Canm yanlışın var bak
Kanda yapılan gebelik testi, yani beta hCG düzeyi 1500 mIU/ml nin üzerinde olduğu halde , vaginal ultrasonografide rahim içinde gebelik kesesi görünmüyorsa dış gebelik olasılığı yüksektir. Ayrıca ultrasonografide yumurtalık-tüp etrafında kitle saptanması, batın boşluğunda serbest sıvı-kan görülmesi tanıyı destekleyen bulgulardır. Normalde bu dönemde günaşırı bakılan beta hCG değerleri sağlıklı bir gebelikte 2 kat artar. Gebelik sağlıklı bir gebelik değilse veya dış gebelik söz konusuysa bu artış daha yavaş olur. Burada peş peşe yapılan beta hCG ölçümleri ile birlikte ultrasonografik değerlendirmelerle tanı büyük ölçüde doğru olarak konulabilir.
ZK_ASK
Ay canim cok sagol yarin guzel hayrli haberle gelrm insallah. Simdi boyle oluyoya bebekte bi sorun olmaz dimi ilrdeCanim doktorlar bazen cok acimasiz ve dengesiz olabiliyor farketmiyo yani hepsinin bi gunu bi gununu tutmuyor.ZK_ASK hep o doktorun kontrolunde oldugundan gitmesinde fayda var bence.
Bu gece hep dua edicem rabbim yuzumuzu guldursun insallah
Gebelik yok diyen devletteki acildeki adam kuzu. Yarin ozele dr.uma gideyim hele bi yarinki kan sonucu ne cikacak onu merak ediyorum. 10.01 olan kan iki gunde ikiye katlayacak mi kac olacak bakalim
Sağlıklı tabi kuzum artış guzl bence :) bide agrin tek taraflı mi normal br adet ağrısı miPazar 7.6 cikan deger iki gun sonra saglikli mi artmis 27 ile zuzu
İnslh canm çok haklisin doktorların kimisi çok acımasızCanim doktorlar bazen cok acimasiz ve dengesiz olabiliyor farketmiyo yani hepsinin bi gunu bi gununu tutmuyor.ZK_ASK hep o doktorun kontrolunde oldugundan gitmesinde fayda var bence.
Bu gece hep dua edicem rabbim yuzumuzu guldursun insallah
Sağol canm. Haklisin canm doktorda aynini dedi zatn endiselenmiyorum o yüzden . Belimede vuruyor arada.Rahim buyudugu icin baglarda gerilme oluyor onlarin agrilaridir onlar canım kafana takma.
Canm yanlışın var bak
Kanda yapılan gebelik testi, yani beta hCG düzeyi 1500 mIU/ml nin üzerinde olduğu halde , vaginal ultrasonografide rahim içinde gebelik kesesi görünmüyorsa dış gebelik olasılığı yüksektir. Ayrıca ultrasonografide yumurtalık-tüp etrafında kitle saptanması, batın boşluğunda serbest sıvı-kan görülmesi tanıyı destekleyen bulgulardır. Normalde bu dönemde günaşırı bakılan beta hCG değerleri sağlıklı bir gebelikte 2 kat artar. Gebelik sağlıklı bir gebelik değilse veya dış gebelik söz konusuysa bu artış daha yavaş olur. Burada peş peşe yapılan beta hCG ölçümleri ile birlikte ultrasonografik değerlendirmelerle tanı büyük ölçüde doğru olarak konulabilir.
ZK_ASK
Dra gittiğin zaman aksam kadin dogum aciline git zehra.ins bisey olmaz dinlen cok ayaga kalkma.uzanma bi yerlere. Ay yarinda ben kan vericem catlatma ignesinin 11.gunu adete daha 9 gun var ins guzel sonuc alirim ya.Ay canim cok sagol yarin guzel hayrli haberle gelrm insallah. Simdi boyle oluyoya bebekte bi sorun olmaz dimi ilrde
Tabi canim.5 ten sornasi pozitftir sacmalamis bayaTakip ettigimizi bilmedigi icin sanirim. 50 nin alti gebelik sayilmiyosa niye 5ten yukarisi gebelik sayiliyo nette okudum 3 haftalik 5 - 50 arasi cikar diyodu gerceklik payini bilemem
Insallah canim inan ben de cok istiyorum ikiz demelerini. Hele bir de bir kiz bir erkek olursa tadindan yenmez. Ay insallah Rabbim :) Saglikla gelsinler inşallah. Kiz seninki kocaman oldu masallah :)Senin ki eğer ikizse biri kız biri erkek dedi dersinki bn seni ikiz hissediyorum hayırlısı bakalm merkla beklicm bni etiketle yarnda senin için girerm durmadan nolmus diye :) perşembe de bnm kontrol var 8+5 oluyoruz bizde
Himm o yüzden 50 altı olunca tam olarak gebelikten söz etmiyorlar . Çok doğru bn adetten 3 gün önce yapmıştım negatf çıktı birgün geçince adetm 228 çıktı demk ki daha odrara geçmemişti onda diyorum. Bazı insanlarda da erken çıkıyor burda 15 hatta 7 gbi değerle pozitif çıkan arkadaşlar olunca bn kendi durumuma sasirdm neden önceki yaptığım testte çıkmadı diye olay bu :)Aslinda olay soyle canim, kanda deger atiyor sonra idrara geciyir bu yaklasik 1 -2 gun suruyor. Ozellikle kimyasal gebelikte yassnio bu olay cunku ksndaki daha yeni idrara gecmis oluyor. Sonra kanda dusme basliyor aslinda sen idrarda 1 - 2 onceki degeri test ediosun aslinda kanda da bu deger dusuk cikio. Bu nedenle 20 hatta 50 altindaki degerlere dr. Supheli bakiyor.
He ya maşallah inslh iyi guzl hamilelkler gecirirz. Bnm bebiste seninki gbi 5 gün geriden geliyordu en son bakalm kapatmismi arayi . :) Cinsiyette merk ediyorum kız fark edeceğinden değilde ne bilim acaba hangisi diye en ufak gebelik günlügu alacagm mavi mi pembemi olsun karışıyor hep :))Insallah canim inan ben de cok istiyorum ikiz demelerini. Hele bir de bir kiz bir erkek olursa tadindan yenmez. Ay insallah Rabbim :) Saglikla gelsinler inşallah. Kiz seninki kocaman oldu masallah :)
Dra gittiğin zaman aksam kadin dogum aciline git zehra.ins bisey olmaz dinlen cok ayaga kalkma.uzanma bi yerlere. Ay yarinda ben kan vericem catlatma ignesinin 11.gunu adete daha 9 gun var ins guzel sonuc alirim ya.
Sata gore yarin ben 6 haftalik oluyorum tam. Bakalim kesecik buyumus mu :) Cinsiyete daha cok var ama sen bir kagida yaz neler hissediyorsan cinsiyeti ogrenince alacagin günlüğe temize cekersin :)He ya maşallah inslh iyi guzl hamilelkler gecirirz. Bnm bebiste seninki gbi 5 gün geriden geliyordu en son bakalm kapatmismi arayi . :) Cinsiyette merk ediyorum kız fark edeceğinden değilde ne bilim acaba hangisi diye en ufak gebelik günlügu alacagm mavi mi pembemi olsun karışıyor hep :))
Ay canim cok sagol yarin guzel hayrli haberle gelrm insallah. Simdi boyle oluyoya bebekte bi sorun olmaz dimi ilrde
Canım çom geçmiş olsun lütfen kendini yıpratma biliyorum yaşadığın şey zor bir durum allah sabır versin lütfen umudunu kesme inşallah allah en hayırlı zamanda hayırlısı ile sana r evlat nasip eder sağlıkla.. bazen şer olarak gördümüz. Şey hayırdır... bilemeyiz allahın takdiriDun gittgmde soyledim yazmadi biliyodu adet olacaksin demisti ve oldumda
Nasıl yol ya katlanmış işteKan sonucum 27 doktor yok dedi
B Biravucmutluluk @Nisaberatim @yanne @fatmasecret19 ve diger kizlar.
Canm boş gebelik bende yasadm ama hc takip ettirmemistm sadece br kere baktirdm 2 gün geçince 750 faln çıkmıştı normal zamanında kese ve yolk saç gözüküyordu ama kalp atışları için gttik kese boştu değer ne alemdeydi bilmiyorum ama azaldığı kesin çünkü bulantm azalmaya başlamıştı hatta doktora gitmeden 2 gün önce tamamen kesilmişti bn anlamıştm gittik keseyi görmedi sonra idrara sıkışık doplerr ultrasonda görüldü aşağıya inmiş kendiliğinden de düşermiş 1 2 haftaya zatn ama hemen kurtajla aldılar. Beta hgc düştü ki bulantı gtto diyorum bnde seninde aynı olmuş baksanaBilimsel aciklamasi demek buymus. Canim benim soyle yaa ben ikinci dusugu yasadigimda degerim duzenli artiyordu sonra 2780 falandi doktorun biri keseyi goremeyince bana dis gebelik dedi senin anlattigin durum gibi ben baya agladim falan. Kendi doktoruma gittim sonra buna dis gebelik denmez tuplerde anormallik yok seninki bos gebelik dollenmis ama yerlesememis dedi. Ve sonraki gunler degerim ayni sekilde duzenli olarak azaldi.
Ayy rabbim yaa neler yasatiyorsun bize yaa hakkimizda en hayirlisi olsun. Insallah bi gun saglikla bebeklerimizi kucagimiza alalim hepimiz hakediyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?