2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Kızlar dün

canım bebek şampuanı cildini kurutmadı mı? Benim saç derimde pul pul kepeklenme problemi var. sedef gibi. bebek şampuanı denedim. çok kötü yaptı saç diplerimi.
Dalin kullanmistim tarayamadim bile sacimi. Bebek sampuanlari boyali sacada iyi olmuyor. Belki kepeklenmeyede iyi gelmiyordur. Ogluma 99 sampuan kullaniyorum bitkisel. Diger cogu sampuanlari denedik. Hicbiri bunun kadar yumusak yapmiyor. Benim sacima komili yada 99 kullaniyorum. Kepek sorunum yok boyamda yok. Bir sorun olmuyor. yetiskinler icin parabensiz sampuanlar var onlari dene bitkisel dogal vardir illaki yetiskinler icinde. Komili zeytin yagli onunla dus aliyorum ystune bebeyagi suruyorum

bebek deterjanından bahsedilmiş. ben kampanyadan unibaby sıvı deterjan aldım. nevresim kumaşlarını yıkadım kokusu fazla kalmadı. ek gıdaya geçince o anki durumuma göre ama beyaz sabunla önden sabunlarım ama bebekler için özel leke çıkarıcı alırım diye düşünüyorum.
normalde yumuşatıcı kullanmıyorum. kokusu eşimi rahatsız ediyor. bir kere yumuşatıcı yerine sirke kullandım. sirke koyduğum gözde siyah küf gibi leke oldu.
M Mismommy senin makinende benzer leke oluyor mu? bir de sirke markette satılan sirkeyi mi kullanıyorsun?

Ay bende kaç derecede yıkasam telaşındayım. Bu hafta annem gelicek bi hafta yanıma bizde yıkasak mı diyorum ama odası daha bayram sonrası boyanıcak izni çıkınca yıkıyım diye düşünüyordum
ben 8. aydan sonra bu tür şeylere başlayayım diye düşünüyorum. 0-3 ay kıyafet de aldık, 3-6 ay da aldık. 34. haftadan sonra bebeğin kilosu da az çok belli olur ona göre giyebilecğei kıyafetleri yıkayayım diye düşünüyorum. bir arkadaşım anlattı çocuğu 4,5 kilo doğduğundan yeni doğan aldıkları kıyafetleri hiç kullanamamışlar.

Bir gun alip bir gun almiyorum. . Demir ilaci baslayinca decaviti gunasiri al dedi . Decavitin icindeki demir orani az oldugu icin. Osteocare kullaniyorum kalsiyum ve magnezyum hapi. Kalsiyum miktari bu hapta daha yuksek. Kalsiyum magnezyumuda ondan aliyorum. Gerekli olmuyor hergun icmeye. Dr daha bilmiyor osteocare ictigimi. Magnezyum almiyorsan agrin olursa hergun almaya baslarsin . Ben decavit yerine baska ilac kullandim . Decavit cok istah aciyor. Gun asiri deyince decavit kullanmaya basladim
osteocare ben de başladım. magnorm ve calcimax kullanıyordum kramplarım devam ettiği için onları bıraktım, günde 2 tablet osteocare başladım. inşallah iyi gelir

bebek deterjanından bahsedilmiş. ben kampanyadan unibaby sıvı deterjan aldım. nevresim kumaşlarını yıkadım kokusu fazla kalmadı. ek gıdaya geçince o anki durumuma göre ama beyaz sabunla önden sabunlarım ama bebekler için özel leke çıkarıcı alırım diye düşünüyorum.
normalde yumuşatıcı kullanmıyorum. kokusu eşimi rahatsız ediyor. bir kere yumuşatıcı yerine sirke kullandım. sirke koyduğum gözde siyah küf gibi leke oldu.
M Mismommy senin makinende benzer leke oluyor mu? bir de sirke markette satılan sirkeyi mi kullanıyorsun?
Yok olmadi oyle birsey. Markette satilan aliyorum. Elma sirkesi. Uzumun kokysu agir. Bulasik mak. Kullaniyorum kuf falan olmadi. Hatta annemler teyzemler bulasik mak. sirke kullanir oyle sorunlari yok. Yikadiktan sonra cikar yika o kismi istersen. Oluyormu hala bakarsin

Yok olmadi oyle birsey. Markette satilan aliyorum. Elma sirkesi. Uzumun kokysu agir. Bulasik mak. Kullaniyorum kuf falan olmadi. Hatta annemler teyzemler bulasik mak. sirke kullanir oyle sorunlari yok. Yikadiktan sonra cikar yika o kismi istersen. Oluyormu hala bakarsin

kızlar ben haftasonu osteocare aldım, sgk karşılamadığı için parayla satın aldım. decavit reçeteyle satılıyor. decaviti sağlık ocakları ücretsiz de dağıtıyor.

ben de hem demir hapı kullanıyorum, hem de elevit aldım şimdi. henüz ikisini de düzenli olarak kullanamıyorum. dolayısıyla iştah için yorum yapamıyorum.

eşyalar için bi 2 hafta alışveriş yaptık sonra durulduk :) park yatak aldık, kraft'ın en geniş ve ucuz olanından 2016 modelini bulduk ebebek'ten. bu arada beylikdüzü mağazalarında her gittiğimizde çok yardımcı oldular, mağaza da büyük olunca beğendik biz orayı. yakın olanlar varsa düşünebilir. bir de peg prego travel system aldık, içinde araç için bebe kucağı da vardı. bizim boylar uzun olunca çocuktan beklenti de öyle, hem yatak hem de arabayı geniş ve büyük olanlardan aldık :) süt sağma için de, bizim ailenin kadınlarında hep süt olmamış, o yüzden onu bi görmeden alışverişini yapmayacağız. ama mandela'yı çok övüyorlar...

biz odaya bi türlü karar veremedik. kime sorsak bebek o odayı kullanamicak diyor, zaten sizin yanınızda yatacak diyor. biz de boşuna masraf yapmak istemiyoruz. sonra da aman bizim çocuğumuzun odası olmayacak mı diyoruz. kime sorsak yine yanı komidinli yataklardan hiç memnun kalmadıklarından bahsediyorlar. sizler oda işini nasıl çözdünüz?

ben 8. aydan sonra bu tür şeylere başlayayım diye düşünüyorum. 0-3 ay kıyafet de aldık, 3-6 ay da aldık. 34. haftadan sonra bebeğin kilosu da az çok belli olur ona göre giyebilecğei kıyafetleri yıkayayım diye düşünüyorum. bir arkadaşım anlattı çocuğu 4,5 kilo doğduğundan yeni doğan aldıkları kıyafetleri hiç kullanamamışlar.

ben bütün kıyafetleri ütüledim ütü aşamasındalar :) tabi benim durumum farklı ama 30. haftadan sonra sizler de ufak ufak başlayın derim minik minikler çok heyecanlı :) dolapta hazır durmasında sakınca yok bence :) kilo konusu da ayrı muamma tabi :KK15:

selam kızlar!
benim aşırı şekilde midem yanıyor. hele sabahları. böyle bir durumda olan var mı?
mide bulantılarım geçtikten sonra en büyük şikayetim mide yanmaları benimde :( beslenmeme de dikkat ediyorum yağlı mide yakacak şeyler yemiyorum pek ama bazı günler sabahtan akşama kadar bitmiyor o yanma :(

Aaa doğru aslında ilk önce yeni doğan ve 3-6 ayları yıkamak. Bende bi an annem gelince yıkasak mı dedim ama işten çıkınca gün gün yapmak daha mantıklı

Sonucun nasıl çıktı? Benimkine de ilerde diyorlar. Aynı gün yapılar mı?
Sabah erken saate randevu almıytım ben hemde devlette yaptırdım doktordan çıkar çıkmaz laboratuvara gittik zira beklemeden yaptırdık hatta eşim şekerli su almaya gidicekti baktım onlar verdi dolaptan buz gibi çıkarıp verdiler Açlık 74 tokluk 86 çıktı canım değerler normal olduğu için doktora göstermedim

Sabah erken saate randevu almıytım ben hemde devlette yaptırdım doktordan çıkar çıkmaz laboratuvara gittik zira beklemeden yaptırdık hatta eşim şekerli su almaya gidicekti baktım onlar verdi dolaptan buz gibi çıkarıp verdiler Açlık 74 tokluk 86 çıktı canım değerler normal olduğu için doktora göstermedim
Benden kanla idrar testi de istemiş doktor, sonuçlara göre ilaç verebilirim dedi.

Back
X