- 27 Şubat 2011
- 1.228
- 943
- 123
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #35.801
Aynen canım bize de ateş yaptı, fitil verdim düştü hemen. Bakalım inşallah bu gece çıkmazBugün aşı oldu kızım ateşi 37.5 oldu üstünü incelttim şimdi 36.6 larda. Bir çay kaşığı calpol verdim. Bu gece de uyku yok bize.
Canım maşallah boyu kilosu iyi bebişin. Benim kızımın da burun delikleri etli etli. Acaba şiş olduğu için midir diye merak ettim şimdi. Senin bebişin burun deliklerindeki şişlik dışardan bakıldığında görülüyor mu ?Merhaba kızlar 3.ay kontrolümüzü yaptık,rota aşımızı da olduk.kızım 5,5 kg olmuş.bu ay 700gr almış boyu da 60 cm.dr gayet iyi gelişimi de normal dedi.
Kaşlarında,alnındaki saçlarında ve kulak arkasında sarımtraklık var ve kulak arkasında kabuklar var.dr dışardan bişeye (toz gibi) alerjisi var dedi.alerji damlası ve krem verdi. burun etleri şiş, alerji de yapar dedi.
Bizden haberler bu kadar,herkese iyi haftasonları
Evet bizimkini de özel sağlık sigortası karşıladı.Kızlar rota aşımızı özel sağlık sigortası karşıladı sadece 35 lira verdik.normalde 175liraymış
Evet ben de aldım 3 numaralı huggies 1-2 numara kadar iyi değil. Sırt kısmında kaka bariyeri yok. Aslında şuan evde prima/molfix ve huggies var üçünde de sırt bariyeri yok. Sanırım o sadece yenidoğan için oluyor. Prima içlerimde en yumuşak olanı, sonra huggies sonra da molfix geliyor. Huggies molfix ten daha uzun bir bez. Molfix te kaka hep sırtına kadar geçiyordu ama huggies te geçmiyor.3 numarayi ben aldim digerinden farkli ve cok beğenmedim ben.
Öyle bakıcılar var ki Bebek yemeğini yemeyince çöpe döküp annesine yedi diyorlarBazen babaya verirken bile aklımız kalıyor babaannede aklının kalması,üzülmen çok normal.ama çok şanslısın canım.
çocuğuna babaannesi bakacak,onu severek büyütecek bundan eminsin.terlediğinde sırtına bez koyacak,ateşlendiğinde endişelenecek,yemek yedirmek için çabalayacak bir insan bakacak.
bakıcılar öyle mi,terledi mi üstünde kurutur,ateşlendi mi verir fitili,yemek yemedi mi akşama kadar Abur cubur verir akşam biz yedirebilirsek yediririz.çocuğun sadece başında durur onunla ilgilenmez.
Şimdi minnoşundan ayrılmak tabiki de zor,alışman epey zaman alır ama için rahat olsun.kızın sevgiyle büyüyecek en önemlisi de bu
Her zaman öyle olmuyor :) benim annem de yeğenime bakıyor. Kız annemlerden kendi evine gitmek istemiyor. Daha 1 yaşında ama geceleri de annemde kalmak istiyor :)Canim benimmm evladini paylasmiyorsun ki kayinvalidenle...hicc oyle dusunmee...emin ol sen iaten donunce bebek onun yuzune bakmicakevladin sevgiyle buyuyecek guvenli ellerde.bizzat kendi annem ve yegenlerimden biliyorum.annem torunlara bakti da torunlar anneleri isten gelince annemi elleriyle itti elinden ne yediler ne ictiler
..dillenince sen yaşlisin annem guzel demeye basladilar.allah tan anneleri de "gelin" degil öz kizlari yani.sen bir de bu acidan dusun.ins ferahlikla atlatirsin ise alisma surecini.tabii ki kolay degil yavrundan belli bi saate kadar ayrilmak.ama gececek.. Alisacaksiniz
Aylık konsept denir mi bilmiyorum ama her ay aynı konseptte fotoğrafını çekiyorum. Yanına da aynı oyuncağını koyuyorum, böylece be kadar büyüdüğü de belli oluyor. Yenidoğan iken oyuncak bebeğiyle aynı boydaymış şimdi iki katı :)Kizlar bebeklerinize aylik konsept hazirliyor musunuz
Kolundaki aşı ise normal canım. Verem aşısı o. Bizim kolumuzda da aşı izi var ya işte o aşı.Kızlar selam. Ya 2.ay aşı yeri 1 ay sonra kızaran ve kabaran oldumu acaba? Biz 3 aylık olduk bugün boyle bi durum oldu tedirgin oldum
Evet canım benimki de aynı şeyleri yapıyor ve buna da gülüyor :)Sizlerin bebeği de rüzgarda nefes almakta zorlanıyor mu? Az bir rüzgarda tıkanıyor gözlerini kocaman açıyor kızarıyor. Normal herhalde ama onu öyle görünce
ben huggies 2 kullandım canımHuggies in 1-2 numarası ile diğer numaraları aynı mı ? Ben 1 ve 2 numara kullandım en başından beri ama 3 numara yenidoğan serisi değil. Farklılık var mı merak ediyorum.
Canım biz doğduğundan beri sleepy kullanıyoruz çok memnunuz ..kizimi hiç pisik olmadi..bizde 4 numaraya geçtik.ben huggies 2 kullandım canım
simdi 3 deneyecegım
sleepy 3 denedım molfixten cok cok ıyı
keske 3 numaraya coktan gecseydım bence 1 numara buyukten gıtmelıymısız boyle daha rahaat geldı bana oğlumda bezden rahatsız olup tepınmeyı kestı oysa 2 numaraları hep bol baglıyor dolmasada saat bası değiştiriyordum
bence molfix in beden kavraması çok kötü
huggıes kavraması basarılı
sleepy basarılı
prıma 5 yıldız fena degıl kavraması
bence bedene oturması bezin kesımı çok çokk önemliii
Canım huggies 3 numara aldım molfix ten iyi ama prima kadar yumuşak değil. Bezin boyu uzun bebeğin belini iyi tutuyor ve belden sızma olmadı şimdilik. Ama molfix te her kaka sırtından çıkıyor yavrumun. Prima yı zaten eliyorum parfümlü olduğu için. Şimdilik bize en uygunu huggies gibi görünüyor. Sleepy ve komili de denemedim. Başka da bez yok zaten.ben huggies 2 kullandım canım
simdi 3 deneyecegım
sleepy 3 denedım molfixten cok cok ıyı
keske 3 numaraya coktan gecseydım bence 1 numara buyukten gıtmelıymısız boyle daha rahaat geldı bana oğlumda bezden rahatsız olup tepınmeyı kestı oysa 2 numaraları hep bol baglıyor dolmasada saat bası değiştiriyordum
bence molfix in beden kavraması çok kötü
huggıes kavraması basarılı
sleepy basarılı
prıma 5 yıldız fena degıl kavraması
bence bedene oturması bezin kesımı çok çokk önemliii
offf bu doktorlarMerhaba kızlar 3.ay kontrolümüzü yaptık,rota aşımızı da olduk.kızım 5,5 kg olmuş.bu ay 700gr almış boyu da 60 cm.dr gayet iyi gelişimi de normal dedi.
Kaşlarında,alnındaki saçlarında ve kulak arkasında sarımtraklık var ve kulak arkasında kabuklar var.dr dışardan bişeye (toz gibi) alerjisi var dedi.alerji damlası ve krem verdi. burun etleri şiş, alerji de yapar dedi.
Bizden haberler bu kadar,herkese iyi haftasonları
canım zaten konakmış onlar adı da dermatoik konak zamanla gecıyor ben bılerek bırsey kullanmadımMaşaAllah Bebişine canım.
Benim bebeğiminde kulak arkasında sarı kabuklanma vardı haftalardır. Kime sorsam normal olur o dedi. Bigün ben banyo sonrası emzirme sırasında pamuğa bebe yağı sürüp orayı sildim. Baktım Pamuk sarı oldu. Ayy dedim ben şimdiye kadar bunu nasıl atladım. Ama yıkamayla geçmiyordu. Tamamen silince hiçbişey kalmadı orda. Kaşlarındakini için de aynını yaptım ama o Konak gibiydi. Kafasına ve kaşına zeytinyağı sürüp tarakla taradım 1saat sonra yıkadım. 3kezden sonra geçti. Bidaha olmadı. Bence ilaçtan önce bunları dene zararlı değil sonuçta, yağ.
ben sadece ilk 1 hafta az ışıkla uyuttum bugüne kadar hep karanlıkta uyuttum böylece derin dalıyorEvet canim bize de bgun doktorumuz aynisini soyledi. Normalde koridorun isigi acik kaliyordu simdi onu da kapatacagiz
banyo benım oğlumu da uyutmuyor galiba ılk 15 gün geçerliydi banyo sonrası uykuKremin adı dermatop canım.babası gelince uyudupu odayı havalandırın,uyku vaktiniz gelene kadar da oda ısınmış olur :)
Banyo artık benim kızımı uyutmuyor aksine canlandırıyor, inşallah senin minnoşu uyutur:)
neden teste gerek duydu ? ne rahatsızlıgı vardı ki test istedi ?Kızlar merhaba kızım 3.5 aylık. Geçen gün dr a götürdük kaka testi istedi kakasinda gizli kan çıktı. Bu ne anlama geliyor bilen var mı
bunlara takılan bir cihaz var. bebek ağlayınca kendiliğinden sallamaya başlıyor. yada titreşim veriyor, hangi ayarda açarsan.Kızlar biraz dinlenmek için memlekete annemlerin yanına geldim. Burada yeğenimin kullandığı basit bir beşik varmış, altı oval; o şekilde sallanıyor. Normalde ben bebeğimle birlikte yatıyordum.buraya geldim ve beşiği kullanmaya başladım. Bebeğim hiç sorun etmedi ayrı yatmamızı.
Ben bebeğimi emzirerek uyutup kendi yatağıma yatırıyordum, uyanınca bir daha uyumuyordu. Şimdi burada yine emzirerek uyutuyorum ama sallanan beşiğe yatırıyorum. Bebek uyandıkça ya da mızmızlandıkça hafifçe sallıyorum tekrar uyuyor. Normalde 20 dk uyumayan bebeğim bazen 2 saat uyuyor gündüz. İnanın çok rahatladım. Dünya varmış dedim resmen :)
Bu kadarcık sallamanın da alışkanlık yapacağını sanmıyorum. Sonuçta ben yine emzirerek uyutuyorum. Bebeğini sallamayan annelere çözüm olabilir belki diye paylaşmak istedim. Beşik görselde.Zeynep5654
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?