2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265

Canım bunu kendi doktoruna sormalısın, utanma sakın. 'eşimle yakınlaşabilir miyiz' de onlar anlıyo zaten.
Ondan bilgi alman daha doğru olur, kimisine uygun görülür, kimisine kesinlikle yasaktır, senin durumunu en iyi doktorun bilir canım, utanmak yok :)

Ben utana sıkıla sormuştum 36. Haftaya kadar ilişkide sınırlama yok dedi doktorum bu yüzden ara da vermedik 36 dan sonra erken doğum sebebi olabilirmiş sen kaçıncı haftadasın
bizim zaten erken doğum riski var o zaman tatile devam yani. bi de 36_. haftaya girdim senin doktoruna göre riskse bizimkine görede risklidir. sagol canımm

canım eşim de doktor başka branşda ama tanıdık olduklarından çok o tip sorular soramıyorum obdan sizlere soruyorum

Canım bebısın bi dogsun sagsalim kucagına alıp bi sure bakmaya baska sonra baktın ayrılamıyorsun işe dönmezsin deneyerek öğrenicez bazı seyleri kotu dusunme hiç

canım yorma bence artık kendini. o düşünce ve kaygılar hepimizde var artık doğum yaklaştıkça normal bence bilinmezlikten kaynaklanıyor. Rabbim yar ve yardımcımız olur inşallah

haklısınız kızlar.. bundan sonra evdeyim zaten süpürgeden baska bisey yapamam. dogum sonrası icin de sartlar neyi gerektirirse yapıcaz mecbur kimse isteyerek evladını bırakıp calısmaz...

ben su sıkıntısı olunca direk sormustum sonra yine sordum.. yani utandm tabi ama dogal bırsey bu. hatta ben estetik yapabilirmisiniz die de sordum ogün hatırlat dedi

canım eşim de doktor başka branşda ama tanıdık olduklarından çok o tip sorular soramıyorum obdan sizlere soruyorum

Aaa çok fenaymış :) valla yalan yok, tanıdık olsa doktorumla kocam bende soramam :)

Sen hiç riske atma canım o zaman, emin ol aylarca mecburi tatil yapanlar var burada, hemde çok yakınlarda

Ayyyy salak kafam almamaya yazcaktım yanlış olmuş kuzum yoksa bebekde bende iyi kilodayız tabi demek istediğim kontrollü gitmesem daha fazla alırdım

Daha cok erken canim 32.hafta nedir ki ? 37 den omcd hic duymadim..aman dikkat eger oyle bir sey teklif ederse iki kez dusun derim

Çatı muayenesi nedir? Ben 21.haftada şiddetli bel ağrısı şikayetiyle gittiğimde çatalda elle muayene yaptı doktor açılma var mı diye. Bu çatı muayenesi mi oluyor acaba? Canım acıdı biraz ama Bikaç saniye sürdü işlem

Kızlar progestan kullananlara bişey sormak istiyorum. Ben gebeliğin başından beri progestan kullandım günde 3defa, şimdi 2ye düşürdüm. Progestan plasentanın rahme yapışmasına neden olabiliyormuş. Doktorunuz böyle bişeyden bahsedip bu nedenle sezaryen doğumu tavsiye ettiği oldu mu.şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

Canim biz non stop devam ediyoruz. Haftada bir yada canimiz ne zaman isterse..ben ozellikle konustum doktorumla eger herhangi bir erken dogum riski kanama filan yoksa sakin ara vermeyin dedi. Hemde teşvik ediyor :)
Birde aslinda son aylarda daha da onemliymis. Spermin icindeki bir madde dogumun baslamasini kolaylastiriyormus. 38 dan sonra bazi doktorlar gunluk iliski oneriyorlar.
Biz turkler biraz bu konuda pimpirikliyiz. Yoksa ekstra bir durum olmadigi muddetce zararli degil hatta psikolojikman daha iyi hissettiriyor .(buyuyen karin alinan kilolar catlaklar derken birde kocadan ayri kalmak daha yikici olur bence..)

Son düzenleme:
Canim dogum mucizevi bir sey. Her sey mumkun. Ama onceden gebeleri korkutarak direk sezeryana yonldndirmek ahlaki degil. Birde dedigin gibi kayio kayip ha normal ha tup ha 8 haftalik ha 20...
Yani bire bir sahit olmadim ama amerikali bi kadinin dogumunu izledim. Hem bebek 4 kilonun ustundeydi hemde makat gelisti ve normal dogurdu herhangi bir komlikasyonda olmadi. Ama doktoru ve ebesi cok iyiymis. Her gebenin durumu farkli fiziksel sartlari. Biz niyetimizi guzel tutalim pozitif dusunelim.insallah her sey yolunda gitsin.

Son düzenleme:
bizim zaten erken doğum riski var o zaman tatile devam yani. bi de 36_. haftaya girdim senin doktoruna göre riskse bizimkine görede risklidir. sagol canımm
Canim eger zaten erken dogum.riskin varsa doktoruna sor en azindan 38 e kadar tatil moduna devam edersiniz. Ama 38 den sonra bence baslayin... cunku 38 den sonrasi normal dogum siniri..
Bir arkadas vardi esiyle hep tatil.modunda yasiyorlardi... esinde problemler vardi vs. Bir ara kazara bi yakinlasma oldu o tek iliskide hamile kaldi. Butun gebeligi tatil modunda devam etti.. haftasi 40 olmustu... hatta gecti doktoru her gun kiziyordu esinle birlikte oluyor musun diye.. .ondan gelecek hormon dogumun baslamasina yardim edecek diye... tabi arkadas utandigi icin soyleyemiyordu... sonra mecburen suni sanciyla dogumu baslatti doktoru.

Ben kullanıyorum sadece 1 ay kullanmadım. Daha önce hiç duymadım doktorum da söylemedi. Ayrica bende plesanta previa vardı. Bildiğim kadarı ile renkli ultrasonda yapışık olup olmadığı anlaşılıyor. Doktorum bu konuda beni detaylı ultrasona yönlendirdi. Offf hepsi sezeryan için ayrı şeyler sunuyor. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…