- 26 Ekim 2016
- 1.538
- 1.857
- 83
- 41
Geçen hafta senin durumundaydim ya ben hani. Bu hafta kabullendim biraz alıştım duruma yani. Teselli edeyim dedimdi:))))) yoksa ben 41i bekliyim diyorum durum el verdigince. Ablam 41den sonra doğum yaptı. Sabah kasilmalari başlamıştı en gec geceye dogum yapardı normal. Aldı dr suni verdi beklemek istemedi ablam dogum icin gece giderse , dr hastaneye gelmek zorunda kalacak çünkü. Birinciyi normal yapan kiz ikinciyi aceleci dr yüzünden sezeryan yapmak zorunda kaldi üstelik akşama kadar sanci çekti. kuzenim de 41den sonra yapti ama sanciyi evde cekti sonra gitti dr a. Sonuc normal dogum... bu iki ornege canli sahit olunca haliyle beklemekten yanayim. Inş yanilmiyorumdur. Bilmiyorum ki risk alıyorum da denebilir bu durumuma.Çok haklısın ama bu kadar bekledikten sonra normal doğumu denemek istiyordum biliyorsun, yani denerim olmaz rabbim böyle uygun görmüş derim ama yani doktor belki tam anlatamadı birden kestirip attı gibi olunca öyle bir an şey oldum, yoksa internette çok araştırdım kanala inmeyince normal sancı çekip sezeryana alınan çok olmuş, hayırlısı bakalım ya sen ne zaman gidiyorsun kontrole senin doktor da sanki beklemeyecekti?
Bir de şöyle tarihlere haftalara bakiyorum da galiba sona ben kalicam:) 26 haziran gorunuyo dogum ama doktor 16 gibi aliriz dedi kesin bisey yok o zamana kadar bile kimse kalmayacak sanki ya ay dogurup da gitmeyin nolur kizlar yalniz kalmiyim buralarda
şıklarda bunu okuyunca benim suni sancı deneme serüvenim bitmiş oldu
benim sınırın altında geçen çarş dan beri de azalmaya devam ediyor malum. bakalım çarş günü tekrar kontrole gideceğim.
- Doğumun gerçekleşmesi için gereken suyun erken zamanda gelmiş olması.
belki bana da gün verir su hepten azalmışsa. senin çatı kontrolü de bi olsa da belli olsa artık
senin 39 daydı sanırım.
Önceki aylardaki anneleri takip ediyorum, bekleyenlerin bir iki tanesinin çocuğu mekonyum yüzünden enfeksiyon kaptılar, yoğun bakıma girdiler.Geçen hafta senin durumundaydim ya ben hani. Bu hafta kabullendim biraz alıştım duruma yani. Teselli edeyim dedimdi:))))) yoksa ben 41i bekliyim diyorum durum el verdigince. Ablam 41den sonra doğum yaptı. Sabah kasilmalari başlamıştı en gec geceye dogum yapardı normal. Aldı dr suni verdi beklemek istemedi ablam dogum icin gece giderse , dr hastaneye gelmek zorunda kalacak çünkü. Birinciyi normal yapan kiz ikinciyi aceleci dr yüzünden sezeryan yapmak zorunda kaldi üstelik akşama kadar sanci çekti. kuzenim de 41den sonra yapti ama sanciyi evde cekti sonra gitti dr a. Sonuc normal dogum... bu iki ornege canli sahit olunca haliyle beklemekten yanayim. Inş yanilmiyorumdur. Bilmiyorum ki risk alıyorum da denebilir bu durumuma.
Benim bugundu kontrol canim. Baktım durumumda hiçbir değişiklik yok. Yarına erteledim. Kafa izni gibi oldu biraz:)
Canım o akıntı basıldı tarif edebilir misin zahmet olmazsaKızlar bende doktordan geldim, tarif ettiğim akıntı nişan olabilir dedi doktor, suyum nst falan iyi çıkınca beklemeye devam edeceğiz dedi, yarın yine gel suyuna bakalım dedi ama benim kız hiç inmemiş daha miyomum vardı benim acaba miyomdan mı inmiyor diye de ekledi, birde benim takvim 3 haziran da doluyor malum, doktor ondan sonra çok beklemeyiz dedi, bende diyelim ki o tarihe kadar gelmedi suni mi deneyeceğiz deyince bakarız diye yuvarlak bir cevap verdi, yani kızlar bu hafta sonuna kadar dananın kuyruğu benim içinde kopacak
Canım kararını vermişsin ama bende görüşümü paylaşayım,devlette kolay kolay sezeryan demezler,diyorlarsa vardır bir bildikleri. Teyzemin kızı 1,50 boyunda 5 kilo bebek doğurdu normal doğumla(15 sene önce),ama sonradan iyileşme süreci çok uzun oldu ve kendisinde çok rahatsızlıklar çıktı. Hani bir söz vardır kul kurar kader gülermiş diye,eğer normal doğum senin nasibinde varsa bu akşam ani sancın gelir doğurursun ama bile bile riske atmaya gerek yok.Kizlar nst deyim bebek 3900 gram görünüyor doktor riske atmayalım sezeryan yapalım diyor çok kararsız kaldım bu arada devlet hastanesi.. lütfen fikirlerinizi söyler misiniz.. karar vermem gerek
ben de buralardayımBir de şöyle tarihlere haftalara bakiyorum da galiba sona ben kalicam:) 26 haziran gorunuyo dogum ama doktor 16 gibi aliriz dedi kesin bisey yok o zamana kadar bile kimse kalmayacak sanki ya ay dogurup da gitmeyin nolur kizlar yalniz kalmiyim buralarda
ben burdayımyok canım ben varım, merak etme yalnız kalmazsın
28/6/17 tarihim ve normal doğum görünüyor şimdilik, bir aksilik çıkmazsa hepinizin güzel haberlerini ben alacağım en son benim paylaşabileceğim biri kalacak mı asıl
gözün aydın canım,Allah gönlüne göre versin,normal doğum olsun inşallah.Kizlar bebegim donmus
Mutluluktab agliycam neredeyse
bence oruç tutmak çok riskli.Kasım-Aralık gibi borçlarımı tutmaya niyetliydim ama hamile kalınca onları bile tutmadım.Hem kendi sağlığımız hem de bebeğin sağlığı açısından zorlamamak gerek bence.Nihayetinde Allah bu konuda müsaade vermiş.Kızlar oruç tutan tutabilen var mı? Dün de bugünde keşke tutsaydım dedim de...
Ay hadi hayırlısı..Güzel haberlerini bekliyoruz,sağlıkla al kucağına inşallahKızlar merhaba,
Doktordan geliyorum.. çatı kontrölümde kemiğin basık demişti cumartesi günü sancım oldu acile gittiğimde başka bi doktor baktı o da aynı şeyi söyleyince inandım çatı darlığımın olmasına.
Bugün de kendi doktoruma kontröle gittim, ultrasona bi baktı bebek dönmüş :) yani kafa yukarda.. bu haftada nasıl dönmüşse artık.. kemiği geçtik, ters makat olduğundan mecburi sezeryan..
Yarına gün verdiler.
30.05.2017 oğlum gelecek nasipse..
Dualarınızı eksik etmeyin. Yarın güzel haberlerle geleceğim inşallah.
Şimdilik hoşçakalın..
Esimin yegenleri bile yapiyo bunlari bizr gelince. Odasini esyalarini sahiplenmek istiyo. Istedigin gibi yat oyna burasi sizin aynibzamanda deyince krize donmuyo. Kuzen bile boyleyse kardesler ne yapsin haklilarBizimkidaha bebek doğmadan ona aldığımız mobilya beşiğe yattı, yastığını yorganını sahiplendi. Emzik emmeye başladı, bebeksi konuşuyor
Bende normal istiyorum ama olmazsa eşim 04.06 onla aynı olsun isterim normalde olsa o tarihte gelse güzel bir an olur bizim icinyarın sezeryan kararı çıkarsa 38+6 olmuş olacağım 5 haziran da. eğer dr kabul ederse tabiki o günü isticem ben.
çünkü 5 haziran benim doğum tarihim. kızımla aynı gün olsun isterim d.t. bakalım hayaller hayatlar
Gayet güzel canım maşallah, çok az kalmışSelam kızlar ben de son kontrolumdem geldim. 50 cm. 3 kg bebisle perşembe günü kısmetse sezaryen olucam. 2 gün e de alır bi 100 gr dedi. Bakalım kismet
Yazdiklarini yargılamak için yazmıyorum bunu başta belirteyim canim :)))) gerçekten kafam çok karışık. insanın doğasında olan 42. Haftada doğum ihtimalini hiçbir anne adayı goze almamalı mi sence??? Sırf bekleyeyim diye değil en ufak bi aksilik olsa tamam diycem dr un teklifine. Ne biliyim suyu az, bebek ters, kilosu çok, bebegin kilo alımı durdu vs gibi şeylerden birini duymam yeterli.Önceki aylardaki anneleri takip ediyorum, bekleyenlerin bir iki tanesinin çocuğu mekonyum yüzünden enfeksiyon kaptılar, yoğun bakıma girdiler.
Normali beklemek lazım da, sırf bekleyeyim diye böyle bir durum olursa da kendimi nasıl affederim bilemiyorum...
@TuruncuHayal başlarda güzel olurda genç oldukları zaman arkadaşlarıyla kutlamak isterlerse trip atmayasınız :)Bende normal istiyorum ama olmazsa eşim 04.06 onla aynı olsun isterim normalde olsa o tarihte gelse güzel bir an olur bizim icin
Bakalım yine doktor ne dersecumartesi günü benim kontrol. 3 haftadır gitmiyor olacağım, bir gideyim de bakayım napmış bizimki. Çatı filan ellesin bakalım doktor amcamız, ellenmeyen yerimiz kalmadı hamileyiz diye.
Uçağa binersin güvenlik mıncıklar, doktora gidersin koltuk altından göğüse kist arar, sokaktaki kadın ya da arkadaşlar izinli-izinsiz göbeğe dalar, oramız buramız zaten hep ortalıkta
Şu enik bir doğsa da azıcık şahsi alanım kalsa.
Bende normal istiyorum ama olmazsa eşim 04.06 onla aynı olsun isterim normalde olsa o tarihte gelse güzel bir an olur bizim icin
Benim de sütüm tam gelmedi hastanede 1 evde 1 kez mama verdik. Hastanede evolvia mama verdiler bizde onu aldık kızım sürekli emiyor ama koyduğum zaman ağlıyor mama verdiğimizde ise güzel uyuyor gece 12:30 dan sabah 4:30 A kadar emdi uyumadı uyutmadı haliyle çok bitkin düştüm masayı verince 2 saat uyudu o sürede ben de uyudum yoksa süt gelmeyecek. Sağolsun eşim ve kv bakıyorlar bana eşim çok yardımcım hem hastanede hem evde oldu. İkinci olduğu için mi bilmiyorum ağrım daha fazla gaz problemi yaşıyorum o da çok sancı yapıyor. Bu araca 23 kg aldım sadece 3 kg su gitmiş. Ödem var yalnız umarım biraz daha gider.Kızlar günaydın mutlu sabahlar, mutlu günler, güzel haberlerle dolu bir hafta diliyorum..
eshma canım çok geçmiş olsun. Bebeğin çok tatlıdır nazar olmuştur. En kısa sürede kucağına alırsın inşallah annesi.
Doğum yapan arkadaşlar nasıl gidiyor ilk günler. Biz kızımın huyunu çözmeye çalışıyoruz. Emzirme saatlerini düzenlemeye çalışıyoruz. Ama ilk günden göğsüm yara oldu. Sürekli her emzirmemde lansinohu sürüyorum. İyileşmek üzere gibi.
Bugün banyo yapabileceğim. Bandajı çıkaracağım.
Gecelerimiz uykusuz olsada sağlığımız yerinde olsun çok şükür diyorum.
Gelen giden oluyor. Abisi abilik yapmak istiyor, ablası ablalık yapmaya çalışıyor. Tek bırakamıyorum.
Eşim oruçlu iftara yemek bekliyor. Annem gelmese halim harapmış.
Hepinize kolaylıklar diliyorum kızlar. Miss kokulu, midesi sütünüzle dolu, gülücüklü bebekleriniz olsun inşaallah..
Allah ömür verirde görürsek o yılları zaten biz yaşlı olmuş olcaz kocacımla :)@TuruncuHayal başlarda güzel olurda genç oldukları zaman arkadaşlarıyla kutlamak isterlerse trip atmayasınız :)
Aynen cnm . Bunu bende biliyorum. Öyle yaparız inş faydalı olur.eshma geçmiş olsun,inşallah fayda eder bebeğine.
bir de kızlar ablamdan edindiğim tecrübeyi paylaşayım sizlerle. Yeğenlerimin ikisi de hastaneden çıktıktan 2-3 gün sonra sarılık belirtileri olmuştu . Ablama biri günde 15 dk. güneşlendir demiş, bebekleri pusetiyle beraber güneşe koydu.(üstlerinde sadece bezleri kalacak şekilde ve tabii yüzlerini ince bir örtüyle kapatarak) 3-4 gün yapınca hiçbir şeyleri kalmadı.
Şimdi havalar müsait eğer sarılık olacak korkusu olanlar varsa,günde 10-15 dk denesin bence.
AynennnnnAl benden de o kadar. Zor bi hamilelik yaşamadım ama bu hamilelik pek bana göre değilmişhiç bir zaman da özleyeceğim bir yanı olacağını sanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?