Ben kaçırdım 20 haziran yazıyor doğum erken neden yada orasımı yanlış
Evet emzirmeden önce temizlenmesi gerekiyormuş. Yazmayı unutmuşum. Ama zaten ben lansinoh sürerkende temizlemeden hiç vermedim memeyi bebeklerimin ağzına. Oldukça yoğun bir krem çünkü lansinoh ve zararı olmasa da bebeğin ağzına yayılıp sütün tadını değiştirebilir diye düşünüyorumCanım bu güzel bir krem ama bebeğinin bunu emmesi sakıncalı olabilir kimyasal sonuçta.
Lansinohu bebeğin emmesinde bir sakınca yok.
Sancının zorluğu nasıl dayanılmayacak gibi mi yoksa yorgunlukdan mı dayanamıyorsun canım?Evet 20 haziran ama suyum sınırın altına düştüğü için erken alacaklar.ama kızımda inatla gelmek istemiyor.sanci veriyorlar yine ama açılma daha 3 cm.su an doktor gel sezeryana dese koşucam o derece yoruldum
Ben de lansinohu silmeden vermiyordum ama kimyasal birşeyi yenidoğan bebeğe silsemde veremem gibi geliyor bana. Belki sirke yada başka bişeyle silinebilir doktora danışmak lazım.Evet emzirmeden önce temizlenmesi gerekiyormuş. Yazmayı unutmuşum. Ama zaten ben lansinoh sürerkende temizlemeden hiç vermedim memeyi bebeklerimin ağzına. Oldukça yoğun bir krem çünkü lansinoh ve zararı olmasa da bebeğin ağzına yayılıp sütün tadını değiştirebilir diye düşünüyorum
Selam:)
Doğum parası ve süt yardımı, devlet tarafından bir kerelik verilen sembolik bir tutardır.
Süt yardımı: Kendisi ya da eşi sigortalı olan, doğum sırasında resmi nikahı bulunan anneye ödenen tutardır. Şu anda 132 tl'dir. SGK otomatik olarak tanımlar, bankalardan alınabilir. Ziraat bankasından alınıyor genelde. Eğer SGK tanımlamasında bir hata olduysa, Sosyal İl Müdürlüğü’ne giderek, talep dilekçesi, doğum raporu ve kimlik belgesi gibi belgeleri sunmanız gerekmektedir.
Doğum parası: Sadece canlı doğum yapmış anne tarafından alınabilen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri'ne başvuru yapılarak alınabilecek bir tutardır. İlgili dilekçe İl müdürlüklerinde hazır olarak bulunur ya da formatı paylaşılır, bu ücreti talep etmeden önce çocuğunuzun kimliğinin çıkartılmış olması gerekir. Birden fazla çocuğunu varsa, bütün çocukların bu dilekçede belirtilmiş olması gerekir. Ve büyük çocuğun doğum tarihinin Mayıs 2015'ten sonra olması gerekir. 2016 rakamları 1. çocuk için 300, 2 çocuk için 400, 3 çocuk için 600tl'dir. Ptt'ye yatar
Ben çalışmıyorum eşim de sağlık bakanlığında doktor.Selam:)
Doğum parası ve süt yardımı, devlet tarafından bir kerelik verilen sembolik bir tutardır.
Süt yardımı: Kendisi ya da eşi sigortalı olan, doğum sırasında resmi nikahı bulunan anneye ödenen tutardır. Şu anda 132 tl'dir. SGK otomatik olarak tanımlar, bankalardan alınabilir. Ziraat bankasından alınıyor genelde. Eğer SGK tanımlamasında bir hata olduysa, Sosyal İl Müdürlüğü’ne giderek, talep dilekçesi, doğum raporu ve kimlik belgesi gibi belgeleri sunmanız gerekmektedir.
Doğum parası: Sadece canlı doğum yapmış anne tarafından alınabilen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri'ne başvuru yapılarak alınabilecek bir tutardır. İlgili dilekçe İl müdürlüklerinde hazır olarak bulunur ya da formatı paylaşılır, bu ücreti talep etmeden önce çocuğunuzun kimliğinin çıkartılmış olması gerekir. Birden fazla çocuğunu varsa, bütün çocukların bu dilekçede belirtilmiş olması gerekir. Ve büyük çocuğun doğum tarihinin Mayıs 2015'ten sonra olması gerekir. 2016 rakamları 1. çocuk için 300, 2 çocuk için 400, 3 çocuk için 600tl'dir. Ptt'ye yatar
benim de herşey alındı yıkandı ütülendi sadece çantaya koymak kalıyor ben de bügün yarın derken erteliyorum inşallah hazırlayacam yani olması gerekiyor artık.Bende uzun zamandır ağrılar vardı doktorum erken gelebilir 2 hafta falan dedi bu seferki ağrı çok baska ama bilmiyorum cantam hazır değildi ilk iş bugün onu hazirlicam .
Güzel günlerde sağlıkla kullan inşallahKızlar dün görümcemle doktordan sonra çarşıya çıktık. Malum 10 yıllık evli olunca eşyalarda eskiyor. Çay setim eskiydi.Şu yeni model tutacaklı yaldızlı renkli çay setleri var onlardan aldık. Bebek çikolatası aldık. Bide ağır güllü kabartmalı yaldızlı bir şekerlik aldık kurdele falan da istedim süslicem.
Bebeğin bir mobilya beşiği bir de oturma odasına spor beşiği almıştık. Onların içine nevresim takımları aldık yedekli olsun diye 2 şer takım.
Kv içine yün yatak yaptıracak. Bende döşeğinin üzerine ve yastığına alez diktirecem. Terliyor kusuyor bazen çişi çıkıyor diye.
Artık yatak işi bitince cibinliği yıkayıp ütüleyip takarım. Ptesi günü ne olacak bilmiyorum. Herşey hazır olmalı.Ctesi yada pazar annem gelecek.Artık kalacak.
Bu sabah bacağıma kramp girdi oğlumu okula gönderemedim. Eşimede kahvaltı hazırlayamadım. Annem gelsede rahatlasam..
Ay bu 9 ay bitmişte son günlere mi gelmişiz ne çabuk geçti zaman. O kadar alıştık ki daha doğrusu kabullendik galiba sanki hep böyle kalacakmışız hiç doğurmayacakmışız gibi :))
Daha cam silinecek yarın kadın tutmayı düşünüyorum bugün yağmurlu hava.
2.çocuk için 400 tl alacaksın. 1.çocuk için zamanı geçtiği için alamıyosun. Ben de senin gibiyim.Ben de şunu anlamadım birinci çocuğun Mayıs 2015 den sonra doğumlu olması gerekiyor diyor benim oğlum 2012 li şimdi ben 1 çocuk parası mı alacam 2 mi?
Hımm anladım bende 1.çocuğu tarihten dolayı saymayacak tek çocuk parası mı alacam diye düşünmüştüm2.çocuk için 400 tl alacaksın. 1.çocuk için zamanı geçtiği için alamıyosun. Ben de senin gibiyim.
Günaydın canım ,
Ben sezeryan düşündüğüm için hıc yaptırmasam sezeryan nasıl olur aceba .
Günaydın canım ,
Günaydın canım ,
Evet 20 haziran ama suyum sınırın altına düştüğü için erken alacaklar.ama kızımda inatla gelmek istemiyor.sanci veriyorlar yine ama açılma daha 3 cm.su an doktor gel sezeryana dese koşucam o derece yoruldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?