Canım ben o durumda yarım kundak yapıyorum ve gözlerine örtü örtüyorum. Bugün o şekilde uyudu. Ana kucağına koydum öyle yattı. Artık bir ayı geçt ve anakucağjna daha rahat oturuyor. Biraz anne karnı gibi oturduğu için de gaz da çıkarıyor orda. Dene istersen.
Evet anakucağında kesinlikle daha rahat gaz çıkarıyo :) Ben zaten hiç beceremiyorum gazını çıkartmayı,, oraya koyuyorum ıkınıyo ıkınıyo yapıyo kendi kendine :))))
Aynen öyle cnm.. başta uyusa da ben de hemen yatsam diyosun,, sonra da (şu an yaptığım gibi) uyuduğunda kendine meşgale aramaya başlıyosun... zaten ayakta durabilmemiz için 4 saatçik kaliteli uykunun yeterli olduğuna inananlardanım ben :)))))
Kizlar imdat bebegim 8 gunluk oldu. Sariligimiz var cuma değer 13.2 idi bugun 12.9 dusus de ama tedirginim cok mu yuksek bu deger? Doktor da saolsun bi halt demiyor. 2 saatte bir uyandirmaya calisiyorum emzirmek icin. Zor uyaniyor uyaninca zor uyuyor 8 gündür boyle ne yapacagimi sasirdim
Yok canım çok yüksek değil. 17 ve üzeri tehlikeli. Sürekli kontrol altında tur. Biz 2-3 günde bir gidip total bilrubin testi yaptırıyorduk yükselirse önemli çünkü. 17 nin üstüne çıkarsa fototerapi alması gerekecektir. Onun dışında bol bol emzir. Tavsiyem arada mama da verebilirsin. Yeterki bebek doysun, bol bol çiş kaka yapsın ve vücuttan atsın.
Ayrıca günde birkaç kez, 10ar dk falan güneşlendir.
Başka da yapacak birşey Yok canım.
Geçmiş olsun
İyi akşamlar kızlar bu sabah 7:30 da oğlum sarp normal yolla dünyaya geldi. İkimiz de iyiyiz çok şükür emiyoruz sorun yok allaha şükür. 3.190 gr 48 cm doğdu sarp. Doğum hikayemi müsait olduğumda yazacağım hepinizi öpüyorum.
Canım gece bişey istediğimde çareyi benzin istasyonu içindeki marketlerde buluyoruz eşimle 24 saat açık olunca eşini gönder istersen son günlerin cilvesi olsun
Canım gece bişey istediğimde çareyi benzin istasyonu içindeki marketlerde buluyoruz eşimle 24 saat açık olunca eşini gönder istersen son günlerin cilvesi olsun
Offf aslinda benzin istasyonu 3 dk faln ewimize yakinda beyefendi uyuyali kac saat oldu kaldirsam kalkar ama burun kirin eder vay niye disardayken demedin diye acaba sancim var desem qitsekte tursu aliptami qelsek
Offf aslinda benzin istasyonu 3 dk faln ewimize yakinda beyefendi uyuyali kac saat oldu kaldirsam kalkar ama burun kirin eder vay niye disardayken demedin diye acaba sancim var desem qitsekte tursu aliptami qelsek
İyi geceler Ağustos anneleri
Biz 19 günün sonunda oğlum ile kavuştuk oğlum evine geldi ablasina kavuştu.Cok küçük olduğu için çok güçlü ememiyor gögüslerim bosalmiyor. Doktorumuz sık sık emzir biberon verme dedi. Ben sütümü sağma ya devammi etsem yoksa kendi hâline mı bıraksam
Kundak denedim ama hiç durmadı. Rahat edemedimi anlamadım. Zaten yenidoğan bebek gibi değil çok hareketli. Hareketsiz olmak rahatsız etti sanırım. Kundakta başarısız sonuçlandı yani bizde anakucağında da çok kısa kalıyor hemen ağlıyor. Bazen gerçekten gaz ya da acıktığı için değilde huysuzluk yaptığı için ağladığını düşünüyorum. Ozamanda ne yaparsan yap durmuyor uyumuyor.
Ben de kundak yapamadım uzun süre ama rahat uyusun diye uyuduktan sonra sarıp yatırdım yerine gerçekten de uykusuna büyük bir rahatlık geldi. Uyuduktan sonra itiraz edemiyorlar uyanana kadar
Bizimki de bir ayı geçti ve doktor bir ayı geçmesine rağmen değer hala 11 olduğu için karaciğere yönelik testler yaptırdı. "Temiz çıkmış, beyin hasarı görünmüyor. Bir aydan sonra da beyin zarı oluştuğu için hasar olmaz ama haftada bir getirin değerini takip edelim. Bu uzamış sarılık olabilir ve 3 aya kadar sürebilir"dedi.
Aklında olsun bunlar canım.
Geçmiş olsun şimdiden.
Merhaba arkadaşlar benim bebişimin yüzünde isilik sivilce gibi kırmızı kabarcıklar çıktı.Yarın Dr kontrolünde nedenini sorucam ama bu durumu yaşayan var mı?Varsa neler yaptınız?
Memeye yapışık olduğu için öyle sivilce türü şeyler çıkabiliyor tabi canım. Sütünü sür yüküne bebeğin. Birkaç saate geçiyor. Ama başka bir yerinde tekrar çıkıyor. Hem sıcak hem yüzü memene ediyor. Normaldir.
Benim aklımda iki diye kalmış cnm.. sormadım o yüzden tekrar... yetiyor hem.. ben normal çay da pek sevmem zaten, şimdi kahvaltıda bile ya still tea ya rezene içiyorum... still tea süt için kesinlikle fayda ediyor bana... rezene de çok rahatlatıyor... bebeğe de iyi geldiğini düşünüyorum ama gelmiyorsa bile zararı yok en azından.
Özellikle yemekten kaçındığın şeyler ne canım?
Yoğurt
Süt
Meyve
Çikolata
Bunlar dışında var mı spesifik birşeyler. Ben de dikkat edeyim yarından sonra. Kahve zararlı mı gaz için?
Herkese merhabalar güzel anneler bende grubu sessiz sessiz takip edenlerdenim dün akşam 23.52 de çok şükür kızıma kavuştum. Sancı ve 4 cm açıklıkla geldik hastaneye ancak istem dışı ıkınmalarım yüzünden sezaryene girmek zorunda kaldım. Odamıza geldiğimizde bebişim çok açtı ama hiç sütüm gelmedi hemde hiç mecbur mama vermek zorunda kaldık. Mama almasına rağmen sürekli aranmaya devam ediyo. Acaba sürekli emzirme seanslarına devam etsem benimde sütüm gelir mi