- 15 Ocak 2017
- 1.063
- 1.567
- 83
Seninde bebegininde iyi olmasina sevindim:) masallah berakallah. Benim oglumda sinirlenince almiyor memeyi yikiyor ortaligi elim ayagina dolasiyor sinirlenmesin diye ugrasip duruyoruz:) tez zamanda evinizde olursunuz insaallah. Ev daha rahat bebek icinde lohusa icinde geçmiş olsun canimCocuk bezi yirmi tane kadar bulundurun. Bebek cok emmese bile yinede kakasını yapıyo sık sık.şuan için dört takım kıyafet degiştik.penye battaniye iki üç tane bulunsun.ewe giderkende kalın battaniyeye sarıp götürcez. Burası bugun biraz soguk. Kendim için bi tane pijama takımı yetti. Biraz batikon filan bulastı ama kalkıp degişecek halim yok. Zaten gelenim gidenimde yok. Yanımda biraz kalın şal var. Yatınca sırtım terlşyo ve kalkınca buz gibi hava carpıyo o yüzden şal iyi oldu. Hem kalçamı filanda kapattığı için hasta bezim filan pek belli olmuyo. Hasta bezini hastane veriyo. Şuan üçin üç tane kullandım. Öyle şarıl şarıl kanama olmuyor. Eve geçince molpet gece kullanırım. Kaşık bulundurun bebek için. Sinirlenince memeti tutmak istemiyo ve kasıga damla damla sagıp agzına koyduk. Terlik bulundurun. Kagıt havlu olsun Bebegin agız silme bezi bol miltarda alın. Hem tükürügü çok çıkıyo hemde ara ara balgam kustu. Şimdilik bunlar aklıma geldi
Ohhh afiyet olsun annelik cok guzel ve yorucu uykusuzluk had safhada oglumun huyunu suyunu cozmeye calisiyoruz sarilik olmasin diye bol emzirmeye calisiyoruz uykusundan uyanmiyor resmen ama zorla uyandiriyoruz 2 saate bi emzirmek icin hala sag memeyi almakta direniyor mucadeleye devam biberon vermemek icin savasiyoruz ilerleme kaydettik. Simdilik boyle. Alisveris yapmaya devam edenler bol bol uzun kollu zibin alin iki kat giydiriyz biz konya hala soguk bebekler icin. Emerken batiyor hep badiler zibinlar gunde 2 kere en az ust degisiyrz. Simdilik aklima gelen ihtiyac bu uzun kollu zibin
Yikanir cnm bebek emmedenCanım bu güzel bir krem ama bebeğinin bunu emmesi sakıncalı olabilir kimyasal sonuçta.
Lansinohu bebeğin emmesinde bir sakınca yok.
Rica ederim canim. Ben cok fazla kiyafet almamistim uzun kollu almayada firsatim olmadi yikayip kurutup giydiriyrm oda yoruyor 7 gun oldu hala hastaneye gidip geliyrz sariliga baktirmak icin bilirubin degeri sinirda cikti. Bol bol uzun kollu alinTavsiyelerin için çok sağol canım. Havalar da soğudu cidden. Çok fazla uzun kollu almamıştım. Artık ihtiyaç halinde hemen almak gerekicek.
Evet cnm bunlar hazirlik sancilari, normal yaniKızlar bu kasılma ve sancı farklı şeyler mi? Az önce 2 kere yatakta dönerken istemsiz karnım böyle öne doğru sivrildi, sıktım sanki kendimi ama ağrı filan yok. Yalancı kasılma denilen şey mi bu????
Ya ben demistim dicem yine :)Rica ederim canim. Ben cok fazla kiyafet almamistim uzun kollu almayada firsatim olmadi yikayip kurutup giydiriyrm oda yoruyor 7 gun oldu hala hastaneye gidip geliyrz sariliga baktirmak icin bilirubin degeri sinirda cikti. Bol bol uzun kollu alin
Cnm valla bizi birakmadan detayli yaziyorsun sagol gercektenCocuk bezi yirmi tane kadar bulundurun. Bebek cok emmese bile yinede kakasını yapıyo sık sık.şuan için dört takım kıyafet degiştik.penye battaniye iki üç tane bulunsun.ewe giderkende kalın battaniyeye sarıp götürcez. Burası bugun biraz soguk. Kendim için bi tane pijama takımı yetti. Biraz batikon filan bulastı ama kalkıp degişecek halim yok. Zaten gelenim gidenimde yok. Yanımda biraz kalın şal var. Yatınca sırtım terlşyo ve kalkınca buz gibi hava carpıyo o yüzden şal iyi oldu. Hem kalçamı filanda kapattığı için hasta bezim filan pek belli olmuyo. Hasta bezini hastane veriyo. Şuan üçin üç tane kullandım. Öyle şarıl şarıl kanama olmuyor. Eve geçince molpet gece kullanırım. Kaşık bulundurun bebek için. Sinirlenince memeti tutmak istemiyo ve kasıga damla damla sagıp agzına koyduk. Terlik bulundurun. Kagıt havlu olsun Bebegin agız silme bezi bol miltarda alın. Hem tükürügü çok çıkıyo hemde ara ara balgam kustu. Şimdilik bunlar aklıma geldi
İşte bende hiç ağrı sancı olmadı sadece kendini sıkma hissi.. Bu da bi çeşit rahmin kendini hazırlaması galiba.. Bugun kontrolum var nstde çıksa keşke..Evet cnm bunlar hazirlik sancilari, normal yani
Gercek sanci belinden kasiklarindan dogru vurur
Baya bildigin vuruyor yani
Nasil diyebilirim, en yakin tarif bu oluyor aslinda
Mesela kabizsin diyelim, birden bi sancin olur tuvalete kosarsin, vurur o sanci, kivranirsin, dogum sancisida oyle
Yani sadece kasilma seklinde degil, kasilma ile birlikte giren bir agri,
Evet normal doğum bekliyoruz yani çatı muayenesinde belli olacak kesin olarak ama sonuçta clexane normal doğuma engel diilmiş. Bir de ben pıhtılaşma nedeniyle kullanmadım. 2 düşüğüm oldu, tedbir amaçlı vuruldum.
Kızlar bu kasılma ve sancı farklı şeyler mi? Az önce 2 kere yatakta dönerken istemsiz karnım böyle öne doğru sivrildi, sıktım sanki kendimi ama ağrı filan yok. Yalancı kasılma denilen şey mi bu????
valla cnm bende bi foto vardi kumasciya onu gosterdim dedim boyle yapicam diyo kalim kumasla yapiyolsr bunu dedi kolali gibi sert bi kumas verdi kremi 1 metre aldim cift en kumasi pembeyi yarim metre oda cift kumasti icinede 1 metre elyaf aldim tok dursun dieMerhaba, çok güzel olmuş yaptıklarınız, bende bebek yatağı için fiyonk yapmak istiyorum da saten kumaş almışım güzel durmadı, siz hangi kumaşı kullandınız acaba, ne kadar kumaş gitti
Korkma canım Allahın izniyle sağ salim doğacaklar inşallah, sen gönlünü ferah tut.Anladım canım, ben pıhtılaşma dan dolayı kullandığım için korkuyorum biraktigimizda ne olacak diye, rabbim hepimize hayırlısını nasip etsin bakalım
gerçekten mi güxzel bir isim mi sizce ya ben nötr kaldım hani ne seviyorum ne sevmiyorum ben de işin kötüsü erkek olsa isim vardı ama kız ismi okadar çok ki hiç içime birtanes sinmiyor onun için ben de akışına bıraktım en azından babanın dediği olsun diye aslında arya da güzel isim du bakalım inşallah nüfus müdürü koymaz bizimkinin ismini :)Bak o isim super. Kızım olsa ilk sıralarda olurdu kesin listemde:)
Böbreklerde ki bahsettigin sorun, bebis doğduktan sonra bi mucize olmazsa kesinlikle gececek bi durum canim sikmasin canını bu konu canını dikkat et. geçmemesi için mucize gerekiyor:) yegenimden bahsetmistim hani
Canım eşim kabul etse yada nötr kalsa bende nehir ismini çok seviyordum, ama eşimin hiç hoşuna gitmedi, o nedenle hazır seninki de beğenmiş eğer farklı bir isim bulamazsan bence de çok güzel bir isim, ama tabi senin dr içine siniyorsa.gerçekten mi güxzel bir isim mi sizce ya ben nötr kaldım hani ne seviyorum ne sevmiyorum ben de işin kötüsü erkek olsa isim vardı ama kız ismi okadar çok ki hiç içime birtanes sinmiyor onun için ben de akışına bıraktım en azından babanın dediği olsun diye aslında arya da güzel isim du bakalım inşallah nüfus müdürü koymaz bizimkinin ismini :)
doktorda korkutmadı böbrekler için ama biz bunu organ taramasından bu yana yaşıyoruz yani hep büyüme var dedi inşallah geçecek bakalım artık :)
Çok teşekkürler canımCanım ben gebelik okuluna gidiyorum, karın bölgesinde hissettiklerimiz yalancı sancı oluyormuş, gerçek sancı belden vururmus
Çalışan arkadaslar özlük haklarınızı öğrendinizmi ? İşi bırakınca sigorta devlet tarafından ödeniyormuş sanırım.doğumdan sonrada toplu para alıcakmışız ama prosedürü pek bilmiyrm ziraate yatıyormuş ayrıca süt parası varmış bilgilenen olursa paylasırsanız sevinirim çünkü o anlarda takip etmek zor olur bnm 9 haziranda çalışma hakkım doluyor
Isim konusunda ciddiyim:))) asya helen veya helin de vardı aklımda ama eşimin asya ve helen e itirazı sonsuzdu. Biz bunun üzerinde olurdu olmazdı diye düşünürken bebis erkek çıktı kaldık öyle :)çünkü hiç erkek ismi düşünmemiştim. bi süre sonra ona da buldum ve onaylandigerçekten mi güxzel bir isim mi sizce ya ben nötr kaldım hani ne seviyorum ne sevmiyorum ben de işin kötüsü erkek olsa isim vardı ama kız ismi okadar çok ki hiç içime birtanes sinmiyor onun için ben de akışına bıraktım en azından babanın dediği olsun diye aslında arya da güzel isim du bakalım inşallah nüfus müdürü koymaz bizimkinin ismini :)
doktorda korkutmadı böbrekler için ama biz bunu organ taramasından bu yana yaşıyoruz yani hep büyüme var dedi inşallah geçecek bakalım artık :)
Yaa maşaallah inan artık sizleri duydukça sabırsızlanıyorum bi an önce doğurmak istıyorum eşim kızıyor dursun çocuk gelişimni tamamlasın diye 9 ay geçtide şu son günler geçmiyor bi türlüOhhh afiyet olsun annelik cok guzel ve yorucu uykusuzluk had safhada oglumun huyunu suyunu cozmeye calisiyoruz sarilik olmasin diye bol emzirmeye calisiyoruz uykusundan uyanmiyor resmen ama zorla uyandiriyoruz 2 saate bi emzirmek icin hala sag memeyi almakta direniyor mucadeleye devam biberon vermemek icin savasiyoruz ilerleme kaydettik. Simdilik boyle. Alisveris yapmaya devam edenler bol bol uzun kollu zibin alin iki kat giydiriyz biz konya hala soguk bebekler icin. Emerken batiyor hep badiler zibinlar gunde 2 kere en az ust degisiyrz. Simdilik aklima gelen ihtiyac bu uzun kollu zibin
:) tecrube ediyoruz herseyi valla :) dereotunu hemen aldirayim bari bol bol süt olsun:)Ya ben demistim dicem yine :)
Hastanede cok kiyafet lazim olur, yenidogana cok kiyafet lazim olur diye :)
Bak sirayla herkes tecrube ediyor :)
Dogum yapmayanlar alsin bol bol :)
Bu arada cnm bulgur pilavi yiyorsun ya
Yanina onun dereotu ile cacik yap ye ya da yapsinlar, bak gor o zaman sutu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?