- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #24.801
Ben rapor aldığımda doktorum nornal ultrasonla baktı raporu yazdı verdi vok uzun işlem YokMerhaba kızlar , 32.hafta sonrasında çalışabilir raporu alanlar var mı aranızda ? Hastanede hangi işlemler yapılıyor , bilgi verebilir misiniz ?
Teşekkür ederimBen rapor aldığımda doktorum nornal ultrasonla baktı raporu yazdı verdi vok uzun işlem Yok
Teşekkür ederimBen rapor aldığımda doktorum nornal ultrasonla baktı raporu yazdı verdi vok uzun işlem Yok
Özellikle kilo alsın diye yediğim bir şey olmadı canım ya ama her kahvaltıda tahin-pekmez yiyordum ondan mı böyle oldu diye düşünüyorum bıraktım zaten yemeyi. Süt ve ürünleri çok tüketiyorum o da etkilemiş olabilir. Bi de pirinç pilavı yerine bulgur pilavı yiyorum ondan da olabilir. Hergün ceviz badem fındık fıstık avuç avuç yiyordum onu da azalttım bakalım inşallah sonraki kontrolümde sürpriz yaşamam yine.
Masallah canim istedigin gibi olur insallah:)29.haftada 1910 gramdı. Perşembe kontrolüm var bakalım inşallah haftasıyla uyumlu çıkar bu sefer kilosu.
Doktorlar genelde vitamin ve mineralleri dogal yollardan alin diyorlar.Ben su an imom magvital gynoferron ve osteozinc kullaniyorum.ornegin osteozinc kullanmasam onun yerine her gun en az 1 litre sut icmem gerekir.bir iki bardak tamam ama bir litreyi midem kaldirmaz.ya da vitamin ilaclarini dusunelim her gun beslenmemizde her vitaminden alamayabiliriz ama bu ilaclarda neredeyse her vitamin var.kan ilaci kullanmamaksa buyuk risk bence cunku gerek dogum sirasinda gerekse dogum sonrasinda kan kaybimiz olacaktir ya fazla fazla kanamamiz olursa en basitinden gucsuz dusersek bebegi emziremezsek ya da kis geldi malum bagisiklik olarak duser antibiyotik vs.kullanmak zorunda kalirsak emzirirken.yani bence kullanilmali bu ilaclar :)B12 omega ve Demir hapı ben de kullanmıyorum yanı hiç vermedi doktorum hatta kandan B12 ve Demir en son 11. Haftada bakıldı bir daha da bakılmadı ben Demir takviyesi istedim ama decavit kullanıyorum onun yeterli olduğunu söyledi ayrıca bir ilaca gerek yok dedi kendim alıp kullansam bu haftadan sonra etkisi olur mu????
Kalsiyum almak istiyorsaniz süt içmeyin. Kalsiyum takviyesi tabii ki doktorunuz verdiyse kullanın. Ama ilaç dışında kalsiyum almak istiyorsaniz süt içmeyin. Süt kemiklerde bulunan kalsiyumun da çözülüp gitmesine sebep oluyor, kansızlık zaten yapıyor. Yoğurt yiyebilirsiniz. Ama en güzel kalsiyum brokolide var. Buharda haslayip salatalara katabilirsiniz, tam bir kalsiyum bombasıDoktorlar genelde vitamin ve mineralleri dogal yollardan alin diyorlar.Ben su an imom magvital gynoferron ve osteozinc kullaniyorum.ornegin osteozinc kullanmasam onun yerine her gun en az 1 litre sut icmem gerekir.bir iki bardak tamam ama bir litreyi midem kaldirmaz.ya da vitamin ilaclarini dusunelim her gun beslenmemizde her vitaminden alamayabiliriz ama bu ilaclarda neredeyse her vitamin var.kan ilaci kullanmamaksa buyuk risk bence cunku gerek dogum sirasinda gerekse dogum sonrasinda kan kaybimiz olacaktir ya fazla fazla kanamamiz olursa en basitinden gucsuz dusersek bebegi emziremezsek ya da kis geldi malum bagisiklik olarak duser antibiyotik vs.kullanmak zorunda kalirsak emzirirken.yani bence kullanilmali bu ilaclar :)
Vucudunuza bağlı. Demiriniz düşmüş olabilir, iki kisi kullaniyorsunuz neticede. Ama decavitin içindeki demir yetiyor da olabilir. Tahlil yaptırmadan kullanmayin bence. Tahlilde düşük çıkarsa günde iki tane bile veriyor doktorlar. Geç olmaz yani, eğer dusukse hemen baslarsinizB12 omega ve Demir hapı ben de kullanmıyorum yanı hiç vermedi doktorum hatta kandan B12 ve Demir en son 11. Haftada bakıldı bir daha da bakılmadı ben Demir takviyesi istedim ama decavit kullanıyorum onun yeterli olduğunu söyledi ayrıca bir ilaca gerek yok dedi kendim alıp kullansam bu haftadan sonra etkisi olur mu????
Daha once bir mesajinda denk gelmistim canim ornek olsun diye sutu verdim genelde yogurt tuketiyorum sutu pek sevmiyorum zaten.brokoliyi de denerim tesekkurler :)Kalsiyum almak istiyorsaniz süt içmeyin. Kalsiyum takviyesi tabii ki doktorunuz verdiyse kullanın. Ama ilaç dışında kalsiyum almak istiyorsaniz süt içmeyin. Süt kemiklerde bulunan kalsiyumun da çözülüp gitmesine sebep oluyor, kansızlık zaten yapıyor. Yoğurt yiyebilirsiniz. Ama en güzel kalsiyum brokolide var. Buharda haslayip salatalara katabilirsiniz, tam bir kalsiyum bombası
Benim doktorum her konuda olduğu gibi bu konuda da rahat. Her bebek tosuncuk gibi dogmak zorunda değil diyor. Bizim iki tarafta da hiç kilolu insan yok. Uzun ve zayıf yapiliyiz. O yüzden bebeğin de birqz zayif gitmesini hic önemsemiyorum. Sağlıklı olsun yeter ki. Ama doktorum, illa bebek kilo alsin dersen muz, yogurt, et ye dedi. Burdaki arkadaşlar da kaşar ve bulguru önerdi. Gayret ediyorum elimden geldiği kadar, merak da ediyorum yarin 31+1 kaç oldu bakalımanldm canm bende pekmez yydm ama cok degil tahin pekmeze cevireym onu olmazsa mesela ikisini 1 er yelmek kasigi karistirsam gunluk yeter mi badem findik fistigi da arttirym insallah kilo alir melegim ben bebegim tombik olsun istyrm ya o bakimdan ... normal kilosuna donsun mu istysn ki sen canm siknti olurmuymus ki
Herşeyi bin kere yazıyorum bazenDaha once bir mesajinda denk gelmistim canim ornek olsun diye sutu verdim genelde yogurt tuketiyorum sutu pek sevmiyorum zaten.brokoliyi de denerim tesekkurler :)
Benim de düşüncem bu şekilde iki kez kan testi istedim özellikle Demir ve b12 için ama normal kan sayımı (hemogram) yapılıyor Demir ile b12 bakılmıyor ben de anlamadım kiDoktorlar genelde vitamin ve mineralleri dogal yollardan alin diyorlar.Ben su an imom magvital gynoferron ve osteozinc kullaniyorum.ornegin osteozinc kullanmasam onun yerine her gun en az 1 litre sut icmem gerekir.bir iki bardak tamam ama bir litreyi midem kaldirmaz.ya da vitamin ilaclarini dusunelim her gun beslenmemizde her vitaminden alamayabiliriz ama bu ilaclarda neredeyse her vitamin var.kan ilaci kullanmamaksa buyuk risk bence cunku gerek dogum sirasinda gerekse dogum sonrasinda kan kaybimiz olacaktir ya fazla fazla kanamamiz olursa en basitinden gucsuz dusersek bebegi emziremezsek ya da kis geldi malum bagisiklik olarak duser antibiyotik vs.kullanmak zorunda kalirsak emzirirken.yani bence kullanilmali bu ilaclar :)
Iyi yapiyorsun canim birbirimizden ogrenelim ne guzel :) sut olur insallah hepsi :)Herşeyi bin kere yazıyorum bazenemzirirken de çok lazım olacak bize vitaminler. Direncimizin düşmemesi lazım
Ben kendim istiyorum hepsine bakilsin diye yoksa dedigim gibi doktorlarin cogu bir kez bakip devaminda dogal yollarla halledelim diyorBenim de düşüncem bu şekilde iki kez kan testi istedim özellikle Demir ve b12 için ama normal kan sayımı (hemogram) yapılıyor Demir ile b12 bakılmıyor ben de anlamadım ki
Polar ve elyaf genel olarak sağlıksız. Hani dışarı çıkarırken 1 2 saat giydirilir ama bütün gece polar veya elyafin içinde bırakılmaz. Üstünü acana kadar battaniye olur ama ayaklariyla tepine tepine hemen 1 ay sonra ustlerini açmaya basliyorlar. Uyku tulumu alirsaniz, kolsuz ve ayakları torba şeklinde alabilirsiniz, ben ondan aldim. Bi tane de uzun kollu ayaklari torba gibi aldim belki dışarıda giyilir diye. Astronotlar çok rahatsız edermis gibi geliyor bana. Evde sizin giydiginizden bir kat fazla giydirmek yeterli diyorlar. Ama ilk doğduğunda evin ısısı 26 derece olmaliymisArkadaşlar kasım ayında Doğum olacak e sonrası kış zaten. Kayınvalidem uyku tulumu almış böyle kolları uzun olanlardan. Evimiz merkezi sistem çok aşırı sıcak olmuyor yine uzun kollu üzerine hırka vs giyiyoruz kışın evde. Ben dr astronot tulum almadım o uyku tulumunu dışarıda kullanıp evde battaniye örter altığım penye tavşan tulumlardan giydiririm yatarken bebeğe dedim ama. Sizce nasıl yapsam uyurken uyku tulumu rahatsız etmez mi elyaflı kalın bişeye benziyor.
Evin derecesini bilmiyorum hiç ölçmedik merkezi olduğundan da ısıya müdehale edemiyorsun ama normalde olduğunu düşünüyorum. Hepimiz sobalı evde büyüdük neticede :) kimse ayarlama yapmadı.Polar ve elyaf genel olarak sağlıksız. Hani dışarı çıkarırken 1 2 saat giydirilir ama bütün gece polar veya elyafin içinde bırakılmaz. Üstünü acana kadar battaniye olur ama ayaklariyla tepine tepine hemen 1 ay sonra ustlerini açmaya basliyorlar. Uyku tulumu alirsaniz, kolsuz ve ayakları torba şeklinde alabilirsiniz, ben ondan aldim. Bi tane de uzun kollu ayaklari torba gibi aldim belki dışarıda giyilir diye. Astronotlar çok rahatsız edermis gibi geliyor bana. Evde sizin giydiginizden bir kat fazla giydirmek yeterli diyorlar. Ama ilk doğduğunda evin ısısı 26 derece olmaliymis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?