• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Esma suni sancı ile doğurdu. Çatın müsaitmiş sana da ayni sancı ile normal doğumu denetebilirdi Dr un. Demek ki uygun görmemiş. Dr lardan daha iyi ön göremeyiz sonuçta. Ve onlara güvenmek zorundayız.
İnatla olacak iş değil bu.
Beneklerimiz herşeyden önemli hepimiz için.
Dogru diyorsun canım doktorum bana bıraktı ama ben sezeryan öneririm dedi

Kesinlikle cnm
Eger doktorun sana sezeryani uygun gorduyse seninde kafan karismasin cnm
Nasibinde ne varsa onu yasiyor insan
Umarim bebek ve senin icin saglikli olan ne ise o olur insallahhhh
Çok sağol canım kendimi alistirmaya çalışıyorum bebeğim iyi olsun da başka ne isterim ki

Yok canım öyle değil. Hiçbirşey yokken de suni sancıyla doğumu başlatabiliyorlar. Hatta 3 kez suni sancı alan olmuştu hatırlıyor musun ilk doğumlar başladığında. Nickini unuttum ama, o arkadaşımızda da su yada sancı belirtisi yoktu. Ben mi yanlış hatırlıyorum.
Doktorum suni sancı uygun gormedi sanırım canım hiç bahsetmedi bile
Hanımlar selam, nasılsınız?
İnanmazsınız işler bitti, sadece perde kaldı, o da pazar günü tamam:)

Suni sancı konuşuluyor, suni sancı dediğiniz oksitosin hormonu. Bebek doğumu başladığında beden salgılıyor normalde. Ve tehlikeli bir durum yoksa verilmesi mantıklı değil, yan etkileri çok ciddi çünkü.
Tehlikeli durum dediğim (alıntı) ;

• Bebeğin anne karnında miadını doldurmuş olduğu zamanlar.
  • Doğumun gerçekleşmesi için gereken suyun erken zamanda gelmiş olması.
  • Anne rahmin de görülen enfeksiyonel hastalıklar
  • Bebeğin gelişiminde yaşanan sorunlar
  • Kan uyuşmazlığının yaşanması
  • Bebeğin anne karının da hayatını yitirmesi
  • Annenin tansiyon hastası olması,
  • Dekolmen plasenta
  • Annede bazı genetik hastalıkların olması gibi faktörlerde doğum indüksiyonu kullanılır.
Öyle özledim bebeğim kucağıma gelsin, aman kesin normal olsun diye yapılacak iş değil. Yan etkileri de aşağıdaki gibi(alıntıdır)

• Taşsistol ve hiperstimülasyon
  • Partus precipitatus (hızlı doğum)
  • Fetal distres
  • Başarı seviyesi düşük doğum indüksiyonu
  • Çok verildiği zaman yan etkisi yükselir.
  • Gerekmediği zamanlarda verilirse bebeğin sezaryen ile doğumunun yapılmasına neden olur.
Doktora güvenmek lazım ama, bazen anne ısrarıyla illa normal olsun diye uğraşıyorlar, sonu yine sezaryen olabiliyor mesela.
Herkesin doğumu istediği şekilde, en güzel şekilde geçsin ama, bazen ısrar etmemek lazım.
Beat çok sağol canım icimi rahatlattin

Tatlım normal zamanı beklerse bu bebek en az 10 gunde 400g civarı kilo alır. 4200-4300 gram olur. 5 kiloyla da doguran var ama sen minyonsın gdrcekten. Bu sefer karnına değil baska yerine dikiş atılacak yine ne oturup kalkabileceksin 1 hafta, kuyruksokumu kemiği zarar gören bile var. Burdaki kızlar vajina kendini toparlıyor dediler ama buyuk bebek için de dogru mu bilmiyorum vajina estetiğine bile ihtiyac duyabilirsin eşinle ilişkin çok önemli, türk kadının tipik olayıdır, evlenince ve çocuk olunca kendini bırakma durumu daha yasın genc cok güzel günleriniz olacaktır. Eşinle herşeyi çok detaylı konuş, gerekirse dr la bir daha görüş ikna olmadan hiç birşey yapma. Niyetim sezeryana özendirmek değil, ama dr risk gorduyse dikkate almak gerekir bır de devlet dr u. Ben de cok isterdim normal dogum yapmayı ve inanmazsın yasım 37 olmasına ragmen o kadar uygun bir yapım varki ama tup bebek doguramamak degil de dogum esnasında bebeğin basına birşey gelir riskini hiç göze alamıyorum. Benim yumurta rezervim yok nerdeyse, o kadar ilaçla sadece 2 yumurtam gelişti o ikiden biri tutundu. Sezeryan olacagım ama dunyanın sonu degil, artık sezeryanda bile iz bile kalmıyor. Bir karar ver dogru da yanlış da olsa ve peşinden git. Bu durum srni de bebeğide stresre sokar
Ne güzel anlatmissin canım her cümlede içime şu serptin önemli olan bebeklerimizin sağlıkla gelmesi mis kokularını duymak.. Sen de inşallah sağlıkla al kucağına.. vajinaylq ilgili durumu doktorum da dedi seni çok hirpalayabilir dedi

KIRMIZILIKUCUKKIZ KIRMIZILIKUCUKKIZ dr. sana tam nedenlerini vs anlatsaymış keşke, böyle soru işaretleri kalmazdı aklında ama arkadaşlarında dediği doğrudur demek ki normal olmamaya neden birşey gördü, o yüzden sezeryan dedi. Dr.una güven en güzeli
Iri olduğu icin ikimizi de riske atmamak için sezeryan öneriyorum dedi canım.. Ben de risk diyince zaten korktum..

KIRMIZILIKUCUKKIZ KIRMIZILIKUCUKKIZ Canm ben olsam tereddüt hissediyorsam başka doktora görünürüm benimde yarın muayenem benimki özel ağzında sürekli bi sezeryan olabilir var ama benim çatıda darlık var acıdı zaten canım bebekte herhalde suan 3500 3600 olmustur diye düşünüyorum zor bir karar bende minyonum 156 falan boyum normal dogumu çok istiyorum suni sancı bile isticem hatta doktordan çünkü arkadasın 40 haftası doldu sancı olmadığı icin suni sancı ile yaptı dogumu biraz zor oluyor ama oluyor tabi doktor risk derse başka doktora görünürüm oda sezeryan derse teslim olurum gibi düşünüyorum
Senin için de hayırlısı olsun canım normali ben de çok istedim ama bebegimin sağlığından önemli değil tabii ki nasıl gelmek istiyorsa öyle gelsin kuzucuklar
Canım kararını vermişsin ama bende görüşümü paylaşayım,devlette kolay kolay sezeryan demezler,diyorlarsa vardır bir bildikleri. Teyzemin kızı 1,50 boyunda 5 kilo bebek doğurdu normal doğumla(15 sene önce),ama sonradan iyileşme süreci çok uzun oldu ve kendisinde çok rahatsızlıklar çıktı. Hani bir söz vardır kul kurar kader gülermiş diye,eğer normal doğum senin nasibinde varsa bu akşam ani sancın gelir doğurursun ama bile bile riske atmaya gerek yok.

ben de buralardayım :KK54:

ben burdayım :KK50:
bu arada çok geçmiş olsun,senle benim başıma gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir herhalde.
benim üstüne düştüğüm yerler morardı,bir de cumartesi ağdaya gittim kuaföre (her zaman aynı yere gidiyorum) koltuk altım acayip tahriş oldu,elim-kolum yukarda gezdim o gün :KK43:

gözün aydın canım,Allah gönlüne göre versin,normal doğum olsun inşallah.

bence oruç tutmak çok riskli.Kasım-Aralık gibi borçlarımı tutmaya niyetliydim ama hamile kalınca onları bile tutmadım.Hem kendi sağlığımız hem de bebeğin sağlığı açısından zorlamamak gerek bence.Nihayetinde Allah bu konuda müsaade vermiş.

Ay hadi hayırlısı..Güzel haberlerini bekliyoruz,sağlıkla al kucağına inşallah :KK200:
Aynen öyle canım eğer normal olacaksa çarşambaya kadar bir işaret verir ufaklık diyorum çok sağol yorumun icin

Selam kızlar ben de son kontrolumdem geldim. 50 cm. 3 kg bebisle perşembe günü kısmetse sezaryen olucam. 2 gün e de alır bi 100 gr dedi. Bakalım kismet
Hayırlı olsun canım senin de sağlıkla al kucağına

Bişey sorucam.. kafa büyüklüğü normal mi? Kanala girmiş mi? Alttan muayene oldun mu?
Eğer olduysan çatın o kiloda bebeği çıkarmaya müsait mi değil mi doktorun söylemesi gerekiyor..
mesela doktorlar bana şöyle bişey demişti. Çatın dar. Eğer bebek 3100-3200 civarında olsaydı belki doğurabilirdin kendi. Ama malesef çocuğun hem kafa yapısı hem de kilosu çatıma uymuyor.
Yani aslında çatıya bakıp da karar vermek daha gerçekci geliyor bana
Canım öncelikle dogumun yarınmış hayırlı olsun inşallah sagsaglim kavus minigine..
Bana gelecek olursak kafası 1 hafta önden gidiyor genelde doktor geçen hafta çatı muayenesinde catin normale müsait dedi ama bu hafta 4 kiloyu geçebilir bebek sizi riske atmak istemem ama sen bilirsin dedi konu evlat olunca içinde risk kelimesi geçince akan sular duruyor..

Kızlar benim de bugün randevum vardı.. kendi doktorumun dışında bir başka doktora daha gittim emin olmak için.. her ikisi de suyumun azaldığını, bu durumun bebek için riskli olduğunu söyledi.. bebeğin kilosu da uygun olduğu için yarın sabah 10:00 da dünyaya gelecek inşallah yavrum.. sizden ricam bana Öneriniz nedir? Muhtemelen sütüm olmayacaktır.. napsam netsem de artırsam kızlar :KK43:
öncelikle bu düşünceden kurtulun bence. Elbette süt gelecektir. Hastanede hemşirelerden memeyi tutturma konusunda yardım alın mutlaka ilk gebelik ise. Süt sağma pompanız varsa bebek emdikten sonra sağmaya devam edebilirsiniz. Ten tene temas süt inmesi için önemli bi durum. Süt yapan içecekler alabilirsiniz yanınıza. Birde uyumak dinlenmek de sütün gelişimi için önemli. Sağlıcakla gelsin inşallah :anne:

KIRMIZILIKUCUKKIZ KIRMIZILIKUCUKKIZ canim sezeryandan deli gibi korkan ben doktorum sezeryan olman snn icin daha uygun dese kuzu kuzu kabul ederim herhalde. Normale israr edip derdini de ben cekeceksem yine bi derece ama kabul etmedim diye Allah korusun bebekte bi sikinti ciksa vicdan azabi cidden. Hakkinda hayirlisi normal dogumsa zaten olaylar o yonde gelisir bi yerden sonra tevekkul de gerekiyo. Hayirli olani buysa ikiniz icin de varsin sezeryan olsun

Dogumlarin hizina yetisilmiyo valla masallah. En sondakilerden biriyim tarihe gore ama grubu okudukca heran bnm de siram gelmis olabilir mi acaba simdi mi diye aklimda deli sorular... tarihi belli olsa hele nasil heyecan olur kimbilir:KK76: Allah hepimizi bian once hayirlisiyla kavustursun miniklerimize insallah

KIRMIZILIKUCUKKIZ KIRMIZILIKUCUKKIZ canim sezeryandan deli gibi korkan ben doktorum sezeryan olman snn icin daha uygun dese kuzu kuzu kabul ederim herhalde. Normale israr edip derdini de ben cekeceksem yine bi derece ama kabul etmedim diye Allah korusun bebekte bi sikinti ciksa vicdan azabi cidden. Hakkinda hayirlisi normal dogumsa zaten olaylar o yonde gelisir bi yerden sonra tevekkul de gerekiyo. Hayirli olani buysa ikiniz icin de varsin sezeryan olsun
Herşeyden önemlisi miniklerimizin sağlığı zaten.. Hayırlısı neyse hakkımızda o olsun canım çok doğru diyorsun teşekkürler desteğin icin..

Sagolun arkadaslae sevincimi benimle paylastiginiz icin
Su mubarek gunlerde Allahin mucizesini bir kez daha yasamak tuylerimi diken diken yapti
Doktor cihazi koydugunda donmus dedigimde hissttiklerimi anlatamam
Cok mutluyum
Insalah hepimiz saglikla bebeklerimizi kucagimiza aliriz
Norma dogum cok guzel birsey, tekrar yasama ihtimalim oldugu icin cok mutluyum, bebegim hazir oldugunda istedigi zamanda gelecek
Hic korkmayin kizlar, normal dogum en guzeli yeter ki bebegimiz iyi olsun, sorun yoksa normali yasadiginizda ne demek istedigimk anlayacaksiniz
Sukurler olsun Rabbimee
Çok sevindim cidden bende!! ❤

Yazdiklarini yargılamak için yazmıyorum bunu başta belirteyim canim :)))) gerçekten kafam çok karışık. insanın doğasında olan 42. Haftada doğum ihtimalini hiçbir anne adayı goze almamalı mi sence??? Sırf bekleyeyim diye değil en ufak bi aksilik olsa tamam diycem dr un teklifine. Ne biliyim suyu az, bebek ters, kilosu çok, bebegin kilo alımı durdu vs gibi şeylerden birini duymam yeterli.
Yok sen çok haklısın, kesinlikle en doğalı beklemek, hele ilk gebelikse. Ama Mayıs annelerinde ve bir de bu Koru hastahanesindeki olayı görünce ben alamayacağım riski. Bu tamamen anne ve doktorun kararı.

Kızlar göğüs kalkanı ve göğüs koruyucu aparat sizce gerekli mi ?
Mamada kararımız hipp mi? Hangi çeşidi?

Back
X