Ay harika moral verdin valla. Süpersin. Baya rahatladım, çok sağol. İnşallah birbirimize destek oluruz. Doğum yapan kaybolmasın bir yere:))Cnm sen gel yazilasalim burda beraber asalim :)
Surec aslinda cok guzel bir surec, cok hizli geciyor ve bebegin o minikligini oyle ozluyor ki insan, o yuzden doya doya yasamak lazim
İnsanlar sanki lohusaligi berbat etmek uzerine kurgulanmislar, sen bunun bilincinde ol
Daha hamileyken basliyorlar simdi dinlen bol bol bebek dogunca uyumayacaksin zatenlee
Yok oyle bisey, guzel olmayan sey hamilelik
Lohusalik harika bisey, uyumadan da yorulsanda sen bir annesin, harika duygular yasiyorsunn oaha bicilmez
Bu guzelligi kimsenin bozmasina izin yoooook
Sut mut konulari da asilir, bebegede bakilir
Bak gor tecrubeliler sana dhaa kotu gozukecek, sok olacaksin, cunku biz ayni zamanda bilincli anneleriz, okuyrz, gelisistiyoruz kendimizi
Bodoslama annelik yapmiyrz, o yuzden de kimsenin mudahalesine insan izin bile vermek istemiyr
Dogruyu her zaman anne bilir ve uygular,
Takildiklarimizi burda biz paylasir hallederiz, hepimiz ayni surecten geciyor olacagiz
Sen hic endiselenme tamam mi
Bende var ama sancı 20yi bulmuyo:)) rahatı yerinde minnoşlarınÖrnekler çok canım o yüzden ben de 40 falan olur diyorum,geçen nst ye göre doktor da daha gelmeye niyeti yok dedi,sancı çıkmadı çünkü hiç.Belli de olmuyor birden de gelebiliyor ama şuan bi kasık,bel,sırt ağrısı kasılma hiçbişey yok:)
Kızlarrrr merhabalar doğum yaptım
Bebeğim 3370 grdı ultrasonda 2960 gr doğdu
İlk kontrolleri iyi çok şükür
Spinal anestezi oldum. Benim için dün çok zordu. Ama kızım öyle güzel ki minicik...Sütüm de gelmedi.bebeğin memeyi almasını sağlamaya çalışıyorum. İnşallah sütüm de gelir bebeği beslerim. Mama veriyoruz sarılık olmasın diye.Etiketleyen herkese teşekkürler. Dün ameliyat olurken dua ettin. Rabbim hepinize sağlıklı doğumlar nasip etsin
Kendi hastanende de son bir kez yaptır canım, demek ki tsh ta değişiklik olabiliyor. Benimde sağlık ocağında ki tahlili kabul etmemişti dr. arka arkaya 2 gün tsh için kan vermiştim.Selam kızlar. Pazartesi günü son kez sağlık ocağına gittim. Tahlil aldılar sonuçlarım çıkmış bugün almaya gittim moralim bozuldu. Daha önce tsh değerim yüksek çıktığı için doktora gitmiştim. Doktor sağlık ocağındaki tahlili baz almayıp tekrar tahlil almıştı. Sağlık ocağında 6.12 çıkmıştı tsh. Hastanede 3 küsürlü bişey çıkmıştı. Doktorda 25 mg lık hap verdi . Düzenli kullandım 20 gün önce tekrar kontrole gittiğimde 2.16 çıkmıştı doktor hapa devam et dedi. Şimdiyse sağlık ocağındaki testte 5.52 çıkmış tsh. Hangine inanacağımı şaşırdım bu kadar arada fark olmasıda çok ilginç yani
Tebrikler, güle güle sağlıkla büyütün bebeğinizi...allah hayırlı sağlıklı bir evlat etsinKızlar çok şükür kızıma kavuştum akşam 9 45 te doğdu.normal doğum yaptım ve 10 dakikada açılmam oldu birden
Epidural de yapamadık doktpr bile 15 dakikalık yoldan yetişemedi nöbetçi doktpr Son saniyede geldi kesik atıp bebeği aldı kesik attığını inanın o an hiç anlamadım. Ayrıca Fotoğrafçı Bile yetişemedi.beni uyutup diktiler. 3 dikişim var. 2 gün sancı ve böbrek ağrısı çektim ama Son 15 dakika eşimi resmen yoluyordum.15 dakika 2 güne bedeldi.sanırım forumda ilk normal doğum yapan benim.darısı isteyen herkese olsun ama açılması benimki kadar hızlı sancı ise kuş gibi hafif olsun.kızım 2400 doğdu.erkrn doğduğu için emme refleksi az göğsümü veriyorum ağzına alamıyor alınca uyuya kalıyor. Inşallah emme refleksi gelişir Benimde bol sütün olur.
@TuruncuHayal Canım bu arada kontrolun iyi gecer umarim guzel habelerle gel inşallah
Hersey iyi demi cnmKızlarrrr merhabalar doğum yaptım
Spinal anestezi oldum. Benim için dün çok zordu. Ama kızım öyle güzel ki minicik...Sütüm de gelmedi.bebeğin memeyi almasını sağlamaya çalışıyorum. İnşallah sütüm de gelir bebeği beslerim. Mama veriyoruz sarılık olmasın diye.Etiketleyen herkese teşekkürler. Dün ameliyat olurken dua ettin. Rabbim hepinize sağlıklı doğumlar nasip etsin
eve geldim cnm.
önce muayene etti.
3000gr
50 cm
plesanta yaşlanmaya başlamış
amniyon sıvısı sınırın altına düşmüş
o yüzden haftada 2 kez sıkı takibe alıyorum seni dedi.
cumartesi günü gideceğim tekrar.
çatı kontrolü yaptı.
yan kemikler gayet iyi ama ön kemik basık dedi.
o yüzden %60 normal %40 sezeryan görünüyor dedi.
eğer bu süreçte bebek doğum kanalına geçebilirse normal denicez.
ön kemiğin öne doğru basık olması yüzünden doğum kanalına başı yerleşemezse de mecburi sezeryan dedi.
2 farklı vajinal muayene etti.
2 sinde de derin nefes aldım ve full rahat olmaya çalıştım çünkü çok canım acıdı. ki ben dayanıklı biriyimdir.
ikisi toplamda 1.5 dk gibi bir zaman sürdü.
Allah tan kısa sürdüler.
ilk muayene amniyon sıvısındaki azalmanın nedenini içindi.
eğer sızıntı çatlak vs varsa hemen doğuma alacakmıştı beni.
ikinci muayene de çatı içindi işte.
smeer testi gibi sandım ben. ama alakalı yok.
nts ye gönderdi muayene sonrası.
dr a da dedim. nts de gram hareket etmiyor benim kız.
ama sonrasında çılgınlar gibi gerdiriyor kendini.
dr a dedim ki : karnımı yarıp çıkacak neredeyse çok canımı acıtıyor dedim.
bu iyi bişey sıvı sınırın altında olduğu için hareketleri çok daha önemli,
azalma olduğu az hemen gel dedi.
soracağım soruları da soramadım yine
cumartesi gittiğimde bu defa not kağıdına yazıp o şekilde soracam.
aklıma gelenler bunlar..
umarım sıvı azalması yüzünden sorunsuz tamamlarım süreci.
Yarın sabah gideceğim canım birde orda baksınlar bakalım inşallah normal çıkar. Sağlık ocağındaki hemşire felaket tellalı gibi her gidişimde korkutuyor beni..Kendi hastanende de son bir kez yaptır canım, demek ki tsh ta değişiklik olabiliyor. Benimde sağlık ocağında ki tahlili kabul etmemişti dr. arka arkaya 2 gün tsh için kan vermiştim.
evet evet. ben zaten hep şunu dedim : kızım nasıl gelmek isterse kendi karar versin. normal doğum istiyorum evet ama o kadar çok örnek var ki heran her şeye hazırlıklı olmalıyız. sezeryan veya normal artık hangisi varsa kaderimde onu yaşayacağım. tek duam kızıma sağlıklı bir şekilde kavuşayım.Canım artık endişelenme evresini geçmişsşin sen.38. haftadasın .Bebeğinin boyu ve kilosu da çok iyi.Canını sıkma en kötü sezeryan olursun o da sağlık olsun gerisi önemli değil.Hakkımızda hayırlısı ney ise o olsun inşallah.
Korkma canım gönlünü ferah tut, bebeğinde stres olur boşver o yüzden..Yarın sabah gideceğim canım birde orda baksınlar bakalım inşallah normal çıkar. Sağlık ocağındaki hemşire felaket tellalı gibi her gidişimde korkutuyor beni..
Gozun aydin bebisinle birlikte guzel gunler sizinle olsun. MasallahKızlarrrr merhabalar doğum yaptım
Sagol cnm yarin kaynaticam bugun utuden sonra cok yoruldum ayak durmaktan ayaklarim davul gibi oldu10 dk dan biraz fazla kaynattım canım ben. Şimdiden Ellerine sağlık, kolay gelsin :)
ben olsam ben de senin gibi düşünürdüm. ama sen yine de hastaneyi baz al. dr unla konuş bakalım ne dicek. moralini bozma içini ferah tut. bişey olmaz son düzlükteyiz.Selam kızlar. Pazartesi günü son kez sağlık ocağına gittim. Tahlil aldılar sonuçlarım çıkmış bugün almaya gittim moralim bozuldu. Daha önce tsh değerim yüksek çıktığı için doktora gitmiştim. Doktor sağlık ocağındaki tahlili baz almayıp tekrar tahlil almıştı. Sağlık ocağında 6.12 çıkmıştı tsh. Hastanede 3 küsürlü bişey çıkmıştı. Doktorda 25 mg lık hap verdi . Düzenli kullandım 20 gün önce tekrar kontrole gittiğimde 2.16 çıkmıştı doktor hapa devam et dedi. Şimdiyse sağlık ocağındaki testte 5.52 çıkmış tsh. Hangine inanacağımı şaşırdım bu kadar arada fark olmasıda çok ilginç yani
Butun
Herşeyi bi tencereye doldurdum göğüs pompasından mama kaşığına kadar biberon emzik ne varsa sonra su koyup ocağa koydum kaynamaya başlayınca 5 dk sonra altını kapattım...çok korktum camlar kırılacak silikonlu olanlar erir mi diye ama bişi olmadı hiç birine[/QUOTE sagol cnm bende 5 dakikadan fazla kaynatmiyim bali
Canim ben en son 1ay once endokrine gittim. Degerim 1.6ydi ama doktorum daha olcmemize gerek yok doguma kdr cok oynamasi beklenmez ilacina devam et sikinti olmaz demisti. Son donemleri pek takmiyorlar anladigim kadariyla. Icini ferah tut sıkıntı yasamazsin inşallahben olsam ben de senin gibi düşünürdüm. ama sen yine de hastaneyi baz al. dr unla konuş bakalım ne dicek. moralini bozma içini ferah tut. bişey olmaz son düzlükteyiz.
Evet benim Dr da bugün artı eksi 400 gr yanılma payı dedi.Benim de dun temizligim yapildi halilari sermedim annemin emanet halilarini aldim doguma belki bayrama kadar onlari kullanicam kirlenmesin hemen diye. Cok sukur herseyimiz hazir sayilir bir bebek arabamiz kaldi o da dogum sonrasina kalacak büyük ihtimal. Dun saglik ocagina gittim son takibimdi 12 kilo almisim tansiyon normal. 4.gun topuk kani icin gelecekmisiz eger haftasonuna gelirse ilk pazartesi gidecekmisiz. Dogum yaptiginda eşin veya sen beni arayip haber verin dogumun oldugunu dedi. Bir de benden bol bol dua istedi eskisehire tayininin cikmasi icin :)) arkadaslar bir de sey sormak istiyorum bu ultrasondaki kilolarda hep yanilma oldu galiba dogum yapan arkadaslarda evet boyle bisey var zaten ama ben yasamadigim icin ilginc geldi ilk dogumumda doktorum 3042 gram olctu ve bebegim 3040 gram dogdu yani gramina kadar tutturdu neredeyse yine de cok kucuk dogan bebegimiz yok hepsi saglikli cok şükür ama bu sefer bende de boyle birsey olur mu diye merak ediyorum ayni doktora gitmiyorum da. Herkesi hazırlıyorum zaten benden buyuk bisey beklemeyin cikmiyo diye beklentileri yuksek tutmuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?