- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #2.141
Benim her gittiğimde ölçüyor ama alttan değil açıkcası üstten de bakabiliyor hatta bana Serklaj yapılması da bu yüzden normalin az altındaydı ultrasonla ölçtüler normalŞimdi internetten baktım da biraz bunun ölçümü zor mu oluyo? Sanki öyle anladım ve şimdiden korktum. Bir de kaçıncı hafta başlanıyo ölçüme?
Bizde konusu bile olmadı. Bilmiyorum. Serklaj dediğin dikiş di mi ? Zor oldu mu? Bi de kaçıncı haftada yaptı?Benim her gittiğimde ölçüyor ama alttan değil açıkcası üstten de bakabiliyor hatta bana Serklaj yapılması da bu yüzden normalin az altındaydı ultrasonla ölçtüler normal
Canım kimi Dr ölçmüyor yada ölçse bile sana söylemiyor ben inatla her seferinde sorduğumdan Dr özellikle ölçüp bana söyler oldu zor birşey değil bebeklere ultrasonla bakarken rahim ağzının kalınlığını ölçüyor bazen benim Dr um genelde vajinal yolla ölçüyor Onunda bir zorluğu yada açıverici bir durumu yok merak etme ama sor çünkü aramızda serviks boyu kısa olduğu için serkaj yaptıranlar olduŞimdi internetten baktım da biraz bunun ölçümü zor mu oluyo? Sanki öyle anladım ve şimdiden korktum. Bir de kaçıncı hafta başlanıyo ölçüme?
16.haftqda oldu Epidural yapıldı zaten hissetmedim ancak sonrası biraz Ağrı'larım oldu 36.haftayı doldurmak istiyor doktorumuz o yüzden her türlü önlemi almak istedi biz de onayladıkBizde konusu bile olmadı. Bilmiyorum. Serklaj dediğin dikiş di mi ? Zor oldu mu? Bi de kaçıncı haftada yaptı?
Sağol canım hayırlısıyla doğsunlarda sağlıklı sıhhatli önemli olan o.hadi gözün aydın canım. 2. bebekler nedense gizliyorlarbir çoğu da daha sonra nazlı bir kız olarak kendilerini gösteriyorlar. sağlıklı olsunlar yeterki.
İşte böyle şeyleri sormak da adama işini öğretyomuşsun gibi oluyor. Çok soramam ben o yüzden. Asljnda önemli bi durum. Bakalım daha 12 ye bile girmedim. İnşaallah o günleri görürsem belki kendi de söyler ya da erken doğum durumum var mı falan derim , taşıyabilir miyim ben bu çocukları ben daha çok küçüğüm derim, bişeyler derim işte:))Canım kimi Dr ölçmüyor yada ölçse bile sana söylemiyor ben inatla her seferinde sorduğumdan Dr özellikle ölçüp bana söyler oldu zor birşey değil bebeklere ultrasonla bakarken rahim ağzının kalınlığını ölçüyor bazen benim Dr um genelde vajinal yolla ölçüyor Onunda bir zorluğu yada açıverici bir durumu yok merak etme ama sor çünkü aramızda serviks boyu kısa olduğu için serkaj yaptıranlar oldu
Ben de çok soru sormayı sevmiyorum ama elde değil canım. Ben de 12. Hafta gittiğimde rahmim ikiz taşımaya müsait mi demiştim. "Bazı kadınların rahimlerinde duvarlar olur senin öyle bir şey yok. Ama ben ikiz taşıyabilirsin ya da taşıyamazsın kesin bir şey diyemem yaşayıp görecez" demişti. 16. Haftada perinataloga serklajı sormuştum. "Serklaj olsan da olmasan da o bebekler erken doğacaksa doğar ben tavsiye etmiyorum" demişti. Bakalım öteki doktoruma da sorucam serklajı. Her doktor farklı kızlar güvenip güvenmemek bize kalmış...İşte böyle şeyleri sormak da adama işini öğretyomuşsun gibi oluyor. Çok soramam ben o yüzden. Asljnda önemli bi durum. Bakalım daha 12 ye bile girmedim. İnşaallah o günleri görürsem belki kendi de söyler ya da erken doğum durumum var mı falan derim , taşıyabilir miyim ben bu çocukları ben daha çok küçüğüm derim, bişeyler derim işte:))
Tuba kocan bu kadar yemekleri yaparken sen de Taşıyamazsan çok ayıp olur:) bu arada kaç doktora gidiyosun? Bi de sağlık ocaklarında kalp atışını dinletiyolar mı?Ben de çok soru sormayı sevmiyorum ama elde değil canım. Ben de 12. Hafta gittiğimde rahmim ikiz taşımaya müsait mi demiştim. "Bazı kadınların rahimlerinde duvarlar olur senin öyle bir şey yok. Ama ben ikiz taşıyabilirsin ya da taşıyamazsın kesin bir şey diyemem yaşayıp görecez" demişti. 16. Haftada perinataloga serklajı sormuştum. "Serklaj olsan da olmasan da o bebekler erken doğacaksa doğar ben tavsiye etmiyorum" demişti. Bakalım öteki doktoruma da sorucam serklajı. Her doktor farklı kızlar güvenip güvenmemek bize kalmış...
Benim bugün sağlık ocağı kontrolüm vardı kan idrar verdim açlık tokluk şekerime de bakılıyor. Bebekleri karından dinledik. Kalplerini duyduk. Onların kalbini duymak kafamdaki bütün olumsuzlukları yok ediyorpıtır pıtır atan iki kalp her şeye bedel
Ayrıca tetanoz aşımı oldum. Ağrı ve ateş yapabilirmiş ...
Aynı bende de öyle bazen çok hareketliler bazen sessiz ben de tedirgin oluyorum hemen :) sorma hemen bir çikolata yityorum ya da şeker kıpır kıpır oluyorlar hemen :)Kızlar selamlar bir haftadır giremedim hazır tatilken eskişehirime annemlere gittim..çok keyifliydi buraya zaman ayıramadım pek k.bakmayın Bebeklerim iyiler Sizinkiler ne yapıyor bakayım?? Ya hareketleri bazı gün çok oluyor bazen minik bi şekilde oluyor bunun sebebi nedir acaba?? Aklım takılıyor
Kızlar bizim bugün kontrolümüz vardıkuzucuklarımın ikiside gayet iyilermiş çok şükür 27-28 cm civarındalar biri 463 gr biri 486 gr ve ve veeee ben iki haftada 300 gr alarak rekor kırdım ve bu 300 gr ın 245 i zaten çocuklara gitmiş acaip mutluyum ikiside gayet oynaktı zor gördük yüzlerini ama uzun vakit geçirince dayanamayıp pes ederek gösterdiler yüzlerini dvd verdi doktorumuz. ama yazık soldaki yine ezikgillerden tam soldaki yüzünü açıyo bakıcaz sağdaki hemen popoyu çıkartıyo ayağı uzatıyo sürekli engelliyo görmemizi resmen sağdaki soldakinin yüzüne oturur pozisyondaydı bi ara bir sonraki kontrolümüz bir ay sonra 4 aralıkta bu seninle son uzak ayrılışımız dedi doktorum ondan sonra 2 haftada bir sonra da haftada bir görüşücez ve nstlere başlıcaz ikiz olduğu için erken girmen gerek dedi ve 30.haftada sonra çalışman pek uygun olamayabilir yasal haklarını net öğren bir sonraki kontrolde konuşalım dedi.
Kızlar merhaba bende ikiz bebek bekleyenlerdenim 15+4 teyim ne zamandır takipteyim artık bir merhaba demek istedim19+4teyim 380gr olmuslar.kizlar sizinkiler kac gr oldular.sut icmek snrm bebege kilo aldiriyormus
daha yapılmadı canım ama yapılacak doktorum istiyo 16 kasımda 75 lik şeker yüklememiz var ve aç gitmem gerekiyomuş sizlerinde bilgisi olsunMaşallah cnm bebisler de sende iyi kilo almış siniz. .
Şeker yuklemesinden bahsettimi doktor ya da yaptirrtinmi benimde Kont. 3 haftaya düşürdü bidaha ki gelişte şeker yüklemesi yapıcaz dedi
Kızlar bizim bugün kontrolümüz vardıkuzucuklarımın ikiside gayet iyilermiş çok şükür 27-28 cm civarındalar biri 463 gr biri 486 gr ve ve veeee ben iki haftada 300 gr alarak rekor kırdım ve bu 300 gr ın 245 i zaten çocuklara gitmiş acaip mutluyum ikiside gayet oynaktı zor gördük yüzlerini ama uzun vakit geçirince dayanamayıp pes ederek gösterdiler yüzlerini dvd verdi doktorumuz. ama yazık soldaki yine ezikgillerden tam soldaki yüzünü açıyo bakıcaz sağdaki hemen popoyu çıkartıyo ayağı uzatıyo sürekli engelliyo görmemizi resmen sağdaki soldakinin yüzüne oturur pozisyondaydı bi ara bir sonraki kontrolümüz bir ay sonra 4 aralıkta bu seninle son uzak ayrılışımız dedi doktorum ondan sonra 2 haftada bir sonra da haftada bir görüşücez ve nstlere başlıcaz ikiz olduğu için erken girmen gerek dedi ve 30.haftada sonra çalışman pek uygun olamayabilir yasal haklarını net öğren bir sonraki kontrolde konuşalım dedi.
hoşgeldin aramıza sana da merhaba :)Kızlar merhaba bende ikiz bebek bekleyenlerdenim 15+4 teyim ne zamandır takipteyim artık bir merhaba demek istedim
Canim merhaba gunlerimiz nerdeyse ayni hareketlerini hissetmeye basladin miKızlar merhaba bende ikiz bebek bekleyenlerdenim 15+4 teyim ne zamandır takipteyim artık bir merhaba demek istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?