• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Yaa maşaallah inan artık sizleri duydukça sabırsızlanıyorum bi an önce doğurmak istıyorum eşim kızıyor dursun çocuk gelişimni tamamlasın diye 9 ay geçtide şu son günler geçmiyor bi türlü :KK42:
Az faha dursun bebesin sonra saglikla bi avazda cikip gelsin hayatina:) cok şükür Allah'a. Evlat cok guzel anlatilmaz biseymis:) hadi hepiniz dogurun zamaninda :)

Canım eşim kabul etse yada nötr kalsa bende nehir ismini çok seviyordum, ama eşimin hiç hoşuna gitmedi, o nedenle hazır seninki de beğenmiş eğer farklı bir isim bulamazsan bence de çok güzel bir isim, ama tabi senin dr içine siniyorsa.
Isim konusunda ciddiyim:))) asya helen veya helin de vardı aklımda ama eşimin asya ve helen e itirazı sonsuzdu. Biz bunun üzerinde olurdu olmazdı diye düşünürken bebis erkek çıktı kaldık öyle :)çünkü hiç erkek ismi düşünmemiştim. bi süre sonra ona da buldum ve onaylandi
sağolun kızlar ne azından biraz daha ısındım isme :)

canım 4 aylık bir izin süremiz var 2 ay doğum öncesi 2 ay doğum sonrası, ben hepsini doğum sonrasına kullanacağım, 4 ay doğum sonrası raporumuz olacak ya devlet o 4 ayda senin sigortanıda ödüyor, iş veren maaş vermediği için devlet brüt maaşının % 70 ini rapor bitiminde sana veriyor, toplu bir para almış oluyorsun, bunun adı doğum parası değil rapor parası, şöyle düşün allah korusun belin kırıldı yada ayağın kırıldı ortopedi sana 4 ay çalışamaz raporu verdi, buda aynısı yani hastalık raporu oluyor, devletin doğum parası adı altında verdiği ilk çocuk için 200 tl 2. çocuk için 400 tl 3. çocuk için 600 tl imiş ve bir kere veriliyormuş, birde süt parası adı altında bir ücret var oda 180 tl imiş oda bir kereye mahsus veriliyormuş. dediğin gibi o 4 aylık raporun parasıda ziraat bankasına yatıyormuş, ama doğum parası ve süt parası nereden alınıyor bilemiyorum, rapor parasını e devlet kullanıyorsan oradanda takip edebilirsin, iş görememezlik başlığı altında yansıyor diye biliyorum, benim bildiklerim bukadar :)
canım ilk çocuk 300 tl.bide doğum parası pttye anne hesabına yatıyor.

Kızlar sabaha kadar uyuyamadim. belim ve kasiklarim ağrıyordu normaldede ama bu daha şiddetli oldu vajinam da batmalar oldu .bacaklarım sanki belden aşağımi hissetmedim .sabah ettim o şekilde. Şimdi bel ağrım çok fazla sanki adet öncesi gibi.ama nisan su vs herhangi birşey yok.Illa nisan gelmesi gerekir mi ?

Kısa kollulardan çok aldım ama uzun kollu olarak 8 takım var. Hava da soğuk gidiyo. Biz de alırız kesin :)

Kızlar bu kasılma ve sancı farklı şeyler mi? Az önce 2 kere yatakta dönerken istemsiz karnım böyle öne doğru sivrildi, sıktım sanki kendimi ama ağrı filan yok. Yalancı kasılma denilen şey mi bu????
Kasılmadır büyük ihitmalle canım

Kızlar sabah 7den beri midem agriyor aşırı ishalim ve kusuyorum. Yatıyorum öyle anca. Doktoru aradım en yakin acilde serum adi verdi onu taktir dedi. Ama o oda midem bulanma hapı olan metapit mi ne onun serumu. Napim doğumla alakalı olabilir mi acaba. Midem aşırı agriyor.
Doktorun dediğini yap canım. Zaten acilde hamile olduğunu görünce belki nstye falan da bakarlar ne var ne yok belli olur.

Aslında gebelik olmasa sanki bu belirtiler gıda zehirlenmesi yada kuvvetli bir soğuk algınlığı gibi.

Kızlar sabaha kadar uyuyamadim. belim ve kasiklarim ağrıyordu normaldede ama bu daha şiddetli oldu vajinam da batmalar oldu .bacaklarım sanki belden aşağımi hissetmedim .sabah ettim o şekilde. Şimdi bel ağrım çok fazla sanki adet öncesi gibi.ama nisan su vs herhangi birşey yok.Illa nisan gelmesi gerekir mi ?
doktorum yanında çalışan bir tanıdığım var ben de daha yeni ona sormuştum illa nişan gelir mi diye bana suyla birliktede gelebilir doğum anında da gelebilir demişti. genelde geliyormuş önceden ama yine de illa gelecek diye bir şey yok dedi bana
aynı haftalardayız bende de aşırı bel ağrısı var ve ara ara dedğin kasık ağrısı oluyor hemen geçiyor ben de genişliyor çatı diye artık takmıyorum ama felaket bel ağrısı var

Arkadaşlar ben komşu gruptan:)
Çalışan arkadaşlar özlük haklarımızı tam olarak bilen varmı? Netten biraz okudum ama süt parası dogum parası vs ayrıca basvuru yapmammız gerekiyrmu 9 haziranda calısma hakkım dıluyor da sanırım beatrices beatrices biliyormuş:)

gerçekten mi güxzel bir isim mi sizce ya ben nötr kaldım hani ne seviyorum ne sevmiyorum ben de işin kötüsü erkek olsa isim vardı ama kız ismi okadar çok ki hiç içime birtanes sinmiyor onun için ben de akışına bıraktım en azından babanın dediği olsun diye aslında arya da güzel isim du bakalım inşallah nüfus müdürü koymaz bizimkinin ismini :)
doktorda korkutmadı böbrekler için ama biz bunu organ taramasından bu yana yaşıyoruz yani hep büyüme var dedi inşallah geçecek bakalım artık :)
bizde de kız olsa isim vardı erkek oldu isim yok :) bizimki de nüfus müdürüne kalıyor resmen nerdeyse

Yan odamda biri doğum yaptı dün akşam gelen ziyaretçi sayısını anlatamam.en az 50 kişi.yeni doğum yapmış anne ve bebeğin yanına bu kadar gelinir mi allah korusun enfeksiyon kapacaklar.zaten hemşirede kızdı koridora çıkarttı kalabalığı
Ben kaçırdım 20 haziran yazıyor doğum erken neden yada orasımı yanlış

bizde de kız olsa isim vardı erkek oldu isim yok :) bizimki de nüfus müdürüne kalıyor resmen nerdeyse
ya bana kalsa diyorum kızımın yüzünü göreyim içimden ne isim geleeck acaba akışına bırakayım ama şimdi süs felan yaptıyourm isim alacam harflerle kendim süslemek için ne alacam bilmiyorum dedim artık doğuma şurda 4 hafta kalmış(tabi herşey yolunda giderse) artık isim bulalım :KK68:

Çalışan arkadaslar özlük haklarınızı öğrendinizmi ? İşi bırakınca sigorta devlet tarafından ödeniyormuş sanırım.doğumdan sonrada toplu para alıcakmışız ama prosedürü pek bilmiyrm ziraate yatıyormuş ayrıca süt parası varmış bilgilenen olursa paylasırsanız sevinirim çünkü o anlarda takip etmek zor olur bnm 9 haziranda çalışma hakkım doluyor
Canım benim 1 Haziran'da doluyor. Şirketten maaşımı almaya devam edeceğim. SGK parayı yatırdığında şirkete ödeme yapacağım. SGK ödemeyi eğer Zi̇raatte hesabın yoksa tc kimlik numarana yatırıyor. Sende nüfus cüzdanı ile çekiyorsun. Her ayın 7-14 ü arası yatarmış ve hesaptan çekilmeyen paralar emanete alınırmış. SGK'dan çözülmesi gerekiyormuş. Eğer ziraatte hesabın varsa e devletten hesap tanımlaması yapabilirsin. O zaman hesabına yatar canın ne zaman isterse o zaman çekebilirsin. Ben uğraşmamak için hesap açıp tanımlattım

Arkadaşlar ben komşu gruptan:)
Çalışan arkadaşlar özlük haklarımızı tam olarak bilen varmı? Netten biraz okudum ama süt parası dogum parası vs ayrıca basvuru yapmammız gerekiyrmu 9 haziranda calısma hakkım dıluyor da sanırım beatrices beatrices biliyormuş:)
Selam:)

Doğum parası ve süt yardımı, devlet tarafından bir kerelik verilen sembolik bir tutardır.

Süt yardımı: Kendisi ya da eşi sigortalı olan, doğum sırasında resmi nikahı bulunan anneye ödenen tutardır. Şu anda 132 tl'dir. SGK otomatik olarak tanımlar, bankalardan alınabilir. Ziraat bankasından alınıyor genelde. Eğer SGK tanımlamasında bir hata olduysa, Sosyal İl Müdürlüğü’ne giderek, talep dilekçesi, doğum raporu ve kimlik belgesi gibi belgeleri sunmanız gerekmektedir.

Doğum parası: Sadece canlı doğum yapmış anne tarafından alınabilen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri'ne başvuru yapılarak alınabilecek bir tutardır. İlgili dilekçe İl müdürlüklerinde hazır olarak bulunur ya da formatı paylaşılır, bu ücreti talep etmeden önce çocuğunuzun kimliğinin çıkartılmış olması gerekir. Birden fazla çocuğunu varsa, bütün çocukların bu dilekçede belirtilmiş olması gerekir. Ve büyük çocuğun doğum tarihinin Mayıs 2015'ten sonra olması gerekir. 2016 rakamları 1. çocuk için 300, 2 çocuk için 400, 3 çocuk için 600tl'dir. Ptt'ye yatar

Cocuk bezi yirmi tane kadar bulundurun. Bebek cok emmese bile yinede kakasını yapıyo sık sık.şuan için dört takım kıyafet degiştik.penye battaniye iki üç tane bulunsun.ewe giderkende kalın battaniyeye sarıp götürcez. Burası bugun biraz soguk. Kendim için bi tane pijama takımı yetti. Biraz batikon filan bulastı ama kalkıp degişecek halim yok. Zaten gelenim gidenimde yok. Yanımda biraz kalın şal var. Yatınca sırtım terlşyo ve kalkınca buz gibi hava carpıyo o yüzden şal iyi oldu. Hem kalçamı filanda kapattığı için hasta bezim filan pek belli olmuyo. Hasta bezini hastane veriyo. Şuan üçin üç tane kullandım. Öyle şarıl şarıl kanama olmuyor. Eve geçince molpet gece kullanırım. Kaşık bulundurun bebek için. Sinirlenince memeti tutmak istemiyo ve kasıga damla damla sagıp agzına koyduk. Terlik bulundurun. Kagıt havlu olsun Bebegin agız silme bezi bol miltarda alın. Hem tükürügü çok çıkıyo hemde ara ara balgam kustu. Şimdilik bunlar aklıma geldi
Harikasın canım bizi de düşünüp yazdığın icin tesekkurlerr

Kızlar dün görümcemle doktordan sonra çarşıya çıktık. Malum 10 yıllık evli olunca eşyalarda eskiyor. Çay setim eskiydi.Şu yeni model tutacaklı yaldızlı renkli çay setleri var onlardan aldık. Bebek çikolatası aldık. Bide ağır güllü kabartmalı yaldızlı bir şekerlik aldık kurdele falan da istedim süslicem.

Bebeğin bir mobilya beşiği bir de oturma odasına spor beşiği almıştık. Onların içine nevresim takımları aldık yedekli olsun diye 2 şer takım.
Kv içine yün yatak yaptıracak. Bende döşeğinin üzerine ve yastığına alez diktirecem. Terliyor kusuyor bazen çişi çıkıyor diye.
Artık yatak işi bitince cibinliği yıkayıp ütüleyip takarım. Ptesi günü ne olacak bilmiyorum. Herşey hazır olmalı.Ctesi yada pazar annem gelecek.Artık kalacak.

Bu sabah bacağıma kramp girdi oğlumu okula gönderemedim. Eşimede kahvaltı hazırlayamadım. Annem gelsede rahatlasam..

Ay bu 9 ay bitmişte son günlere mi gelmişiz ne çabuk geçti zaman. O kadar alıştık ki daha doğrusu kabullendik galiba sanki hep böyle kalacakmışız hiç doğurmayacakmışız gibi :))
Daha cam silinecek yarın kadın tutmayı düşünüyorum bugün yağmurlu hava.

doktorum yanında çalışan bir tanıdığım var ben de daha yeni ona sormuştum illa nişan gelir mi diye bana suyla birliktede gelebilir doğum anında da gelebilir demişti. genelde geliyormuş önceden ama yine de illa gelecek diye bir şey yok dedi bana
aynı haftalardayız bende de aşırı bel ağrısı var ve ara ara dedğin kasık ağrısı oluyor hemen geçiyor ben de genişliyor çatı diye artık takmıyorum ama felaket bel ağrısı var
Bende uzun zamandır ağrılar vardı doktorum erken gelebilir 2 hafta falan dedi bu seferki ağrı çok baska ama bilmiyorum cantam hazır değildi ilk iş bugün onu hazirlicam .

Back
X