kizlar cok sagolun hepiniz.
simdi geldik doktordan. muayenesini yapti. eeg,mr,bera testi istedi. mr ı oncelikle anestezisiz cektirmek istiyor doktorumuz.uyurken cekilsin diyor. eger seslerden uyanirsa ve cekilemezse mecburen anestezili olacak. insallah olmaz.
gecen gun gittigimiz cocuk doktoru hipotonik (gevsek/salık) bebek olmasindan suphelendi.hipotonik olma durumu bazi kas veya gen hastaliklarinin belirtisiymis. emirin kafasi hipotonik bebeklerin kafasi gibi asagida kaliyor ellerinden tutup kaldirmaya calisinca.bundan suphelenmisti çocuk doktoru.
ben de bundan bahsettim. hipotonik mi diye. yumurtaliklarina da baktim. suan oyle bir bulgu yok ama tabi tam olarak bilemeyiz dedi. tüm yapilacak tahliller sonucu her sey daha netlesecek. motor gelisimi geri kalmis dedi. tum genetik veya diger testler yapilacak ama onlar yapilirken bizim hemen baslamamiz gereken sey fizik tedavi dedi. pazartesi hemen ftr den randevu alip gidecegiz. fizik tedavi cok cok onemli,ozellikle ilk 2 sene dedi. 6 ayimiz gecti zaten. kaldi 1.5 sene. sonrasi cok zor dedi. ondan sonra ne yapsan da az ise yarar dedi.
fizik tedavi gunlerimiz baslayacak ve uzun bir yolculuk bizi bekliyor gibi. bir kac aya hemen duzelebilecek bir sey mi bilemiyorum. caresi olsun da her gun gider geliriz napalim.
sertk60