20 gün direnebildim ve En sonunda pes ettim. Yatağı sallamaya başladım şimdi ilk oğlumda bu sallamadan çok çekince ikincide kesinlikle sallmaya alılturmam diyordum ama şimdi o söylediğimi güzelce yutuyorum. Azıcıkta olsa rahatladı sanki sallayınca ama böyle varla yok arası hafif hafif sallıyorum. Çünkü karnı tıka basa doku üst üste kakasınıda yaptı e gazınıda çıkarttım. Uyku gözlerinden akıyor ama dalamıyor kaç saattir. Şimdilik uyudu gibi hemen tabii derin uykuya dalabilirse. Hemen uyanıyor fındık. Umarım bu seder sallamadan çok çekmem vallahi korkuyorum
Canım ben o durumda yarım kundak yapıyorum ve gözlerine örtü örtüyorum. Bugün o şekilde uyudu. Ana kucağına koydum öyle yattı. Artık bir ayı geçt ve anakucağjna daha rahat oturuyor. Biraz anne karnı gibi oturduğu için de gaz da çıkarıyor orda. Dene istersen.
Canım ben o durumda yarım kundak yapıyorum ve gözlerine örtü örtüyorum. Bugün o şekilde uyudu. Ana kucağına koydum öyle yattı. Artık bir ayı geçt ve anakucağjna daha rahat oturuyor. Biraz anne karnı gibi oturduğu için de gaz da çıkarıyor orda. Dene istersen.
Kundak denedim ama hiç durmadı. Rahat edemedimi anlamadım. Zaten yenidoğan bebek gibi değil çok hareketli. Hareketsiz olmak rahatsız etti sanırım. Kundakta başarısız sonuçlandı yani bizde anakucağında da çok kısa kalıyor hemen ağlıyor. Bazen gerçekten gaz ya da acıktığı için değilde huysuzluk yaptığı için ağladığını düşünüyorum. Ozamanda ne yaparsan yap durmuyor uyumuyor.
ay iyimis ya bize de her seferinde yeni acin dedi hemsire. ben genelde sabah uyanik oldugunda aciyorum damlatip aspire ediyorum eger sumuk gorunuyorsa. gun icinde kullanirim belki diye de tutuyorum. ertesi sabah ihtiyac varsa yenisini aciyorum. kendimi suclu hissediyordum bi yandan her seferinde yeni acmali miyim acaba diye. iyi oldu bunu soyledigin sagol
Canım bizim de öyle sağa sola çekip duruyor memeyi. Hırslı hırslı cekmeye calisiyor, ememiyor basıyor yaygarayı. Sonra sakinleştirip tekrar deniyoruz. Baya ısrarcı olunca başarıyoruz bir şekilde memeyi vermeyi. Iyice sakin olunca veriyorum. Bir de yatakta ağzıyla aranmaya başlıyor ya ağlamadan önce o anı yakalarlyip verirsem kolayca aliyor.
Biberon olarak medelanın anne ağzı özellikli biberonunu kullanmanı tavsiye ederim.Ben mama takviyesini ve sağdığım sütleri biberonla vermeme rağmen memeden emmek için çok istekli.
Biberon olarak medelanın anne ağzı özellikli biberonunu kullanmanı tavsiye ederim.Ben mama takviyesini ve sağdığım sütleri biberonla vermeme rağmen memeden emmek için çok istekli.
Bizim deli de yapıyor onu arada bir, ağzını kapatsa karni doyacak ama kapatmayıp ileri geri sağa sola garip hareketler yapıyor. Ben de o zamanlarda memeyi aşağıdan karşıdan sağdan soldan vermeyi deniyorum. Birinden biri tutmazsa dudağına değdirmeyi deniyorum. İnat ediyorum yani. Ya da 10 sn falan dinlenmesini sağlayıp yeniden veriyorum.
Ay 2 damla yetmiyor ki bir de benim günde 7 kez hapşuran kızım burnuna damla sakinca hapşurmamaya karar veriyor. Aspiratör de sevmiyorum koca şey minicik burun, zaten gelmiyor da çekince.
Emdikten sonra gaz çıkartana kadar düz ya da karnının üzerine yatırma. Ben me zaman tam gaz çıkartmadan yatırsam kusuyor. Bir de eğimli yastık kullan ise yariyor.
24 saat güzelmiş ya, ben de ne kadar süre açık kalacağını merak ediyordum. Teşekkürler :)
Düşükmuş değeri korkma. Bizim kız 3400 doğdu tolere edebileceği değer için 14-15 dediler senin minnak tosuncuk rahat rahat atlatır kritik seviyeye gelmeden üzülme. Tabi emzirmeye ve güneş ışığına çıkartmaya devam et. Geçmiş olsun.
memesinden tut hapsirigina kadar aynilar yeminle butun bebeler anlasmis anneleri cildirtmak icin ugrasiyor. suan buna inandim ben Bbursa_83
bizimki de oyle. hatta baslarda cok guzel emerken simdi emmeyi unutmus gihi davraniyor. agzini kapamadan emmeye calisiyor falan. meme ucunu elinle uzatip agzina vermeyi dene. o genelde ise yariyor
Al benden de o kadar. Ancak ben biraz ısrarcı oluyorum. Önce bebeği sakinleştirip sonra memeyi verirsem bir nebze başarılı olabiliyoruz. Biberonla mama vermeyi hiç önermiyor doktorlar, anne memesini emmeyebilir sonra diye. Kaşıkla veriyoruz biz.
evet biberonu vermeyi hic istemiyorum ben de ama ciglik cigliga bagirinca dayanamiyorum. biz de arada kasikla veriyoruZ dedigin gibi memeyi unutmasin diye. cok zormus ya. ben hemen tutar saniyordum,offf offf.
Badt
[QUOTE="purpleworld, post: 52623999, member: 672525"tatirt bizde de var günde üç emzirmede yaşıyoruz bunu en sonunda oturup ağlıyorum . Burnu da tıkalı değil yetişemiyo mu diyorum yutmaya .[/QUOTE]
Başta gelen sulu süt hızlı akımla geliyor ya onu yutmaya yetisemiyorlar bizimki de her seferinde genzine mutlaka kaçırıyor
Cnm hastanede bizimki de öyle yaptı bikaç kez,, hemşireler başının arkasından avuçiçiyle itip (nazikçe :) bütün ağzı memeyle kapanıcak şekilde memeye yapıştırdılar yüzünü. Bütün ağzı doldu yani.. ay nasıl anlatılır bilmiyorum becerebildim mi :) neyse,, emene kadar o şekilde tutup emmeye başlayınca bırakırsan o yavaş yavaş sadece ucu ağzında kalıcak şekilde kapatıyo zaten.