• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kızlar 51 gün oldu hala gözümüzün çapağı iltihabı gitmedi. Anne sütü ile temizle dedi hemşire çocuk dahada beter oldu. Çay ılık su vs fayda etmedi. Sizler nasıl gecirdiniz so illeti cocugun gozu orumcek agi gibi. Spider-Man kiyafeti giydirecegim tam olacak oglum :-)

Sizlerede sürekli soru soruyorum K.bakmayin
Bazı yazıları tabiki netten okuyorum ama önemli olan bana denenmiş tecrübe edilmiş şeyler lazım onun için sürekli sizlere soruyorum.
çünkü gerçekten çok bilgili ve tecrubeli anneler var burada .

Bilgi paylaşılınca güzel la la la la laa :-)

Aynı benn benim kv kp değil bizzat kendi babam. Kendi babami uyarıyorum sürekli söyleme hoşuma gitmiyor gerçekten sinirlenip kalbini kıracağım birgün diye yokkkkk aynı sureklii annen bakmıyor degilmi oğlum sana. Bide akıl verir bulgur pilavı iyi gelir anne sütüne yeşillik bol ye sakın mama verme anne sütünün yerini hiç biri tutmaz çok ye ki süt olsun torunuma vs vs vs vs :KK67:yahu sen erkeksin senin neyine bunları anlatmak bana annem söylüyor zaten hiç bir şeye karışmayan babam torunu olunca acayip birisi oldu oyyyyyy yazarken bile içim daraldı
:KK45: Adam bütün duyduklarını iletmiş sana...
benim kv dün beni deliye çevirdi haliyle süt azaldı birde ben demiştim tek göğüs yetmez mama verin diyor. Sabır diye diye taşa döndüm

Kızlar 51 gün oldu hala gözümüzün çapağı iltihabı gitmedi. Anne sütü ile temizle dedi hemşire çocuk dahada beter oldu. Çay ılık su vs fayda etmedi. Sizler nasıl gecirdiniz so illeti cocugun gozu orumcek agi gibi. Spider-Man kiyafeti giydirecegim tam olacak oglum :-)

Bazı yazıları tabiki netten okuyorum ama önemli olan bana denenmiş tecrübe edilmiş şeyler lazım onun için sürekli sizlere soruyorum.

Buradaki bilgiler o kadar işe yarıyor ki gerçekten :) sor sor sor :-)

Aynı benn benim kv kp değil bizzat kendi babam. Kendi babami uyarıyorum sürekli söyleme hoşuma gitmiyor gerçekten sinirlenip kalbini kıracağım birgün diye yokkkkk aynı sureklii annen bakmıyor degilmi oğlum sana. Bide akıl verir bulgur pilavı iyi gelir anne sütüne yeşillik bol ye sakın mama verme anne sütünün yerini hiç biri tutmaz çok ye ki süt olsun torunuma vs vs vs vs :KK67:yahu sen erkeksin senin neyine bunları anlatmak bana annem söylüyor zaten hiç bir şeye karışmayan babam torunu olunca acayip birisi oldu oyyyyyy yazarken bile içim daraldı
benim kv dün beni deliye çevirdi haliyle süt azaldı birde ben demiştim tek göğüs yetmez mama verin diyor. Sabır diye diye taşa döndüm.

Ay yok artık bir de anlatıyor mu yani yıkamadan giydirdiğini.
Bana da geçen gün gelen misafirlerden biri "açardım televizyonu koyardım çocuğu önüne, biberonu da altına yastıkla destekleyip verirdim eline işime bakardım" diyor :))
Aynı kadın sonra da vay efendim benim bebeğim çok gazlıydı, çok geç konuştu, çok asosyal oldu diyor. Ver biberonu öyle yutsun havaları sonra niye bu çocuğun gazı var de. Oturt tv karşına hiç konuşma çocukla ilgilenme sonra niye geç konuştu. Tamam yapmışsın bir hata bari başkalarına anlatma kendi içinde kalsın ayıbın değil mi. Senin kv nin işine benziyor bu da :)))
Doğurmasaymış valla gerek yokmuş çocuk kendi kendine büyüyecek oda anayım büyüttüm diye ortada gezecek ohh valla

Canım çok sağol
Ben baya araştırmıştım uyku eğitim yöntemlerini ama erken diye düşünüyordum açıkcası özellikle bağlanma döneminde sorun olmasın diye
İlk 3 ayı dolduralım diye bekliyordum :)
Zaten çok az kaldı dolmasına ama özellikle gündüz güzelce uykusunu uyusun istiyorum çok zorlanıyor gece de geç saate kalıyor. Rutinimiz var gibi ama henüz bi eğitim yöntemi denemedigimizden her zaman etkili olmuyor
İlk 3 ay istesende bi düzen olmuyor. Ben kızımda 3. Ay bittiğinde başlamıştım koyuyordum yatağına bende kenara oturuyordum kendi kendine uyuyordu. Zaten 6. Ayda kendi odasında yatırmaya başlamıştım. İnş bunda da uygulayacam

benim kv dün beni deliye çevirdi haliyle süt azaldı birde ben demiştim tek göğüs yetmez mama verin diyor. Sabır diye diye taşa döndüm.

Amannnn sakın takma kafana . ben memlekette kafaya taka taka son zamanlarda hazirki olan sütümde çok azaldı Allah tan evime geldim. İyiyim şuan. Oğlumun adi da babamın adı ona çekerse yandımmm herşeye karışır (:

Oğlumun da ikinci haftada gözünde çok çapak olmaya başladı, hele uyandığında gözünü açamıyordu. Ben her sabah yüzünü kaynayıp ılıtılmış suyla pamukla siliyorum, önce gözlerini siliyorum. Göz pınarına çok hafif bastırıp göz kapağı ve kirpikleri boyunca siliyorum. Başlangıç noktam göz pınarı yani. Yaklaşık bi haftada geçti bu şekilde. Daha sonra nette bu konuyla ilgili bi yazıya denk geldiğimde de aynısı yazıyordu, göz pınarı ve çevresine hafif masaj uygulaması. Eğer denemediysen belki fayda görebilirsin sen de bu uygulamadan.

Kitabı gercekten merak ettim. Bu taktikler doğumdan öncede burda söylenmişti. Belki de sen soylemişindir. Aynen deniyorum. Vr bence de işe yarıyor. Gece karanlıkta bi mayışma geliyor. Gözünü kapatmaya daha yatkın oluyor
Ilk kizimi buyuturken okumustum kitabi, sonra bir baska anneye gonderdim. Duruyor olsaydi sana yollardim gercekten faydali bir kitap.
Tarz olarak biz tipik Turk annelerine biraz sert geliyor ama derinin de dedigi gibi zaten her yöntem her bebege uygulanamiyor. Herkesin kendine gore uyarlamasi gerekiyor.
Yatakta uykuya dalma adina 'yatir_kaldir ' yöntemi vardi. İnternette bilgi vardir,ben kizimi ilk 4 ay o sekilde uyutabilmistim. Sonra isler karisti :)
Simdi oglumu memede uyutuyorum. Dogru olmadigini biliyorum ama kizimi emziremedigim icin icimde kalan bir ukteydi bu. Su an cok hosuma gidiyor o yuzden bu durum :))

Oğlumun da ikinci haftada gözünde çok çapak olmaya başladı, hele uyandığında gözünü açamıyordu. Ben her sabah yüzünü kaynayıp ılıtılmış suyla pamukla siliyorum, önce gözlerini siliyorum. Göz pınarına çok hafif bastırıp göz kapağı ve kirpikleri boyunca siliyorum. Başlangıç noktam göz pınarı yani. Yaklaşık bi haftada geçti bu şekilde. Daha sonra nette bu konuyla ilgili bi yazıya denk geldiğimde de aynısı yazıyordu, göz pınarı ve çevresine hafif masaj uygulaması. Eğer denemediysen belki fayda görebilirsin sen de bu uygulamadan.

Çok sağol canım deneyeyim. Siliyordum sadece ben masajı bilmiyordum İnşaAllah iyi gelir

kızlar allah razı olsun en büyük derdimiz bu olsun.2 gün burdaymışız.aslında dr eve gitmek istersen eve git ama iyi takip et ilerlediğini hissedersen gel dedi.bende aman be ya alıştık artık hastanelerde yatmaya yatıverelim gari dedim.işin kötüsü evde 2 kzım var annem bize geçti o bakacak ama ne olursa olsun insanın aklı evde kalıyor ikide bir annemi arıyorum en son fena kızacak bana
Canim cok gecmis olsun, pek bakamadim dunden beri insallah daha iyidir Kerem

benim kv dün beni deliye çevirdi haliyle süt azaldı birde ben demiştim tek göğüs yetmez mama verin diyor. Sabır diye diye taşa döndüm
Nurcum yazdin mi takip edemedim. Ne oldu akupunktur isi? Gittin mi?

asli2434 asli2434 aslıcım çok geçmiş olsun canım gözden kaçırdım galiba çok çok geçmiş olsun. Şimd nasıl paşa

Sevgili ocak anneleri birşey sormak istiyorum göbek 12 günlük düşmedi dışarı çıkık gibi sizde de böyle miydi acaba yardımcı olursanız çok sevinirim... Yanda da beyaz kısım var düşmeye yakın böyle mi oluyor

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    6,5 KB · Görüntüleme: 58
Back
X