Canım ben o gruba üye değilim başka bi grup bu. Tomrisin emzirme notları dışında emzirmeyle alakalı linklere bakayım işine yarayacağını düşündüğüm bişey olursa atayım. Benimki de öyle. Ben sütün tazyiği azalsın diye fışkırdığını fark ettiğim an ağzından çekip ucuna parmağımla bastırıyorum. Azalıyor. Bi dene istersen. Bi de ipek memeyle kavga halindeyse, ki genelde midede gazı varsa yutuyor havayı tekrar, gazını çıkarıyor devam ediyorum. Ya ra uykusu varsa yapıyor onu.Biz yine gazdan uyandık çığlık çığlığa
Sütün tazyikli gelmesi sorununa uzun vadeli çözüm duyan var ki aranızda? Sağmayı önerdi doktor ama daha fazla arttıracağı için uzun vadede sorun daha da buyur yazıyor lll Türkiye'de
Mutella sen lll facebook sayfasına benim için sorabilir misin musait bir zamanin olursa ben fb kullanmıyorum da. Bebek tıkanıyor, aşırı gaz oluyor, emerken ağzının yanından süt akıyor, kendini geriye atıyor emerken. Ne yapabilirim uzun vadeli bir çözüm için. Çünkü parmakla makas hareketi yapmak hem yorucu hem de pek verimli bir hareket değil yine yutuyor zavallım yoğun yoğun.
Gece emziği mi adıYastık daha çok anneye destek için, bebeği üzerine yatirmiyorsun yani ben yatirmiyorum en azından. Bebeğin başını elimle destekliyorum ya da koluma yatırıyorum bebeği, yastık da vücudunun geri kalanının sarkmasına engel oluyor. Bazı pozisyonlarda da kolumda taşımaya derman kalmadığında bir yere dayadigim bacağımla destek oluyorum yastığa, yüküm hafiflemiş oluyor. C şeklinde yastık, e-bebek'ten aldım. İçi boncuklu olanlar hariç hepsi kullanışlı okuduğum kadarıyla.
C tutuş, bebek memeyi alamadığında ya da çenesi çabuk yoruldugunda destek olarak emmesini kolaylaştırmak için kullanılıyor. Bir de ben süt az geldiğinde hafif sıkıp bırakarak ve bebeğe doğru sağar gibi hareket ettirerek daha kolay aksın diye uğraşıyordum ve genelde işe de yariyordu bir süre.
Avent gece emziği kullanıyorum. Ben aslında hiç emzik kullanmak istemiyordum ne gerek var çocuk emer aslanlar gibi diyordum yine de ne okur ne olmaz diye aldım kenarda dursun diye. Bir gün banyo yaptırırken kendini paralıyor bebek ağlamaktan. Banyoyu bir şekilde atlattık ama giydirmek mümkün değil sıktı kolları bacakları ağlıyor. Eşim emzik verelim mi dedi, mecbur tamam dedi çünkü olacak gibi değildi. Eşim getirdi emzigi, verdi ağzına ve sanki velet yıllardır bu ani bekliyormus gibi cok cok emmeye başladı şu videoda 27. Saniyeden itibaren görünen maggie gibi. Ondan sonra banyo sırasında, gaz masajı yaparken ve altını değiştirirken kullanıyorum. Yani daha çok birbirini yokken mızırdandığı zamanlarda kullanıyorum. Yuvarlak uçlular damak yapısını bozmuyor yenidoğanlarda diye biliyorum. Sanırım 6. Aydan sonra damaklılar öneriliyor.
Yok ya yaptiramadik geri döndük. Üniversite hastanesine götüreceğiz.Temiz cikti insallah.
Oyyy kuzum ya kıyamamKizlar ben zaten hastanede yatiyodum sira bekliyodumya dun qece 2 de sanciyla uyandim az biraz cektim sabaha doqru nisanim qeldi ne quzel aqir aqir cekiyodum sabah doktor baki 1 cm var acilman dedi hadi fitil koyalim hemen acilsin dedi beni indirdi yoqun bakima ama en son yerde yatiyodum kivraniyodum yok dedim ben yapamicam mahvoldum aqridan acilma 4 cm oldu buda beni yolladi qeri doqum haneye orda cildirdim ben hayatimda bole bi awri cekmemistim dayanamadim qelen qiden tuseliyo derken 2 dozda suni sanci verdiler iyice dayanilmaz hale qeldi 3 kere yatak deistirdik kanamadan en sonki doktor 2 avuc kadar pihtilasmis kan qelince bide kizimin kalbi yavasladi 7 cmle sezeryana yolladilar beni okadar cektiqim yanima kar kaldi anlayacaniz hala sesim kisik suan
Devlet hastanesinde doğum yapmak kadar iğrenç bir şey yok sanırım. Insana hiç değer verilmiyor. Doğumdan sonra 10 saat geçti ne geldi sondami çıkardılar ne ilgilendiler. Resmen kaderime terk ettiler bebekle birlikte. Hatırladıkca tüylerim diken diken oluyor. Hemşireyi çağırıyoruz keyfi olaca ki gelsin sondayı çıkarsın ayağa kalkayım. Ne serumu değiştiler ne ağrı kesici hic bir şey... Bebek memeyi tutmuyor ne gelip emzirme gösterdiler ne bir şey... Lafa gelince anne sütü... Oldu canım. Bir daha doğum yapmak istemiyorum diyerek çıktım ameliyathaneden zatenCanım Allah analı babalı büyütsün
O hastane takmış normal Doğuma son ana kadar kesinlikl sezeryan yapmıyor
Bizim bi arkadaşta sancı çekti çekti en son kordon dolandı diye sezeryana aldılar o hastanede
Canım benim de hiç yoktu üzülme bebek tutamadı başta. Hiç üzülme eşin tirle diye bir şey var ondan alsın getirsin. Onla biraz çıkarın meme ucunu. Mamayı da çay kaşığıyla verin biz öyle yaptık. Benim de sütüm yok dediler hep ama o tirle ile çekerken baktım damla damla geliyor. Ben de damla damla çıktıkça bebeğin ağzına verdim çay kaşığı ile. Sakın pes etme olur mu? Bak benim de yok hala emdikçe çıkıyor sadece. Sonra duzlesiyor.Kizlar ne ucum var ne sutum var ya napsamkiqece mecbur mama verdiler cok aqladi alismasini istemiyorum...silikon ucla denesem.tutarmi acaba
Süt ürünü yiyormusun canım bizi çok etkiledi ben kestim bir süre tüketmicem birde kayısı filan yiyorsan oda fazlaca karın ağrısı yapıyorbattaniye koydum bakalim fark edecek mi. bide su sevi bebenin yatagini kullanmiyordum yuz ustu yatirdigim icin. kayiyo cunku yan minderlerin altina giriyor kolu bacagi kurbaga gibi oluyor cocuk :) simdi onu koydum yine yatagina. kundak yapip ona yatirmaya devam edicem geceleri de. duzelir umarim. 2 gecedir kivraniyo gazdan. bazen ikiniyor ikiniyor cikmayinca basliyor icli icli aglamaya. kiyamiyorum hic yabu sabah 4ten 5e kadar masaj yaptim. onunla biraz rahatladi. ama nasil bi gazsa cikar cikar bitmiyor cocukta. bide yani bu kadar sık kaka yapmasina ragmen.
Süt ürünü yiyormusun canım bizi çok etkiledi ben kestim bir süre tüketmicem birde kayısı filan yiyorsan oda fazlaca karın ağrısı yapıyorbattaniye koydum bakalim fark edecek mi. bide su sevi bebenin yatagini kullanmiyordum yuz ustu yatirdigim icin. kayiyo cunku yan minderlerin altina giriyor kolu bacagi kurbaga gibi oluyor cocuk :) simdi onu koydum yine yatagina. kundak yapip ona yatirmaya devam edicem geceleri de. duzelir umarim. 2 gecedir kivraniyo gazdan. bazen ikiniyor ikiniyor cikmayinca basliyor icli icli aglamaya. kiyamiyorum hic yabu sabah 4ten 5e kadar masaj yaptim. onunla biraz rahatladi. ama nasil bi gazsa cikar cikar bitmiyor cocukta. bide yani bu kadar sık kaka yapmasina ragmen.
Genelde öyle yapıyorum ama Defne bazen başını sarkıtmaya çalışıyor yandan ya da geriyor kendini o yüzden başını elimle desteklemem gerekiyor. Desteklerken de bilek hep geriye bükük olduğu için iflasın eşiğine geldi.Cnm tam kavradığında bilek beline avuçiçi poposuna geliyor emzirirken. Yük de dirsekle bileğin arasına biniyor. Acaba daha farklı mı tutuyosun? Çünkü benim bileğim hiç yorulmuyor.
Dün gece benim masajlar da işe yaramadı sabaha kadar uyusa bile sürekli inledi bir de kusma refleksi başladı çocukta kusmuyor ama kusacak gibi hareket ediyor her seferinde yüzüstü elime yatiriyorum uyku yine bozuluyor. O da gazdan muhtemelen her şey gazdan zaten yıldım yabattaniye koydum bakalim fark edecek mi. bide su sevi bebenin yatagini kullanmiyordum yuz ustu yatirdigim icin. kayiyo cunku yan minderlerin altina giriyor kolu bacagi kurbaga gibi oluyor cocuk :) simdi onu koydum yine yatagina. kundak yapip ona yatirmaya devam edicem geceleri de. duzelir umarim. 2 gecedir kivraniyo gazdan. bazen ikiniyor ikiniyor cikmayinca basliyor icli icli aglamaya. kiyamiyorum hic yabu sabah 4ten 5e kadar masaj yaptim. onunla biraz rahatladi. ama nasil bi gazsa cikar cikar bitmiyor cocukta. bide yani bu kadar sık kaka yapmasina ragmen.
Bizim veletler hep aynı lacivertbu dedigin sakin sakin emen cocuklar icin gecerli bacim. bizimkini bi gor emerken. bedeni yukari donuk bacaklar kipir kipir habire savuruyor. kafa da inatla memeye bakmayacam diyor :) bedeni duz tutmak mumkun degil. basini zaptedicem derken omuzum mahvoldu kolumu sekilden sekile sokmaktan :)
Ben de o zaman uyduruk bir hesap açayım da sorayim o zaman ne öneriyorlarmış.Canım ben o gruba üye değilim başka bi grup bu. Tomrisin emzirme notları dışında emzirmeyle alakalı linklere bakayım işine yarayacağını düşündüğüm bişey olursa atayım. Benimki de öyle. Ben sütün tazyiği azalsın diye fışkırdığını fark ettiğim an ağzından çekip ucuna parmağımla bastırıyorum. Azalıyor. Bi dene istersen. Bi de ipek memeyle kavga halindeyse, ki genelde midede gazı varsa yutuyor havayı tekrar, gazını çıkarıyor devam ediyorum. Ya ra uykusu varsa yapıyor onu.
Tabi tabi kullanılıyor sadece dışı karanlıkta paraladiğı için gece kolay bulunuyor. O şart değil tabi her bebek farklı emziği kabul edebiliyormuş denemek lazım.Gece emziği mi adı
Gündüz de kullanılıyor mu
Belki de üzerine yattigi için koruyor sıcaklığı bilmiyorum ama 3-4 saat bazen daha fazla sıcak kalıyor. Fırında 100 derecede 15 dk ya da 150 derecede 10 dk ısıtıyorum iyice içindekiler de ısınana kadar sonra yanağımda kontrol edip yakmadığı vakit yatağına yerleştiriyorum. Daha uzun süre firinda tutsan belki iyice iliği kemiği ısındığı için daha uzun süre sıcak kalır yüzeysel ısınıyorsa çabuk soğuyordur.Kiraz çekirdeğinde daha rahat gaz çıkartıyor siye burdan çok duydum bende dün kemerini aldım. Denedim ama bizde pek işe yaramadı ya da ben mi beceremedim acaba. Çekirdekler ilk ısınınca çok güzel ama max. Yarım saat sonra bakıyorum soğumuş. Ben mikrodalgada ısıttım. Siz nasıl yapıyorsunuz.
Çok geçmiş oksun. Keşke bu kadar zorlamasalar bazen. Neyse ki şuan ikiniz de iyisiniz. Sütün bol olsun inşallah.Kizlar ben zaten hastanede yatiyodum sira bekliyodumya dun qece 2 de sanciyla uyandim az biraz cektim sabaha doqru nisanim qeldi ne quzel aqir aqir cekiyodum sabah doktor baki 1 cm var acilman dedi hadi fitil koyalim hemen acilsin dedi beni indirdi yoqun bakima ama en son yerde yatiyodum kivraniyodum yok dedim ben yapamicam mahvoldum aqridan acilma 4 cm oldu buda beni yolladi qeri doqum haneye orda cildirdim ben hayatimda bole bi awri cekmemistim dayanamadim qelen qiden tuseliyo derken 2 dozda suni sanci verdiler iyice dayanilmaz hale qeldi 3 kere yatak deistirdik kanamadan en sonki doktor 2 avuc kadar pihtilasmis kan qelince bide kizimin kalbi yavasladi 7 cmle sezeryana yolladilar beni okadar cektiqim yanima kar kaldi anlayacaniz hala sesim kisik suan
Ayy benimki de öyle işla ki o kafayı yana çevirecek. Yanlardan sıkıştırınca da uyuyamıyor çocuk.Benmde sırtüstü yatıyor ama kafa yanda kafası sivrileşir mi yanlara destek koyuyorm atletimi kıvırıp hiç sevmiyor uyanıyor
Ya ben yanacak yangın çıkacak diye çok korkuyorum. Çünkü koku çıkıyor baya. Tam ısınmadan koyuyorum o yüzden soğuyor galiba hemencecik.Genelde öyle yapıyorum ama Defne bazen başını sarkıtmaya çalışıyor yandan ya da geriyor kendini o yüzden başını elimle desteklemem gerekiyor. Desteklerken de bilek hep geriye bükük olduğu için iflasın eşiğine geldi.
Dün gece benim masajlar da işe yaramadı sabaha kadar uyusa bile sürekli inledi bir de kusma refleksi başladı çocukta kusmuyor ama kusacak gibi hareket ediyor her seferinde yüzüstü elime yatiriyorum uyku yine bozuluyor. O da gazdan muhtemelen her şey gazdan zaten yıldım ya
Doktor bize bu aydan itibaren bilinçli kaka yapmayı öğreneceği için daha zorlanacak ve seyrelecek kaka sayısı dedi sen de hazırlıklı ol.
Bizim veletler hep aynı lacivert
Ben de o zaman uyduruk bir hesap açayım da sorayim o zaman ne öneriyorlarmış.
Ben de iki seferdir emzirmeden önce bir kısmını sağıyorum önsütün, bir nebze azalıyor tazyik. Bir de şimdi sırtımın altına 3 yastık koydum yatmaya yakın eğimle emzirdim bebek yukarıdan yer çekimine meydan okuyup emdi o biraz daha iyi geldi bir de makasa devam. Bir de soğuk kompres deneyeceğim günde birkaç kez tabi vaktim olursa.
Tabi tabi kullanılıyor sadece dışı karanlıkta paraladiğı için gece kolay bulunuyor. O şart değil tabi her bebek farklı emziği kabul edebiliyormuş denemek lazım.
Belki de üzerine yattigi için koruyor sıcaklığı bilmiyorum ama 3-4 saat bazen daha fazla sıcak kalıyor. Fırında 100 derecede 15 dk ya da 150 derecede 10 dk ısıtıyorum iyice içindekiler de ısınana kadar sonra yanağımda kontrol edip yakmadığı vakit yatağına yerleştiriyorum. Daha uzun süre firinda tutsan belki iyice iliği kemiği ısındığı için daha uzun süre sıcak kalır yüzeysel ısınıyorsa çabuk soğuyordur.
Canım sen özelde yapacaktın ne olduDevlet hastanesinde doğum yapmak kadar iğrenç bir şey yok sanırım. Insana hiç değer verilmiyor. Doğumdan sonra 10 saat geçti ne geldi sondami çıkardılar ne ilgilendiler. Resmen kaderime terk ettiler bebekle birlikte. Hatırladıkca tüylerim diken diken oluyor. Hemşireyi çağırıyoruz keyfi olaca ki gelsin sondayı çıkarsın ayağa kalkayım. Ne serumu değiştiler ne ağrı kesici hic bir şey... Bebek memeyi tutmuyor ne gelip emzirme gösterdiler ne bir şey... Lafa gelince anne sütü... Oldu canım. Bir daha doğum yapmak istemiyorum diyerek çıktım ameliyathaneden zatenVe daha neler neler... Babasina bile izin vermediler odaya ciksin. Sonra yanimiza baska hasta geldi onlar cümbür cemaat dolustular gecenin bi yarisi kimse bir sey demedi. Ayyy sinirlerim bozuluyor. Devlet hastanesi
Canım benim de hiç yoktu üzülme bebek tutamadı başta. Hiç üzülme eşin tirle diye bir şey var ondan alsın getirsin. Onla biraz çıkarın meme ucunu. Mamayı da çay kaşığıyla verin biz öyle yaptık. Benim de sütüm yok dediler hep ama o tirle ile çekerken baktım damla damla geliyor. Ben de damla damla çıktıkça bebeğin ağzına verdim çay kaşığı ile. Sakın pes etme olur mu? Bak benim de yok hala emdikçe çıkıyor sadece. Sonra duzlesiyor.
Aynen canm şimdi kafayı tutamıyor mecbur yana alıyor ama sivri olur muAyy benimki de öyle işla ki o kafayı yana çevirecek. Yanlardan sıkıştırınca da uyuyamıyor çocuk.
bir tek peynir yiyorum. bazen de yogurt. dondurma sut falan gic tuketmiyorum artik. kayisiyi(gun kurusu) kaynatip rondodan gecirip hosaf haline getirdigimizde bile boyle olmamisti. zaten 1 haftadir o da yok.Süt ürünü yiyormusun canım bizi çok etkiledi ben kestim bir süre tüketmicem birde kayısı filan yiyorsan oda fazlaca karın ağrısı yapıyor
Normal yapayım diye devlette başka bi doktor önerdiler ona gittim ama elimde patladı o da.Canım sen özelde yapacaktın ne oldu
evet problemlerimiz hep ayni :)) bide emzirmek icin koluma yatirdigim anda basini koluma cevirip onu emmeye calisiyor :)) kiraz cekirdeklerini kullandigin zaman defne kizi yine sirt ustu mu yatiriyorsun? bugun bide onu deneyeyim bakalim. o sungeri cikarim cekirdek torbasini koyunca biraz bosluk kaliyor orasi ama rahatsiz olmuyor mu yatarkenGenelde öyle yapıyorum ama Defne bazen başını sarkıtmaya çalışıyor yandan ya da geriyor kendini o yüzden başını elimle desteklemem gerekiyor. Desteklerken de bilek hep geriye bükük olduğu için iflasın eşiğine geldi.
Dün gece benim masajlar da işe yaramadı sabaha kadar uyusa bile sürekli inledi bir de kusma refleksi başladı çocukta kusmuyor ama kusacak gibi hareket ediyor her seferinde yüzüstü elime yatiriyorum uyku yine bozuluyor. O da gazdan muhtemelen her şey gazdan zaten yıldım ya
Doktor bize bu aydan itibaren bilinçli kaka yapmayı öğreneceği için daha zorlanacak ve seyrelecek kaka sayısı dedi sen de hazırlıklı ol.
Bizim veletler hep aynı lacivert
Ben de o zaman uyduruk bir hesap açayım da sorayim o zaman ne öneriyorlarmış.
Ben de iki seferdir emzirmeden önce bir kısmını sağıyorum önsütün, bir nebze azalıyor tazyik. Bir de şimdi sırtımın altına 3 yastık koydum yatmaya yakın eğimle emzirdim bebek yukarıdan yer çekimine meydan okuyup emdi o biraz daha iyi geldi bir de makasa devam. Bir de soğuk kompres deneyeceğim günde birkaç kez tabi vaktim olursa.
Tabi tabi kullanılıyor sadece dışı karanlıkta paraladiğı için gece kolay bulunuyor. O şart değil tabi her bebek farklı emziği kabul edebiliyormuş denemek lazım.
Belki de üzerine yattigi için koruyor sıcaklığı bilmiyorum ama 3-4 saat bazen daha fazla sıcak kalıyor. Fırında 100 derecede 15 dk ya da 150 derecede 10 dk ısıtıyorum iyice içindekiler de ısınana kadar sonra yanağımda kontrol edip yakmadığı vakit yatağına yerleştiriyorum. Daha uzun süre firinda tutsan belki iyice iliği kemiği ısındığı için daha uzun süre sıcak kalır yüzeysel ısınıyorsa çabuk soğuyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?