- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
Bizim deli de yapıyor onu arada bir, ağzını kapatsa karni doyacak ama kapatmayıp ileri geri sağa sola garip hareketler yapıyor. Ben de o zamanlarda memeyi aşağıdan karşıdan sağdan soldan vermeyi deniyorum. Birinden biri tutmazsa dudağına değdirmeyi deniyorum. İnat ediyorum yani. Ya da 10 sn falan dinlenmesini sağlayıp yeniden veriyorum.meme agzinin icinde ama kapamiyor agzini
saga sola ceviriyor agzini hep ve agliyor,offff allahim offf nasil alistiracagim bilmiyorum. en sonunda dayanamayip biberonu veriyorum.
Ay 2 damla yetmiyor ki bir de benim günde 7 kez hapşuran kızım burnuna damla sakinca hapşurmamaya karar veriyor. Aspiratör de sevmiyorum koca şey minicik burun, zaten gelmiyor da çekince.hastanedeki hemsire her delige 2 damla sıkın birakin dedi hapsirikla atar. ama atmiyor hirilti devam ediyor. 2 gundur aspire ediyoruz. yeni tup kullanin her seferinde dedi bide ama yazik gunah 4 damla kullanip atmak da sinmiyor icime. actigimi koyuyorum bi koseye tekrar lazim olursa kullaniyorum, daha hic kullanmadim gerci :) en kotu kendime kullaniyorum benim de burnum tikaniyor cunku :)) gunde 4-5 kez kullanabilirsiniz dedi hemsire.
barisin burnu hep tikali ondan mi oluyor gercekten emerken bogazina kacmalar bilmiyorum ama cok korkutuyor bazen. doktoruna sordum bugun nerdeyse her emzirme sonrasi cikarmaya basladi diye, kesik sut gibi ya da sulu farketmiyor, o kadar sıksa eger tedaviye baslanmali deyip surup verdi. bugun takip edicem bakalim. yani bu kadar aglayip uyumamasinin bi sebebi olmali boyle degildi bu cocuk
24 saat güzelmiş ya, ben de ne kadar süre açık kalacağını merak ediyordum. Teşekkürler :)Hayır canım ben tıbbi mümessilim ve tanıtımını yaptığım ilaçlardan birisi bruno serum fizyolojikti. Yenidoğanlara sadece bir iki damla ve başını yan çevirip damlatıyorsun. Mümkünse günde iki defadan fazla aspire etmeyi dr lar tavsiye etmiyor. Bazen bizimki çok tıkanıyor günde 3 ya da 4 ü buluyor. Her gün olmadığı sürece ondada bi sorun yok. Ve önemli bir bilgi daha. Serum fizyolojik açıldıktan sonra 24 saat içinde etkin kullanılabilir. Sonrasında yenisini kullanmalısın. Ayy mesleğimi özlemişim şuan farkettim sanki dr 'a sunum yapıyor gibi hissettim kendimi:)
Düşükmuş değeri korkma. Bizim kız 3400 doğdu tolere edebileceği değer için 14-15 dediler senin minnak tosuncuk rahat rahat atlatır kritik seviyeye gelmeden üzülme. Tabi emzirmeye ve güneş ışığına çıkartmaya devam et. Geçmiş olsun.Aynen benim de kulağım onda oldu gece şimdi de ara ara kontrol ediyorum odasına gidip. En iyisi ağlamadan vermekDiğer türlü çok ağlıyor insanın sinirleri bozuluyor
Bir de emdiği saatleri yazıyorum bir kenara. Sarılık değeri 8.1 cıktı. Her fırsatta memeyi dayıyorum.
Inşallah bol bol emziriyordum, güneş olayını söylemediler. Onu da hemen yaptım şimdi:) Teşekkür ederizzzz :)Bizim deli de yapıyor onu arada bir, ağzını kapatsa karni doyacak ama kapatmayıp ileri geri sağa sola garip hareketler yapıyor. Ben de o zamanlarda memeyi aşağıdan karşıdan sağdan soldan vermeyi deniyorum. Birinden biri tutmazsa dudağına değdirmeyi deniyorum. İnat ediyorum yani. Ya da 10 sn falan dinlenmesini sağlayıp yeniden veriyorum.
Ay 2 damla yetmiyor ki bir de benim günde 7 kez hapşuran kızım burnuna damla sakinca hapşurmamaya karar veriyor. Aspiratör de sevmiyorum koca şey minicik burun, zaten gelmiyor da çekince.
Emdikten sonra gaz çıkartana kadar düz ya da karnının üzerine yatırma. Ben me zaman tam gaz çıkartmadan yatırsam kusuyor. Bir de eğimli yastık kullan ise yariyor.
24 saat güzelmiş ya, ben de ne kadar süre açık kalacağını merak ediyordum. Teşekkürler :)
Düşükmuş değeri korkma. Bizim kız 3400 doğdu tolere edebileceği değer için 14-15 dediler senin minnak tosuncuk rahat rahat atlatır kritik seviyeye gelmeden üzülme. Tabi emzirmeye ve güneş ışığına çıkartmaya devam et. Geçmiş olsun.
Zaten normal dogumları ebeler yaptrıyor ama sezeryan olursa riske atmak istemyorum. Özele giderim heraldeKorkmayın kızlar acil serviste her zaman doktorlar var.
Normal cay nie içmedn canm ?Dokuz aydır ağzıma ne bitki çayı ne de normal çay koydum :))) Belki de o yüzden ilaç gibi geldi bilmiyorum hoşuma gitti baya :)))
Yok yani doktor mutlaka olur merak etmeyin demek istemiştim.Zaten normal dogumları ebeler yaptrıyor ama sezeryan olursa riske atmak istemyorum. Özele giderim heralde
Çaydan tiksindim hamilelikte ondan yani yoksa başka sebebi yok :)Normal cay nie içmedn canm ?
Ben hep içiyordum
İyi o zaman bende bi zararI mı var die merak ettim..Yok yani doktor mutlaka olur merak etmeyin demek istemiştim.
Çaydan tiksindim hamilelikte ondan yani yoksa başka sebebi yok :)
Aynen atistırmalık şeylerin yanında iyi gidiyor :) Diyorum ya özledim vallaİyi o zaman bende bi zararI mı var die merak ettim..
Gerçi demir ekskliği yapıyor ama bende çaysız kahvalti yapamyorum ayrıca ara öğünlerdede yanında bsylerle iyi gidiyor
memesinden tut hapsirigina kadar aynilar yeminleBizim deli de yapıyor onu arada bir, ağzını kapatsa karni doyacak ama kapatmayıp ileri geri sağa sola garip hareketler yapıyor. Ben de o zamanlarda memeyi aşağıdan karşıdan sağdan soldan vermeyi deniyorum. Birinden biri tutmazsa dudağına değdirmeyi deniyorum. İnat ediyorum yani. Ya da 10 sn falan dinlenmesini sağlayıp yeniden veriyorum.
Ay 2 damla yetmiyor ki bir de benim günde 7 kez hapşuran kızım burnuna damla sakinca hapşurmamaya karar veriyor. Aspiratör de sevmiyorum koca şey minicik burun, zaten gelmiyor da çekince.
Emdikten sonra gaz çıkartana kadar düz ya da karnının üzerine yatırma. Ben me zaman tam gaz çıkartmadan yatırsam kusuyor. Bir de eğimli yastık kullan ise yariyor.
24 saat güzelmiş ya, ben de ne kadar süre açık kalacağını merak ediyordum. Teşekkürler :)
Düşükmuş değeri korkma. Bizim kız 3400 doğdu tolere edebileceği değer için 14-15 dediler senin minnak tosuncuk rahat rahat atlatır kritik seviyeye gelmeden üzülme. Tabi emzirmeye ve güneş ışığına çıkartmaya devam et. Geçmiş olsun.
Ona ben de inanıyorum, delirtecekler bizi yakindamemesinden tut hapsirigina kadar aynilar yeminlebutun bebeler anlasmis anneleri cildirtmak icin ugrasiyor. suan buna inandim ben
B bursa_83 bizimki de oyle. hatta baslarda cok guzel emerken simdi emmeyi unutmus gihi davraniyor. agzini kapamadan emmeye calisiyor falan. meme ucunu elinle uzatip agzina vermeyi dene. o genelde ise yariyor
Ben de güneşe çıkarınca iki günde fark ettim sarılığın azaldığını, inşallah Damla kuzunun sarılığı da bitecek bir an önce.Inşallah bol bol emziriyordum, güneş olayını söylemediler. Onu da hemen yaptım şimdi:) Teşekkür ederizzzz :)
İyi yapıyorsun bi geçseydi şu sarılıkları minnoşların.Aynen benim de kulağım onda oldu gece şimdi de ara ara kontrol ediyorum odasına gidip. En iyisi ağlamadan vermekDiğer türlü çok ağlıyor insanın sinirleri bozuluyor
Bir de emdiği saatleri yazıyorum bir kenara. Sarılık değeri 8.1 cıktı. Her fırsatta memeyi dayıyorum.
Devlette mi ebeler yaptırıyor normali canım?Zaten normal dogumları ebeler yaptrıyor ama sezeryan olursa riske atmak istemyorum. Özele giderim heralde
Evet koku kesinlikle kötü ama tadı şekeri hariç iyi bence cnm :) hunananınkini mi aldın? Lactamili ben de beğenmedim çünkü
Al benden de o kadar. Ancak ben biraz ısrarcı oluyorum. Önce bebeği sakinleştirip sonra memeyi verirsem bir nebze başarılı olabiliyoruz. Biberonla mama vermeyi hiç önermiyor doktorlar, anne memesini emmeyebilir sonra diye. Kaşıkla veriyoruz biz.meme agzinin icinde ama kapamiyor agzini
saga sola ceviriyor agzini hep ve agliyor,offff allahim offf nasil alistiracagim bilmiyorum. en sonunda dayanamayip biberonu veriyorum.
Çikolata neden yasak?Daha sonra yine değişir belki. Uyanmadan uyanmaya yakın bir zamanda tuttur hafiften sallanarak falan uyandır uyanır uyanmaz emmeye başlarsa belki işe yarar. Dur ben yeni yöntemler de dusuneyim sana :)
Ben bitirdim nöbeti, size devredip yatıyorum.
Azıcık canım çekti diye beyaz üzüm yedim, yemez olaydım kivrandi yavrum uykuya dalana kadar. Çikolata ve beyaz üzüm yasaklar listeme girdi. 3 aydan sonra çocukta gaz kalmıyor deniyor ya, o zamandan sonra bu yasaklı yiyeceklere geri dönebilir miyim çocuğumu rahatsız etmeden?
evet humananinki. lactamile herkes kotu diyorEvet koku kesinlikle kötü ama tadı şekeri hariç iyi bence cnm :) hunananınkini mi aldın? Lactamili ben de beğenmedim çünkü
Hayırlı olsun yeni aşkın :)Günaydın hanımlar. Ben dün sabah doğum yaptım. Zor bir 24 saat olduğunu itiraf etmeliyim. Ama minnoşuma aşık oldum.:) Darısı tüm bekleyenlere inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?