16. Ayda bırakmanın erken olduğunu düşünmüyorum canım. İçim rahat. Bir de bebeğimin sağlığı için kan sulandırıcı kullanmak zorundayım. Onu kullanırken emzirmeyi kesmem gerekiyor.
Senin durumun ekstrem bir durum canım. Hamilesin. Diğer bebeğin sağlığı için kesmem gerekiyorsa zaten kaç aylık olursa olsun kesmelisin.
Bence böyle ekstrem bir durum olmadıkça bebek reddetmediği sürece 2 yıl emzirilmesi gerekiyor zaten dinen de 2 yıl emmesi bebeğin hakkı. Ancak bebek reddeder yahut öyle çok emmeye düşkündür ki bu sağlığını artık negatif şekilde etkiliyordur vs gibi bir durum varsa o ayrı tabi.
Boş memeyi emdikçe benim canım acıyor. Kızım emmeyi bıraksa ben de ısrar etmeyeceğim. Bugün kızımdan bir yaş büyük bir kız çocuğu gördük. Benimkinin boyu ondan uzun. Okul öncesi öğretmeni olan teyzem de kızımı görünce boyu 3 yaşında gibi görünüyor dedi. Gelişimi için artık yeterli olduğunu düşünüyorum
Kızlar diş doneminde ne yapıyorsunuz kuzulara yemek olarak. Dolunay hiç yemiyor iki gundur napsam ki.10 gundur anne sutunu kestım son gittiğim doktor yavas yavas kes dedi kızım da cok istekli değildi tadı değiştiği için sanırım bir de sagdıkca agrım oluyordu korktum ikinci miniğime bir şey olur diye. Dolunayın yemesi de cok iyiydi aslında hatta demek ki anne sutu doyuruyormus diye dusundum ama iki gundur yok yemiyor yemiyor. Diş olabilir diyorum ama hiç mi yemez sabahtan beri iki köfteye duruyor onu da ara ara yedirdim oyun oynarken. Zayıflayacak diye korkuyorum.Mama aldık içmedi süt içmiyor zaten ayran meyve suyu hiçbir sey içmiyor su hariç. Burada bir arkadas benimki de oyleydı bimin cocuk sutunu verdım içti yazmıstı deneyeyım dedim içti sahiden.Acaba o mu iştahını kesti. Kafam bi milyon
Cok sinir oluyor canım sut gelmeyince bagirip agliyor.sonra tekrar cikar tekrar sok vs.gece desen ayri sinirlerim geriliyor meme hep agzinda stres mi yoksa gunduz emmediginden mi bilemedim ;(
Cok sinir oluyor canım sut gelmeyince bagirip agliyor.sonra tekrar cikar tekrar sok vs.gece desen ayri sinirlerim geriliyor meme hep agzinda stres mi yoksa gunduz emmediginden mi bilemedim ;(
Canım burada birsürü arkadaş var gündüz evde olmayan bence senin süt stresten etkilendi çocuğu evde bırakıyorsun el insanına kolay değil yeni düzen kurmaya çalışıyorsun dükkanın tüm sorumluluğu sende sen stres olmayacan da kim olacak. Beslenmeye özen göstermeye çalış canım bir de rahatlatıcı çay iç Allahın izniyle sütün düzelecek.
En son golden goat aldım ondan once de hıpple sma denemiştim yok içmiyor uykuda bile anlıyor.Aslında ayırt edici yanları yok. Ben anne sutune de bakmıstım tadı aynı neredeyse ama kuzulara farklı gelıyor demek.
Bak sunu unuttum benim oğlum devam sütü içer ama ben evde Yokken annem verdi günde icer ben verirsem içmez hayatta. O ayrıntıyı atlamışım ondan içmez seninki ((*
Canım burada birsürü arkadaş var gündüz evde olmayan bence senin süt stresten etkilendi çocuğu evde bırakıyorsun el insanına kolay değil yeni düzen kurmaya çalışıyorsun dükkanın tüm sorumluluğu sende sen stres olmayacan da kim olacak. Beslenmeye özen göstermeye çalış canım bir de rahatlatıcı çay iç Allahın izniyle sütün düzelecek.
Senin durumun ekstrem bir durum canım. Hamilesin. Diğer bebeğin sağlığı için kesmem gerekiyorsa zaten kaç aylık olursa olsun kesmelisin.
Bence böyle ekstrem bir durum olmadıkça bebek reddetmediği sürece 2 yıl emzirilmesi gerekiyor zaten dinen de 2 yıl emmesi bebeğin hakkı. Ancak bebek reddeder yahut öyle çok emmeye düşkündür ki bu sağlığını artık negatif şekilde etkiliyordur vs gibi bir durum varsa o ayrı tabi.
Aynen canım. İkinciyi iki yıldır emzirirsem beş yıl boyunca ya hamile ya emziriyor olacağım. Allaha şükür içki sigara alışkanlığım yok ama sağlıksız şeyler yemeyi özlüyorum :)
Aynen canım. İkinciyi iki yıldır emzirirsem beş yıl boyunca ya hamile ya emziriyor olacağım. Allaha şükür içki sigara alışkanlığım yok ama sağlıksız şeyler yemeyi özlüyorum :)
Bende ufaklık istediği sürece kasıma kadar emzirme arzusundayım ve 4 yılı devirmiş olacağım :) aynen ah o sağlıksız şeyler arada öyle çekici oluyorlar ki :))
Şükür bende de içki ve sigara alışkanlığı yok özellikle sigara alışkanlığı olan arkadaşlar çok zorlandıklarını söylüyorlar Allah yardımcıları olsun.
Kızım iki gündür gündüzleri hiç emmiyor. Önceden süt süt diyerek yakama yapışırdı. Gece uyanınca istiyor. Bu gece uyanınca su içirmeyi deneyeceğim. Memeye ruj falan sürüp çocuğu korkutmak istemiyorum
Kızlar bi de corioca nın hangi boya kalemi uygun olur alanlarınız varsa. Kuru boyaların uclarını dişiyle kıtırdatıyor pastelleri baya baya yemeye kalktı 12 li bir de 6 lı kece kalemler var. 6lı olan kalın 12 li olan ince. Acıkcası 6 lı olan az geldi turk mantıgı 12 renk mi olsa diye dusundum ama 6lı olanın da kavranması ıyı sanırım.Okul donemınde kalemi yanlıs tutma ya da kalem tutmada zorlanma hep bu yaşlardaki yanlıs kalem secımlerınden kaynaklanıyormus. 6 lı olanı mı alsam bılemedim. Var mı kullanan
Evet ya . Şimdi ek gıda yiyorlar ďa kafam rahatladı. Sadece anne sütü içerken keşke hep gelseymis şelale gibi aksaymış istediği zaman emseydi diyordum. Allah böyle yaratmış sebebi var demekki
Bende bakayım onlardan. Benim ki yazi yazmayı çok seviyor. Kalemlere deli oluyor tek sıkıntı ağzına sokuyor uçlarını sokarsa diye korkuyorum. Gözetim altında verilebilir olmadı. Bizde manyetik yazi tahtası var kalemini bizim gibi tutmaya başladı baya kalın bir kalemi var.
Esimin arkadaşının eşi bayan kuaförü açmıştı bir kaç sene önce. Çok tereddüt etmişlerdi çok da iyi bir yerde değil. Ama şimdi yazın çok iyi is yapıyormuş kışında bizi idare ediyor diyorlar .işler yaza doğru açılır bence gönlünü ferah tut