• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Anneleri ve Anne Adayları❤

Aşkım benim seni çok iyi anlıyorum hepimiz anlıyoruz seni hepimiz aynı duyguları yaşadık olacak bitanem benim allah izin verirse
Test yaptın mı bugün benim bildiğim Esra yapmıştır :)
İnşallah canm hepimizin yuzu gulsun
Yok yapmadm yapmamda daha artık 12 sını gecım sonra yapcam
Bakma evde testım yok olsa yapmşmdı şimdi eczane olan sokaklardanda gecmcm :63:

sağolasın canım benim allah razı olsun hepinizden ...
okeanoss00 okeanoss00 kız keçi boynuzu pekmezi evde hep var ama yemiyor ya benimki bi tuhaf... :)
burada yazışmalardan görmüştüm vallahi evde eksit etmiyorum...
Eşimle biz kaşık kaşık yiyorduk çok guzl br tadı var bence eşimin sıkıntı çıkarmadan yediği tek şeydi kahvaltiya koysan yemez mi ay bide cevizle karıştırıyorduk. Kız canm çekti Zararı olurmu ki şimdi yesem ;))

İnşallah canm hepimizin yuzu gulsun
Yok yapmadm yapmamda daha artık 12 sını gecım sonra yapcam
Bakma evde testım yok olsa yapmşmdı şimdi eczane olan sokaklardanda gecmcm :63:
Ayy yerim ya ne tatlısın canım benim allahım yüzünü güldürsün inşallah bebişin göbüşündedir rabbim mucizesini göstersin sana da inşallah

Sen acaba varmı diyormusum adet öncesi bn adet olsam acaba ustune mi görüyorum diye kanama yoğunlaşana kadr bekliyordm:KK70: olurmu olur canm ya imkansız diye brsey yok kirmizilari görene kadr emin olmamak gerk hatta test bile yapmamaliyz ama bz duramiyoruz.:KK20:
Eczanelere verdğim parayla ozelde sezeryan doğum parası cıkardı
Hastanelerı hiç saymyrm bile:63:

Yeni haftaya girmek çok hoş değil mi büyüyoruz çok şükür :) Allahım isteyen herkese nasip etsin
Evet canm şimdi bn 9+5 ım ya 10+0 olunca bitmiş oluyor demi 10 hafta ondan sonraki gün 11. Haftaya girmiş mi oluyorz yoksa daha 10 haftalık mi demeliyz buradaki takvm kafami karıştırıyor :))))

Ya bi mucize olduu cok saskinim suan :deli: sat 19 Ocakti artik dedim sokturucu kullanayim yeter geciktigi beta bakti aile hekimi sonuc 32.72. Duaa edin bana artsin :dua::KK200:
Aaaaa inanmyrm ya ocak subat marttayız ayyyy
Ta Allahın mucızesı ey kurban oldugım ya hadı hayrlı olsun btanmmm

LİKEFAKSİYON dk. 4 SAAT SONUNDA LİKİFİKİYE OLMADI.
aslında ben bide buna takıldım internetten araştırdığıma göre en geç yarım saatte sıvılaşması gerekiyormuş. Benimkini 4 saat beklemiş... @Biravucmutluluk @okeanoss00
Pekmezi aynı sizin gibi yapıyorum kahvaltıda tıkıyorum ağzına sevmemek değil de onun ne için geldiğini biliyor ondan :)

Kupa mi vurdurdun canm. İyi olmuş rahatlarsn bnde yaptrmistm onu çok faydası oldu bna çocuk konusunda o ay hamile kalmistm ama en önemli faydası adet ağrılarına çözüm oldu brde adetm 3 gün surerdi ondan sonra 5 güne çıktı. İnslh snde fayda görürsn
yok sabunla masaj yaptı kadın bana ama adetim 4gun gecikti ondan sonraki ay ve adetim ağrılı geçti anlamadım bana mi ters tepti

LİKEFAKSİYON dk. 4 SAAT SONUNDA LİKİFİKİYE OLMADI.
aslında ben bide buna takıldım internetten araştırdığıma göre en geç yarım saatte sıvılaşması gerekiyormuş. Benimkini 4 saat beklemiş... @Biravucmutluluk @okeanoss00
Pekmezi aynı sizin gibi yapıyorum kahvaltıda tıkıyorum ağzına sevmemek değil de onun ne için geldiğini biliyor ondan :)
Bak onu hiç dikkate almadk bak şimdi bir yazı okudum

Seminal sıvının (meni) ilk boşalma anında yarı katı bir pıhtı benzeri yapı alması ve anne adayının vücuduna girdikten sonra kısmi bir sıvılaşma (likefaksiyon) göstermesi fizyolojik bir mekanizmadır. Bu mekanizma ile hem ejakulat ile anne adayına aktarılan sperm hücrelerinin korunması
sağlanmakta, hem de sperm hücrelerinin koruyucu sıvı içerisinden tam zamanında çıkarak yumurtaya ulaşması sağlanmaktadır.
Likefaksiyon süresinde uzama klinik olarak erkek üreme sistemi enfeksiyonları ile ilişkilidir. Özellikle prostatit (prostat iltihabı) yaşayan erkeklerde sıklıkla görülmektedir. Kronik olmayan prostatitlerin
tedavisi basittir ve tedavi sonrasında likefaksiyon süresi normale döner. Ancakzaman zaman dirençli prostatitler de görülebilmektedir.
Likefaksiyon süresinin uzaması doğurganlık açısından iki yönde etkilidir.
ılki;
Seminal plazma içerisinde anne adayının üreme sistemine aktarılan sperm hücreleriyumurtaya ulaşabilmek için içinde bulundukları meni sıvısından ayrılmak zorundadır. "Başlı başına bir kısırlık nedeni olmamakla beraber", uzayan likefaksiyon süresinin doğurganlık açısından olumsuz etki yaratması olasıdır.
ıkincisi;
Likefaksiyon süresinin uzamasına neden olan ve tedavi edilmeyen enfeksiyonlar zaman içerisinde gerek erkek üreme anatomisi gerek ise sperm hücreleri üzerinde olumsuz etki yaratabilir ve kısırlığa neden olabilirler.

Bu bilgiler ışığında yapılması gereken birinci iş, eşinizin bir üroloji uzmanına muayeneolmasıdır. Doktora gitmek istemeyen eşiniz kanımca bu bilgileri öğrenmesi halinde ikna olabilir.

Sağlıklı günler dilerim.

Saygılarımla,

Dr. Enver Kerem Dirican
Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi

yok sabunla masaj yaptı kadın bana ama adetim 4gun gecikti ondan sonraki ay ve adetim ağrılı geçti anlamadım bana mi ters tepti
Yapamadı belki canm ya güvenilirmydi? Bnm aksine 2 3 gün gecikme olabiliyordu 2015haziran ayında yaptrdim bn ve o günden beri gebelik harici hiç gecikmem olmadı erken bile olduğu oldu . Br kerede kist olmuştu 1 gün gecikti o kadr.

Evet canm şimdi bn 9+5 ım ya 10+0 olunca bitmiş oluyor demi 10 hafta ondan sonraki gün 11. Haftaya girmiş mi oluyorz yoksa daha 10 haftalık mi demeliyz buradaki takvm kafami karıştırıyor :))))
Evet daha 10 haftalığız canım 11+0 olunca 11 haftalık oluyoruz :)

Bak onu hiç dikkate almadk bak şimdi bir yazı okudum

Seminal sıvının (meni) ilk boşalma anında yarı katı bir pıhtı benzeri yapı alması ve anne adayının vücuduna girdikten sonra kısmi bir sıvılaşma (likefaksiyon) göstermesi fizyolojik bir mekanizmadır. Bu mekanizma ile hem ejakulat ile anne adayına aktarılan sperm hücrelerinin korunması
sağlanmakta, hem de sperm hücrelerinin koruyucu sıvı içerisinden tam zamanında çıkarak yumurtaya ulaşması sağlanmaktadır.
Likefaksiyon süresinde uzama klinik olarak erkek üreme sistemi enfeksiyonları ile ilişkilidir. Özellikle prostatit (prostat iltihabı) yaşayan erkeklerde sıklıkla görülmektedir. Kronik olmayan prostatitlerin
tedavisi basittir ve tedavi sonrasında likefaksiyon süresi normale döner. Ancakzaman zaman dirençli prostatitler de görülebilmektedir.
Likefaksiyon süresinin uzaması doğurganlık açısından iki yönde etkilidir.
ılki;
Seminal plazma içerisinde anne adayının üreme sistemine aktarılan sperm hücreleriyumurtaya ulaşabilmek için içinde bulundukları meni sıvısından ayrılmak zorundadır. "Başlı başına bir kısırlık nedeni olmamakla beraber", uzayan likefaksiyon süresinin doğurganlık açısından olumsuz etki yaratması olasıdır.
ıkincisi;
Likefaksiyon süresinin uzamasına neden olan ve tedavi edilmeyen enfeksiyonlar zaman içerisinde gerek erkek üreme anatomisi gerek ise sperm hücreleri üzerinde olumsuz etki yaratabilir ve kısırlığa neden olabilirler.

Bu bilgiler ışığında yapılması gereken birinci iş, eşinizin bir üroloji uzmanına muayeneolmasıdır. Doktora gitmek istemeyen eşiniz kanımca bu bilgileri öğrenmesi halinde ikna olabilir.

Sağlıklı günler dilerim.

Saygılarımla,

Dr. Enver Kerem Dirican
Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi
aynen şekerim bende bunu buldum şüphelendim. aklıma 2 olasılık geliyor.
1. Cok sık ilişkiye girmiyoruz. ayda 3 bilemedin 4 oluyor.
2.Eşimde böbrek taşı vardı baya büyük böberğine cok zarar vermişti onun ile ilgili ameliyet ve tedavi oldu..
çok iyi üroloji dr. var hatta ama nedenle bu konuda ikiside aynı fikirde hiç bişeye gerek duymuyorlar...

Yapamadı belki canm ya güvenilirmydi? Bnm aksine 2 3 gün gecikme olabiliyordu 2015haziran ayında yaptrdim bn ve o günden beri gebelik harici hiç gecikmem olmadı erken bile olduğu oldu . Br kerede kist olmuştu 1 gün gecikti o kadr.
bilmiyorum ki hiç .bi tanıdikti yapınca da çok ağrıdı zaten ,ustunden bi ay geçti. bu ay da bakıcam bi sorun olmaz insallah olursa doktora giderim artk

aynen şekerim bende bunu buldum şüphelendim. aklıma 2 olasılık geliyor.
1. Cok sık ilişkiye girmiyoruz. ayda 3 bilemedin 4 oluyor.
2.Eşimde böbrek taşı vardı baya büyük böberğine cok zarar vermişti onun ile ilgili ameliyet ve tedavi oldu..
çok iyi üroloji dr. var hatta ama nedenle bu konuda ikiside aynı fikirde hiç bişeye gerek duymuyorlar...
Bak bu doktora yolla sonuçları br cevap verir 1 gün içinde. Yol gosteriyor

https://www.doktorsitesi.com/mehmet-sevki-sert-1190652/uroloji/ankara .

Bir çok doktor etkn değil diyormuş canm ama br kismida sperm yapısıni bozuyor diyormuş acaba düşük sebeblerinin bunla alakasi varmı üzerinde dur bu sorunun bence inslh geçer.

Back
X