2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Bebegimizin Ek gidaya gecmeye hazir oldugunu nasil anlariz. Eğer bebeğiniz;

• Altıncı ayını doldurmuşsa,
  • Başını dik tutabiliyorsa,
  • Destekli veya desteksiz oturabiliyorsa. Çünkü oturmak bebeğin çevre üzerindeki kontrolünü kolaylaştırır; aspirasyon (gıdaların solunum yollarına kaçması) riskini azaltır.
  • El göz koordinasyonu gelişmişse,
  • Sizin yediğiniz yemeklerle ilgili görünüyorsa; yiyeceklere veya çatal-kaşığınıza uzanıyorsa,
  • Kaşığın ucunu uzattığınızda tatmak için ağzını açıyorsa,
  • Yemek gördüğünde veya yemek yiyenleri izlerken ağız hareketleri yapıyorsa,
  • Kaşıkla beslemeye çalıştığınızda diliyle itmiyorsa,
  • Katı besin verildiğinde emmeye çalışmak yerine çenesini-dilini oynatıyorsa,
  • Anne sütü veya biberon maması aldıktan sonra halen aç olduğunu size hissetiriyorsa,
katı gıdaya geçiş için hazır demektir.

Ek gıdalara yoğurt, meyve püresi gibi tekli besinlerle başlanmalı daha sonra karışımlara geçilmelidirEk besinlere geçilirken; elma, şeftali, armut gibi meyveler ile patates, havuç ve kabak gibi sebzelerin püresi ve suyu tercih edilmesi sağlıklıdır. Bunların yanı sıra evde mayalanmış yoğurt, pirinç unu ile sade ya da formül süt ile hazırlanan muhallebi ve yumurta sarısı da bebeklere verilebilir.

Can'ım benim olmuşken tam olsun istiyorum
Masal diyarı gibi olsun isterim ;
mobilya yığını değil oyun alanı olsun istiyorum hayaller kurup her şeyi karıştırabileceği yer olmadı çabam...

Bu Arada akşama kadar ben de tek ilgilenirim ama babası gelince ayrı bi cilve
Ağız yüz oynatmalar eşim sesli gülüyor vs ona yanıt veriyor
Kendimİİ kötü hissetmeye gerek Yok çünkü akşama kadar yorgunluk ve de Bebek tek İş değil canım
Onlar akşama kadar özleyip gelince şadde oyun kısmı ile ilgileniyorlar kaka değiştirip meme vermiyorlar ya da yemek telaşı Yok
Ayrıca senin eşin erken geliyormuş
Ne güzel annesi kadar babası ile de vakit geçirebilecek inşaallah
Benim eşimin de işi esnek çok şükür
Geç gider erken gelir vs
Babalar da annenin yükünü almalı biraz ki buna vakitleri var
Ayrıca her daim dertleşebilirizrahat ol

Sen ne zaman başlıcan işe

Canim Allah gonlune gore versin insallah istedigin gibi olur hersey ben haziranda basliyacagim Allah nasip ederse. Iste bakalari babasi mi bakiyo da boyle yapiyo deyince sarteller atti yoksa tabiki onlarin destegi onemli.Allah razi olsun belki seninde skintilarin vardir araya benide ekledin bende iyi bir dinleyiciyim aslinda o yuzden herkesin derdini dinliyorum kendimde sanal ortamda paylasiyorum ne garip dimi

Kimin kime derman olacağı belli olmaz
Ben de derdimi normalde kimselere anlatmam ailesel sorunları asla..
Bu ortamlarda gerçek kimlik gizliliği olduğundan daha rahat ediyor insan

Ben şimdi yogurttan basladim ek gidaya 3 gün boyunca veriyorum degil mi ? 5 cay kaşığı verdim ilk gün. Günde 1 defa yeterli degil mi başlangıç için

Katre_366 şşşttttt bu soylediklerimi kimseye söyleme duymasınlar ama bebisin en cok seni seviyorrrr digerleri de darilmasin diye gülücük atıyor
Heyyyy kendine gelsene sen onun annesisin annesi. Hic üzülme tatlim en cok seni seviyor seni sevecek kim ne derse desin kiskananlar catlasin

Teyzeler biz aşımızı olduk çok şükür
Ananedeyiz bugün
İnşallah ateşimiz olmaz sağlıkla atlatırız
Bu arada diş çıkarma dönemi ve gaz için oğluma ve stres ağrı kesicii gibi özelliklerinden dolayı kendim için birer kehribar kolye sipariş ettim ayrıca ek gıda için oğluma mama takımı (bambudan) ve fil şeklinde saklama kabı sipariş ettim
Heyecanla bekliyoruz inşaalalh diş dönemlerini de kolayca atlatırız inşaallah

Bu arada sıkıntıdan lif başladım örüyorum öyle stres alıcı bi uğraş ki elimdeki yünler bitsin
Sepet öreceğim banyo için yavrumun oyuncakları için
Can sıkıntısı çekenlere tavsiyem

Ben şimdi yogurttan basladim ek gidaya 3 gün boyunca veriyorum degil mi ? 5 cay kaşığı verdim ilk gün. Günde 1 defa yeterli degil mi başlangıç için
Canım ben 1 hafta sonra başlayacağım 3 gün boyunca ayni şeyi vercem mesela yoğurt 1 tatlı kaşığı ikinci gün 2 üçüncü gun3 tatlı kaşığı günde bir defa vercem sonra başka gıdaya geçecem ama benim takıldıgım konuş şu mesela 4.gün başka yiyecek verince önceki yedirdiklerimizi yediremeyecek miyiz deneyimli arkadaşlar yardimci olursa sevinirim

once tek tek deneyin kizlar.yani yogurt 3 gun evet.ama sebzeleri 2 gun verdim ben alerjik degiller cunku.kabagi 2.gununde yogurda katip verdim.armut verdim 2 gun.1 hafta sonra yogurda armut karistirip verdim.boyle karistirdim.yarim cay barfagini gecmedik henuz.patates vermedm henuz.onu da mamayla ya da anne sutuyle biraz sivilastirip vericem.

Canım peki önce suyunu mu verdin herşeyin püre ne zaman verdin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…