- 13 Ekim 2011
- 3.663
- 2.320
- 173
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #17.661
ben hic dokunmuyorum.5 6 saat uyanmiyorArkadaşlar merhaba 5aylik bebeğim kaç saat beslenmeden aç kalabilir (gece)
O arkadaşın sacmalamis o kadar şey verilir mi ya bi dozu var herseyin senin için kolay deyip kestirp atmış haksız olmasını bastirmisKızlar arkadaşımın bebegim 4 aylık bi günde hem corba hem yoğurt hem muhallebi veriyomusniye o kadar veriyorsun dedim anne sütü almıyo vitamin almıyo senin için kolay dedi bende formül mama vermen yeter dedim ama dinlemiyor beniii cok degil mi bunlar
Ne aşısı 5. Ayda aşı oluyor muHayırlı akşamlar hanimlar bebegimde 4 ayını bitirmek üzere artık sutum yetmiyor bazen ne vermeliyim nasıl yapmalıyım bi hafta sonra aşisi var hemsireye sorcamda siz nasil yapiyorsunuz merak ettim
Aaa onu bilmiyordum iyiymiş ilk yumurta stoğu bebekken başlamış ve hep o kullanılırmış her adette azalırmış diye söylemişti bir doktor haklısın aslında stoktan yumurta azalmıyorBenim ebem adet olmamanın daha iyi olduğunu söylemişti çünkü böylece doğumla gelen ve sonradan üretilmeyen yumurta hücrelerin boşa gitmemiş ileriye saklanmış oluyor
Rabbim bir daha sağlıkla sınamasın hem yavrunu hem seni.. kötü günler geride kaldı Çişli tükürüklü mutlu günler bizim artık:) 4. ay aşısı sıkıntı yapmadı bizde şükür.. kimsede de olmaz inş. İlki sıkıntı değil de ikincisi çok yakıyormuş ağladı baya ama geçti şükür :)Günaydınaşıya gidecek bebişlere şifa olsun ateşsiz rahat atlatsınlar. Bizim haftaya aşımız. Yarın da 4. ay doktor kontrolümüz var. Agustos annesi olmayı beklerken 3 gün farkla temmuz annesi oldum çok rahat geçen hamilelik sonrası, yoğun bakım süreciyle sonlanan bir Doğum oldu. O yüzden her doktor kontrolü kalp çarpıntısı bende ya bişey ters giderse diye. Allah oğlum Uras ı ve tüm bebekleri korusun
Çok geçmiş olsun bol bol emzir bi sıkıntı olmaz inş.Kizlar ne var ne yok benim yokluğum hiç belli olmamış ki kimse yazmamis bana merak etmemiş yirmi gündür giremedim benim kiz hep ilgi istiyor ne yapacağımı şaşırdım artık.birde dun kinaya gittik oynadım terledim esimde hastaydi aksami basladi bogazim uyuyamadim acisina gece kalkıp ihlamur kaynattım parol içtim bugün biraz daha iyiyim gibi.kemiklerim agriyo tavugu haşlayıp çorba yaptım.doktora gttik btane ilac verdi emzrdigin icin başka brsey veremem gogus hastaliklarina gozuk cigerlerin kotu dedi hirliyorumm.kizimda hapsuruyor arada oksuruyor calpol verdim dunde bugunde hatami ettim ki ? gecmesin diye ama biraz halsiz gibi sesi pek çıkmıyor konusmuyr calpolden olablirmi ? maske alcam kizim solumasin nefesimi diye.çok hastayım kizlarr
Rica:) yeter ki anne sütü alsun bebişler.. her damlası çok kıymetli ben o gruptan çok şey öğrendim keşke meme reddinden önce bulsaydım orayı.. grup çok yoğun tek tek ilgileniliyor resmen o yüzden geç onaylanabilir girişin.. ama onaylanana kadar tomrisin emzirme notlarıydı sanırım internete yaz çıkar o notlar çok kıymetli okursan çok faydalanırsın eminim.. bol sütlü günlerdoğru söylüyorsun canım pes etmemek gerek tavsiyeni deneyecegim grubuda mutlaka takip edeceğim çok tesekkur ederim bazen insan kendi kendine çözüm bulamıyor tıkanıyor sanki çok sağol
Ayy geçmiş olsun hayırlı olsun maşallahBiz bugün sünnet olduk teyzeleri yumurtanın sarısı gitti ertuğrul un yarısı
ben hic dokunmuyorum.5 6 saat uyanmiyor
Cok rahatlattin beni inan icime su serptin boyle olumlu cumleler duymaya ihtiyacim var benim isimde yakin oglen gelecegim yemek yemesemde bebisimi gormek icin 3 te babasi gelecek 5 gibi de ben zaten onlar ilgi istiyo bakimdan cok aksam sabah ben bakiyorum kayinvalidemgile gittik agliyo bende susmuyo babada susuyo bana bakmiyo ona bakiyo babasi eglendiriyo diye cok zoruma gitti sen bakmiyon babasi bakiyo galiba gibi imalar canimi sIkti halbuki aksama kadar yeri geliyo oynatiyorum yeri geliyo gezdiriyorum baba A U gibi abartili birsekilde dikkatini cekiyo oda hosuna gidiyo , annemi daha iyi anliyorum simdi kardesime o gece gunduz bakardi bide 2 cocuk daha ev isi stres falan kardesim ben oynuyorum diye beni severdi annem uzulurdu neyse lafin kisasi birsekilde bakiliyo onemli olan kaliteli zaman diyelim yinede alisana kadar zor olacak icimi doktum buarada hakkini helal et canimOlumsuz düşünme bence canım
Öncelikle bakıcıya güven önemli
Eğer güvenirsen kafan rahat olur
Onun dışında çalışan anne ile çalışmayan anne arasında sadece günde 1:5saat fark varmış bebekle ilgilenme açısından
Evde Olan anne 24saat bebeğiyle ilgilenemiyor maalesef
Mesela Bn şu an çalışmıyorum
Evde oldukça temizliğe düzene daha fazla takılıyor insan İşe giderken haftada bi büyük temizlik yapıp iki güne bi diğer süpürge ile temizlerken şimdi günde birkaç kez süpürüyorum evi
Sonra yemek çeşitleri evde olunca misafir çok geliyor günlük onlara hazırlık bi hayli Fazla
Bebeğin gündüz en az 4saat uyuduğunu düşünürsen gece de 10saat
Ben şahsen elimden geldiğince onla birlikte olmaya çalışacağım nasipse
Mesela temizlik işini bi yardımcı çağıracam haftada bi
Mesela cuma gelsin temizlesin ki haftasonu aileme kalsın
Yemek işini de -sarma -köfte -mantı -börek gibi buZluğa atılacak şeylerde yApabiliriz bi yakınımızı arkadaşımızı çağırabiliriz iki saatte bi sürü iş yapılır at buZluğa yorgun olunca çıkar yap ya da bebekler 9 da uyusa en geç; sonrasında yapılabilir yemek
Çok yazmışım kusuruma bakma
Zaten yavrular emeklesin yürüsün akılları ermeye başlasın kendi kendilerine zaman geçirmeye bayılacaklar keşifler yaramazlıklar vs
Bu arada evle işin yakın olması büyük avantaj ben onyüzdn iş yerimin karşısında in tuttum evi
Nasipse öğle araları eve gelmeye devam edeceğim
Evelallah ın izni ile sağlık olsun da her şey bi düzene girer
Baktın öyle rahat edemedin içine sinen neyse onu yaparsın
Ayrıca önemli olan kaliteli zaman geçirmek bencw
Canim uygunada guzel seyler yapilabiliyo cok para gerekmiyo onemli olan dedigin gibi mutlu olacagi icinde sevdigi guvendigi bir insanlarlar vakit gecirebilecegi birortam olsun huzur bulsun bende uyguna mal ettim guzelde oldu daha zamanla degistiririm ihtiyaca goreKızlar Rabb imin izni ile bugün 4.ayımızı doldurduk
4ay önce şu günler Doğum bekler dururdum yavrumu meraktan sabırsızlanırdım
Bin şükğr bugünümüze
Bakalım bugün aşılarımız var inşaalalh sorunsuz atlatabiliriz şu aşamayı
Uyku eğitimi gayet güzel gidiyor
Artık günde aynı zamanlarda uykusu geliyor
Sabah öğleden sonra ve akşam üzeri şekerlemesi
Uyku düzeni olunca keyfi yerinde oluyor
Oyun zamanı birlikte geçireceğimiz zaman netleşiyor
Bu arada biz oda yapmamıştık yavrum için
Yavaştan tasarlamaya başladım odamızı
Masal gibi bi oda istiyorum
İçinde oyunlar oynayıp mutlu olabileceğimiz kullanışlı
Çok fazla mobilyayla doldurulmamış oyun alanı fazla olan bi oda
Aaah hayali bile ne güzel değil mi
Tabi bi süre katar biriktirmem gerek bınun için..bazı şeyler sabır istiyor malum..
Bütün bebekler evlatlar mutlu sağlıklı olsun
Hayırlı huzurlu haftalaaae
Herkese günaydın
(Kayacansın çenesi düşer )
Ben de bunu merak ediyorum kahvaltı masasında yaşadık biz de aynı şeyi azıcık peynir bir kaşık çay verdik devamını istedi vermedim ama dün ilk kez müz ezip yedirdim çok sevdi isteyerek yedi bir mama kaşığı kadar yedirdim ben de ne kadar yedirsem diyorum bir gün sadece muz bir gün sadece yoğurt bir gün sadece çorba diye biliyorum ben miktardan emin degilimAnneler bişi sorucam oğlum 5 ayına girecek biz yemek yerken sürekli kaşığımıza bakıp ağzını oynatıyo. Geçenlerde biraz meyve suyu verdim kaşıkla şimdi önünde yemek yiyemiyoruz her yediğimizden istiyo. Vermeyince kıyameti koparıyo bi kaşığın ucuyla bişiler verdiğimde devamı gelene kadar sabredemiyo!!!
O kadar iştahlı kilolu bi çocukda değildi ama sanırım biz ek gıdaya kendi kendimize geçtik. Sizde de böle olan varmı? Ek gıdalarda neyi nası yediriyosunuz?
Ben de bunu merak ediyorum kahvaltı masasında yaşadık biz de aynı şeyi azıcık peynir bir kaşık çay verdik devamını istedi vermedim ama dün ilk kez müz ezip yedirdim çok sevdi isteyerek yedi bir mama kaşığı kadar yedirdim ben de ne kadar yedirsem diyorum bir gün sadece muz bir gün sadece yoğurt bir gün sadece çorba diye biliyorum ben miktardan emin degilim
Bizimkide dediğiniz gibi yapıyor demekki tüm bebekler öyle ama siz yinede kendinize hakim olun hemen herşeyden vermeyin ağzına. Bazı bebeklerde alerjik durumlar olabiliyor hemde ek gıdaya geçişte sıralamalar yapan doktorlar var. Bir bilene danışarak başlamanızı tavsiye ederimAnneler bişi sorucam oğlum 5 ayına girecek biz yemek yerken sürekli kaşığımıza bakıp ağzını oynatıyo. Geçenlerde biraz meyve suyu verdim kaşıkla şimdi önünde yemek yiyemiyoruz her yediğimizden istiyo. Vermeyince kıyameti koparıyo bi kaşığın ucuyla bişiler verdiğimde devamı gelene kadar sabredemiyo!!!
O kadar iştahlı kilolu bi çocukda değildi ama sanırım biz ek gıdaya kendi kendimize geçtik. Sizde de böle olan varmı? Ek gıdalarda neyi nası yediriyosunuz?
Canim çay 1 yaşına kadar verilmiyorBen de bunu merak ediyorum kahvaltı masasında yaşadık biz de aynı şeyi azıcık peynir bir kaşık çay verdik devamını istedi vermedim ama dün ilk kez müz ezip yedirdim çok sevdi isteyerek yedi bir mama kaşığı kadar yedirdim ben de ne kadar yedirsem diyorum bir gün sadece muz bir gün sadece yoğurt bir gün sadece çorba diye biliyorum ben miktardan emin degilim
Dinlemiyor ki anneler biz önceden verirdik deyip veriyorlar ben de catismaktan bıktım napayimCanim çay 1 yaşına kadar verilmiyor
Sagol canım inşallah tez zamanda geçer kizima gecmeden .Gecmis olsun cnm biz de oyle bi durum atlattik maskeyle dolastim bende evde ama şükür uygara gecmedi
Ins bi an once iyilesirsin
Sağol canım emziriyorum cocuguma gecmeden bi gecsede kurtulsamÇok geçmiş olsun bol bol emzir bi sıkıntı olmaz inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?