
Bir gözü hep bebek mavisi kalacak yani iki gözü farklı renk hemde tam göremeyecek o gözü ama bakın sevinçten ağladım..
Böyle şeylere bozmayın moralinizi insanlar neler yaşıyor Allah hepimizin bebeğine sağlık versin yeterki..
Hayırlı kandiller..
Ben eldiven çok az taktım onunla alakası yok herhelde.benimki ellerinş de emmiyor ancak elini ağzına koyuyorum ancak öyle emiyor biraz. Ellerinin daha farkında değil bizimki.zaten doğduğundan beri hazır olsa yatıyor o eller belden yukarı çıkmıyor hep.benim oğlum ile aynı ayı benimki de tutmuyor daha yeni yeni elbisesini filan tutmaya başladı ellerini emiyor sürekli ara sıra kaldırıp bakıyor öyle oyuncak filan tutmuyor ama ben çok eldiven taktım o yüzden geç geliştiğini düşünüyorum
Bizede 3gün kaldı tam 3aylık olmaya ama hâlâ minnoş benm kız :))Bugün tam üç aylık oldu canım.
Bende peyniri cok yermheee demi :)) .. bizim babamiz biraz dombilik ama kucukken hatta 8 sene oncesine kadar zayifmis .. bende oyle hep bir zayiflik problemim vardi, bana cekmesinde yemek yemekten nefret ederdimCok zor oluyor, ama iste ben Allahtan yogurt, sut, peynir cok tuketirdimde canli kalabilmisim
Ay bu erkekler anne sutu almayan bebeginde bagisikligi kuvvetli olmuyo isteyken yapsan canim tamam mamayla da buyur ama anne sutu vereblmek varken niye mama alsnkiCanm eşim çok pimpirik ağlayınca bebek tartışıyoruz ağlatma çocuğu diye.. E anne sütü alsın diyorum benm göğüs ucum parçalandı daha niye kendini yıpratıyosun bende mama içmişim ne var bunda diyor bu sefer
Sen deyince baktm bende goremedm sanada hayirli kandilller canim :)Hayorlı kandiller arkidişler
Bol bol dua edelim inş, yavrucuklarımız hayırlı evlat olsun, sağlıklı sıhhatli olsunlar inşallah.
Yeni emıjiler çok şeker yaa. Mune den hunili istek yapmıştım hatta çift huni ama yokmuş bununla idare ediyorum.
Bir de ağlayan emzikli bebek. , var dedi ama ben listede göremiyorum
Benim oglan uyanipta bidaha emmeye baslarsa yarim saat birakmiyoBende kolumun altinda emziriyorumbazen kolum uyusmus oluyor o zaman uyaniyorim. Kolum altinda olunca daha guvenli geliyor bir taragini ezme gibi bir sansim olmuyor :) kipirdamadan yatiyoruz.
Gunduzleri uyuyunca kalkmam gerekince once tekrar memeyi veriyorum o emerken kolumu cekiyorum 1 -2dk daha emzirip gidiyorum uykuya devam ediyor :)
Canim oyun halisi al istersen oyuncaklarla oynarken dikkatini ceker hemKızlar benim bebiş 8 şubat doğumlu uç aylık olduk neredeyse ama ellerini hiç kullanmıyor hep aşağıda elleri.hiçbirşey tutmuyor. Ellerini keşfeder diyorlar hiç bizimkinin keşfetmeye niyeti yok eline oyuncak veriyorum tutmuyor bırakıyor hemen. Daha erken mi ben mi çok şey bekliyorum acaba ama taktım bit kez kafaya.
TIRMIK canm bebekken gözümden okadar sorun yaşamışımki anlatamam sana kaç kere ameliyat bile olmuşum şimdi sadece gözlük kullanmam gerek onuta takmıyorum bile İnşallah Okyanus büyüyünce atlatır bunları hiçbi sıkıntısı kalmaz :)))
Canım benim... Rabbim şifa versin... Mucizeler heo var sukur. . vE inaniyorum ki mucizeler okyanusla olacak ... Ayrıca şanslı bebeklerden o da...
Ben de sağlıklı besleneyim diye çok dışardan yemedim hamileyken ya simdiiiiiiiii nolur nolmsz korkusu ( diyeti biraksam da ) ben diyetyeylen eşim ne yiyorsam onu yiyordu :) çok kotuymusum
Çok sagolun kızlar insallah bende inanıyorum Okyanus un gözü daha da görecek şimdiden kapama çalıştırmalarina başladık:) kataraktli gözümüzü calistiriyoruzah canım yaaa..insan nelere şükrediyor Allah daha beterinden korusun aminnn..
bende küçükken çok çektim gözlerimden..doktor doktor gezmiş iyi doktor bulabilmek için Trabzondan İstanbul'a gittiğimizi hatırlarım..
Allah dert verip derman aratmasın
Kızlar benim bebiş 8 şubat doğumlu uç aylık olduk neredeyse ama ellerini hiç kullanmıyor hep aşağıda elleri.hiçbirşey tutmuyor. Ellerini keşfeder diyorlar hiç bizimkinin keşfetmeye niyeti yok eline oyuncak veriyorum tutmuyor bırakıyor hemen. Daha erken mi ben mi çok şey bekliyorum acaba ama taktım bit kez kafaya.
benim oğlum ile aynı ayı benimki de tutmuyor daha yeni yeni elbisesini filan tutmaya başladı ellerini emiyor sürekli ara sıra kaldırıp bakıyor öyle oyuncak filan tutmuyor ama ben çok eldiven taktım o yüzden geç geliştiğini düşünüyorum
Ben eldiven çok az taktım onunla alakası yok herhelde.benimki ellerinş de emmiyor ancak elini ağzına koyuyorum ancak öyle emiyor biraz. Ellerinin daha farkında değil bizimki.zaten doğduğundan beri hazır olsa yatıyor o eller belden yukarı çıkmıyor hep.
İnsan nelere seviniyor değil mi canım.. Allah beterinden saklasın bütün kuzularimiza sağlık versinAy canim benim. Benim oglumunda kalbinde sag aortik arc var. Baska organlarinda engel olma durumu vardi ve birsey cikmadi diye ayni senin gibi sevincten aglamistim. Sadece kalp sorunu var neyseki diye. Bebeklerimizi Allah im korusun. Sezeryanli ya da mama ile buyuyen bebeklerin evet belki direnci daha dusuk olacak ama sagliklilar, elleri kollari yerlerinde herseye sukretmek lazim. biraz fazla grip olmalarinin cokda sorun yaratacagini da dusunmuyorum zaten. Sonucta anne sutu alsinlar ya da normal dogum olsun diye herkes cabaladi olmuyorsa olmuyordur.
Çok sagolun kızlar insallah bende inanıyorum Okyanus un gözü daha da görecek şimdiden kapama çalıştırmalarina başladık:) kataraktli gözümüzü calistiriyoruz
Olsun canım gidin mutlaka içi rahat etsin göz kontrolü çok önemli, birseycigi yoktur kuzununmaşAllah kuzuma ^_^
benim eşimde şaşı, ameliyat olmuştu ama malesef hala var oğlumunda şaşı olmasından korkuyor
bu hafta göz doktoruna gitmeyi planlıyor, erken dedim ama dinlemiyor hayırlısı inşAllah
Allah uzun ömür versin canım maşallah :)) benim kız doğduğundan beri iri bebek. o yüzden bazı şeyler zor oluyor.Bizede 3gün kaldı tam 3aylık olmaya ama hâlâ minnoş benm kız :))
ben çıngırak aldım fisher price'ın maracas modelini.. eline tutşturuyorum sımsıkı tutuyor..arada sallama gibi hareketler yapıyor ama bilinçli yapmadığı belli..sonuçta bugün tutmasa yarın tutacaklar ve hiçbişeyi bırakmayacaklarbizimkide daha yeni yeni ellerini sallamaya başladı o da oyun halısından dolayı
daha oyuncak tutsmıyor ellerimi sıkmıyor
doktora cumartesi sormuştum, eline sık sık birşeyler verin
çıngırak alın kalem kalınlığında seyleri tutturun diye o günden beri
ara ara 10 ar dakikalık alıştırmalar yapıyorum
Ben çok ön yargılıydım bu kınuda. Bir günfirkan her türlü uyutuyorum takılmıyorum falan dedi. Bende öyle yapmaya başladım. O an yanımda misafir varsa kucağımda sallayarak,
Meme de uyutarak
Emziği dayayıp toto pışpışlayarak,
Yanında şu kolik bebe seslerini açıp ,
Beşikte sallayarak,
Yüz üstü yatırıp toto pışpışlama.
Dizime yatırıp sallama,
Kendi kendine sızma (ay o ne büyük mutluluktu)
Uyusunda nasıl olursa olsun
Bir tek ayakta sallamadım, anacım yerde totom uyuşur benim, sllayamam ben öyle diye düşünüyorum
Haa ekleme yapıyorum. Geçen ön sütte uyku verici birşeyler var diye okudum. O yüzden emerken uyurmuş falan filan...
Aklıma heemn ön sütleri sağıp saklayıp uyku ilacı niyetine vermek geldi
Allahım boş kalknca ne kadar da saçma şeyler buluyorum
Canım takılma boşver orada yazanlar genel şeyler bazı bebekler erken bazı bebekler geç öğreniyor. Kıyaslama kimseyleKızlar benim bebiş 8 şubat doğumlu uç aylık olduk neredeyse ama ellerini hiç kullanmıyor hep aşağıda elleri.hiçbirşey tutmuyor. Ellerini keşfeder diyorlar hiç bizimkinin keşfetmeye niyeti yok eline oyuncak veriyorum tutmuyor bırakıyor hemen. Daha erken mi ben mi çok şey bekliyorum acaba ama taktım bit kez kafaya.
Oyy yerim tosunuÇok sagolun kızlar insallah bende inanıyorum Okyanus un gözü daha da görecek şimdiden kapama çalıştırmalarina başladık:) kataraktli gözümüzü calistiriyoruz
Çok sagolun kızlar insallah bende inanıyorum Okyanus un gözü daha da görecek şimdiden kapama çalıştırmalarina başladık:) kataraktli gözümüzü calistiriyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?