2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
İkinci cümleye kahkaha attım:) eşitlik bozulmamış canım iyi tarafından bakarsak. Ne iyiye gitmiş durum ne kötüye. Ama şu var kısa süreliğine de olsa bir kız annesi oldun. Not al o hisleri okusun sonra:))))) hadi bakalım hayırlı olsun sağlıklı olsun. Bişey sorcam neden o kadar uzun sürdü ayrıntılı. Başka 1 saat süren var mı aramızda?

Benim de 15-20dk sürmüştür en fazla.Perinatolog baktı bi de.1 saat baksaydı o şekilde kesin bayılırdım sırt üstü yatıyordum çünkü :)

Fiyatı nasıldı? Biz de concordla o modelin arasında kaldık.1980 demişlerdi jokerde yanlış hatırlamıyorsam

Biz de concordla bunun arasında çok kaldık. Aslına bakarsan bence çok benziyolar sadece concord süspansiyon açısından bi tık iyi. Ama armadillo kesinlikle daha hafif 10 kilo. Anakucağıyla ise 9 falan. Bir de katlanmış hali armadillo daha az yer kaplıyo. Kapanması da kolay geldi bana. 1990 liraydı ama ebebekteki adam dedi ki 21. İnde indirim var. Şu anki indirim de devam ederse 1500 liralara kadar düşecek. O yüzden beklemedeyiz.

Kızlar merhaba nasılsınız,
Haftasonu bursadaydık gezdik bi kaç kıyafet aldım kızıma. Malum adapazarında öyle fazla bi seçenek yok. Bursaya da ne olmuş öyle arkadaş acayip trafik.
Bebek arabasını da gördük sonunda inceledim. Artık indirimini bekliyoruz sayın almak için. Artık bu konu da kapandı, kafamı karıştırmıcam daha fazla. Model de mamas papas armadillo flip xt.
Bursa resmen bebek eşyası cenneti :confused:
Arabanız için de hayırlı olsun,inşallah çok cazip bir fiyata alıp güzel günlerde kullanırsınız.

merhaba

sata göre 21+6 yım. şimdiye kadarki dr kontrollerimde ultrasyona göre de uyumlu çıkıyordu.
bugün detaylı ultrason günümdü. 20 dk sürdü ve çoook güzel geçti Allah a şükürler olsun..
dr raporu verdi ve : bana göre herşeyi çok güzel hiç bir sıkıntı yok vs vs dedi. tabi ben o mutlulukla hiç dosyaya bakmadım. eve gelince bi baktım sat a göre 13 haziran olan bdt detayıya göre 18 haziran çıkmış. ve sat : 21+6 usg :21+1 yazıyor raporda.
bu 5 günlük fark normal mi yoksa gelişme geriliğinden ya da iyi beslenememekten mi oluyor sizce ?

bu arada tetanos aşımı da oldum bugün.

Sağol. Bana da öyle geldi, iki kere hamile kalmışım gibi oldu :)
Doktor çok dikkatliydi, bir de bizimki pek kıpırdamadı. Beni sağa yatırdı baktı, sola yatırdı baktı. Düz yattım baktı. Belki de özel diye çok ilgileniyoruz demek mi istediler kim bilir?
Hmmm ondan. Benim kıpır kıpır dı. Çok rahat yakaladı görüntüleri.
Bu arada ben kız bebek çok istiyordum bilirler burda beni:))))hala da isterim kız ama şuan bu bebişe oğlum diyorum hep. Küçük sukaplumbağam o benim. Asla cinsiyet değişsin istemem . Yani kafamdaki gelecek ona göre şekillendi. Sil baştan başlamak olur gibi sanki.
Not: aaaa arkada bir de kız varmış onu görememişiz falan derlerse havalara uçarım:))))

Benim en rahat halim sırt üstü yatmak. Normal mi böyle olan var mı başka? Beni Dr sırt üstü yatamayacaksın artık rahatsız olacağın günler geliyo falan diye uyarmıştı. Öyle olmadı tam tersi oldu

Biz de concordla bunun arasında çok kaldık. Aslına bakarsan bence çok benziyolar sadece concord süspansiyon açısından bi tık iyi. Ama armadillo kesinlikle daha hafif 10 kilo. Anakucağıyla ise 9 falan. Bir de katlanmış hali armadillo daha az yer kaplıyo. Kapanması da kolay geldi bana. 1990 liraydı ama ebebekteki adam dedi ki 21. İnde indirim var. Şu anki indirim de devam ederse 1500 liralara kadar düşecek. O yüzden beklemedeyiz.
1500 çok iyi fiyat gerçekten. Ben mamas papası daha çok beğendim eşim diğeri daha sağlam gibi diyor. Fiyat belki ikna eder:KK49:

Hanımlar bugün yumurtalıklarımda anlık ağrı ile birlikte 2 damla aralıklarla kahverengi akıntım oldu. Korkuyorum normal mi sizce?
Canm yoruldun mu.benim cok gezince oluyo leke.progestan ilac aliyorum leke oldukça..muhim.bir sey degildir stres yapma ama.doktorunu arayabilme imkanin varsa ara sor.veya bir git baksın.cnm

Benim en rahat halim sırt üstü yatmak. Normal mi böyle olan var mı başka? Beni Dr sırt üstü yatamayacaksın artık rahatsız olacağın günler geliyo falan diye uyarmıştı. Öyle olmadı tam tersi oldu

Benim nefesim daralıyor artık yavaştan sırt üstü yatınca.Ama sola yatınca da rahat değilim.Hep sağıma yatardım ya da yüz üstü.Ama onlar da önerilmiyor :(

Çok sağolun kızlar evet iki gündür biraz yoruldum. Dün misafir gezdirdik falan. Bugün de hava güzel diye yürüyeyim dedim öğle arası az da olsa. Eve gidince ben de progestan içeyim bari ilk haftalardan kalmıştı.

Hanımlar bugün yumurtalıklarımda anlık ağrı ile birlikte 2 damla aralıklarla kahverengi akıntım oldu. Korkuyorum normal mi sizce?
Canm yoruldun mu.benim cok gezince oluyo leke.progestan ilac aliyorum leke oldukça..muhim.bir sey degildir stres yapma ama.doktorunu arayabilme imkanin varsa ara sor.veya bir git baksın.cnm

merhaba

sata göre 21+6 yım. şimdiye kadarki dr kontrollerimde ultrasyona göre de uyumlu çıkıyordu.
bugün detaylı ultrason günümdü. 20 dk sürdü ve çoook güzel geçti Allah a şükürler olsun..
dr raporu verdi ve : bana göre herşeyi çok güzel hiç bir sıkıntı yok vs vs dedi. tabi ben o mutlulukla hiç dosyaya bakmadım. eve gelince bi baktım sat a göre 13 haziran olan bdt detayıya göre 18 haziran çıkmış. ve sat : 21+6 usg :21+1 yazıyor raporda.
bu 5 günlük fark normal mi yoksa gelişme geriliğinden ya da iyi beslenememekten mi oluyor sizce ?

doktor normal dediyse hiç takılma ,benimkide 3 gün geride çıktı sata göre. ama zaten gerilik olsa raporda yazardı. kaldı ki gelişme geriliği için birçok başka etkenlere de bakıyorlar. benimde bdt bu gidişle bayram olacak ondan korkuyorum. doktor zaten günüyle değil haftasıyla uyumlu yazıyor. çünkü ölçümler milimetrik ufak sapmalar olabilir.

Sırtüstü yattıgımda oluyo tabiki, ama dizlerimi yukarı cekerek. Dümdüz bi şekilde zaten yatamıyorum. Dizlerimi cekersem hafifte yastıgım yukarıaya doğru ise ohhh bi rahat oluyo valla :)
Düz yatmanın zararı bebeğimi anneyemi? Napiimm artık cok sıkılıyorum aynı tarafa yatmaktan, sol yanım ağrıyo resmen.

günaydın hanımlar.

Ayrıntılıda benim kızın aslında erkek olduğu ortaya çıktı. 22. haftada erkek annesi olacağımı öğrendim :)
Bu arada bebek 400 gr, günü gününe büyümüş. Kilo almamam hiçbir sorun değilmiş, doktor ne yapıyorsan devam et, bebekte hiçbir sorun yok dedi.
Ayrıntılı için perinatoloğa gittim. 1 saate yakın sürdü muayene. Ama yüzünü göstermedi:)
Sağlıklı olsun da gerisi önemli değil ya..
Ben de daha öğrenemedim cinsiyet,sanırım doktor böyle bir şeyden şüphelendi de söylemedi. Detaylı da öğrenirsin demişti. Demek ki olabiliyor böyle durumlar..

İkinci cümleye kahkaha attım:) eşitlik bozulmamış canım iyi tarafından bakarsak. Ne iyiye gitmiş durum ne kötüye. Ama şu var kısa süreliğine de olsa bir kız annesi oldun. Not al o hisleri okusun sonra:))))) hadi bakalım hayırlı olsun sağlıklı olsun. Bişey sorcam neden o kadar uzun sürdü ayrıntılı. Başka 1 saat süren var mı aramızda?

Benim ilk radyolog muayenem 19+5 te oldu, 35-40 dk sürdü. 21+5 te ikinci kontrolde ise 15 dk falan sürdü.
Bence onun süresi deil önemli olan. Cunku bazı doktor arada görüntüyü durdurup konusuyor, uzun uzun yorum yapıyor. Bazılarıda butun bilgileri kendine saklayıp, tamam iyi diyip kesiyor. Zaten anlamıyoruz, süresi önemsiz, iyi dediyse yeterli:)

merhaba

Ben de aynı durumdayım.21+5 im 21 yazıyor. İki gündür çok kafama taktım ama doktor her şey çok iyi dediği için artık önemsememeye çalışıyorum.

Kızıma aldıklarım bunlar şimdilik. Hepsini kategorilere ayırıp deftere adetlerini yazıcam. Bunların bi ikisi yenidoğan. Kalanı 0-3 aylık.
Şimdi de ya küçük gelirse napcam diyorum.
Sizce 3-6 aylık kıyafetler de almalı mıyız

Eklentiler

• IMG_5676.webp
    IMG_5676.webp
    45,2 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG_5678.webp
    IMG_5678.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 91
  • IMG_5624.webp
    IMG_5624.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 84
  • IMG_5658.webp
    IMG_5658.webp
    10,9 KB · Görüntüleme: 91
  • IMG_5677.webp
    IMG_5677.webp
    45,1 KB · Görüntüleme: 76
Ben de aynı durumdayım.21+5 im 21 yazıyor. İki gündür çok kafama taktım ama doktor her şey çok iyi dediği için artık önemsememeye çalışıyorum.
İnsan takacak illaki bişey buluyor dimi. Bilmiyorum sonuçta bu hariç herşeyi maşallah iyi olunca dediğin gibi yapmalı da annelik malesef çok takıntılı yapıyor sanırım. Aslında ben bu 5 günlük farkı balık yemediğim için mi oldu diye düşünüyorum. Kan hapı hariç decavit vs de kullanmadım. Haliyle şimdi bunlara yoruyorum

Back
X