- 9 Eylül 2016
- 448
- 484
- 23
- 38
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #18.501
kızlar hamileyken denize giren varmı bi sakıncası oluyor mu sizce ben girdim şuanlık birşey olmadı inş. olmaz,doktorum girebilirsin dedi zaten.
hiçbir şey olmaz canım sadece ıslak oturma hemen değiş üstünü. üşütmemen lazım. hamilelere önerilen en iyi sporlardan biridir yüzme vakit ve imkan varsa ne ala yüzebilenekızlar hamileyken denize giren varmı bi sakıncası oluyor mu sizce ben girdim şuanlık birşey olmadı inş. olmaz,doktorum girebilirsin dedi zaten.
benimde her vurduğunda gözlerim doluyor gerçekten muhteşem bir duygu Rabbim isteyen hiçbir kadının kucağını boş bırakmasın evlat hasretiyle sınamasın kimseyiBebeğim galiba horon tepmeyi öğrendicok hızlı bi şekilde bir çok yerden aynı anda vuruyor. Bazen benim vurdugum yerden cevap veriyor, oynuyoruz çok eğlenceli ❤ karnim gumbur gumbur her taraftan oynuyor annelik gerçekten insanı değiştiriyormuş. Annemin son cocuguyum, dolayısıyla benim yetiskinligim annemin ileri yaşına denk geldi. Uc kardes hepimiz evli coluk cocuk sahibiyiz ama annemin dili hic durmaz sürekli ama sürekli bize dua eder. Yaslaninca ben de böyle olur muyum acaba derdim. Simdiden oldum galiba. Olur olmaz herseyde evladim geliyor aklima, sürekli dua ediyorum. Her kipirdadiginda, oyle mutlu oluyorum ki, anne olmayi isteyen hic bir kadin bu duygudan mahrum kalmasin istiyorum, Allah her isteyene hayirlisiyla yaşatsın diye dua ediyorum
Katılıyorum, arkadaşım çok marjinaldi yaptırmadı, bizim evde 2 günde atlattığımız hastalığı 7 gün hastanede yatarak zar zor atlattı, şimdi yaptırmadığı tüm aşılar için tekrar düzenleme yapılıyor tek tek yaptırıyor.
Tıbbi konularda işin uzmanlarının dinlenmesi taraftarıyım.
Hep anlatırım; dedem sahilde gezerken ayağına bir şey batıyor kanıyor, ertesi gün şişiyor hastaneye gidiyor göstermeye ve 24 saatte tetanosdan rahmetli oldu.
Gene kardeşim kabakulak oluyor bir seferinde küçükken ve binde bilmemkaçta 1 bir risk varmış ; kabakulak menejite çevirirmiş ve bingo kardeşim menejit oluyor. O zamanlar menenjit aşısı zorunlu değil ve ücretli bir aşı. Ailemin önceden yaptırmış olması sayesinde hafif ve maraz bırakmadan( bir ay yoğun hastane tedavisi ile) atlatıyor eğer bağışıklığı olmasaymış şu an epey hasarlı bir adam olacaktı...
Gamlı baykuşluğa son veriyorum, benim fikrimce Ona gerek yok ya, buna gerek yok ya ile hayatı riske atmaya gerek yok. Ne zaman ne olacağı belli olmuyor, çok temiz hijyenik ve şahane şartlarda ortamlarda yaşamıyoruz malesef. Ben kaba tabirle eşeğimi sağlam kazığa bağlamayı tercih ediyorum, gerisi Allaha emanet. Diş çektirip vefat eden insanlar da var, asprin içip aynı gün içinde ölenler de. Her şeyin bir etkisi, etkileşimi, milyonda bir tetiklediği riskler var elbet ama bunun için aşıdan vazgeçenlerden olmayacağım ben.
Ben hep giriyorum. Sadece denizden çıkar çıkmaz mayomu değiştiriyorum, ıslak kalmamaya dikkat ediyorum.
hiçbir şey olmaz canım sadece ıslak oturma hemen değiş üstünü. üşütmemen lazım. hamilelere önerilen en iyi sporlardan biridir yüzme vakit ve imkan varsa ne ala yüzebileneben de 2 kere girdim
Canim ölcumlerden dolayi cok fark olabiliyor. Bir de iki farkli aletle olcum olmus normal.brn ilk gebeligimde bir gunde 3 kez muayene oldugum olmustu ve ayni gun iicnde bile 3 farkli sonuc cikmisti. Hamileligin sonuna dogru hizlaniyor ya kilo alimi o zaman insan ister istemez baskalariyla kiyas yapiyor benim bi arkadasimi deli ettiler kilosu 2bucuktan az diye, bebek yogun bakim unitesi olan bi klinikte dogum yaptirdilar . bebis bi geldi 4 kiloya yakinHerkese merhaba güzel anneler. Benden tecrübeli olan anne adaylarına sorum olacak. 19+0 da devletteki doktoruma gittim oğluşum 21 cm 380-400 gr aralığındaydı. Bugün 19+5 de özeldeki doktoruma gittim. 352 gr çıktı. Ultrasondan ultrasoba değişebilir mi bu durum. Haftasıyla uyumlu dedi iki doktorumda ama kafam karıştı. Bir de kilosu nasıl sizce. Ben sadece 2 kilo aldım bu zaman kadar. Bebeişim hareketli maşallah hele ki yemek yiyince durmuyor hiç. Bir de detaylı hangi haftalar arasında yapılıyor acaba. Gerçekten çok güzel bir duygu. Rabbimin mucizesi. Canımız içinde bir can daha taşımak. Rabbim isteyen gönülden dileyen bekleyen herkese nasip etsin bu duyguyu inşallah
canım kilolar boylar tahminidir o an ki ölçümler sonucunda belirliyorlar kiloyu doktorlar ölçümlerde hafif bir kaydırma yapsalar bile baya değişiklik olabilir. E esramtirak ta yazmış doğumda bile çok fark ediyor 3 kilo diyorlar 4e yakın çıkıyor daha kilolu diyorlar daha düşük çıkıyor. bu arada bebişinin kilosu gayet iyi merak etme ayrıntılıda 20. haftadan itibaren çekiliyor.Herkese merhaba güzel anneler. Benden tecrübeli olan anne adaylarına sorum olacak. 19+0 da devletteki doktoruma gittim oğluşum 21 cm 380-400 gr aralığındaydı. Bugün 19+5 de özeldeki doktoruma gittim. 352 gr çıktı. Ultrasondan ultrasoba değişebilir mi bu durum. Haftasıyla uyumlu dedi iki doktorumda ama kafam karıştı. Bir de kilosu nasıl sizce. Ben sadece 2 kilo aldım bu zaman kadar. Bebeişim hareketli maşallah hele ki yemek yiyince durmuyor hiç. Bir de detaylı hangi haftalar arasında yapılıyor acaba. Gerçekten çok güzel bir duygu. Rabbimin mucizesi. Canımız içinde bir can daha taşımak. Rabbim isteyen gönülden dileyen bekleyen herkese nasip etsin bu duyguyu inşallah
İşte ben de o yüzden tedirgin oldum canım. Çocuğun kilosu fazla olur normal doğum derler sıkıntı olur. Çok duydum öyle olanı da tedirgin oluyor insan. Ya hakikaten anne olmak zor. Her dakika bebeğini düşünmek. İnsan ister istemez stres oluyor.Canim ölcumlerden dolayi cok fark olabiliyor. Bir de iki farkli aletle olcum olmus normal.brn ilk gebeligimde bir gunde 3 kez muayene oldugum olmustu ve ayni gun iicnde bile 3 farkli sonuc cikmisti. Hamileligin sonuna dogru hizlaniyor ya kilo alimi o zaman insan ister istemez baskalariyla kiyas yapiyor benim bi arkadasimi deli ettiler kilosu 2bucuktan az diye, bebek yogun bakim unitesi olan bi klinikte dogum yaptirdilar . bebis bi geldi 4 kiloya yakin
aynen benm oğlum 3.5 doğar dendi anca ben 4100 gr doğurdumCanim ölcumlerden dolayi cok fark olabiliyor. Bir de iki farkli aletle olcum olmus normal.brn ilk gebeligimde bir gunde 3 kez muayene oldugum olmustu ve ayni gun iicnde bile 3 farkli sonuc cikmisti. Hamileligin sonuna dogru hizlaniyor ya kilo alimi o zaman insan ister istemez baskalariyla kiyas yapiyor benim bi arkadasimi deli ettiler kilosu 2bucuktan az diye, bebek yogun bakim unitesi olan bi klinikte dogum yaptirdilar . bebis bi geldi 4 kiloya yakin
Çok teşekkür ederim canım. İnsan burada konuşup fikir alınca rahatlıyor.canım kilolar boylar tahminidir o an ki ölçümler sonucunda belirliyorlar kiloyu doktorlar ölçümlerde hafif bir kaydırma yapsalar bile baya değişiklik olabilir. E esramtirak ta yazmış doğumda bile çok fark ediyor 3 kilo diyorlar 4e yakın çıkıyor daha kilolu diyorlar daha düşük çıkıyor. bu arada bebişinin kilosu gayet iyi merak etme ayrıntılıda 20. haftadan itibaren çekiliyor.
Bende aynı şekilde canım geceleri sıcaktan uyuyamıyorum bazen parke üzerinde uyanırken buluyorum kendimi ve heryerim ağrımış bi şekilde tabimerhaba kızlar nasılsınız?? benim bu sıcaklarla aram hic iyi degil canım hic bisey yapmak istemiyor..sabah mide bulantım vardı simdide basım dönüyor..sıcak havadan dolayı oldugunu düsünüyorum gece cam acık yatıyorum üstümde acık yatıyorum üsütüyorum sanırım. bu arada bi yandan cok mutluyum arkadasım aventin süt sağma makinasını biberon ısıtıcısı ve sterilizasyon makinasını getirmis bir sürü gögüs pedi ve süt torbası getirmis bu masraftanda kurtuldum :)
merhaba kızlar nasılsınız?? benim bu sıcaklarla aram hic iyi degil canım hic bisey yapmak istemiyor..sabah mide bulantım vardı simdide basım dönüyor..sıcak havadan dolayı oldugunu düsünüyorum gece cam acık yatıyorum üstümde acık yatıyorum üsütüyorum sanırım. bu arada bi yandan cok mutluyum arkadasım aventin süt sağma makinasını biberon ısıtıcısı ve sterilizasyon makinasını getirmis bir sürü gögüs pedi ve süt torbası getirmis bu masraftanda kurtuldum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?