canım 4 aylık bir izin süremiz var 2 ay doğum öncesi 2 ay doğum sonrası, ben hepsini doğum sonrasına kullanacağım, 4 ay doğum sonrası raporumuz olacak ya devlet o 4 ayda senin sigortanıda ödüyor, iş veren maaş vermediği için devlet brüt maaşının % 70 ini rapor bitiminde sana veriyor, toplu bir para almış oluyorsun, bunun adı doğum parası değil rapor parası, şöyle düşün allah korusun belin kırıldı yada ayağın kırıldı ortopedi sana 4 ay çalışamaz raporu verdi, buda aynısı yani hastalık raporu oluyor, devletin doğum parası adı altında verdiği ilk çocuk için 200 tl 2. çocuk için 400 tl 3. çocuk için 600 tl imiş ve bir kere veriliyormuş, birde süt parası adı altında bir ücret var oda 180 tl imiş oda bir kereye mahsus veriliyormuş. dediğin gibi o 4 aylık raporun parasıda ziraat bankasına yatıyormuş, ama doğum parası ve süt parası nereden alınıyor bilemiyorum, rapor parasını e devlet kullanıyorsan oradanda takip edebilirsin, iş görememezlik başlığı altında yansıyor diye biliyorum, benim bildiklerim bukadar :)