- Konu Sahibi angel5angel
-
- #16.201
ben de uyuyamıyorum benımde nefesım cok zorlanıyor. karnım cok gergın arada bır sanki kesik atıtrlarmıs gıbı acı hıssedıyrum sanırım içten yırtılmalar oluyor o yüzdenGünaydın kızlar..bende uyuyamiyorum..nefes almaktan zorlaniyorum..bi sola bi sağa dönüyorum..allah yardımcımız olsun.
ben 33 haftamdayım 52 kiloyum şu an da hiç bir şeye dikkat etmedim noralde de ince yapılıyımGünaydın canım :) aksamları erkenden uyuyunca sabahın ılk ısıklarında tekmelerle gune baslayanlarda bugün :) herkes guya bana ayyy ne zayıfsın bebek zayıf olur bak sende ye mutlaka dyordu seni görmeleri lazımmıs :) ben enson 63 olmustum o da 3hafta önce. Sen az kılo almak için özel bi diyet programı uyguluyomusun canım
ben d eöyle sabaha karsı 1 saat uyursam uyuyorum. mümkün değil uyumak. sırt agrım bıtse karnımda yanma bıtmıyor o bıtse başka şey nefes almak bıle bazen zorlasıyor. bazen uyksuzluktan kafam gıdıyor ama uzanıp yatmak ımkansız . zaten nereye dönsem bebek rahatsız oluyor ne tarafa uyuyacagım şaşırdım. kızlar hamile yastıgı cok rahat falan demişlerdi aldım ama ben de o da işe yaramadıBütün gece toplasam 1 saat ya uyumuşumdur ya uyuyamamışımdır. Odadan odaya dolaşıp duruyorum avuç içlerim yanıyor resmençok sıcak hissediyorum
oy maşallah kuzunaKızlar doktor kontrolüm çok iyi geçti çok şükür. Her şey yolunda görünüyor dedi doktorum. Oğlum 2.900 gram, 49 cm olmuş. Son 26 gün kavuşmamıza. İnşallah Zaman'ını bekler..
nst ye girmedin ama değil mi canım.. söyle kasılmaları doktoruna . senın 5 agustos muydu kontrolun ?Ya ben tadini hic sevmedim nedense midemi bulandiriyor. Hatta 2 tup cikiyor ta icinden daha ben 1.5 tup anca icmisim hamilelik boyunca. Istemedigim icin unutuyorum hep. Eczaneye sordum bunun hap olani varmi diye doktora sormadan veremem dedi. Hap olarak olani yok mu bunun ya. Hafif kasilmalar basladi bende de. Ihmal etmek istemiyorum.
hayır yaptırmadım ben henüz sanırım 34 ten sonraymış ama tam bilmiyorum .Kızlar catı muayenesı yaptırdınız mı kacıncı haftada yapılıyor? Doktor alttanmı bakıyor bana bi stress yaptı bu
yaptırmamak gibi bir seçenegimiz var mı canım ? bildiğime göre normal dogumsa mutlaka bakıyrlar tabı ıtıraz edılırse ayrıdır durum ama...bakmayı tercih ederler sanırımCanim benim 37lerde filan yapiyorlar ama ben yaptirmayacagim. Yani bu cati meseleside cok alengirli. Catin dar diyip direk sezeryana donduren doktor cok. Dogum sirasinsa belli olacak bir sey bjm hem anne catisi ile bebek kafasi dogumda birbirine uyumlajiyor. Hatta videoda gormustum mucize gibi, bebeklerin kafataslari birbiri uzerine biniyor anne catisina rahatca girmek icin :) bu yuzden ben yapttiripta herhangi bir supheye girmek istemiyorum. Aklimi bulandirmakta istemiyorum
planlı sezeryan bence bebege de anneye de haksızlık eger sezeryan bıle olacaksa barı bebegın kendı gelme zamanınını belırlemesıne musade eedılmelı normal dogum olmasa bıle bebek zamanını doldurmalı sonra müdahale yapılmalıCanim her an her sey olabilir. Olacaga engrl de yokm bu normalde de olabilir sezeryanda da .. vesveseye kapilma.
Son karar tabi senin ama sadece şunu soylemek istiyorum. Ben Almanyada yasiyorum Avrupada ve Amerikada iri bebek ya da tüp bebek olmasi onceden bir sezeryan sebebi değil. Yani hic bir doktor bu iki sebep var diye onden bir sezeryan tarihi vermez, veremez . Yani Turkiyede de degisecek bu sistem.ama bilmiyorum ne zaman.?Turkiyede takip ettigim dogal dogumcu doktorlarda bu iki sebepten dolayi direk sezeryan yapmiyorlar. Semra Ozer, Hakan Coker, Ahmet Akcakoca vs vs...
Ayrica biizim.bir tanidigimizin 18 sene bebegi olmadi. Sonra tup bebekle hamile.kaldi. gecen yil normal dogumla bebegini kucagina aldi. bebek anne rahmine yerlestikten sonra ister normal olsun ister tuple olsun bebegin gelisimi ya da dunyaya gelmesi konumu vs vs arasinda bir fark yok..neden doktorlar boyle goz korkutuyor anlayamiyorumhem doktorun soyledigi kilo tam yuzde yuz dogru diye bir sey yok . Cok duydum iri bebek diyipte doktorun dedigi kilodan yarim kiloya kadar daha az dogan bebekleri :) en nihayetinde cihaz olcumu.
Nacizane normal dogumu denemeni tavsiye ederim zaten herhangi bir sekilde olmazsa o zamanda sezeryan olabilirsin. Ya da sezeryan olacaksan en azindan kasilmalarinin gelmesini bekle oyle sezeryana gir, hem bebegin gelisimini tamamlamis olur. Her seyin hayirlisi olsun. Her sey gonlunce olsun:))) insallah
Allah kabul etsin inşallah şifa olsunCanim saolasin zaten tamamlandi gibi.
Benim canim ama okumadiysan okuma hic tamamlancak sanirim. Misafir var toplayamadım
sen ne yaptın iğne konusnda canım ?güzel haberlerle dön insallh canm benim
uuyumak lüks artık. saat nerdeyse 5 olacak sabah olacak bebek hala vuruyorNe olucak bu uykusuzluk bundan sonra sızdığım yerde kalıcam ben uyanık oğlum benden daha uyanık yatane tadar bişi yok yatınca hemen burnum tıkanıyor sağa sola dönerken karnım ağrıyor yok kasılma oluyor sırt ağrısı Allah'ın emri tüm bunler olurken eşim uyuyor
Aynı durumdayız bu saat oldu uyuyamadım belim ağrıyor bazen kasılma oluyor üstelik bunlsr normal mi bilmiyorum hangi durumlarda hastaneye gidilmeliNe olucak bu uykusuzluk bundan sonra sızdığım yerde kalıcam ben uyanık oğlum benden daha uyanık yatane tadar bişi yok yatınca hemen burnum tıkanıyor sağa sola dönerken karnım ağrıyor yok kasılma oluyor sırt ağrısı Allah'ın emri tüm bunler olurken eşim uyuyor
uuyumak lüks artık. saat nerdeyse 5 olacak sabah olacak bebek hala vuruyor
Aynı durumdayız bu saat oldu uyuyamadım belim ağrıyor bazen kasılma oluyor üstelik bunlsr normal mi bilmiyorum hangi durumlarda hastaneye gidilmeli
4 agustos canim söylüycem bakalim.nst ye girmedin ama değil mi canım.. söyle kasılmaları doktoruna . senın 5 agustos muydu kontrolun ?
evet canım riske atmamaya karar verdim 8 ay bekledim 1 ay daha beklerim artık hersey bebeklerimiz içinAaa çok fenaymış :) valla yalan yok, tanıdık olsa doktorumla kocam bende soramam :)
Sen hiç riske atma canım o zaman, emin ol aylarca mecburi tatil yapanlar var burada, hemde çok yakınlarda
canım ben progestanı iğne olarak haftada 1 kullanıyorum pruloton depot olsrak ama ilkindede kullandım ve normal doğum yaptım bi sıkıntım olmadı çok şükürKızlar progestan kullananlara bişey sormak istiyorum. Ben gebeliğin başından beri progestan kullandım günde 3defa, şimdi 2ye düşürdüm. Progestan plasentanın rahme yapışmasına neden olabiliyormuş. Doktorunuz böyle bişeyden bahsedip bu nedenle sezaryen doğumu tavsiye ettiği oldu mu.şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
sorma ya gerçekten kötü bi durum. o da erken doğum olurda yine kendimizi suçlarız bekleyelim biraz daha dedi ben de beklemeye karar verdim artıkCanim biz non stop devam ediyoruz. Haftada bir yada canimiz ne zaman isterse..ben ozellikle konustum doktorumla eger herhangi bir erken dogum riski kanama filan yoksa sakin ara vermeyin dedi. Hemde teşvik ediyor :)
Birde aslinda son aylarda daha da onemliymis. Spermin icindeki bir madde dogumun baslamasini kolaylastiriyormus. 38 dan sonra bazi doktorlar gunluk iliski oneriyorlar.
Biz turkler biraz bu konuda pimpirikliyiz. Yoksa ekstra bir durum olmadigi muddetce zararli degil hatta psikolojikman daha iyi hissettiriyor .(buyuyen karin alinan kilolar catlaklar derken birde kocadan ayri kalmak daha yikici olur bence..)
o zaman 38 i sınır alıyım bende:) inşallah o zamana kadar bekler bebişler. iyi oldu bunu duyduğum da sagol canımCanim eger zaten erken dogum.riskin varsa doktoruna sor en azindan 38 e kadar tatil moduna devam edersiniz. Ama 38 den sonra bence baslayin... cunku 38 den sonrasi normal dogum siniri..
Bir arkadas vardi esiyle hep tatil.modunda yasiyorlardi... esinde problemler vardi vs. Bir ara kazara bi yakinlasma oldu o tek iliskide hamile kaldi. Butun gebeligi tatil modunda devam etti.. haftasi 40 olmustu... hatta gecti doktoru her gun kiziyordu esinle birlikte oluyor musun diye.. .ondan gelecek hormon dogumun baslamasina yardim edecek diye... tabi arkadas utandigi icin soyleyemiyordu... sonra mecburen suni sanciyla dogumu baslatti doktoru.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?