- Konu Sahibi angel5angel
-
- #35.821
evet bende o doktoru takip ediyorum iyi gercekten.
canım huggies denedin mi bence başarılıBizde 4 numara aldık çok fazla naylon kokusu vardenemediğim bez kalmadı ya
Dün kntrolde hemşire farketti konak başlıyor zeytinyağ yada suya karbonat at bir saat sonra yıka dedi karbonatlı suyla silip yumşak tarakla hafif taradım banyo yaptırdımm epey çıktı. Umarım bir an önce kurtulur.canım zaten konakmış onlar adı da dermatoik konak zamanla gecıyor ben bılerek bırsey kullanmadım
hayırKizlar dogumdan sonra sznde saclariniz cok fazla dokulmeye basladimi
canım biz yüzdeki sarılıktan bahsettik aslında . evet konaga zeytınyagı çözüm canım 2 kerede geçiriyor. iyi durulamazsan gecmıyor ama bebek sampuanları ıyı gelmedı bende organık sabun vardı ben onunla yıkadım geçti hepsiDün kntrolde hemşire farketti konak başlıyor zeytinyağ yada suya karbonat at bir saat sonra yıka dedi karbonatlı suyla silip yumşak tarakla hafif taradım banyo yaptırdımm epey çıktı. Umarım bir an önce kurtulur.
aa gözün aydın canım. oo doğduda büyüdülerde dişlei çıkıyor maasallah yaCanım rengi her zamankiyle aynıydı ama içinde dediğin gibi parçalar vardı. Diş çıkarınca bir daha da o şekilde görmedim. sizinde diş mi geliyor dersin. Biz dün tam 4 aylık olduk ve ikinci dişi de çıktı.
ben de adet olmadım daha 93 gün oldu dogumdan bugune normal mi ki acaba bilemedimBenim sacim da 10 gundur fena dökülüyor. Her elimi attigimda geliyor tutam tutam. Daha adet de olmadim. Boya yaptirmam lazim elimden geldigince erteliyorum. 2. Donem ise basliycam boyatmam da lazim artik
aksam 5 ten sabaha kadar bebek emmedi mi canım ? o kadar süre ac mı kaldı yanı ?Zeynep5654 canım senin mastit sıkıntın vardı galiba. Bana yardım et.
Önceki gece ziyaretler nedeniyle bebeğim çok yorulup gece ememedi. Sabah 6dan sonra göğüs ağrısından yatamadım. Sol göğsümün damarları gerilmiş taş gibiydi. Gün içinde emzirdim geçti gibi oldu ama dün akşam yine misafir vardı ve yine yorulduk saat 5e kadar uyumuşuz. Bu sabah daha kötü kalktım. Sabahtan beri o göğsü veriyorum ama ağrı ve sertlik gitmiyor. Ve emzirdikçe daha da artıyor gibi. Sence bu mastit mi. Kolumu yukarıya kaldıramıyorum acıyor. Ne yapmalıyım.
bende uyuttuktan sonra 10 dk beklıyorum iyice dalsın dıye . yerıne bırakırken vucudumdan uzaklastırmadan bırakıyorum hala temas kuruyrum yanı bırakıncada elını ayagını tutmaya devam edıyrum aniden kendimi çekersem hemen uyanmasa da 10 dk uyanıyor bırakırken uykusu hafifliyor çünkü ama böyle yapınca derin uyuyor ve en az 1 saat bazen 2 saatten fazla gunduz uykusu uyuyorKızlar uyuttuğum Pozisyonu bozmadan yarım saat 45 dk bekliyorum sonra yerine yatırıyorum.kendiliğinden 1-2 saat daha uyuyor
4 gündür maşallah çok güzel gündüz uykusu var
Tavsiye ederim
kim sevgiyle büyütürse ona alışıyor tabii ki ama sevilmezse tabi anneyi ararHer zaman öyle olmuyor :) benim annem de yeğenime bakıyor. Kız annemlerden kendi evine gitmek istemiyor. Daha 1 yaşında ama geceleri de annemde kalmak istiyor :)
İlk dişi tam 3,5 aylıkken çıktı Can'ım. Ve o söylediğin gaz çıkarırken omzumu dişlemeye çalışması biz de çok vardı. Hala var. Deli gibi dişlerini kaşımaya çalışıyor yavrumaa gözün aydın canım. oo doğduda büyüdülerde dişlei çıkıyor maasallah ya
1 dişi ne zaman çıktı canım ?
oğlum gaz cıkarmak için ters çevirince damagını kolumuza sürtüyor acaba diş olabilir mi bugun 3 ay 3 günlük olduk daha
Ne guzel...ama yine de uzulmesin calisan annelerHer zaman öyle olmuyor :) benim annem de yeğenime bakıyor. Kız annemlerden kendi evine gitmek istemiyor. Daha 1 yaşında ama geceleri de annemde kalmak istiyor :)
Onu ben de takip ediyorum canim. İzmir de olsam kesin ona giderdim :)
canım artık bende uyusun yeterkş deyip sallamayı dusunuyorum boyle yarım saatlerle ıkımız de perişan oluyoruz. Zamanla daha da as uyuyacaklarınu dusunursek bi düzenleme sart. Bebegının bu degısımı yadırgamaması cok güzel demek ki o da hazırmısKızlar biraz dinlenmek için memlekete annemlerin yanına geldim. Burada yeğenimin kullandığı basit bir beşik varmış, altı oval; o şekilde sallanıyor. Normalde ben bebeğimle birlikte yatıyordum.buraya geldim ve beşiği kullanmaya başladım. Bebeğim hiç sorun etmedi ayrı yatmamızı.
Ben bebeğimi emzirerek uyutup kendi yatağıma yatırıyordum, uyanınca bir daha uyumuyordu. Şimdi burada yine emzirerek uyutuyorum ama sallanan beşiğe yatırıyorum. Bebek uyandıkça ya da mızmızlandıkça hafifçe sallıyorum tekrar uyuyor. Normalde 20 dk uyumayan bebeğim bazen 2 saat uyuyor gündüz. İnanın çok rahatladım. Dünya varmış dedim resmen :)
Bu kadarcık sallamanın da alışkanlık yapacağını sanmıyorum. Sonuçta ben yine emzirerek uyutuyorum. Bebeğini sallamayan annelere çözüm olabilir belki diye paylaşmak istedim. Beşik görselde.Zeynep5654
İnek sütünden bşrseye alerjisi varsa hemen öğrenirsin canım merak etme. Bende bi dönem gaz yapıyormus dıye yemıyordum inek ğrüblerini sanırım bebeklerimize agır geliyor her anlamda.. insallah en kısa süede alerji tetikleyicisini ögrenırsınız de ona göre aksiyon alınır canım aynen sen kucaga alıstırmaya devam et bence :)İnşallah hemen duzelirler canım.
Bu arada Galiba bende atak haftasına girdimherseye aglayasim geliyo
Sana aynen katılıyorum ilk 3 ay 4. Trimester diye geçiyo bebek dünyaya adapte oluyo ayrıca 2 yıl güvenli bağlanma döneminde. Seninde dediğin gibi emeklemeye yürümeye başlayınca zaten kucakta durmaz.
Bugün dr la konuştuk 2 hafta inek sutu diyeti yapacam allerji olmuş neye alerjisi olduğunu tesbit etmeye calisacaz. Sıkıntısı büyük o belli de ne olduğunu bi bilebilsem...
Gözün aydın. Bol bol dinlenirsin. Ben de memlekete gideceğim zaman kuzenimin artık kullanmadıkları hamak beşiği almışlar. O zamana kadar yatağında on dakika uyumayan bebek saatlerce uyudu hamakta. Gelirken arabaya onu da yükledik getirdik. Şimdi hamakta uyuyor prensesKızlar biraz dinlenmek için memlekete annemlerin yanına geldim. Burada yeğenimin kullandığı basit bir beşik varmış, altı oval; o şekilde sallanıyor. Normalde ben bebeğimle birlikte yatıyordum.buraya geldim ve beşiği kullanmaya başladım. Bebeğim hiç sorun etmedi ayrı yatmamızı.
Ben bebeğimi emzirerek uyutup kendi yatağıma yatırıyordum, uyanınca bir daha uyumuyordu. Şimdi burada yine emzirerek uyutuyorum ama sallanan beşiğe yatırıyorum. Bebek uyandıkça ya da mızmızlandıkça hafifçe sallıyorum tekrar uyuyor. Normalde 20 dk uyumayan bebeğim bazen 2 saat uyuyor gündüz. İnanın çok rahatladım. Dünya varmış dedim resmen :)
Bu kadarcık sallamanın da alışkanlık yapacağını sanmıyorum. Sonuçta ben yine emzirerek uyutuyorum. Bebeğini sallamayan annelere çözüm olabilir belki diye paylaşmak istedim. Beşik görselde.Zeynep5654
Gündüz devam etmediyse gece de çıkmaz herhalde. Üstü baya ince hala 37.1. Fitil vermedim.Aynen canım bize de ateş yaptı, fitil verdim düştü hemen. Bakalım inşallah bu gece çıkmaz
Yok canım gözükmüyor.ama burnu hep hırıltılı zaditen damla verdi solunum yollarını rahatlatması içinCanım maşallah boyu kilosu iyi bebişin. Benim kızımın da burun delikleri etli etli. Acaba şiş olduğu için midir diye merak ettim şimdi. Senin bebişin burun deliklerindeki şişlik dışardan bakıldığında görülüyor mu ?
Kesinlikle bebekler kendi uyumak istediği şekilde uyuyorGözün aydın. Bol bol dinlenirsin. Ben de memlekete gideceğim zaman kuzenimin artık kullanmadıkları hamak beşiği almışlar. O zamana kadar yatağında on dakika uyumayan bebek saatlerce uyudu hamakta. Gelirken arabaya onu da yükledik getirdik. Şimdi hamakta uyuyor prensesUyanacağı zaman sallıyorum geri uykuya dalıyor. Bazı bebekler sallanmak istiyor. Anneler ne kadar alıştırmayayım dese de bebek hangi yöntemi isterse o oluyor mecburen
Masallah kuzuya :) guzel fikir olmus bu aradaAylık konsept denir mi bilmiyorum ama her ay aynı konseptte fotoğrafını çekiyorum. Yanına da aynı oyuncağını koyuyorum, böylece be kadar büyüdüğü de belli oluyor. Yenidoğan iken oyuncak bebeğiyle aynı boydaymış şimdi iki katı :)
Ya ben isiksiz uyutmadim. Cunku her uyandigimda bakiyirom battaniyesi yuzune gelmis mi kollarini cikartmis mi. Kapatinca tedirgin oldumben sadece ilk 1 hafta az ışıkla uyuttum bugüne kadar hep karanlıkta uyuttum böylece derin dalıyor
Canim kac aylik olduysa ona ozel bi kare fotograf cekmek icin yapilan bisey. Ani olmasi icin :)
Canim bizde de kuruluk var doktor kreme baslamadan once zeytinyagini deneyelim bosyere kimyasala maruz kalmasin dedi. İlk once bi bolgesine 3 gun zeytinyagi sur anti bir durum olmazsa vucudunun kiru olan her yerine uygula dedi.iyi geceler nöbetçi anneler. Bebeğinin cildinde kuruluk yaşayan var mı? 2-3 kere bebek yağı kullandım sonra sevmedim bıraktım ve bıraktıktan sonra kızımın cildi kurumaya başladı beyaz beyaz oluyor hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?