- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
Canim bizimkide ayni bahsettigim gibi gunduz surekli memede sureklide kusuyor ama gece surekli memede olmadigi icin gece kusmasi yok doktorumuz girtlagina kadar doluyor memeyi emzik niyetine aldigi icin bu yuzden kusmasi normal mumkun mertebe meme istediginde 5dk bile olsa oyala oyle ver emzik almiyorsa yapacak birseyin yok emsin kussun sorun degil o alacagini aliyor dedi icin rahat olsun.Selam anneler. Gün geçtikçe benim kızda yeni yeni şeyler çıkıyor. Birkaç gündür emdikten sonra yatağa vs yatırınca kusuyoruz sürekli. Genelde az miktarda ama 2 3 sefer fışkırtır tarzda kustu. Memede uyuyoruz sadece ve gündüzleri saatlerce memeden inmiyoruz ve genelde de uzun süre memede kaldığımızda kusuyoruz. Bazen hatta emdikten sonra birkez kusmak yetmiyor 5er dakika arayla birkaç sefer daha kusuyoruz. Üstüne bide tekrar meme istiyoruz. Doktora yazdım sordum. Emdikten sonra kusuyor diye. Üstten gazını çıkartmadan uyutma dedi. Gaz çıkarınca uyanıyor sonra tekrar emiyor. Yada çıkartmaya çalışırken yine kusabiliyor. Bu kusmanın önüne nasıl geçicem bilemiyorum. Sütler boşa gidicek beslenemiycek diye endişeliyim. Zaten daha kilo alımımızı yavaş yavaş arttırıyoduk. Aynı sıkıntıyı yaşayan bir önerisi olan varmı aranızdaa
Merhaba. 2016 nisan annesiyim benim oğlumda çok kusardı. Emerdi gazını çıkarırken kusardı geri emmek isterdi. Doktorumuza sorduğumda kilo alımı iyi ilaç vermicem emicek kusucak, kusacak emecek bu kısır döngü dedi.Selam anneler. Gün geçtikçe benim kızda yeni yeni şeyler çıkıyor. Birkaç gündür emdikten sonra yatağa vs yatırınca kusuyoruz sürekli. Genelde az miktarda ama 2 3 sefer fışkırtır tarzda kustu. Memede uyuyoruz sadece ve gündüzleri saatlerce memeden inmiyoruz ve genelde de uzun süre memede kaldığımızda kusuyoruz. Bazen hatta emdikten sonra birkez kusmak yetmiyor 5er dakika arayla birkaç sefer daha kusuyoruz. Üstüne bide tekrar meme istiyoruz. Doktora yazdım sordum. Emdikten sonra kusuyor diye. Üstten gazını çıkartmadan uyutma dedi. Gaz çıkarınca uyanıyor sonra tekrar emiyor. Yada çıkartmaya çalışırken yine kusabiliyor. Bu kusmanın önüne nasıl geçicem bilemiyorum. Sütler boşa gidicek beslenemiycek diye endişeliyim. Zaten daha kilo alımımızı yavaş yavaş arttırıyoduk. Aynı sıkıntıyı yaşayan bir önerisi olan varmı aranızdaa
Yok canim 40 kontrolü benimdi gitmisken bebegide cocuk doktoruna gosterdik aile hekimligine gitmiyormusun asi takibini 9onlar yapiyir 1.ay asisini olmadinizmi
Enteresan. Doğum yaptığın hastane normalde tüm gebelik takibinin yapıldığı hastane değil mi? Doğumuna giren çocuk doktoru hiç konuşmadı mı seninle? Doğumunu yapıp gönderdiler mi yani?
Ben daha taburcu olmadan bebeğimin çocuk doktoru ile gelecek randevuları oluşturulmuştu. Hatta işitme testi randevusu bile hazırdı.
Bizden öğrenince götürdün mü peki 1.ay kontrolüne cnm?
Doktora gidilmesi şart değil ilk ayında o yüzden söylememişlerdir. Sağlıkocağı zaten kilo boy kafa ölçümü bıngıldak kontrolü yapıyor tuhaflık olursa yönlendirir doktora.3 ilde takibim yapıldı tayin dolayısıyla 2 il en son annemlerin yanına geldim 3. Yerde burası oldu. Tamam son 2 ay takibim burada oldu ama hiç birşekilde uyarma vs olmadi. Allah tan burada duydum1. Ay kontrolunu. Şuan 27 gunluguz 16 ocak ta doğdu 16 şubata aşı günü verdi sağlık ocagi
Sabah 1. Ay kontrolü oradan çıkınca aşısını yaptırırım diye düşündüm.
Ve dediğim gibi hastane sadece 40 'ın çıkınca gel 40 olur 45 olur 50 olur gel egzersiz hareketleri ve smear testi dedi başka hiç birşey yok.
Canım sen yazmıştın okudum asi için iğne çok kalın vs yazmıştın bebegin ateşi falan ciktimi aşıdan dolayı veya doktor ağrı kesici calpol sanırım onlardan kullanın vs dedi mi ne yapmam gerekiyor hiç birşey bilmiyorum açıkçası
Her hastane bir olmuyor demek ki cnm, olsun biz varız birbirimize yeteriz :)3 ilde takibim yapıldı tayin dolayısıyla 2 il en son annemlerin yanına geldim 3. Yerde burası oldu. Tamam son 2 ay takibim burada oldu ama hiç birşekilde uyarma vs olmadi. Allah tan burada duydum1. Ay kontrolunu. Şuan 27 gunluguz 16 ocak ta doğdu 16 şubata aşı günü verdi sağlık ocagi
Sabah 1. Ay kontrolü oradan çıkınca aşısını yaptırırım diye düşündüm.
Ve dediğim gibi hastane sadece 40 'ın çıkınca gel 40 olur 45 olur 50 olur gel egzersiz hareketleri ve smear testi dedi başka hiç birşey yok.
Canım sen yazmıştın okudum asi için iğne çok kalın vs yazmıştın bebegin ateşi falan ciktimi aşıdan dolayı veya doktor ağrı kesici calpol sanırım onlardan kullanın vs dedi mi ne yapmam gerekiyor hiç birşey bilmiyorum açıkçası
Yok canim ates olmuyormus bunda o yuzden ilacta vermedi bacaktan vuruldu. Azcik mizikladi aglamadi bile.1.ay aşımız 16 şubat . bu arada bacaktan sanırım ateş falan oldumu canım senin minnakta, yada ilaç vs verdi mi doktor
Ben bebişin kilo alması derdinde değilim canım. Yanlış anlaşıldı sanırım. Beslensin sağlıklı olsun yeterli. Tombişlikte gözüm yok. Benim bebiş 3 haftada tam doğduğu kiloya anca geldi. Yani 200 gr filan anca aldı. Sütüm yetiyormu yetmiyormu belirsizliği vardı. Ben sadece anne sütüyle beslemek ve gelişimi için gerekli olanı almasını istiyorum. Gün içinde bizde oyalamak için elimizden geleni yapıyoruz. Emzik vermeye çalışıyoruz,gezdiriyoruz, konuşuyoruz, müzik açıyoruz ama bir yere kadar. Uykusuda geldiği için basıyor yaygarayı. Artık memeye almak zorunda kalıyorum. Emiyor yarım saat veya daha fazla memeyi bırakıyor yada bazen ben bıraktırıyorum sonra 5 dakika sonra açıyor gözlerini ağlıyor hooop hadi baştan. Böyle saatlerimiz geçiyor gün boyuu. Sonra bi ara artık uyuyoruz birkaç saat sonra yine baştan. Sonra gece 1 2 gibi uyuyoruz. Tabi geceye yakın artık göğüste süt azaldığından ağlama krizine girip memeyle kavga etmemizde cabası. Sonra uyuyoruz ve sabah yine sil baştan. Birkaç gündür böyleyiz. Yeri geliyor tuvalete zor giriyorum. Saatlerce oturduğum yerden kalkamıyorum. Oyusden kimsenin böyle alışmasını,bu tarz bir bakma stili isteyeceğini sanmıyorum. Bende zaten bu kadar emmesinin iyi olmadığnı bildiğimden,bunu değiştirmeye çalıştığımdan, kendimce bir çözüm üretemediğimden, fikir almak için yazdım zaten canım.Canım bebeğe kilo aldırıcam diye bütün gün geceli gündüzlü emzirmenin faydadan çok zararı olur.. Kimse yanlış anlamasın, birşeyler dilim döndüğünce anlatıyorum ama bunların hiçbirini ben uydurmuyorum. Tıp, bilim, doktor denen birşey var. Ben onların yalancısıyım valla :)
Şöyle izah edeyim, 1 aylık bebeğin mide kapasitesi bir adet yumurta büyüklüğündedir. Alacağı süt miktarı da ortalama 80 ml falan. E biz bu bebeğe hiç durmadan süt verirsek sence ne kadarını içerde tutabilir? Sence de kusması normal değil mi? Tamam bebek her istediğinde meme verilecek denildi ama bunun da bir sınırı ve zamanı var. Bebek artık 1 aylık oldu. Memeyi boşaltma süreleri bile daha hızlı artık. Ayrıca bebek bu yani tek bildiği emmek elbette sürekli memede kalmak isteyecek. Ama onu artık bizim yönlendirmemiz ve sağlığı için doğru olan neyse onu yapmamız lazım. Sürekli memede durmaya alışmış çocuğu farklı birşeyle zaptetmenin ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum. Ama artık emzikle oyuncakla bir şekilde oyalamak ve beslenme sürelerini hiç olmazsa 2 saatte bir emzirme şeklinde azaltmak gerek.
Herkesin kendi bebeği, nasıl bakacağına elbet kendi karar verir. Ama herkes şunu bi düşünsün, biz bile büyük insanlar sabahtan akşama kadar habire yemek yiyelim bakalım ne hale geliyoruz?? Ya gazdan ölürüz, ya kusarız, ya mide fesatı geçiririz. Bebişler bizim gibi bi soda çakayım da diyemezler :)
Ay inş öyledir canım. Yarın tartıda anlıycaz bakalım.Doğduğundan beri süt geldi gelmedi,doydu doymadı,yetti yetmedi sorunu olduu. Şimdi tam doyduğunu hissettiğimde kusma sorunu çıkınca beslenemiycek endişesi sardı yinee.Canim bizimkide ayni bahsettigim gibi gunduz surekli memede sureklide kusuyor ama gece surekli memede olmadigi icin gece kusmasi yok doktorumuz girtlagina kadar doluyor memeyi emzik niyetine aldigi icin bu yuzden kusmasi normal mumkun mertebe meme istediginde 5dk bile olsa oyala oyle ver emzik almiyorsa yapacak birseyin yok emsin kussun sorun degil o alacagini aliyor dedi icin rahat olsun.
Bizimki yoğurt gibi,peynir gibi sulu hepsinden attırıyor arada yeni başladı bu sorun birkaç gündür. Bide bizim kilo alımımız azdı. Oyusden beslenmez diye endişelendim. Yarın doktora gideceğiz. Öncesinde burdaki annelerinde fikrini almak istedim. Benzer durumu yaşayanlardan. Beslenme sorunu olmasında gerisi önemli değilMerhaba. 2016 nisan annesiyim benim oğlumda çok kusardı. Emerdi gazını çıkarırken kusardı geri emmek isterdi. Doktorumuza sorduğumda kilo alımı iyi ilaç vermicem emicek kusucak, kusacak emecek bu kısır döngü dedi.
Fizyolojik reflü bunun adı mide kapağı tam gelişip kapanmadığından oluyor. 6 aya kadar heryere kustuk maalesef :)
Reflü yatağı var ondan alabilirsin uykuda kusmaması için tehlikeli kısım o zaten.
Süt boşa gidiyor ama kiloda alıyor. kusmuğu yoğurt gibiyse o vitaminini almış derler suluysada üşütmüş derler.
Gazlıysa bebeğiniz memeye çok düşkün olur hırsını memeden alır doyduğunu bilmez emerde emer
Geçiyor ama biraz zaman tabi :)
Mesajından sanki bebek doyuyor ama emmeye devam ettikçe fazlasını kusuyor gibi anladım canım, ben de ona göre bi cevap yazdım. Evet kilo alımı azdı demişsin ama net bi rakam ve tarih yazmadığı için gerçekten ne kadar azdı anlayamadım. 600 gr ile 1 kilo arası normaldir ama bebiş 850 gram alsa anne yüreğine az diyorsundur belki bilemeyiz.Ben bebişin kilo alması derdinde değilim canım. Yanlış anlaşıldı sanırım. Beslensin sağlıklı olsun yeterli. Tombişlikte gözüm yok. Benim bebiş 3 haftada tam doğduğu kiloya anca geldi. Yani 200 gr filan anca aldı. Sütüm yetiyormu yetmiyormu belirsizliği vardı. Ben sadece anne sütüyle beslemek ve gelişimi için gerekli olanı almasını istiyorum. Gün içinde bizde oyalamak için elimizden geleni yapıyoruz. Emzik vermeye çalışıyoruz,gezdiriyoruz, konuşuyoruz, müzik açıyoruz ama bir yere kadar. Uykusuda geldiği için basıyor yaygarayı. Artık memeye almak zorunda kalıyorum. Emiyor yarım saat veya daha fazla memeyi bırakıyor yada bazen ben bıraktırıyorum sonra 5 dakika sonra açıyor gözlerini ağlıyor hooop hadi baştan. Böyle saatlerimiz geçiyor gün boyuu. Sonra bi ara artık uyuyoruz birkaç saat sonra yine baştan. Sonra gece 1 2 gibi uyuyoruz. Tabi geceye yakın artık göğüste süt azaldığından ağlama krizine girip memeyle kavga etmemizde cabası. Sonra uyuyoruz ve sabah yine sil baştan. Birkaç gündür böyleyiz. Yeri geliyor tuvalete zor giriyorum. Saatlerce oturduğum yerden kalkamıyorum. Oyusden kimsenin böyle alışmasını,bu tarz bir bakma stili isteyeceğini sanmıyorum. Bende zaten bu kadar emmesinin iyi olmadığnı bildiğimden,bunu değiştirmeye çalıştığımdan, kendimce bir çözüm üretemediğimden, fikir almak için yazdım zaten canım.
Canım bebeğe kilo aldırıcam diye bütün gün geceli gündüzlü emzirmenin faydadan çok zararı olur.. Kimse yanlış anlamasın, birşeyler dilim döndüğünce anlatıyorum ama bunların hiçbirini ben uydurmuyorum. Tıp, bilim, doktor denen birşey var. Ben onların yalancısıyım valla :)
Şöyle izah edeyim, 1 aylık bebeğin mide kapasitesi bir adet yumurta büyüklüğündedir. Alacağı süt miktarı da ortalama 80 ml falan. E biz bu bebeğe hiç durmadan süt verirsek sence ne kadarını içerde tutabilir? Sence de kusması normal değil mi? Tamam bebek her istediğinde meme verilecek denildi ama bunun da bir sınırı ve zamanı var. Bebek artık 1 aylık oldu. Memeyi boşaltma süreleri bile daha hızlı artık. Ayrıca bebek bu yani tek bildiği emmek elbette sürekli memede kalmak isteyecek. Ama onu artık bizim yönlendirmemiz ve sağlığı için doğru olan neyse onu yapmamız lazım. Sürekli memede durmaya alışmış çocuğu farklı birşeyle zaptetmenin ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum. Ama artık emzikle oyuncakla bir şekilde oyalamak ve beslenme sürelerini hiç olmazsa 2 saatte bir emzirme şeklinde azaltmak gerek.
Herkesin kendi bebeği, nasıl bakacağına elbet kendi karar verir. Ama herkes şunu bi düşünsün, biz bile büyük insanlar sabahtan akşama kadar habire yemek yiyelim bakalım ne hale geliyoruz?? Ya gazdan ölürüz, ya kusarız, ya mide fesatı geçiririz. Bebişler bizim gibi bi soda çakayım da diyemezler :)
Can'ım doktorum bana turşu gibi yoğun tuzlu gıdalardan uzak durmamı söylemişti.eğer çokta şişme problemin yoksa evet dikkat etmelisin ama çokta abartmadan bence azar azar yenebilirselam ocak anneleri sizin cevaplariniz beni hem cok rahatlatiyor hem yakin tecrubeleriniz oldugu icin daha doğru oluyor.
Şimdi size sorum şu
son aylarda tuzlu yiyecek ve hamurdan yok denecek kadar uzak durdunuz mu?
33. haftaya girdim tuzlu ve hamurlu yiyeceklere devam ediyorum cunku birakirsam yapamam. şişlik olmadan hamileligimi bu şekilde devam ettirebilir miyim?
Cok az bir gerileme oldu canim ama hala dislerimi kenetliyorum emzirirken.Esra Can'ım senin meme uçların Nasıl oldu hala aynı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?