2016 Şubat Anneleri

Bebek bugün pek bi hareketli:nazar: hareketli olmaya tamam da hiç bir pozisyonda yatışı onaylamıyor kendisi :KK46:ve son birkaç gündür de garip ama mesela özellikle sola yattığımda oluyor bu: simit bölgesi Dediğimiz bel çevresinde,hafif arkaya doğru yani Sırt yönüne doğru olan kısmında da bebek hareketlerini hissediyorum.orada da karnımdakiyle aynı anda hareket halinde ve kımıl kımıl hareketlilik var.sola yatınca üstüne yatıyorum oranın.çok uzak bir mesafe ikisi arasıo_O çok takıldı kafama ne alaka yani..Göbek deliği Çevresindeki hareketle resmen sırtıma yakın yerin ilişkisi nedir? Böyle olan var mı?
Gece banada oluo soluma yatiorm oluo sagima yatiorm oluo neredeyse sirtimda hissedicem. Gecen gece hicbi pozisyony begenmedi pasazadem uyutmadi beni gumbur gumbur heryere ayni anda nasil vuruyor cozebilmis degilim.

İşgöremezlik -analık (rapor) parası hesaplama:

Ödemeye hak kazandığınız her gün için alacağınız rapor parası hesabını kendiniz yapabilirsiniz.Bunun için brüt ücretinizi 30’a bölerek çıkan sonucun 2/3’ünü almanız yeterli olacaktır.

Analık raporu alan kadın sigortalılara 112 gün, çoğul gebeliklerde 126 gün olarak ödeme yapılır.

asgari ücret baz alınarak bir hesaplama yapılacak olursa;

-01.07.2015-31.12.2015 tarihleri arasında- rapor alan asgari ücretli sigortalıya rapor ödemeye hak kazandığı her gün için: 1.273,00 T.L/30*2/3=28,28 T.L. ödeme yapılacak. (günlük ödeme tutarıdır.)

Kadın çalışanlara doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta izin verilmektedir.

Erkek işçilere baba olmaları durumunda, 5 işgünü (doğum) izni verilmektedir.

Çoğul gebelik durumunda doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta daha eklenerek 10 haftaya çıkabilmektedir.

Emzirme İzni: Kadın işçilere 1 yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam 1,5 saat ( 90 Dakika) süt izni verilmektedir. Kadın Memura İse ilk altı ay günde 3 saat, ikinci altı ay günde 1,5 saat süt izni verilmektedir.

Emzirme Ödeneği: Emzirme ödeneği, doğum yapması halinde sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması halinde sigortalı erkeğe verilir. Emzirme ödeneği hizmet akdine tabi çalışan (4/a’lı) sigortalılar ile kendi adına ve hesabına (4/b’li) çalışan sigortalı yararlanabildiği bir ödeme türü olup, kamu görevlisi olan sigortalılar için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince kendi kurumlarınca ödenmektedir.2015 yılı için emzirme ödeneği 112,00 TL olarak belirlenmiştir.

Doğum Yardımı: -canlı doğmak koşuluyla-
birinci çocuk için 300 TL,
ikinci çocuk için 400 TL,
üçüncü ve sonraki çocukları için 600 TL doğum yardımı yapılacak.

Bir kadın hem doğum yardımı hem emzirme ödeneği alabilir.
(misal; 3.çocuğunu doğuran bir anne, 600+112=712tl destek alması mümkün olmaktadır.)

*Doğum yardımında şart aranmazken, emzirme ödeneği için ise prim günü önemli.

Ya ben donence almak istiyorum bebeğin karyolasina ama hiç model begenemedim tavana ışık yansitan uzaktan kumandalı ve müzikli olsun istiyorum bide renkleri kız bebek için uygun oyuncaklari pelus olsun varmı aranızda böyle bir dönence alan
fisher price'ın vardı öyle modelleri diye hatırlıyorum

melekeskisi melekeskisi canım çok affedersin vaktim yoktu aceleyle okuyunca fidan aldığını anlamamışım
Fikrin çok güzel ben de temadan halletcem bebişin ismi de çok manalı olmuş

petunya_love petunya_love canım ben 657li 4alı devlet memuruyum emekli sandığına bağlıyım 112 tl emzirme ödeneğini alabilir miyim, eğer alınıyorsa nasıl kime müracaat etmeliyim?

Herkes farkl bısey soylemıs sen de gecelıkle rahat etmıssın. Ben 2 gecelık aldım 1 tane de pıjama alıcam ne olur ne olmaz dıye.

Ben bugün markafoniden 1 pijama takımı daha aldım nolur nolmaz evde de epey giyerim diye önü düğmeli

Pierre cardin indirime girmişti 118 yerine 49 tlye aldım

Eklentiler

• 8680557048940_0_640x920.webp
    8680557048940_0_640x920.webp
    5 KB · Görüntüleme: 96
Çok şükür doğum çantamı hazırladım kızlar Hoppa
Belki yardımcı olur sizlere diye paylaşmak istedim

Anne çantası;
2 adet pijama (1 tanesi ilk giyeceğim dantelli belden ayarlamalı 75tl, diğeri kirlenme durumunda giyeceğim spor tarzda 15tl. Sezeryanda olsam belleri yüksek bu pijamaların, kışın rahat etmek adına tercih ettim)
1 adet hırka ( sabahlık yerine tercih ettim daha sonra da giyebilmeye müsait yumuşacık tunik boyunda sade bir model 30tl)
Lohusa terliği, tacı( kendim yaptıgım için 2sinin maliyeti 25tl)
1 adet emzirme atleti (ilk etapta pijamanın altına giymek için 20tl)
1 adet emzirme sütyeni ( atletim kirlenirse eğer yedek aldım yanıma)
Askısız straplez Atlet( emzirme sütyeninin üzerine giymek için sütyen kirlenmeyip atlet kirlenir ise veya tam tersi durumda ikisinden birini değiştirmek adına, ama atletlide öyle imkan olmuyor, hemde atletliler gögüs dekolteli yazın üstüne kıyafet giysenizde dekoltesinden dolayı üzerine tekrar atlet giyme imkanınız yok o yüzden sütyen ve straplez atlet tavsiye ederim)
3 adet gögüs pedi (krem sürersem çamaşırıma geçmesin diye lansinohun 60lı paketinden almıştım fiyatını hatırlamıyorum indirimeydi)
1 adet gögüs ücü kremi( lansinoh indirimde 20tl almıştım)
4 adet iç çamaşırı büyük (kirlenme durumunda)
1 tane pofuduk çorap (doğumdan sonra üşüyormuş ayaklarımız 2.5tl)
1 tane havlu ( hastane de var fakat kendi sterillik açısından kendi havlumu aldım)
1 tane depend hasta bezi külot( numune gelmişti)
1 paket canped mesane pedi büyük boy
(Hastanem hasta bezini karşılıyor normalde ama an gelir beklemek zorunda kalmayayım hemde kanamam azalsada evde kullanmaya devam edeyim diye aldım 8.50tl)
1 adet şampuan (küçük bir şişeye koydum)
1 adet dudak bakım kremi (doğumdan sonra dudaklar kuruyor)
Kozmetik ürünlerinizden ihtiyaç duyduğunuz ekleyebilirsiniz (tarak, makyaj malz vs)

Bebek çantası
10'lu hastane çıkışı( battaniye, tulum, alt, üst takım,zıbın, eldiven, şapka, içzıbın, göbek kordonu üstüne bezi, 60tl)
1 tane kışlık battaniye( hastane çıkışını odada kullansakta o an veya hastaneden ayrılırken ihtiyaç olacak)
2 adet zıbın (kirlenme durumunda)
1 adet alt-üst takım, şapka (hastane çıkışındaki tulumu ve takımı kirlenmesi durumunda yedek)
2 adet çorap
1 adet uni baby ıslak havlu
1 adet uni baby pişik önleyici krem
10 adet bez prima premium care
1 adet Emzik (başlarda alışkanlık edindirmek istemiyorum ama her ihtimale karşı aldım)
(Biberon almadım çünkü memeyi bırakma ihtimali olduğundan kaşıkla vermeyi düşündüğümden veya daha sonradan koyabilirim
(Avent 120ml 1 tane akışlı)
1 tane hastane sonrası bebeği taşımak için puset ya da anakucagı)
( bu bezden olan portbebelerden aldım, bebek düz yatsın rahat diye diğer anakucakları sırt üstü yatmıyor çünkü)
Bebek şekeri, sepeti,kapı süsü

Şimdilik aklıma gelip yerleştirdiklerim bunlar fazla kalabalık değil ve tamamen genel ihtiyaçlar üzerine hazırladım. Eğer önemli atladığım malzemeler varsa paylaşalım lütfen :) Sizler kişisel ihtiyaçlarınıza göre ekleme yapabilirsiniz. Benim malzemelerim 1 tane küçük boy tekerlekli valize yetti. Bebeğiminkide portbebenin çantasına sığdı, portbebenin içine de bebek kapı süsü, şeker ve sepeti poşetleyip yerleştirdim. Eşim tek başına rahatça taşıyabilsin diye :) zaten benim valizim ve portbebe odamıza çıkar. Bebeğimin çantası yanımda kalır doğumdan sonra giyecekleri hazır bulunsun diye. bebeğimin çantasına sadece hastane çıkısı, bezi, çorabı, pişik kremi ve ıslak havlusunu koydum diğer yedek eşyalarını kendi cantama koydum ki giyecekleri belli olsun karıştırmasınlar diye annelik işte :)
İnşallah hepimiz bebeklerimizi kolay ve sağlıcakla kucağımıza alırız. Allahım emeklerimizi ve bekleyişlerimizi boşa çevirmesin.

Çok şükür doğum çantamı hazırladım kızlar Hoppa
Belki yardımcı olur sizlere diye paylaşmak istedim

Anne çantası;
2 adet pijama (1 tanesi ilk giyeceğim dantelli belden ayarlamalı 75tl, diğeri kirlenme durumunda giyeceğim spor tarzda 15tl. Sezeryanda olsam belleri yüksek bu pijamaların, kışın rahat etmek adına tercih ettim)
1 adet hırka ( sabahlık yerine tercih ettim daha sonra da giyebilmeye müsait yumuşacık tunik boyunda sade bir model 30tl)
Lohusa terliği, tacı( kendim yaptıgım için 2sinin maliyeti 25tl)
1 adet emzirme atleti (ilk etapta pijamanın altına giymek için 20tl)
1 adet emzirme sütyeni ( atletim kirlenirse eğer yedek aldım yanıma)
Askısız straplez Atlet( emzirme sütyeninin üzerine giymek için sütyen kirlenmeyip atlet kirlenir ise veya tam tersi durumda ikisinden birini değiştirmek adına, ama atletlide öyle imkan olmuyor, hemde atletliler gögüs dekolteli yazın üstüne kıyafet giysenizde dekoltesinden dolayı üzerine tekrar atlet giyme imkanınız yok o yüzden sütyen ve straplez atlet tavsiye ederim)
3 adet gögüs pedi (krem sürersem çamaşırıma geçmesin diye lansinohun 60lı paketinden almıştım fiyatını hatırlamıyorum indirimeydi)
1 adet gögüs ücü kremi( lansinoh indirimde 20tl almıştım)
4 adet iç çamaşırı büyük (kirlenme durumunda)
1 tane pofuduk çorap (doğumdan sonra üşüyormuş ayaklarımız 2.5tl)
1 tane havlu ( hastane de var fakat kendi sterillik açısından kendi havlumu aldım)
1 tane depend hasta bezi külot( numune gelmişti)
1 paket canped mesane pedi büyük boy
(Hastanem hasta bezini karşılıyor normalde ama an gelir beklemek zorunda kalmayayım hemde kanamam azalsada evde kullanmaya devam edeyim diye aldım 8.50tl)
1 adet şampuan (küçük bir şişeye koydum)
1 adet dudak bakım kremi (doğumdan sonra dudaklar kuruyor)
Kozmetik ürünlerinizden ihtiyaç duyduğunuz ekleyebilirsiniz (tarak, makyaj malz vs)

Bebek çantası
10'lu hastane çıkışı( battaniye, tulum, alt, üst takım,zıbın, eldiven, şapka, içzıbın, göbek kordonu üstüne bezi, 60tl)
1 tane kışlık battaniye( hastane çıkışını odada kullansakta o an veya hastaneden ayrılırken ihtiyaç olacak)
2 adet zıbın (kirlenme durumunda)
1 adet alt-üst takım, şapka (hastane çıkışındaki tulumu ve takımı kirlenmesi durumunda yedek)
2 adet çorap
1 adet uni baby ıslak havlu
1 adet uni baby pişik önleyici krem
10 adet bez prima premium care
1 adet Emzik (başlarda alışkanlık edindirmek istemiyorum ama her ihtimale karşı aldım)
(Biberon almadım çünkü memeyi bırakma ihtimali olduğundan kaşıkla vermeyi düşündüğümden veya daha sonradan koyabilirim
(Avent 120ml 1 tane akışlı)
1 tane hastane sonrası bebeği taşımak için puset ya da anakucagı)
( bu bezden olan portbebelerden aldım, bebek düz yatsın rahat diye diğer anakucakları sırt üstü yatmıyor çünkü)
Bebek şekeri, sepeti,kapı süsü

Şimdilik aklıma gelip yerleştirdiklerim bunlar fazla kalabalık değil ve tamamen genel ihtiyaçlar üzerine hazırladım. Eğer önemli atladığım malzemeler varsa paylaşalım lütfen :) Sizler kişisel ihtiyaçlarınıza göre ekleme yapabilirsiniz. Benim malzemelerim 1 tane küçük boy tekerlekli valize yetti. Bebeğiminkide portbebenin çantasına sığdı, portbebenin içine de bebek kapı süsü, şeker ve sepeti poşetleyip yerleştirdim. Eşim tek başına rahatça taşıyabilsin diye :) zaten benim valizim ve portbebe odamıza çıkar. Bebeğimin çantası yanımda kalır doğumdan sonra giyecekleri hazır bulunsun diye. bebeğimin çantasına sadece hastane çıkısı, bezi, çorabı, pişik kremi ve ıslak havlusunu koydum diğer yedek eşyalarını kendi cantama koydum ki giyecekleri belli olsun karıştırmasınlar diye annelik işte :)
İnşallah hepimiz bebeklerimizi kolay ve sağlıcakla kucağımıza alırız. Allahım emeklerimizi ve bekleyişlerimizi boşa çevirmesin.

Gayet güzel bir liste olmuş canım. Allah sağlıkla kucagimiza almayi kismet etsin

Günaydın lar :) ya takmiyordum ama artık takiyorum. Sanki kasilmam oluyor ve bu hangi aralıkla oluyor anlamıyorum ben :KK43: hatta bu şey kasilmami yoksa oğlumun sert hareketleri mi bilemiyorum. Sağ tarafim sertlesiyor ama oglum hareketi o yönde :KK43: doktoru aramiyorum başka sorun yok diye. Gel diyolecek ve eşim yok yanimda :KK43: en azından c.ertesiye kadar sabretsem yeter kaç gün kaldı ki :KK43: rüyamda bile doktora gidip oglumun hareketlerini duymuyorum diyorum dinliyor ve duyuyoruz. Ultrasondan bakalım diyorum vs :)

aynı anlattıkların bende de oluyor.karnımın bi tarafı sertçe toplanıyor sanki kafasını oraya dayamış gıbı aama 30 sn de geçiyor. geçen gece eşim yoktu saydım tam 20 kez fellan oldu ama ertesi olnmadı bidaha.bunlar yalancı kasıılmalarmış düzensiz olduğu sürece problem yokmuş. bebek hareket edince daha çok oluyor

maalesef evt.. hatta sabah dedim kendime, normal pede mi geçsem diye :oops:çift çorap giyiyorum her sabah.
aynen ben de düşünmeye başladım. doktor gunluk pedı onermedıgı için sık sık çamaşır değiştiriyorum ama yordu oda ya
bide ben bu ilk başladığında su gibi olunca çok korkmuştum suyum mu sızıyor diye(burda suyu azalanları çok okudum aşırı evham yaptım sanırım) hemen doktora koştum amnişur diye bi test yapıldu su değil dediler ama bu hafta bayaa arttı akıntı

olabilir:)
kesi olmamasını ben çok istiyoum bana 37 haftadan sonra bunun için perine masajı yap dedi son haftalar pilates topu üstüne hafif hafif zıpla dedi ama çok hafif günde gerkirse 2 saat 3 saat yürü dedi çömel kalk dedi inşAllah kesi olmayacak diye umut ediyorum zaten o yüzden muallakta kaldım söylediklerinden sonra çünkü aynı konuları tekrar başkası ile konuşmak çok zor zaten fatmanur hnmla bile zor konuştum. hani hem normal doğum istiyorum hemde eski haline aynen dönsün istiyorum malum yerin:)))

evet aslına bakarsan şuan için herşey olması gerektiği gibi evinin hastanenın karşısında olmasıda benım için avantaj doğuma yetişememe gibi bir durumu olmayacak. ama o tavırlar insanı korkutuyor neyse ben bu pazartesi azıcık zorlıyayım özellikle şu telefon konusunda bakalım :=)))

Başarılar arkadasım sana guvenıyorum hadi bakalım :))

gunaydın hanımlarr bugun ııcmde acayıp bir sevinc var bugun kizimin kiyafetlerini yikamayi dusnuyorum erken mi bilemedim ama bugun tam 31 haftalik olduk siz ne;er yaptiniz yikayip utulediniz mi yoksa daha erken oldugunu mu dusnuyosunuz ?

wauw yıkama ütüleme aşamasına geçmişsin ben daha alışveriş bile yapmadım uff düğünümde de herşeyi böyle son dakikaya bırakıp perişan olmuştum :KK17:

heh işte aynen hiç 8 saat bi açlığım olmuyorki açlık şekerim düşük olsun :)
neyse sabah açlık şekerime baktım çok şükür gayet normal çıktı

Kaç çıkıyor şekerin?

Hamişler, ben doğumdan sonra hediye için fidan dağıtmak istiyorum. Oğlumuzun adı Toprak, isteyenler de her yere O'nun vasıtasıyla bir ağaç ekmiş olsun istedik. Fakat fidanlar kaç gün saklanabilir bilemiyorum. Sonuçta doğumdan mevlüde kadar çok sayıda bekletsem ziyan olabilirler, az sayıda sık sık alsam bebiş varken zırt pırt süslemekle uğraşamam. Fidanları alacağım yerdeki kişi de cevap olarak elle tutulur bir şey diyemiyor. Var mıdır bilgisi olan acaba?

fidanlar topraklı olduğu sürece evde de durabilir. balkonda olması şartıyla tabi.
sonuçta fidancılarda da poşet içine toprak konuyor ve o şekilde saklanıyor.

bu arada fikrin çok hoşmuş :) bizde toprak koyacağız ismine, acaba 1 yaşında falan biz de mi yapsak böyle birşey :)
:KK22:
İşgöremezlik -analık (rapor) parası hesaplama:

Ödemeye hak kazandığınız her gün için alacağınız rapor parası hesabını kendiniz yapabilirsiniz.Bunun için brüt ücretinizi 30’a bölerek çıkan sonucun 2/3’ünü almanız yeterli olacaktır.

Analık raporu alan kadın sigortalılara 112 gün, çoğul gebeliklerde 126 gün olarak ödeme yapılır.

asgari ücret baz alınarak bir hesaplama yapılacak olursa;

-01.07.2015-31.12.2015 tarihleri arasında- rapor alan asgari ücretli sigortalıya rapor ödemeye hak kazandığı her gün için: 1.273,00 T.L/30*2/3=28,28 T.L. ödeme yapılacak. (günlük ödeme tutarıdır.)

Kadın çalışanlara doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta izin verilmektedir.

Erkek işçilere baba olmaları durumunda, 5 işgünü (doğum) izni verilmektedir.

Çoğul gebelik durumunda doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta daha eklenerek 10 haftaya çıkabilmektedir.

Emzirme İzni: Kadın işçilere 1 yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam 1,5 saat ( 90 Dakika) süt izni verilmektedir. Kadın Memura İse ilk altı ay günde 3 saat, ikinci altı ay günde 1,5 saat süt izni verilmektedir.

Emzirme Ödeneği: Emzirme ödeneği, doğum yapması halinde sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması halinde sigortalı erkeğe verilir. Emzirme ödeneği hizmet akdine tabi çalışan (4/a’lı) sigortalılar ile kendi adına ve hesabına (4/b’li) çalışan sigortalı yararlanabildiği bir ödeme türü olup, kamu görevlisi olan sigortalılar için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince kendi kurumlarınca ödenmektedir.2015 yılı için emzirme ödeneği 112,00 TL olarak belirlenmiştir.

Doğum Yardımı: -canlı doğmak koşuluyla-
birinci çocuk için 300 TL,
ikinci çocuk için 400 TL,
üçüncü ve sonraki çocukları için 600 TL doğum yardımı yapılacak.

Bir kadın hem doğum yardımı hem emzirme ödeneği alabilir.
(misal; 3.çocuğunu doğuran bir anne, 600+112=712tl destek alması mümkün olmaktadır.)

*Doğum yardımında şart aranmazken, emzirme ödeneği için ise prim günü önemli.

bugün bende bu konuları tekrardan gözden geçirdim :)
aldığım son karara göre 32.de izne çıkıp izin sonrası çalışmak istememe yönünde:KK51: belki başka bir yerde çalışırım ama burası orası değil...
kızdırmayacaklardı beni :KK45:

aslında para hesabını karışık anlatmışlar. brüt maaşın 2/3 ünü alacağız sonuçta... neredeyse aynı maaşımızı almış olacağız...

ah bir de arkadaş bugün haberlerde okumuş, yeni haklar tanınmış çalışan annelere ? haberi olano_Oben baktım aama borçlanmayla ilgili haberleri gördüm. borçlanma işlerine dha var :KK48:

benim çoktandır akıntım var. günlük ped kullanmak zorunda kalacak kadar...
havaların soğumasınaa ayak üşütmeye bağlamıştım ben. çnkü sizlerden çok geriden geliyorum :)

bak herkes direk normal olması gerekeni düşünüyor ben neden bu kadar negatif ve pimpirikliyim kızdım şuan kendime ya.
direk su geliyor diye düşndüm yuh bana

Back
X