2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Ben alma işini Ocak ayında halletmiştim, Nisan'da teslimat ve kurulum olacak. Bence sen de artık almalısın, erken olduğunu da düşünmüyorum kesinlikle

Ooo ben geç kalmışım o zaman desene☺ inşallah pazartesi alacağız.nerden aldınız canım siz.ben çilekten beğendim hem bebeklere göre üretiliyormuş

Canım benim eşim plastik sağlıksız diyerek almamı istemedi, bende o nedenle ahşap modellere bakacağım ama park yataklar çok kullanisli imiş ya
Canım bende öyle duydum o yüzden park yatak istiyorum ama marka hakkında falan bilgim yok

Arkadaşlar size iki şey soracam. Birincisi evde tansiyon aleti yok ama ben sanki bazen tansiyonum düşmüş gibi hissediyorum. Bide bugün hemşire tansiyonumu ölçtü. Doktorun yaninda 8 e 5 çıktı. Hemşire düşük biraz dedi ama doktor hiç biseh demedi bana. Sizce normal mi olabilir mi böyle. İkinci sorum doktor ölçü veriyor bazı terimler söyledi. Biri 27+r dedi. Sonra uzun bi yeri ölçtü ona da 28+4 dedi. Ben kaç haftalık hamileyim acaba bunu da merak ediyorum. Cevap verirseniz çok mutlu olurum. Simdi doktordan geliykn ona neden sormadin dersiniz ama ne bilim sonradan aklıma geliyor hep.

Arkadaşlar size iki şey soracam. Birincisi evde tansiyon aleti yok ama ben sanki bazen tansiyonum düşmüş gibi hissediyorum. Bide bugün hemşire tansiyonumu ölçtü. Doktorun yaninda 8 e 5 çıktı. Hemşire düşük biraz dedi ama doktor hiç biseh demedi bana. Sizce normal mi olabilir mi böyle. İkinci sorum doktor ölçü veriyor bazı terimler söyledi. Biri 27+r dedi. Sonra uzun bi yeri ölçtü ona da 28+4 dedi. Ben kaç haftalık hamileyim acaba bunu da merak ediyorum. Cevap verirseniz çok mutlu olurum. Simdi doktordan geliykn ona neden sormadin dersiniz ama ne bilim sonradan aklıma geliyor hep.

canım benim standart tansiyon 9-6
açken ölçtürdüysen biraz düşük çıkmış olabilir
ölçümler ise bebeğin baş çevresi karın çevresi gibi değerler farklı haftalarda olabilir.
benim bebişin kilosu da boyu da normal ama gelişim geriliği var
bunu o değerlere bakarak söylüyorlar...o değerler bebeğinin haftası ile uyumlu olup olmadığını gösteriyor...

Slm kızlar.
Sağlık ocağına gittim bugün.
2.doz tetanos aşımı oldum.
Geçen gün yazmıştım ya bebeğin pozisyonu paralel benim diye. İşte Dr alt karın sertleşme sıkıntım için alttan muayene ettiğinde kafasının rahme basınç uyguladığını o yüzden sertleşme oluyor diyerek erken doğum riskine karşılık haftalık 1 tane olacak şekilde iğne vermişti 4 tane. Bugün o iğnenin birini de oldum :KK43:
Çok yavaş enjekte etmem gerekiyo yağlı bi iğne dedi hemşire çok canım acıdı eve gelene kadar topalladım.
Bebek için olmasa ben iğne hayatta olmam kızlar yaaa fobim benim bu.

Bir de benim kafamı kurcalayan şey ; geçen gün sordum sizlere ve bebeğin pozisyonu çoğumuz da aynı gibi. Paralel yani. E rahim uzunluğu da normal çıktı. Nasıl oluyor da bebeğin kafası göbek deliği hizasındayken rahme baskı yapıyor olabilir ki ? Erken doğuma sebep olabilir dediği günden beri araştırıyorum nette ama bulamadım tam cevabını.

Canım bende öyle duydum o yüzden park yatak istiyorum ama marka hakkında falan bilgim yok

canım ben park yatak istiyorum ama taşıma kapasitesi 18 kg olduğu için kraft ölçüsü 70*130 olan bir modeli düşünüyorum..
ama çok da bilgili değilim
birşeyler öğrenirseniz bana da yazın

Bugun 2 günlük olduk kuzumla doktor bilgi verdi bugun 10 gr vermiş yavrum doktor normalde bu şekilde doğanlar ölü doğar dedi seninki ilk dedi ölmedi dedi kalbi atınca nefes alınca makina şansı verdik dedi sordum bütün dış uzuvları tam ana iç organları yarım nekadar düzelir zaman dedi en az 10 hafta süt almaz dedi 10 hafta sonrada ufak ufak bir vericez dedi emzirme yok yani hayırlısı bakalım inş kocaman olur kuzum erkenden alır sütümü bu arada prematüre bez bulmak çok zor durumu iyi olan ve riski olan arkadaşlar tedarik edin derim biz aradık çok... Heryerde yok malesef... Rabbim yardımcımız olsu dua edin inşallah şunuda bildireyim bazı arkadaşlar yazdıklarımı yalnış anladı sanırım ama şuan çok açıklama yapamıcam.... Yavrum dünyaya geldi çok şükür o benden vazgeçmedi ben ondan hiç vaz geçmedim.... Canımı isteseler ben hazırım bir damla kanına ölürüm ben onun
canim hic aciklama yapmana bile gerek yok agzi olan konusuyor iste senin ne cektigini kimse bilemez Rabbimden ve senden baska bir anne evladindan asla vazgecmez ki dedigin gibi evladin senden vazgecmedi ki sen ondan vazgecesin hep duamizdasin Allahim yardimcin olsun mucizeler versin de kocaman saglikli bir sekilde hayatina devam etsin umudunu hic yitirme canim

Yarın Eminönüne gitme durumumuz var lohusa gecelik nerden alınır kızlar havuzlu han diye biyer varmış bebekle ilgili ürünler satılıyormuş ordan bulabilirmiyim Gitmişken hastane Dağıtmalık ürünleri de almak istiyorum çok dolaşmadan tek yerden alışveriş yapıp çıkayım istiyorutm .

Kızlar ben de plaka saymaya başladım 81 kaldı bugün Düzce deyiz..
ama sezeryan olacağı için 40 beklemez doktorum ama 39 u da bulur bir aksilik çıkmaz
bebekleri sonuna kadar bekletmeyi tercih ediyor çünkü

daha eşyalarım tam değil...çok eksiğim var...dolap.... beşik.... hastane çıkışı kıyafet vs almam gerek
sonra banyo küveti vs..
çalışırken eksik tamamlamak zor oluyor...

Pazartesi görüş günüm inşallah bebeğimin gelişim geriliği artmamıştır..
Hahahahayy gecende esim plaka söylüyodu ne alaka dedim o kadar gün kaldı filan ilin plakası diyodu:))

canım benim standart tansiyon 9-6
açken ölçtürdüysen biraz düşük çıkmış olabilir
ölçümler ise bebeğin baş çevresi karın çevresi gibi değerler farklı haftalarda olabilir.
benim bebişin kilosu da boyu da normal ama gelişim geriliği var
bunu o değerlere bakarak söylüyorlar...o değerler bebeğinin haftası ile uyumlu olup olmadığını gösteriyor...
Hmm anladım canım. Bana boyunu söylemedi hiç. Öyle haftasiyla uyumlu uyumsuz da demiyor. 1130 dedi kiloya sadece. Tansiyon da aç değildim ama ne bilim. İnşallah normaldir bi sıkıntı yoktur.

Bugun doktoruma dedim demir ilacı çok kabız yapıyor diye değiştirdi. Harika bi ilaç verdi tadı falan çok güzel bi şurup.
Canım bende maltoferin tablet olanından kullandım bir ay ve hamile kaldım:)üç senelik hasretime bu hap sayesinde kavustum:)

Ya kızlar benim kan değerlerim çok düşük çıkıyor sizdede öyle sıkıntı yaşayan varmı varsa ek olarak ne yapıyorsunuz.
Canım benim kan değerlerim hep düşük kan hapı kullanıyorum ama onun yanında hiç çay icmiyorum canım çok çekerse tabii ki açık olmak kaydıyla içiyorum. Pekmez yiyorum pekmez yedikten sonra iki saat ve öncesinde iki saat somrasimda süt ve süt ürünü yemiyorum ki demir kana geçebilsun. Onun dışında koyuyeşil yapraklı sebzelerde de demir var gün içinde tüketmeye calis

Canım sen hafta na adet tarihine göre bak. Ötekiler kafa göbek çevresi gibi ölçüler. Onları kafaya takma. Sana verdiği ultrason kaığıdinda fl diye bir değer varsa o değeri 7 ile çarp bebisinin tahmini boyunu o şekilde hesapliyorsun

Yarın Eminönüne gitme durumumuz var lohusa gecelik nerden alınır kızlar havuzlu han diye biyer varmış bebekle ilgili ürünler satılıyormuş ordan bulabilirmiyim Gitmişken hastane Dağıtmalık ürünleri de almak istiyorum çok dolaşmadan tek yerden alışveriş yapıp çıkayım istiyorutm .
Merhaba canım bende bu hafta gittim herşeyi hallettim havuzlu han dan. Ama cumartesi cok kalabalık olur elinden geldiğince erken gitmeye çalış. Herşey var orda ben geceliğimi en alt kattan almıştım üsttekiler pek hoşuma gitmedi. Hediyelikler de var bi bakarsın ben kendim yapicam inşallah malzemelerini aldım. Şimdiden kolay gelsin sana ben bi günd3 bitiremedim 2 güne sıgdırdım :KK54:

Canım benim kan değerlerim hep düşük kan hapı kullanıyorum ama onun yanında hiç çay icmiyorum canım çok çekerse tabii ki açık olmak kaydıyla içiyorum. Pekmez yiyorum pekmez yedikten sonra iki saat ve öncesinde iki saat somrasimda süt ve süt ürünü yemiyorum ki demir kana geçebilsun. Onun dışında koyuyeşil yapraklı sebzelerde de demir var gün içinde tüketmeye calis

Canım sen hafta na adet tarihine göre bak. Ötekiler kafa göbek çevresi gibi ölçüler. Onları kafaya takma. Sana verdiği ultrason kaığıdinda fl diye bir değer varsa o değeri 7 ile çarp bebisinin tahmini boyunu o şekilde hesapliyorsun
Hmm anladım canım tamam bilmiyordum bunu. Gerçi ultrason kağıdı da vermiyor ama neyse. Sığmaz diyo vermiyor. Bende istemiyorum artik :(

IMG_0302.webp

canım benim :)
olsun hislerin tutmadı ama tosuncuk gibi doğmuş oğlun maşallah
Aslında bu hafta fırça tarak seti aldım chiccodan
tırnak bakım seti
chicco pudra
avent emzik
emzik kutusu
biberon temizleme fırçası
lohusa geceliği
ve çatlak kremi aldım 1 kutu daha

ama sanırım öncelikleri yanlış belirliyorum... sanki kızımın doğar doğmaz saçlarını tarayacağım :)
acemi annelik hevesleri işte...
çevremdekiler de

Ooo ben geç kalmışım o zaman desene☺ inşallah pazartesi alacağız.nerden aldınız canım siz.ben çilekten beğendim hem bebeklere göre üretiliyormuş

Ben de çilekten aldım, softy modeli canım...

İyi ki internet var yaa. Küçük şehirlerde alışveriş çok zor cidden. Biraz çıktım lohusa takımlarına baktım. Ağzını açan 250 den başlıyor. Bu paralar ne kolay kazanılıyor yaa:KK34:

Back
X