• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Off kızlar bugun bır sinir bır asabıyet var üzerimde. Ev işleri ben elimi çekince dağ gibi oldu. Eşimde hem oruç hemde işe gıdıyor. Gelıncede yorgun oluyor sonra iftardan sonra kanepeye yığılıp kalıyor. Bende elimi çektım işlerden mecburen. Delırecem kızlar. Mecburen yapıyorum bişeyler ama korkuyorum.

bırak kalsın canım ya herşey olduğu kadar hem annesin hem bebişin var :KK14:

Ben de sendenim. Benim aşermem oluyor ama. Fizyolojik herhangi birşey yok ama. 2 gündür göbeğim belli olmaya başladığını hissediyorum. İlk 2 sinde 5. Ayımda kimse anlayamazdı hamile olduğumu. Bunda halime şaşıyorum.
Hertürlü işimi gücümü yapıyorum Allah'a şükür. İnşallah hep böyle devam eder
Nuru seninle gunlerimiz hemen hemen ayni. Su 2 gunde ne oldu anlamadim ama benim de cikmaya basladi karnim.
Ilkinde dedigin gibi 5 aylikken bile anlamiyordu kimse. Hatta 5 aylikken dermatologa gitmiştim, soyleyince kadin inanmamisti. Ayaga kaldirip karnima falan bakmisti. Oysa ben yüzüm icin gitmistim:KK45:

Kizlar beninde akşam randevun var 19.30 girmem 20.30 bulur ;) ikili test icin ama burda kan almiyorlar oyle hatirliyorum belki riskli gorurlerse mi istiyorlar gerci aksama belli olur ben kilo 500 gr almissim aslinda yiyorum ozellikle ekmek bastırmak icin benden sonra acisi çıkacak gibi :)

normalde ben de çok severim tatlılar çikolatalar falan amaa hamile kaldığımdan beri hiçbirini görmeye bile dayanamıyorum.
Dondurma başka ama :dondurma:
Ayyy bende öyleyım. Çikolatanın ismini bıle duymaya tahammülüm yok. Midem resmen havaya kalkıyor. Yaşpasta tatlı görmek bıle beni mahvedıyor

Hamıle kalmadan önce gunde üç kere ev supururdum. Heryeri siler temizlerdim. Öyle gözüme batıyorki işler. Bıraz yoruldum bugun. İnşallah bişey olmaz.

inşallah canım, kendinden eski performansını bekleme herşey olduğu kadar öncelik sen ve bebiş:KK14:

Kahverengi akıntım açık pembeye dönmüş gibi kızlar ama tamda emin olamadım. Ay görünce öyle bi stres yaptım ki direk satıp sifonu çektim. SLak kafam insan bi bakar inceler. Öyle Ağrı'm falan da yok ama

Şimdi kızlar her kadının korkulu rüyası olan çataldan ben de inceden inceye tırsmaya başladım her kontrolde karşılaşınca tabiî.

Ben normal doğum yapmak ve mümkünse aynı odanın içinde yapmak istiyorum. Neden bilmiyorum daha güvenli hissedeceğim herhalde. (hemşirenin koluma girip hadi gel çatala gidiyoruz demesinden daha sıcak geliyor bu ihtimal. )

Bazı özel hastanelerde doğum katındaki yatış odaları, mini dogumhaneye donebiliyormus doğum anında. Yatak gerekli anda çatal vazifesi de görüyor yani.
Bana zırt pırt dogumhaneye kontrole gitmekten daha mantıklı geldi böylesi ve tabiî psikolojik olarak kendimi daha iyi hissedeceğim. Aynı odada doğur, orada kal.

Bu şekilde hizmet veren hastaneler var mi bildiğiniz? Her şey yolunda giderse, bu seçenekte şehir farketmiyor benim için. Her yerde dogurabilirim.

Bu arada kimseyi korkutmak istemem bu konuda. Sadece merak ve hastane araştırması için sordum.

Kahverengi akıntım açık pembeye dönmüş gibi kızlar ama tamda emin olamadım. Ay görünce öyle bi stres yaptım ki direk satıp sifonu çektim. SLak kafam insan bi bakar inceler. Öyle Ağrı'm falan da yok ama
İlaç kullanıyormusun canım. İlerlerse doktora gıt bence

Valla ben mecbur ayaktayım. 3 yaşında inanılmaz hareketli kızım var. Kurtlu bir dakika oturmaz. Eşim sağolsın haftalık kadın tuttu öyle detaylı temsilin yapmıyorum ama kızımın kahvaltısı meyvesi ara öğünü öğle yemeği akşam yemeği derken sürekli mutfakta ayaktayım mutfak temizliyorum her yere kırıntı yapar mecbur süpürüyorım. İlk hamilelikte Prenses mişim oldum simdi Külkedisi. Bide bulantılarım var ki kızıma yumurtayı falan burnum kaplı yerdiriyorum

İlaç kullanıyormusun canım. İlerlerse doktora gıt bence
Yok Can'ım ya kullanmıyorum tekrar ederse gitcem Bugün doktora yoksa yarına randevulaşın gidicem. Hiç progesteron falan almıyorum. Kızımda da hiç yaşamamıştım böyle bişey saf gibi panikle Çek'im sifonu pişman oldum.

Annem de bana hamileyken hiç kusmamis. Erkek kardeşlerimde de lavaboya bağımlı yaşıyormuş kusmaktan. 9 ay kusmuş.
Yani kız kusturur teorisi de çürür. Ben de toplamda 5 kere çıkaramadım. İnşallah anneme çekmişimdir.

Yalnız benim kız bebeklerde dikkatimi çeken bir şey var. Soylenenin aksine benim gördüğüm yani. Kızlar daha hızlı gelişiyor ilk aylarda anne karnında. Kız annelerinde pek öyle sat uyumsuzluğu duymadım ben.
Annem, kuzenlerim, arkadaşlarım falan hep dogrulamistir bunu.
benim haftamda doktorumun dediğiyle neredeyse tam uyuyor. 7+4 te falan kontrole gittim doktor 7+3 haftalık dedi :D

İçince kesti mi yazar misin lütfen. Ben almaya gidemedim bi turlu. Hala serum aldigim için çok da acele etmedim çünkü her gün damardan metpamid aliyorum. Ama evde içmek için premesis i biri önermişti . keserse bulantini yazar misin ? Ben yatak ve lavabo arasında yasiyorum çünkü bu aralar
Canım ben sizle mesajlaştıktan sonra aldım premesisi.Psikolojik mi ya da etkisi kalıcı mı bilmiyorum ama yarım saat içinde bıçak gibi kesti bulantıyı. Şuan hiç midem bulanmıyor.Reçetesinde B6,folik asit,B12 ve kalsiyum içerdiği yazıyor; bakalım nasıl olacak. Sana da yazayım dedim :)

Hamıle kalmadan önce gunde üç kere ev supururdum. Heryeri siler temizlerdim. Öyle gözüme batıyorki işler. Bıraz yoruldum bugun. İnşallah bişey olmaz.
canim bende 3 ay supurmedim ev o makine cok tehlikeli bazen annem bazen esim supurdu silme hafta bi ancak :) mutfak haric diger seylere önem vermedim hepimizde sagliiyiz mikrop fln kapmadik ama artik tehlikeli donem bitti dun süpürdum evi oda ustten :) yardimci bayan memleketine gitti digerleride oruclu cagirmak istemedim ramazandab sonra rahatlarim insallah

Back
X