• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Cnm valla bizi birakmadan detayli yaziyorsun sagol gercekten
Arkadas sezeryan oldu yeni, onunda kanamasi olmuyormus pek
Sezeryanda kanama cok olmuyor galiba anladigim kadariyla
Belkş kişiden kişiye göre degişiyodur ama benimki şuan adet kanaması gibi.yürüyünce yada idrara cıkınca daha cok geliyo.ilk sezeryanımdada o sekişdeydi ve elli gün sürmüstü.tabi gittikçe azalarak

Ohhh afiyet olsun annelik cok guzel ve yorucu uykusuzluk had safhada oglumun huyunu suyunu cozmeye calisiyoruz sarilik olmasin diye bol emzirmeye calisiyoruz uykusundan uyanmiyor resmen ama zorla uyandiriyoruz 2 saate bi emzirmek icin hala sag memeyi almakta direniyor mucadeleye devam biberon vermemek icin savasiyoruz ilerleme kaydettik. Simdilik boyle. Alisveris yapmaya devam edenler bol bol uzun kollu zibin alin iki kat giydiriyz biz konya hala soguk bebekler icin. Emerken batiyor hep badiler zibinlar gunde 2 kere en az ust degisiyrz. Simdilik aklima gelen ihtiyac bu uzun kollu zibin
Hemen uzun kollu zibinlari gözden geçiriyorum canım eksikse almak üzere. Tesekkurler bilgiler için

Selam:)

Doğum parası ve süt yardımı, devlet tarafından bir kerelik verilen sembolik bir tutardır.

Süt yardımı: Kendisi ya da eşi sigortalı olan, doğum sırasında resmi nikahı bulunan anneye ödenen tutardır. Şu anda 132 tl'dir. SGK otomatik olarak tanımlar, bankalardan alınabilir. Ziraat bankasından alınıyor genelde. Eğer SGK tanımlamasında bir hata olduysa, Sosyal İl Müdürlüğü’ne giderek, talep dilekçesi, doğum raporu ve kimlik belgesi gibi belgeleri sunmanız gerekmektedir.

Doğum parası: Sadece canlı doğum yapmış anne tarafından alınabilen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri'ne başvuru yapılarak alınabilecek bir tutardır. İlgili dilekçe İl müdürlüklerinde hazır olarak bulunur ya da formatı paylaşılır, bu ücreti talep etmeden önce çocuğunuzun kimliğinin çıkartılmış olması gerekir. Birden fazla çocuğunu varsa, bütün çocukların bu dilekçede belirtilmiş olması gerekir. Ve büyük çocuğun doğum tarihinin Mayıs 2015'ten sonra olması gerekir. 2016 rakamları 1. çocuk için 300, 2 çocuk için 400, 3 çocuk için 600tl'dir. Ptt'ye yatar
Beatrices doğum parası için sgkli olmak gerekmiyor sanırım doğru mu anladım

Arkadaşlar bu ciğer geliştrici iğne herkese yapılıyor mu bana doktorum erken doğum riskin var demişti ama bizim bebişler dayandılar şuan 35+1 ler acaba ciğer gelişimleri tamamlandığı içinmi doktor hiç bahsetmiyor Yada doğumun başladığını düşündüğü zaman mı yapar

Kızlar günaydın 9 Aydır yanmayan midem yanıyor böyle olan varmı aranızda birde sanki ben 40 haftada doğuracakmış gibi hissediyorum ama dün bi arkadaş benle aynı Doğum yapmış şok oldum görünce annemlere haftaya salı falan gelin diyordum şimdi tutuştum resmen :))
Ben canim nasil yaniyo anlatamam cayir cayir bende bekliyorum artik gelsn diye ama ne agrim var ne bisi

Kızlar bana çoğu kişi göğüs kalkanı gereksiz demişti. Göğüslerin fena halde hatta kanadı. Ama zeytinyağı sürüp göğüs kalkanını takınca çok rahatladım. Bide kusan bir bebeğim var. Reflü yatağı işime çok yaradı. Millet kucağına da onunla alıyor süper oldu. Ve bana çok fazla yenidoğan alma diyenlerin ağzına kürekle vurasım var. Her şey çocuğa kocaman geliyor. Ve günde 3 kıyafet değişiyoruz. Penye battaniye çok lazım oluyor. Altını açınca işedi birine ilk dakikadan gitti. Emzik verdim çenesi gelişsin diye. Avent sothie almıştım. Hemen tuttu.
Cok tatlisin ya:)

Hareketi yok diye acil e geldik.nst de sanci tavan cikti.ben barirsak gazi saniyordum.
Acilma parmak boyuymus.ne demekse.
Sezaryen olacan bosuna sanci cekme dedi dr.nobetci.
Yatis yapti.spinalle 20-25 dk odadaydim.
Gercekten sadece sonda sorunmus. O da surekli ciş yapiyormussun diye hissettiginden.
Sutum kesildi ama gaz sorunu hep yasadigim icin kati beslennemiyom.evde hallolur ins.
Burda mama veriyorlar
3720gr.53 cm kara sacli.ben konustukca guluyor canimin ici

Hareketi yok diye acil e geldik.nst de sanci tavan cikti.ben barirsak gazi saniyordum.
Acilma parmak boyuymus.ne demekse.
Sezaryen olacan bosuna sanci cekme dedi dr.nobetci.
Yatis yapti.spinalle 20-25 dk odadaydim.
Gercekten sadece sonda sorunmus. O da surekli ciş yapiyormussun diye hissettiginden.
Sutum kesildi ama gaz sorunu hep yasadigim icin kati beslennemiyom.evde hallolur ins.
Burda mama veriyorlar
3720gr.53 cm kara sacli.ben konustukca guluyor canimin ici
Ay ne guzel yaa
Sutun gelir sanirim
Mamayi nasil verıyorlar

Back
X