- 18 Ocak 2017
- 758
- 349
- 18
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #24.781
doktor erken dogun riskne karsilik erken beni haftalik cagiriyo ama benm riskim fazlaBenim 19 şubat. Bende de erken doğum riski var proluton igne oluyorum. Doktorla dogum tarihi hic konusmadik, ultrasonda yazan tarihti o. Son kontrole gideli 3 haftayı geçti 970 gramdi 26+1di. Bir hafta geriden geliyor en başından beri. Randevum pazartesi sabah, ozledim oglumu, insallah buyumustur.
Allah acil sifa versin canmm bende ayni tedaviyi aldim. senin gbi ayni sekilde agrisiz kasilmam oluyordu sancim cok cikmsti.. bende ciger gelisitirici yapildim senin gbi 12 saat arayla... taburcu oldum cunki acilma ve suyum gelmemsti kasilmam azaldi adalat kullanuyorum ama hala var insallah zamaninda gelir bebegim... insallah senin ki de zamannda gelir cnmSaol canim Şuanda iyiyim ikinci serum da bitti nst bağladı sabaha kadar gözlem altında olacağız ıns iki hafta daha dayanır oğlum sabah ikinci ciğer gelişmesi için iğne yapılacak bakalım hayırlısı inş sağlıkla vaktinde gelir bebeklerimiz
Son kontorolu 7 gün arayla istemişti. 7 günde 170 gram almıştı. O yüzden su an en azından 1800 1900 falan olmasını bekliyorum ama tabi ki kilo önemli degil, sağlıklı olsun. Ben 3 haftada gidiyordum aslında ama bu hafta ağır grip oldum, o yüzden kaldi, pazartesi gideceğim. Bende 22.haftadan itibaren serviks kisalmasi oldu ama sonra geriledi biraz, doktorum da çok rahat biri. O dönem sık çağırdı, sonra 3 4 haftada bir gelebilirsin dedi. Ama 30 haftayi devirdik artik siklastirir sanırımdoktor erken dogun riskne karsilik erken beni haftalik cagiriyo ama benm riskim fazla.... oo annesi buyumustur minigin 1300 1400 olmustur
masallah annesi insallah .. benm oglumda brz zayfti bende hergun pekmez ictim bayagi fark etmjsti.. 23. haftaydi sanrm ayni proluton depot die bi igne kullanmstm 4 hafta falam ama bende kaygi bozukluguna sebep oldu pskljk olrk rahatszlandm mecburen birkmal zorunda kaldm... simdide malum kisalmam falan sabit kaldi ozamandan 3 cm ama kasilmam gecmyi sanrm adalatta fayda etmiyo.. tek melegim saglikli sihatli gelsin de inan en cok bunu istyrm...Son kontorolu 7 gün arayla istemişti. 7 günde 170 gram almıştı. O yüzden su an en azından 1800 1900 falan olmasını bekliyorum ama tabi ki kilo önemli degil, sağlıklı olsun. Ben 3 haftada gidiyordum aslında ama bu hafta ağır grip oldum, o yüzden kaldi, pazartesi gideceğim. Bende 22.haftadan itibaren serviks kisalmasi oldu ama sonra geriledi biraz, doktorum da çok rahat biri. O dönem sık çağırdı, sonra 3 4 haftada bir gelebilirsin dedi. Ama 30 haftayi devirdik artik siklastirir sanırım
Riskli donemi atlattik diye düşünüyorum. Insallah iyi olur hersey. Benim 22.haftada 28 mm düştü. Ama dediğim gibi doktorum panikli bi insan değil. Igne oldum haftada bir. Tatile bile gidebilirsiniz dedi, kendimi yormadan gittik. Son kontrolde 33 mmydi. Insallah azalmamistir. Benim de bebek bir tarafa toplanıp sertlesiyor ama duzenli araliklarla olmazsa korkma dedi. Adalat cok kuvvetli bi ilac aslinda, kasilmalari kesmesi beklenir. Ben kullanmadim. Ayaklarinizi yukari kaldirip dinlenin bol bol. Bu haftalari gorduk cok sukur, daha ileriyi de görürüz insallahmasallah annesi insallah .. benm oglumda brz zayfti bende hergun pekmez ictim bayagi fark etmjsti.. 23. haftaydi sanrm ayni proluton depot die bi igne kullanmstm 4 hafta falam ama bende kaygi bozukluguna sebep oldu pskljk olrk rahatszlandm mecburen birkmal zorunda kaldm... simdide malum kisalmam falan sabit kaldi ozamandan 3 cm ama kasilmam gecmyi sanrm adalatta fayda etmiyo.. tek melegim saglikli sihatli gelsin de inan en cok bunu istyrm...
insallah canm insallah... bilmyrm kuvvetli bir ilac ama ona ragmen kasilmalarm devam edyor bende carsambayi beklyrm ins ozamam tekrar kontrolm var dr ma soyleyecegim hayirlisi bakalm canm cok sukur buhaftalara geldik ama insallah 36 lari goruruzRiskli donemi atlattik diye düşünüyorum. Insallah iyi olur hersey. Benim 22.haftada 28 mm düştü. Ama dediğim gibi doktorum panikli bi insan değil. Igne oldum haftada bir. Tatile bile gidebilirsiniz dedi, kendimi yormadan gittik. Son kontrolde 33 mmydi. Insallah azalmamistir. Benim de bebek bir tarafa toplanıp sertlesiyor ama duzenli araliklarla olmazsa korkma dedi. Adalat cok kuvvetli bi ilac aslinda, kasilmalari kesmesi beklenir. Ben kullanmadim. Ayaklarinizi yukari kaldirip dinlenin bol bol. Bu haftalari gorduk cok sukur, daha ileriyi de görürüz insallah
Teşekkürler bende bakıyım o zamn:)Netten hacışerif diye bi yerden sipariş verdim ben , çoğu hamile arkadaş oradan yaptırıyor, gayet güzel tadı falanda:)
29.haftada 1910 gramdı. Perşembe kontrolüm var bakalım inşallah haftasıyla uyumlu çıkar bu sefer kilosu.Kilosu kac ki canım
Bende kullanmıyorum canım aynı şekilde bana da hiç kan tahlili falan yapılmadı ilk aylarda yapıldı o kadarKızlar geçmiş mesajlara göz attım da hepiniz b12 kullandığınızdan bahsetmişsiniz. Bana vermedi doktorum b12 de vermedi kalsiyum da. hatta bunların değerlerine bakıldığını bile hatırlamıyorum. Size rutin tahlillerde mi bakılıyor bu değerlere yoksa siz mi talep ediyorsunuz? Ben sadece gyno ferro sanol, decavit ve ocean plus balık yağı kullanıyorum. Arada da magnorm.
gyno ferrp sanol içinde B12 var canım. Yani sende kullanıyorsun. Ben hamilelik önceside b12 eksikliği yaşadığım için benim doktorum b12 e bakalım demişti o şekilde takibe başlamıştık. Bende gyno ferro sanol kullanıyorum hem demir hem folik hem de b12 i bir hapla almış oluyorum. Kalsiyum ilacı bende kullanmıyorum.Kızlar geçmiş mesajlara göz attım da hepiniz b12 kullandığınızdan bahsetmişsiniz. Bana vermedi doktorum b12 de vermedi kalsiyum da. hatta bunların değerlerine bakıldığını bile hatırlamıyorum. Size rutin tahlillerde mi bakılıyor bu değerlere yoksa siz mi talep ediyorsunuz? Ben sadece gyno ferro sanol, decavit ve ocean plus balık yağı kullanıyorum. Arada da magnorm.
masallah canm haftasina gore kilosu cok iyiyms29.haftada 1910 gramdı. Perşembe kontrolüm var bakalım inşallah haftasıyla uyumlu çıkar bu sefer kilosu.
Doktorum bugune kadar hic tahlil istemedi. Sonuç almaya da gidince iki iş olmasın diye ben hep yaptırıp gidiyorum. Endokrin özellikle üniversite hastanesinden istemişti tiroid tahlillerini, oraya gidince hepsini istiyorum. B12, kalsiyum, magnezyum hepsine bakılıyor. Normal araliklarda. Aslında magnezyum da normal aralıkta ama kasilmalarim olduğu için verdi. 31.haftadayim imom omega ve magnezyum dışında birsey kullanmıyorum. Kan degerleri iyi gibi simdilik ama ilerde toparlamak zor olursa diye başlarız herhalde.Kızlar geçmiş mesajlara göz attım da hepiniz b12 kullandığınızdan bahsetmişsiniz. Bana vermedi doktorum b12 de vermedi kalsiyum da. hatta bunların değerlerine bakıldığını bile hatırlamıyorum. Size rutin tahlillerde mi bakılıyor bu değerlere yoksa siz mi talep ediyorsunuz? Ben sadece gyno ferro sanol, decavit ve ocean plus balık yağı kullanıyorum. Arada da magnorm.
Özellikle kilo alsın diye yediğim bir şey olmadı canım ya ama her kahvaltıda tahin-pekmez yiyordum ondan mı böyle oldu diye düşünüyorum bıraktım zaten yemeyi. Süt ve ürünleri çok tüketiyorum o da etkilemiş olabilir. Bi de pirinç pilavı yerine bulgur pilavı yiyorum ondan da olabilir. Hergün ceviz badem fındık fıstık avuç avuç yiyordum onu da azalttım bakalım inşallah sonraki kontrolümde sürpriz yaşamam yine.masallah canm haftasina gore kilosu cok iyiymsbenm bebisim azck ozel olarak bsy yedin mi bana da bilgi verirmsn
Ben penye tarzı olanlarını beğeniyorum civilin dediğin gibi çeşit çok ve uygun fiyata. Ama kışlık kadife tarzı olanları beğenemedim pek.Kızlar civil magazindaki genel kalite nasıl? Pek ayakta kalamiyorum, internetten de gözüm görmeyince güvenip alamıyorum. Civilin fiyatları uygun, çeşitleri çok. Illa ki her ürünün kalitesi aynı olmaz ama biraz alayım diyorum. Özellikle sorun yasayaniniz oldu mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?