- 12 Ağustos 2013
- 3.544
- 3.634
- 333
- 33
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #9.441
Alnen okuyunca normal olduğunu gördüm hep. Ben normalde biooil kullanıyorum ama göğüs için hiç kullanmamıştım. Doktorda 66.800 çıktım zatenCanım kilosu gayet iyi.zaten bu haftalarda 800 gr kadar olması gerekiyor.son ay asıl kilo almaya başlıyolar tabi bizde :)
Çatlak konusuna gelince benim karnımda şimdilik yok ama sol göğsümün yanında çok minik çatlaklar gördüm.
Hakiki zeytinyağı bulabilirsen sür cildi yumuşacık yapıyor.bide duştan sonra bebeyağı sürüyorum.
Açıkçası çatlıcaksa çatlıcaktır diye düşünüyorum.o yüzden pahalı kremler kullanmak istemiyorum.
Canım boyu söylemeyı unuttu ama eşimde bende kısayız 1.63 boyumuz dayıya çekerse uzun olur 1.80 boyu var. Uzar boyu hiç dert etme ultrason kağıdında 25 cm diyor boyu mudur bilmemcanm peki boyu kac cm ben 26+1 de gittm 1kilo olmustu ama ama boyu kisaydi hep icmde ukte kaldi ya kisa olursa die ben 1.57 boyundym eşim 1.70 boyu yani pek uzun sayilmayz dr anne ve babaya da bagli demişti
Beşik konusunda fikrim yok canım ben emzik almadım Gerek duymayız inşallah gerekirsedi o an yorumları bakıp alırızKızlar bi kaç konuda takıldım.belki yardımcı olursunuz.
Biz büyüyen beşik almayı düşünüyoruz.
Ama bazı beşikler sallanmıyor.çilekte beğendik ama sallanmaması kafamı kurcalıyor.yanına sepet beşik öneriyorlar.
Ben yatak odama kurucam beşiği.2 yaşına geldiğinde oda yapıcam inş.
Yatak odama kurucağım için hem sepet hem büyüyen beşik koyamam.
Beşiğin sallanan olması ne kadar önemli ?
Sizin fikriniz ne bu konuda?
Birde emzik kullanmayı düşünüyormusunuz?
Etrafımda gözlemlediğim kadarıyla emzik emen çocuklar genelde anne sütü almayan çocuklar.
Emzik çokmu gerekli sizce? Bi tane almak istiyorum denemek için ama almazsa çokta zorlamıcam.
Hangi markayı önerirsiniz yenidoğan bebek için?
Sallanan olmasi bebege bagli. Gaz ve kolik bebekse ve biberon mamasi aliyorsa gazli oluyor. Sallanmak istiyor. Emzik verilecceksede iki hafta sonra verilmesi oneriliyor. İlk haftalar cabuk yoruluyor emzik yormasin emsin diye. Ama benim bebekte biberon ve anne sutu karisik aldi sagarak verdim. Enjektorle verildigi icin ememiyordu erken verdim emmeyi ogrensin diye. Karistiriyordu. Birde dedigin gibi agirlikli biberon mamasi aldigi icin emzik verdim. gaz sancisinda emzik vermek zorunda kaldim. Anne sutu bol olan emziriyor. Bazi bebekte ne yaparsan yap kabul etmiyo emzigi ama anne sutu alanlar icin gecerli.
Beşik konusunda fikrim yok canım ben emzik almadım Gerek duymayız inşallah gerekirsedi o an yorumları bakıp alırız
Alnen okuyunca normal olduğunu gördüm hep. Ben normalde biooil kullanıyorum ama göğüs için hiç kullanmamıştım. Doktorda 66.800 çıktım zaten
Usg kagitta fl degeri yaziyirsa onu 7 ile carp boyunu veriyor. Fl degeri uyluk kemigi. Bir iki cm fark eder doguncaCanım boyu söylemeyı unuttu ama eşimde bende kısayız 1.63 boyumuz dayıya çekerse uzun olur 1.80 boyu var. Uzar boyu hiç dert etme ultrason kağıdında 25 cm diyor boyu mudur bilmem
Canım biz bugün Çilek Mobilyadan aldık bebeğimizin beşiğini ve dolabını. Romantic Baby serisini aldım. Dediğin gibi sallanmıyor ama araştırdım ben biraz sallamak zararlıymış ve Bebek alışınca sallanmadan uyumuyormuş.Kızlar bi kaç konuda takıldım.belki yardımcı olursunuz.
Biz büyüyen beşik almayı düşünüyoruz.
Ama bazı beşikler sallanmıyor.çilekte beğendik ama sallanmaması kafamı kurcalıyor.yanına sepet beşik öneriyorlar.
Ben yatak odama kurucam beşiği.2 yaşına geldiğinde oda yapıcam inş.
Yatak odama kurucağım için hem sepet hem büyüyen beşik koyamam.
Beşiğin sallanan olması ne kadar önemli ?
Sizin fikriniz ne bu konuda?
Birde emzik kullanmayı düşünüyormusunuz?
Etrafımda gözlemlediğim kadarıyla emzik emen çocuklar genelde anne sütü almayan çocuklar.
Emzik çokmu gerekli sizce? Bi tane almak istiyorum denemek için ama almazsa çokta zorlamıcam.
Hangi markayı önerirsiniz yenidoğan bebek için?
Canım biz bugün Çilek Mobilyadan aldık bebeğimizin beşiğini ve dolabını. Romantic Baby serisini aldım. Dediğin gibi sallanmıyor ama araştırdım ben biraz sallamak zararlıymış ve Bebek alışınca sallanmadan uyumuyormuş.
Alıştırmak istemiyorum ben. Bu yüzden çilek mobilyayı tercih ettim.
Ayrı oda yapacağımız için beşiğin büyüyen olması sorun olmadı. Ama kendi odamız için de dediğin gibi bir tane sepet beşik aldık ama o da sallanmıyor.
Emzik konusunda da seninle aynı fikirdeyim. Bebek emmek istemezse zorlamayacağım ama evde bulunsun diye de bir tane emzik alayım dedim. Araştırdım biraz Avent soothie model emziği aldım.
ben magnezyum içiyorum ama kasılmam olduğu için ayaklarımda uykudan uyandıracak kadar cok agrılar vardı magnezyum ıcmeye baslar başlamaz kesildiArkadaşlar rahimde kasılma olup magnezyum başlayan var mı aranızda ?
Ben sallanan beşik aldım ne olur ne olamaz ama sallamayı düşünmüyorum nasıl alistirirsan öyle gider. Okuduğum bi kitap da da yazıyor bebek dünya ya sallanarak uyumak için gelmiyor bizler alistiriyoruz diyor.Benim istediğim modeli almışsınız hayırlı olsun.çok şık çok güzel bi model gerçekten.
Bende ilk beşiğini alıp büyüdüğünde dolabını alıp oda yapmak istiyorum.
Bu sallanma konusu kafamı çok kurcalıyor.
Nasıl uyutucam.bunu çocukmu belirlicek yoksa biz nasıl alıştırırsak öylemi gidick.
Çok acemi anneyim hiç bişey bilmiyorum :)
ben klasık bebek odası mobılyalarını svemıyorum spor bır oda hazırlayacagım kesinlikle ... tabı herkes başka severKızlar günaydın :) Haftasonu Bebek odası bakmaya gittik, fiyatlar çok yüksek 3 binden 8-9 bine kadar Bebek odası var İstanbul Modoko da. Daha ucuzunu göremedik. Aklıma bir şey takıldı size sormak istiyorum. Beşik illa sallanmalı mı sizce ? Büyüyen beşikler sallanmıyor ve bütün takımlar genellikle büyüyen beşikli. Ben onlardan birini beğendim ama annem illa sallansın diyor. Deneyimli anneler bu konudaki görüşleriniz nelerdir ? Sallanan beşik olmazsa olmaz mı ?
Kesinlikle katılıyorum sana sallamayı biz alistiriyoruz anneniz haklı bebek sersemlestigi için de uyuyor biraz. Hele hele büyüklerin uyutmak için direk ayaklarına almalarına deli oluyorum bi anne 6 aya kadar sallamadan uyutmaya alıştırmiş kk gittiklerinde o da ayakta sallamaya alıştırmiş vakit buldukça... burda okumuştum kadın deli olmustuben klasık bebek odası mobılyalarını svemıyorum spor bır oda hazırlayacagım kesinlikle ... tabı herkes başka sever
sallanan beşik olayına ise ben karşıyım anneme sordum kesinlikle bebegi sallama diyor. emzir emzir yatır yoksa durmadan sallaman gerekir gece gunduz dıyor ayrıca bebegı sallamak iyi olmaz niye dedim düşün bakalım durmadan senı sımdı salladıklarını dedi onun kafası kemiklerı daha kıkırdak cok hassas ıyı olmaz dedi . ben kesınlıkle sallamayacagım . sallanan beşik almıs olsam bıle mutlaka sabıtlenıyor mu bakıcam . hatta babası hamak gıbı şeylerde almak ıstıyor ama ben ıtıraz edıyorum yatarak sallamayacagız diyorum. benım fikrim bu
Ben kızımı hiç sallamadan büyüttüm 2 yaşına kadar yemek yese de meme emdiği için memede uyuyodu memeden kestim sonra zorluk çektik biraz uykuya dalmak için beşiğine koydum yanında durdum ilk gün ağladı sonrs hemen alıştı öğlen ve gece kendisi odasında ve karanlıkta uyuyor çok şükür :)Kesinlikle katılıyorum sana sallamayı biz alistiriyoruz anneniz haklı bebek sersemlestigi için de uyuyor biraz. Hele hele büyüklerin uyutmak için direk ayaklarına almalarına deli oluyorum bi anne 6 aya kadar sallamadan uyutmaya alıştırmiş kk gittiklerinde o da ayakta sallamaya alıştırmiş vakit buldukça... burda okumuştum kadın deli olmustu
Ne güzel alistirmissiniz inşallah ben de sabırla denerimBen kızımı hiç sallamadan büyüttüm 2 yaşına kadar yemek yese de meme emdiği için memede uyuyodu memeden kestim sonra zorluk çektik biraz uykuya dalmak için beşiğine koydum yanında durdum ilk gün ağladı sonrs hemen alıştı öğlen ve gece kendisi odasında ve karanlıkta uyuyor çok şükür :)
Ben sallanan beşik aldım ne olur ne olamaz ama sallamayı düşünmüyorum nasıl alistirirsan öyle gider. Okuduğum bi kitap da da yazıyor bebek dünya ya sallanarak uyumak için gelmiyor bizler alistiriyoruz diyor.
annem de bebegi allamanın zararlı oldugunu söylemişti haklıymısCanım biz bugün Çilek Mobilyadan aldık bebeğimizin beşiğini ve dolabını. Romantic Baby serisini aldım. Dediğin gibi sallanmıyor ama araştırdım ben biraz sallamak zararlıymış ve Bebek alışınca sallanmadan uyumuyormuş.
Alıştırmak istemiyorum ben. Bu yüzden çilek mobilyayı tercih ettim.
Ayrı oda yapacağımız için beşiğin büyüyen olması sorun olmadı. Ama kendi odamız için de dediğin gibi bir tane sepet beşik aldık ama o da sallanmıyor.
Emzik konusunda da seninle aynı fikirdeyim. Bebek emmek istemezse zorlamayacağım ama evde bulunsun diye de bir tane emzik alayım dedim. Araştırdım biraz Avent soothie model emziği aldım.
mantardan şüphelenırse smear alır gıbı küültür alabilir benım doktorum öyle yapmıstıEvet daha var kontrolüme.
Ben ihmal etmiyim o zaman.en yakın zamanda gidiyim.sağol canım
:) valla bende bilmiyorum böyle diyorum ama onunla karşılaşınca nasıl olur bilemiyorum. İlk bebek heyecanla bekliyoruz az kaldı artık nasıl bakicam duygusu çok olmaya başladıBende sallayarak uyutmayı düşünmüyorum.ayakta yada kucakta sallamak zaten işkence gibi
Ama işte çocuk yatağına yatınca bizim gibi uyurmu onu bilemiyorum :)
mantardan şüphelenırse smear alır gıbı küültür alabilir benım doktorum öyle yapmıstıEvet daha var kontrolüme.
Ben ihmal etmiyim o zaman.en yakın zamanda gidiyim.sağol canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?